Клуб Бургаски Ветренски мами-7

• 37 141
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Дани,жълтъка наистина е важен,но не и преди 7,8 месец  Naughty. да не кажа,че някои лекари казват,че изопщо не е хубаво да се дава.

добре,ако давате каша 2 пъти в седмицата,какво давате в другите дни?

# 226
  • Бургас
Кои марки каши са хубави?
Humana i Milupa.За мен това са най-най..Пробвахме какви ли не, но Хуманата ни е незманима. Все пак децата имат различни вкусове.
За жълтъка - днес за 1ви ще дам ( чаках домашни яйца, за това не съм давала до сега). Иначе Згурова ни каза от 6ти месец. До одеве лъсках едно яйцО със сапун и четка, после го варих 17 мин. Сега ще го надрусам в заленчуковото пюре и ще видим.
Момичета, какви закуски приготвяте? Дайте идеи, че моя хубостник не иска попара. За сега ядем банани ( намачкани с бисквити), плодови дуети с бисквити. И кисело мляко давате ли вече? Ако да - каква марка. Данке!

# 227
Здравейте на всички момичета, нямаше ни доста време и досега наваксвах със старите теми. Дайте бързо някой акъл за справяне с косопада в домашни условия че с това кърмене  #Cussing out, някой беше писал нещо по темата ама не мога да го открия сега

Момичета, какви закуски приготвяте? Дайте идеи, че моя хубостник не иска попара. За сега ядем банани ( намачкани с бисквити), плодови дуети с бисквити. И кисело мляко давате ли вече? Ако да - каква марка. Данке!

Да се включа по темата със закуските - моя бати и той не ядеше попарата с чайчето и мама му правеше попарка с АМ и сухарче много му харесваше, купувахме за закуска и от тия зърнено плодови каши в бурканчета на различни фирми, кус -кус /чух че имало и детски ние ядяхме обикновен/, филийка с масло и кашкавал леко запечена колкото да поомекне кашкавалчето и така. Надявам се да съм била полезна.
А малко по късно му давах и филийка с топено сиренце

# 228
  • Бургас
Здравейте на всички момичета, нямаше ни доста време и досега наваксвах със старите теми. Дайте бързо някой акъл за справяне с косопада в домашни условия че с това кърмене  #Cussing out, някой беше писал нещо по темата ама не мога да го открия сега

Аз пак - още кърмя, по простат причина, ч ене мога да го обия. Косопадът няма да ти спре докато не спреш да кърмиш. Отиди на аптека Кедър  ( водната палата). Там ще ти препоръчат шампоани и ампули (аз бях с Рене и наистина дйестваха). Но пак ти казвам - докато бубата цоца, забрави Peace
П.п. филийки с кашкавал?! Че това от кога? Все пак ние сме на 7 и половина?

# 229
Здравейте Simple Smile  гледам храненето сте зачекнали я и аз да се включа с питанка тези дни мисля месото да въвеждам момичетата кажете как го въвеждате, че чета тука някакви сложни схеми с паузи и т.н и кое пюре да избера за първо newsm78

днес бяхме на консултация и младежа вече 8350г. Crazy Караджова каза да редувам ден с каша и ден с плодово пюре за сега сме яли само на Милупа безмлечната с някакъв плод вътре за вкус, купих и на ХИП банановата, но не сме я пробвали още за сега тази си я харесва, иначе вече сме на ти с почти всички зеленчуци и за обед най-често давам пюретата с различни зеленчуци на Bebevita, Sunval i HIp
Ние още се кърмим сутрин и вечер, иначе имаме купено АМ розовия ХИП с пробиотици, знам че той и Лактаната са за предпочитане от другите млека Rolling Eyes

# 230
А мойто джипи ме посъветва да не вкарвам каши, поне не още, защото много напомпват, а ние сме достатъчно дебели-онзи ден беше 8 кг!Иначе- наобяд-зеленчуково пюре, предимно домашно производство, а следобяд- плодово пюре с 2 лъжички АМ.Не съм давала още плодов сок.Ще изчакам да излязат плодовете, че тези ранните не ми вдъхват доверие.
Жълтък също не мисля да давам скоро, защото евентуалните вреди са по-големи от ползите.По-добре без, отколкото купени яйца.
Кисело мляко, Мели, каквато и марка да е, щом е купешко, не ти препоръчвам.Ако не ти се кваси, а ти се прескача до Къркларели, там млякото е страхотно Naughty.
За закуска моята сестра даваше някакви бебешки макаронки, но не знам от кой месец може newsm78.

# 231
Здравейте, майчета!
Имаме си проблем с акането... Малката мишка е на 30 дни и се храним с АМ Аптамил на Милупа. За коликите пием Инфакол и веднъж на ден давам Биогайа. На няколко пъти вече не ходи по два дни и става голям проблем... Напъва се, плаче, не може да спи спокойно, а само се унася ... и после пак рев ooooh! Ако някой има идея с какво мога да помогна на малката, моля да пише.
Хубав ден и спокойна нощ на всички майчета и бебоци! Hug

# 232
Пропуснах да кажа, че до сега изпражненията и винаги са били като кашичка, т.е. от това което четох и след консултация с педиатър, твърдението е ,че не става дума за запек, ама ... тя и така страшно много се измъчва. Дори педиатъра ми обясни, че това бил "фалшив запек" при бебоците... Май, май... все за нещо трябва да се притеснява човек Sad

# 233
Здравейте Simple Smile  гледам храненето сте зачекнали я и аз да се включа с питанка тези дни мисля месото да въвеждам момичетата кажете как го въвеждате, че чета тука някакви сложни схеми с паузи и т.н и кое пюре да избера за първо newsm78

lusia и аз от неделя почвам месните.На курс през бременноста ни казаха следния ред за въвеждане на месо-заешко,пуешко,телешко ,пилешко,риба в комбинация с различни зеленчуци.
И ние редуваме каша и пюре през ден,само не знам сега като почнем месото кога ще давам кашата,че нали и там се редува -ден месно ,ден зеленчуково newsm78Ние още се кърмим и  ядем различно от мляко само на обяд,даже  понякога и тогава го кърмя след пюрето,та сега май ще трябва да давам кашата след обед.
А за закуска наистина има кус -кус,скоро една дружка каза че тя редува с попара,продават го в детските магазини.
Оф,с тези яйца големи колебания.Още повече ,че имам домашни и съвсем пресни.А то лятото не се давало заради салмонелата, та за това толкова се туткам.Ще си почна сега месото,а пък после ше мисля. Thinking

# 234
Мели по въпроса за кашкавала наистина ви е малко раничко още, някои мами го дават чак след годинка, но аз определено му го включих преди това. На този етап и сандвич с извара и масалце ви върши работа

# 235
  • Бургас
Jivka, спомням си ,че доста мами се оплакаха от този проблем.
Някои сменят АМ-а, други чакат.... И Димана имаше подобен проблем,но от само себе си си мина.
Пф,дано някой се включи с по- подробно мнение ! Късмет!  Hug

# 236
  • Бургас
ААА Мели, не съм съгласна за косопада. Мойта коса спя да пада  още докато кърмех. Бях писала за едни ампули дето ползвах и стават за кърмачки. 12бр са за 50 лв и още от 5тата имаше ефект. Като се прибера в БГ ще видя как се казваха.
ммм Миа как 8кг и сте дебели бе? Аз мойта май я теглих 9 оня ден  newsm78. Хм освен да не съм сметнала нещо както трябва.  Ще минаваме на диета ....

# 237
Добро утро!
jivka72_ , може изобщо да не е от АМ-то!На моята сестра дъщеричката е на година и 2 месеца и е още на кърма /освен другата храна де, но АМ или друго мляко не е приемала/.От втория месец го имат този проблем.Пробвала е какво ли не, и без особен резултат.Дано при вас да е нещо временно.По принцип както при възрастните едни са като по часовник-всяка сутрин, а други-с лениви черва и на незнам си колко дена веднъж, така и бебетата са различни.Аз съм от вторите и сестра ми казва, че щерка й се е метнала на мен Wink.

# 238
  • у дома
Бръм, бръм -  минавам набързо да дам един отчет. Живка - това е нормално, всички от темата минахме през това, напъване, пръцкане, реване и т.н. Колики и запек се подготви поне още един месец.  Tired Не сменяй млякото, още повече ще я запечеш - давай био гайа, ако се наложи и лактулоза и повече гушкане и търпение  Crazy
За захранването не мога да кажа - нищо не помни тая моя глава  ooooh! Сега чета и питам наново всичко  Tired
Ели, къде си, бе кака? И как Поли 9 кг  Shocked Само Гоги ли е слаботелесен  Crossing Arms Ааа от днес почвам кашите, та ще видите вие  Mr. Green
Данито - аз кашата ще я давам за следобедно хранене  Peace

# 239
  • Бургас
Айде да се отчета и аз, преди да стегна багажа за почивкатаааа  Heart Eyes
Зарка вече е 7,200 кг., 66 см.-тапишонка като мама  Laughing Хапва вече и месце, което повече й се услажда от зеленчуковите буламачи, де  Joy От кашите сме пробвали-Оризовата на Милупа, Ориз и банан пак на Милупа, Банан, Банан и череши-на Хумана. Ми какво да ви кажа-голям зор с тези каши. Колкото и рядка или гъста да я правя, неще та не ще. За сметка на това, обаче готовите каши на Хип, Бебевита/в бурканчета, без глутен/...мммм... очичките й светват на хитрушата  hahaha Знае какво да яде  Whistling
Сега купих и елда с круша на Хумана - да видим какъв ще е резултата.
С жълтъка ще поизчакаме засега, поне до 8-я месец, живот и здраве-така каза Димитрова, после е му мисля, откъде яйца и т.н.
От началото на 7-я месец започваме и попарата.
Мацки, да ви питам-давате ли сурови плодове? Сори, ако е коментирано назад  Embarassed Имам предвид круша, черешки. Бананче й дадох онзи ден-така се облизваше  Grinning
За протокола- на Нан 2 сме-проблеми никакви  Peace Много съм доволна.
Друго не се сещам засега  newsm78  Ако има нет в хотела ще драсна още някой ред  Wink Цунки-мунки по муцунки  Hug

Общи условия

Активация на акаунт