С Дюкан си знам, че няма страшно вече, въпреки че лятото не е далече - 230

  • 33 660
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 170
Божееее, пак с тези целувки smile3515.... Що пак ми турвате тази муха в глЪвЪта!!!!
От 1ви юли 2008 се опитвам да направя, и все ми се получават некви гадни белтъчни разпльокавици smile3511


Луси Hug, аз също съм се замисляла за целувки, но така и досега не съм правила такива....Мога да ти кажа, това което съм изровила от нета като съвет, относно печенето - конТиката при печенето за целувките е в ниската температура, а именно целувките не се "пекат", а се "сушат". Поставени върху хартия за печене, целувките се сушат в затоплена фурна, като мненията варират от 50 градуса до 150 градуса като подходяща температура за сушене на тези сладости. Основно "сушенето" трябва да става на ниска температура, ако фурната е с вентилатор, казват, че това е идеалния вариант, а ако е "по обикновена, без екстри" съветват при "сушенето" да се остави вратичката на фурната леко открехната. Казват, че отнема около 40-50 мин. до към час "сушенето" за да заприличат на истински целувки. Едно от мненията беше, цитирам по памет: "Слагате целувките да се "сушат" на много ниска температура и буквално забравяте за тях!"   chef Спред мен обаче, все пак ги наглеждайте профилактично! hahaha

Ето една рецепта:
Цитат
Белтъците разбивате със солта, като започне да се втърдява леко сместа, добавяте половината захар и продължавате да разбивате и прибавяте останалата част от захарта както и лимоновия сок.
Когато сместа е достатъчно твърда че можете да обърнете купата и тя да не падне, добавяте боичка по избор. Може и без боя разбира се.
Оформяте различни формички върху хартия за печене и печете на 100 градуса около час...целувките трябва да са лекички, лесно да се отлепват и от вътре да са сухи Simple Smile .
А ето и линка към нея: http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1&p=recipe&id=5230

Ето още една:
Цитат
Необходими продукти:
 5 белтъка (съвсем пресни)
30 с.л. захар (съотношението е : на 1 белтък – 6 с.л. захар)
3-4 ванилии
Начин на приготвяне:
 Разбиват се белтъците на сняг,като съда в които ги разбиваме,както и бъркалките на миксера трябва да бъдат абсолютно сухи.
След това при непрекъснато разбиване прибавяме постепенно захарта(лъжица по лъжица).
Разбива се на много гъста смес(като обърнем съда с дъното нагоре,сместа не трябва да пада).
Прибавят се ванилиите и се оформят целувките с шприц на форми по желание в тава с намазана с мазнина хартия за печене.
Могат да се поръсят с счукани ядки.
Пекат се(или по-скоро се сушат) 2-3 часа в съвсем слаба фурна (около 50 градуса.) докато се стегнат и във вътрешността.
Не трябва да се допуща да се зачервяват.
И линка към нея: http://recepti.eu/bg/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8. … s&sobi2Id=971

Пуснах ги за сравнение за да се види, че препоръките относно температурата и времетраенето имат вариации, но всички са единодушни, че целувките се "сушат" в слабо затоплена фурна. Разбира се съобразени с нашия режим някои съставки ще претърпят модификации. Laughing Mr. Green Laughing


ПП Мисля, че тия целувки с добавка на какао и кафе няма да станат сполучливи, защото е много възможно белтъчната смес да се "спихне", да спадне, както при объркването с тези съставки, така и при печенето. Но мнението ми в случая е на лаик и няма претенции за достоверност, защото изказвам предположение, а не говоря от опит. А това какао за втора фаза си е нережимно, поне за Бг стандарта.

ПП Нимове Hug, то ясно за произношението на български, ама аз вече свикнах да те наричам Нимове и предпочитам по тоя начин, по благозвучно ми е някак. Лек път желая!

ПП Момиченца мили Hug Hug Hug, благодаря ви за отзивите за моите рими Heart Eyes. Като ме нападне вдъхновението пак, ще ви разсмея отново, охооо и още как Mr. Green bowuu Wink Laughing!

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 09:20 от Tumba_lumba

# 631
  • София
  • Мнения: 837
Здравейте момичета,
днес на моето малко императорче му е първият имен ден в живота, почерпете се с нещо режимно разбира се за негово здраве!  Hug
А иначе днес ми е последен 5 ден от ударната фаза. Разликата от вчера е само - 100 гр., но го отдавам и на това, че ми дойде цикълът.
Имам две въпросчета, ще се радвам ако ми отговорите:
1) колко чаши Кола лайт може да се пие на ден?
2) купих си консерва скумрия в собствен сос, но четейки в нас съдържанието пише: скумрия, сол, вода и растителна масло, а уж е в собствен сос. Мога ли да я консумирам, или по-добре да изчакам?  newsm78

# 632
  • Мнения: 19
*Антония* Да ти е живо и здраво мъничето и с гордост да си носи името   bouquet
Относно консервите - май няма подходящи консерви за нашия режим  #Cussing out

# 633
  • Мнения: 170
Тони, да ти е Честит Именника!
Жив, здрав, много палав(умните деца били буйни) и много щастлив!



1. За колата няма ограничение, но все пак не прекалявай, едно, че е бъкана само с химия, едно, че е газирана. С една дума не е най полезното нещо на света, нооо пък, както казва Дюкан създава празнично настроение у диетуващия поради "балончетата" си, а и утолява глада за сладко! Аз от газираните напитки единствено консумирам и обожавам Кола/Пепси и Спрайт/Тоник.
2. От рибните консерви в Бг, само рибата тон в собствен сос няма добавка на мазнини, всички други консерви имат в съдържанието си растителна мазнина. Не я консумирай тая скумрия, после вероятно ще имаш задържане!

ПП Ти обаче не беше ли в трета олекотена newsm78 , ако е така, май има възможност за скорошната и консумация! Laughing

Редакция: А по повод по горе коментарите за целувките, ето ви едно клипче как да си направим целувки нагледно, ха ха : http://hrana.bg/2009/08/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D … 0%B2%D0%BA%D0%B8/

А ето и линкове към готварската тема тука(вече архивни): http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18734 , http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=144476

Цитат
Печем в много слаба фурна (почти се сушат около 1 час), а след това да изстинат във фурната .
и линк: http://.//../recepti/recepta-za-celuvki-celuvka/ , ама линка не иска нещо да излиза newsm78 , що така, а вече го копирам за трети път  newsm78

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 09:59 от Tumba_lumba

# 634
  • Мнения: 972
Здравейте всички!  bouquet
И аз,като една примерна Дюканка да се отчета...
В ПЗ дните задържам... #Cussing out не искам да е така,но...
Но затова пък като започна П дните съм си ОК...
От вчера до днес сутринта съм -1.200кг... Shocked
Качвах се и слизах от кантарев няколко пъти,защото не можех да повярвам,но... Истина еееееее... newsm44 newsm44
Доволна съм от себе си! Wink

Антония, за колата не знам.Аз лично предпочитам да не я пия,защото имаше различни мнения относно действието й...
Но за консервата-препоръчвам ти да не си купуваш  готови храни... Приготвяй си ги сама,за да си напълно сигурна в режимноста им...   bouquet
Да ти е живо е здраво детенце! Да му е здраво името!  bouquet

# 635
  • Мнения: 224
Добро утро!
След протеиновият четвъртък съм 59,300, станаха -2 кг. откакто съм в 3-та.  ooooh!
От днес ще увелича дозата на плодовете и започнах да си бъркам сутрин 2с.л. овесени + 1с.л. пшеничени трици. Трябва да стопирам свалянето...
Преди два дни си купих страхотен панталон, исках днес да се пофръцкам, но ми е широк  Confused Сега трябва да го сменям.
Поплаках си. Нали не ми се сърдите, че се оплаквам затова, че имам минуси?  Embarassed

Happysmile, честито дипломиране! Само напред и нагоре!!   bouquet

Да попитам аз софиянките....Ще има ли среща този уикенд?  Hug

Прекрасен ден, момичета Wink

Антония, да ти е живо и здраво момченцето! bouquet

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 09:32 от dani_l

# 636
  • София
  • Мнения: 837
Ех, разтопихте ме с пожеланията ви!  Hug Много сте милички.
Благодаря Ви за отговорите момичета, аз също не съм привърженик на готовите храни, но рибни консерви обичам. Тъй като се поколебах за тази скумрия в консерва, снощи за вечеря си изпекох една по-голяма скумрия с много подправки и бавно и с наслада си я хапвах около час.  Laughing

# 637
  • Мнения: 11
dani_l,да ти имам проблема  Hug

# 638
  • Мнения: 7
Здравейте!  Laughing
Писах, писах, изтъках цял чаршаф, накрая гадината ми го затри  #2gunfire
Сега отначало  Crossing Arms
Хеписмайлче, честито ти дипломиране, смело напред и попътен вятър ти желая!  Hug
Шушко, закъсняла ли съм не знам, но за всеки случай стискам палците здравата!  Hug
Люска, бях ти написала горе-долу същото като Тумбето, но понеже се затри, а тя го е казала вече, няма да повтарям, само ще потвърдя, че и моята информация по въпроса е същата.
*Антония*, да ти е живо и здраво момчето, с чест да си носи името. А колкото до рибката, просто си купи сурова и си я опечи с оцет, сол и водичка, хем по-хубава ще стане, хем по-евтино ще ти излезе и ще си сигурна какво има в нея.
Nimowe, много се радвам, че за теб нещата се подреждат добре, ти заслужаваш, миличка.  Hug
Аз от днес съм преходно на ПЗ. Ще се наблюдавам и ще видим как ще ми се отрази излизането от схемата 5/5. Но дори и до понеделник да съм малко нагоре, ще го приема като първото колебание на трета и пак ще си започна захранването.
Хубав ден и гушки на всички  Hug
Аааа, neti_76, не е така, това може да си бъде сериозен проблем, помисли си за анорексията или прочети Проклятието на Стивън Кинг. Всяко отклонение от нормалните за нас показатели не е добро, особено щом ни кара да се чувстваме зле.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 10:17 от miss Marple

# 639
  • Мнения: 241
Здравейте момичета,влизам за да ви се похваля-днес направих кръгло -10 свалени килограма от началото на режима.Вече ми личи доста и наоколо започнаха да го забелязват.Чувствам се страхотно и дори си купих конвекторна фурна за да си готвя вкусотиите,които предлагате.Много е удобна понеже не е за големи количества и всичко става много бързо.Най-подходяща е точно за печене на меса.Е,не всичко ми се получава-вчера пробвах да си направя Дюканското сирене с желатин,но сега имам една разпльокана пихтийка в хладилника.Но пак ще го изям и пак ще се пробвам да го направя.Сега съм напълнила една тенджера със зеленчуци и пилешко месо и чакам да се сготви за обяд.
Лек и приятен ден от мен ви желая!

# 640
  • Мнения: 44
Аз само с няколко думи да споделя. Тези дни задържам постигнатите 54.5. Това ме радва много, защото очаквах след три безсънни денонощия плюсове. Саши е болен. Един гаден вирус с много висока температура( стигна до 40.2) и гъсти гадни сополи. Днес, като че ли нещата се нормализираха. Сега без лекарства температурата падна и детето заспа- гушвам се и аз да поспя.
Таткото вече е 87.9. На него му поомръзна, вече се чуства много добре, харесва се и реши, че от първи юни иска вече да влезе в трета. Мен напълно ме устройва- вече няма да готвя по три различни неща, а само две. И няма да си правя галите по никое време, само за да не го дразня, а ще може заедно да се поглезваме( разумно) в избраните вечери. Все пак, нали и д-ра препоръчва гала-та да е за вечеря.
Днес празнуват Константин и Елена. Името да ви носи много здраве, че това е най-важното.
На всички пожелавам същото- здраве, здраве и пак здраве.
 Hug

# 641
  • Мнения: 850
  Благодаря много много от сърце на всички , за стиснатите палчета  Heart Eyes ... дано претисненията ми се окажат напразни  Cry Praynig Praynig

# 642
  • Мнения: 4
Добрютро банда  Hug
Включвам се набързо да почерпя за дъщеричката ми Елена,която днес има имен ден и ще ви черпя с http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135084.900   Wink Това е рецептата на Стелксен за целувки по дюкански - аз лично съм я пробвала и стават много сполучливи  Peace Опитайте ги и мисля,че няма да съжалявате  Simple Smile
Марпълче - смело в трета, каквото сабя покаже - ти си разумна и ще се справиш ... аааа за роклята - таковата - абе тебе те харесах на 100%,ама и роклАта ме впечатли - познаваш си ме - туй то   Blush
Антония - честит имен ден на детенце - живо ,здраво ,палаво и усмихнато да расте за радост на всички у дома  Simple Smile
Усмихнат и отслабващ ден на всички  Hug

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 10:46 от mirka75

# 643
  • Мнения: 541
Антония,mirka75 да са ви живи и здрави дечицата   bouquet
i√k@  дано малкия сладур скоро се оправи  Praynig Hug
mirka75 можеш ли пак да пуснеш линка,че нещо не  я виждам рецептата  Rolling Eyes
Tumba_lumba аз често пека целувки,много ги обичам и не съм сигурна ,че температурата на печене е бил проблема при тези ,може би ако не забравя ще питам в сладкарския другата седмица,но ми се струва,че подсладителя е объркал нещата  Rolling Eyes

# 644
  • Мнения: 167
mmmshushy80, палчетата са стиснати здраво.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт