Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е епизиотомия и защо се прави?
Какво представлява разкритието при раждането и какво означава разкритие от 2 см?
Какво е секцио при раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е епизиотомия и защо се прави?
Епизиотомията представлява разрезване на входната част на влагалището по време на раждане, което се извършва с цел да се предотврати разкъсване на тъкани по време на раждането. Това е стандартна процедура при някои раждания, когато лекарите смятат, че е необходима за безопасността както на майката, така и на бебето. Епизиотомията представлява разрязване на тъканите на влагалището и отворната част на матката по време на раждане. Това се прави с цел да се предотврати разкъсване на тъкани по време на раждането и да се улесни процеса. Въпреки че това е стандартна процедура при някои раждания, тя се извършва само при необходимост и след оценка от страна на лекарите.
-
Какво представлява разкритието при раждането и какво означава разкритие от 2 см?
-
Какво е секцио при раждане?
-
Какво е разкритие при раждане?
-
Какво се случи с бебето на Snej?
Честито на Севделина,Десекс и Таничка 

Както е тръгнало днес 

дано и тръгне кърмата и ако всичко е наред очакваме в понеделник да я изпишат и да се прибере вкъщи най- сетне!мъжът на сърцето, които ги обича и двете най-красиви създания
Свекитата взеха Кари у тях тази вечер с идеята утре да ходим семейно на разходка, но не знам дали няма да променим курса и да ме карат сутринта към болницата. Хайде утре ще ви се отчета, ако не сме потеглили спешно, но кой знае...и аз като Таничка на контракции повече нямам вяра 
Поне да издуха черните облаци