Месец май започна вече.Мами,стягайте багажа,краят не е далече. ЮНСКИ мами! - 25

• 22 423
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • Обетованата земя
Добро утро и от мен! Честит рожден ден на рожденичките   bouquet Hug
Исках да попитам, Мартеа ме подсети, тази обменна карта представлява цялата информация, по време на бременността, изследвания и измервания, нали? Аз много исках да ми я дадат от ЖК, но те нищо не казаха. В кой случай се дава? Те нали ще продължават да вписват докрая разни неща вътре, може би накрая се дава на пациента? Иначе вече си получих направлението за хоспитализация и ми казаха, че важи 30 дни, ако дотогава не родя да отида, щели да ми дадат ново.

# 481
Мартеа, това с тампоните за грим е добра идея за па натам, благодаря
В сайта на Шейново http://www.sheynovo-ag.eu/ пише това:
# Какво е необходимо при прием в болницата?

3. В родилна зала:

За раждане:

1. Направление № 7 от личния лекар;
   2. Обменна карта, в която да са нанесени изследванията, правени в женска консултация.
      Задължителни изследвания са Wass, HbSAg, пожелателно – HIV.
   3. Лична карта;
   4. Чехли, халатче;
   5. Чаша, вилица, лъжица, нож;
   6. Лични принадлежности;
   7. Памперси в затворен пакет, мокри кърпички за тоалет на бебето.

За справки: тел. 9659457.

Малка мама, извинявай, но не разбрах, каката ти ли си я раждала  newsm78, ако да, тогава не си имала тесен таз и си родила нормално, а сега имаш тесен таз и трябва да раждаш секцио, нещо не схванах, а и ако ще раждаш секцио няма значение, че бебето е 150грама по-голямо, да не говорим, че теглото измерено с ехограф въобще не е точно. Мисля, че първо трябва да се успокоиш, че на мен ми звучиш яко панирана  Hug

# 482
Честит рожден ден на Златната и Мария!!! Да сте живи и здрави и скоро да сте много щастливи със сладки бебчета в ръце!!!   bouquet   bouquet   bouquet

# 483
Светла, много ти благодаря, хем всичко проверявам първо в нета, а за това не се сетих. Значи няма какво да се притеснявам на тема документи Laughing Даже междувременно успях да разчета, че имам нанесени и трите изследвания, така че съм споко.

# 484
svetlat това ми е второ раждане и то4но това се 4удя и аз.Първото раждане беше ужасно трудно и с много външни нашивки след това,а и каката не се роди големи4ка 3500 ... според вас възможно ли е да родя секцио след като първото раждане е било нормално,и понеже аз ходя на консултацй в Св.София,ако ми определят дата за секцио дали е задължително там да родя,защото на мен хи4 не ми се иска там да раждам не знам сега какви са условията но преди две години беше кошмар

# 485
  • София
ЧРД НА МАРИЯ И ЗЛАТНА !!!

# 486
Здравейте и от мен Simple Smile

Мария, Златната, честит рожден ден!!! Пожелавам ви много здраве и щастие !!! newsm38  ura

Тони, подплънки аз си взех една кутия на Canpol от Хиполенд, те са 24 бр., да видим за колко време ще ми стигнат. Смятате ли да взимате от тях в болницата? Аз имам две-три на Авент, от лекциийте подаръчета, мисля да ги взема за всеки случай  newsm78

malka-mama, моя термин е на 11.06. и още от 27.04. обменната карта си е в мен и направлението за хоспитализация също. Само уговорката е всеки път да си ги нося, за да може сестрата да ми нанася резултатите от изследванията в картата. Направлението ми е без дата, ще я попълнят в болницата, предполагам. А, и въобще не е задължително да раждаш там, където ти водят консултациите, още повече пък като имаш лоши спомени от мястото. Simple Smile Успокой се и се наслаждавай на бременеенето  Hug

мартеа, само споменавам, че тези изследвания важат 6 месеца, виж дали са актуални все още. Няма да те върнат от болницата, ако не са актуални, ще ти ги направят там на място, но ще бъдеш изолирана от другите докато излязат резултатите. Поне това ми е инфо от човек, който работи в Шейново  Simple Smile

# 487
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАРИЯ И ЗЛАТНАТА,
само положителни емоции за напред с дългоочакваните бебчета   bouquet

На всички които вече ги гушкат, да са им живи и здрави и много послушни newsm32

И аз да се отчета вчера бях на консултация и по думите на док всичко е наред и бебето било готово за излизане, по изчисление на мерки е достигнало вношителните 3340 гр. Пуснаха ми стандартните изследвания за кръв и се каня да си ги правя утре, но се чудя дали да не си пусна допълнително и кръв за токсоплазмоза. От две седмици обгрижвам едни малки котенца, а от кокто съм бременна не ми е пускано такова изследване. В общи линии дайте съвет

# 488
Вчера ходих на консултация с алерголог в Медицинска академия. Тестуваха ме за чувствителност към 14 упойки, дадох алергия към две от тях. Написаха ми мнение и препоръки в случай на анестизия.
Три пъти се редях на опашки в болницата. Само едно момиче веднъж каза - ама мини преди нас, защо чакаш с тоя корем на опашка. Другите се направиха на приятно разсеяни. Дори на пейките не ми правиха място да седна. А една бабетка попита можела ли да мине преди всички, точно когато ми дойде ред, че била само за печат. doh Е, не мина.
В градския транспорт стават само момичета и млади жени. Дъртите вампири по презумпция си мислят, че возилата са им собственост. Нали с кръв и пот са строили социализъм, маимцата им, та трамваите са продукт от техния труд. #2gunfire Безцеремонно бутат всичко живо, що им се изпречи пред взора.

# 489
Марету, не само, че не отстъпват, ами ако видят, че идва бременна към опашката, се сгушват плътно един в друг и започват да те гледат на кръв, защото си мислят, че ще искаш да ги предреждаш Laughing Много са се озлобили хората, за съжаление.

Етка, това наистина е важно, тя акушерката е печена обаче и ми ги пусна 6 м. преди термина, така че имам време още. Гледам даже, че е пуснала и една седмица аванс напред.

Малка мама, разбира се, че можеш да родиш секцио след нормално и да, с направлението за раждане можеш да отидеш в която избереш болница, стига тя да не е частна и да не работи със здравната каса.

# 490
Здравейте, тумбачета  Simple Smile
Честит рожден ден на Мария и Златна. Да сте живи и здрави. И много скоро по едно сладко пухкаво подаръче   bouquet
Да се отчета сега за вчерашната среща с бебка. Всичко ни е наред - води, тонове, плацентата е започала да зрее, но било нормално. Тежи около 2,600 кг и засега няма признаци да се появи по-рано. Даде ми всички документи, пусна ми микробиология и ми даде направление за последните кръв и урина.
Взех си и изпита и съм доста доволна от вчерашния ден  Simple Smile
Мая, стискам палци и дано всичко е наред  Hug

# 491
Добър ден и от мен, момичета!
Честито на нашите рожденички! Пожелаваме им най-големите подаръци скоро да са при тях и всичко да мине безпроблемно.

Момичета, искам да питам нещо. В албума има снимка на два комплекта чаршафчета в оранжево и бяло и в оранжево и зелено с едни цветенца. Сред снимките на Антония са, но не са надпсани дали са нейни. Моля ви, който си ги познае, да ми каже от къде са купувани, че страшно много ми харесват  Praynig

Тоя списък за Шейново много беден, бе... ooooh! На отворените врати казаха само вижте го в Интернет и нищо повече, а те даже превръзки за роилката не са написали...

Като говорите за отстъпване на място да споделя и аз. Досега само в тоалетните по моловете разни момичета са ми давали ред и един мъж на опашката в кварталния супермаркет. Но милия не ми даде сърце да го прередя  - той беше с едно пакетче кашкавал, а аз с цяла количка с покупки  hahaha
Но онзи ден ходих в КАТ да си взимам един акт  Embarassed и трябваше по номер да изчакам 65 човека  Outta Joint Никой, ама никой не си вдигна погледа да ме погледне,  забили очи в земята или се правят на разсеяни - мъже, жени, всичко. Аз поседях малко навън, че вътре не се дишаше от смрад, но се изморих да седя права и се връщам сред тълпата, че да поседна (добре поне, че имаше свободни места). Тъкмо седнах и жената от гишето направо с епромуши през прозорчето и се провикна "Да дойде бременната жена веднага, какво се спотайвате всички". И така за първи път се възползвах от голямото си шкембе  Mr. Green

# 492
Aleina направо ме разби   hahaha hahaha hahaha

Ч Р Д НА МАРИЯ И ЗЛАТНАТА  newsm59

Мая, стискам палци и дано всичко е наред   Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 493
BAN, веднага си признавам, че са нашите чаршафчета /мислех, че съм ги надписала, но съм забравила  Embarassed/, моделчето е като бяло-оранжевото, а цветовете, които взехме са оранжево-зелени. Купих ги от ВисВиталис  на Симеоновско шосе. Като съдържание са - олекотена завивка, чаршафче с ластик, калъфка и възглавничка, 2 къси и 2 дълги обиколника, имаше и други варианти.

Като се заговорихме за тези изследвания за СПИН, Васерман и т.н., си погледнах моите - е, на 26 този месец им изтича "срока на годност". Та в тази връзка имам питане - в такъв случай трябва да ги пусна отново и поемат ли се от ЗК или си ги плащам този път аз?

# 494
... но се чудя дали да не си пусна допълнително и кръв за токсоплазмоза. От две седмици обгрижвам едни малки котенца, а от кокто съм бременна не ми е пускано такова изследване. В общи линии дайте съвет
И аз бих се възползвала от такъв съвет. Много се чудя дали да пускам, разни котки ни се разхождат по двора, а тук си имам всички селски блага - салата и разни зелени лакомства от градината, натурални подправки. Вярно, чи мия всичко с пет води, ама все пак...

Общи условия

Активация на акаунт