Отговори
# 420
Здравейте отново от мен.Аз също щях да питам някоя от вас дали е имала тези симптоми,че от вчера съм така.Даже нощес ставах уж да ходя до тоалетна ама нищо и после премина.А с малката се пазаря поне до 17 да си постои на топличко.Сега са едни болки ниско долу все едно че утре ще ми дойде цикъла.

При мен днес имам следните симптоми незная дали е за предстоящо раждане, но имам стягане на корема и болки в кръста от време на време - чудя се дали да се обаждам на лекарката, че започвам да се плаша дали не е дошъл момента, а пък аз нищо да не предприемам. От обяд е усещането - полегнах малко и съм заспала за 2 часа, но сега като се събудих пак има същото усещане на стегнатост и твърдост newsm78

# 421
Ихааааааааааа, за два дни са се излюпили цели 3 варненски бебчета  Heart Eyes СТРАХОТНО!!!
Мили майчета, да са ви честити рожбичките и много да ви радват
!

Днес ни беше първата разходка навън с малкия човек - все пак днес навършваме 2 седмици!!! Времето е чудесно и разходката мина много добре, даже още не се е събудил, за да го нахраня.

Имам въпросче - да го мажа ли вече със слънцезащитен крем (имам предвид личицето) или да изчакам поне да стана на месец, че е много мъничък още newsm78?

И още едно към момичетата, които са родили със секцио - какъв крем за белези (имам предвид операцията) ви препоръчаха? Моята лекарка ми написа рецепта за Содермикс? Някакви отзиви???

# 422
Змейче, да я нацелуваш тази твоята красавица! Много е сладка  Heart EyesДобре, че вашата бебка още си стои на топличко, че си имала възможност да идеш на концерта  Peace Аз отдавна обмислям да запиша Кари на танци, че тя обожава да се кълчи вкъщи, но може би от септември  Peace

Слънчева, аз Кари започнах да я мажа някъде след 20тия ден и то при положение, че беше април месец. Моят съвет е да мазнеш малко да видиш дали бебчето не прави някаква реакция към крема и после може спокойно да си го мажеш  Peace

За бибата - този път изобщо няма да се замисля и да слушам съветите на тоя и оня - бибата в устата и толкова! На Кари биба не сме давали и още си смуче пръстите  ooooh! Недейте да повтаряте моите грешки  Mr. Green

# 423
Уини, благодаря ти за бързия отговор Hug. Утре отивам да купя кремче 50-ти фактор, но още се чудя за марката  newsm78

Аз мислих да не давам биберон залъгалка, но още в родилното моят син откри колко сладък е палеца на дясната му ръка...... В къщи като се прибрахме повтори и потрети случката и реших от време на време да давам биберон  пред алтернативата да не си изважда пръстчетата от устата Peace

# 424
И още едно към момичетата, които са родили със секцио - какъв крем за белези (имам предвид операцията) ви препоръчаха? Моята лекарка ми написа рецепта за Содермикс? Някакви отзиви???
За първи път го чувам този крем, може да е някакъв нов! Аз се мажех с Дерматикс Ултра и сега мисля пак него да купя Peace

# 425
Здравейте май-чета!

Аз поприключих със задачките. Очаквах да има още бебчета днес,а то няма други още  Confused Сигурно не са пратили вест на щъркелчетата

А сега има въпросче към момичетата, родили или ще раждат секцио - ползватели или смятате ли да ползвате медицински колан за след раждане. Прочетох доста противоричиво инфо, затова моля някой да сподели има ли опит? Благодаря ви  Hug

# 426
  • Пловдив
Ани, Облаче, Уини, благодаря за комплиментите за моето гардже  Embarassed
Ани, височка е - то с тоя тати 2 метра  Crazy
Облаче, те даже са 5 танца, аз съм качила май само 2 или 3 танца - много добре се справиха за такива мъници  Heart Eyes
Уини, щом я влече музиката, запиши я - Кали беше същата от малка, затова я записахме  Hug

Да се похваля, че се преборих с НАП и днес подписах документа, че ни връщат от данъците  Mr. Green Направих сутринта една 5 км разходка до там и обратно

# 427
И ние сме си с биберон,иначе си лапа цялата ръчичка.Обаче само Авентските признава - и шишета и биберони!
За козметиката от Джонсъна от Мадъркеър се изринахме и взехме Саносан (такава беше в родилното и нямаше проблеми)Дано се оправи.Иначе гледах че те имат и слънцезащитен крем,някой ползвал ли го е?Някакви отзиви?

# 428
  • София
Здравейте момичета,

ние от вчера вече сме си в къщи.  Grinning

Първо искам да честитя съкровищата на всички майски мами, които са се родили междувременно. Наистина имаме вече много бебчета, пожелавам на всички много късмет, здраве и щастие!  Hug

Все още почти нищо не съм изчела, малко по-малко влизаме в релси още. Софи си е в къщи, решихме да я спрем известно време от ясла, за да посвикне с бебко и да не се чувства изолирана. До сега добре се държи, много му се радва, иска да го гледа и гушка постоянно. Все още няма големи признаци на ревност, само когато кърмя тя казва, че и тя иска мляко и се закача за другата ми гърда и се опитва да суче. Не успява разбира се.  Crazy От време на време и доста тръшкане има за различни неща, но за сега само това.

С кърменето добре се справяме. Оставила съм всичко на естественото развитие на нещата. Със София от началото постоянно се цедях, защото все малко кърма имах и исках да стимулирам, постоянно я мерех с едно кантарче по колко изяжда, дохранвах я с изцедена кърма и т.н. и т.н. Сега пак си мислех, че сигурно кърмата ми няма да е много, но се оказа, че кърма си имам и то достатъчно, бебко даже преяждаше първите дни и повръщаше. В стаята в болницата имаше кантарче и като го измерих се оказа, че на 2 ден беше изял 25 мл. за едно хранене т.е. доста.  Сега просто го храня когато и по колкото поиска, един-два пъти само съм се цедила, защото усещах гърдите си по-напрегнати и това е. В болницата добавки не е пил, може би само в периода от раждането до момента, в който ми го дадоха.  Силно се надявам нещата да продължават да се развиват така добре.  Praynig

Днес времето беше хубаво и направихме и първата си кратка разходка в парка. И София я изведохме следващия ден след изписването, сега бебко пак. Добре се отрази на всички ни.  Party

Да разкажа сега и моята история в потвърждение на тезата за магията на Окръжна болница.  Joy Както бях писала два дена преди раждане имах доста болезнени, регулярни контракции - единият ден 4 часа, другия ден 6 часа, но както си бяха регулярни, така и спираха изведнъж. Tired В нощта преди раждането успях да спя само 2 часа, така ме сърбеше и такъв ужас беше, сутринта направо се разплаках, че повече не мога да издържам. В неделя имах уговорка с д-р Жекова за преглед, но в самия ден нито болки имах, нито нищо, малко стягания на корема и това е.  Отидох на преглед, разказах за болките, мериха тоновете, отчетоха се и контракции и д-р Жекова реши да ме прегледа за разкритие. И хоооп изненада - 6 см.  Mr. Green И като каза жената, че ще ме приемат ми идваше да я разцелувам.  Joy Започна процедурата по приемане, аз дива и щастлива си се разхождам из отделението, видях Жасминчето и Вили, видях бебковците Ники и Крис  Heart Eyes, въобще не изглеждах като раждаща.  Laughing Приеха ме, може би към 12-12.30 ми сложиха епидурална, пуснаха мъжа ми при мен, след това ми сложиха система, пукнаха ми мехура и зачакахме. Има-няма след 10-15 мин. усетих първите напъни. Заради проблемите с ретината и лазерната корекция не трябваше да напъвам, така че с малко помощ от д-р Жекова, анестезиолога и акушерката буквално за няколко минути се роди и Калоян. Е, епизиотомията не ми се размина, но се налагаше заради предишната и за това, че не трябваше да напъвам. След това ми дадоха бебчо и ни оставиха тримата с татко му в родилната зала за около час-час и половина. Сложиха го на гърдите ми и малко по-малко инстинктът му проработи и засука.  Heart Eyes Като цяло от самото раждане никаква болка не съм усетила с изключение на неприятното чувство по време на напъните, което обаче беше няколко минутки.  Grinning Вярно е, че исках да раждам без окситоцин, епидурална и максимално естествено, но обстоятелствата наложиха друго и хич и не съжалявам.  Mr. Green После ме преведоха в стая с една форумска мама - Лина_н_н и добра компания си правихме.  Hug Сега единственото неприятно е, че доста ме понаболява епизиотомията .... но няма начин.  Tired

Мернах някъде по-назад въпрос за нормално раждане с лещи - първия път с контактни лещи раждах. Сега обаче реших да не си правя експерименти и без това ми бяха казали, че и по време на бременността не е хубаво да го нося, така че отидох с очила. Когато напъните започнаха ги дадох на мъжа ми и наистина доста неясно видях за първи път Калоян, но пък после веднага ги сложих и можех да си го гледам постоянно.  Laughing

Хайде стига съм писала, че голям ферман си стана. В момента и Софи и Яни спинкат, но очаквам включване всеки момент, така че май ще е по-добре да свърша някоя и друга задачка, защото после няма да имам тази възможност.  Laughing

Поздрави на всички! Hug

# 429
  • Sofia
Слънчева, аз не след секцио, но съм мазала белезите от мамопластиката яко - Дерматикс минава за най-висок клас крем (поне цената му е такава - към 80лв.), Серадерм е със същото съдържание, но е около 50лв., Контратубексът е много спорен - чела съм, че "изяжда" белега, прави го хлътнал. Има едни лепенки Цикакеър, които са като Зерадрем, но са силиконови и се залепват върху белега отгоре. Този, който са ти казали, не съм го чувала. С тези кремове трябва много упоритост - мин 3 месеца мазане и никакво излагане на слънце на пресен белег, да не се пигментира. И пак си е до вид кожа - на някои белезите се уплътняват, на други хора почти не личат.
И аз се чудя какъв слънцезащитен да взема  newsm78 При всички положения искам малка разфасовка, з'то се харчи бавно, а за друго лято не става. Засега на Daylong на Spirig съм се спряла.

# 430
Змейче, страхотна е малката танцьорка  Hug

_Snej_ , много добри новини! Нека все така да наддава мъничката буболечица  Hug

Ивонче, добре завърнали се вкъщи  Hug

Бях на преглед днес следобед и вече имам почти 1 см разкритие  newsm44

# 431
Тук съм и продължавам да се чудя какво точно да правя със себе си.  Rolling Eyes След като излязохме, имах съвсем малко контракции, но със същата сила, преди около 20-тина минути пак се засилиха, сега полегнах и спряха.  #Crazy Още не съм звъняла на д-р Жекова, дано не се наложи през нощта да създавам странни ситуации. Хем съм куражлийка засега, хем се услушвам да не тръгне раждане преди да съм стигнала до болницата, като гледам как при всички второто раждане минава скорострелно.  Simple Smile

А Каби преди малко ме уплаши зверски - спусна се със скутера от фонтаните на НДК чак до долу, до грозния паметник. Нито се спря докато го виках, нито се сети да се върне. А уж сме говорили, че винаги трябва да знае къде съм и да е наблизо до мен, да се връща, ако се отдалечи и да ме слуша когато го викам. Хората се обръщаха след виковете ми, ама никой не се светна да го спре, хем ме виждат, че се опитвам да го настигна с габаритите ми.  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 17:45 от Бръмбазела

# 432
Змейче, наистина е голяма танцьорка малката, страхотно, а Пикасата и снимките ги прави в по-лошо качество, клипчетата съвсем, ама танците са страшни

Ани, дано си права и при мен тези симптоми да са на изглаждане най накрая на шийката че преди седмица ниииищоооо!!!!

Бръм, стискам палци да не се налага скоростна отсечка през нощта

Ивон
, добре дошла вкъщи, браво че се справяш и с двете дечица че и имаш време и за такъв дълъг пост

Аз ви казвам, накрая сънят ми ще се сбъдне, всички ще родите и само аз ще остана с корееееем  Sad

Моето мило животно се оказа голямо шубе, всеки ден като почне бурята и той ми скача в скута и се свива на кълбе, ама иначе голям куражлия да вика по съседите  Wink

# 433
Аууу, Змей, Калина е истински талант! Изключително координирана и в такт с мелодията – малко се потрисах от избора на музиката де, ама... Много беше съсредоточена в танца, сигурно й доставя удоволствие да танцува пред публика.  Simple Smile

Ивон, добре завърнала се!  Hug

За слънцезащитен крем - купих фактор 30 на Чико, мисля  Rolling Eyes, който става за новородени и малки деца, с идеята да мажа и двамата. Срока на годност на всички тези кремове е само 9-12 месеца от датата на отваряне и всяка година изхвърлям почти цели туби.

# 434
Змейче Кали и много пластична танцъорка smile3501Чудя се на кого се е метнала ?На тебе ли?

Бръмбазебка да не ни изпревариш всички....моля те дръж фронта PraynigИзчакай куклата да стане достатъчно голяма...

Дудунски не се притеснявай и аз си мисля че тези дето бързат да раждат ...накрая раждат по-късно напук на всичко..
Когато ни дойде денят ще разберем от само себе си...

Аз също имам някакви стягания,ама никой не ме е гледал нито за разкритие нито за контракции,нито за тонове на бебето newsm78.както казват всички с вторите раждания май съвсем бързо ставало разкритието,и затова се притеснявам...

Слънчева по-добре вземи медицинска козметика вкл.слънцезащитен крем...Аз съм се орентирала или към Себамед или към Мустела...

Общи условия

Активация на акаунт