АПРИЛски бебчовци растат, а мамите им се веселят!

• 27 100
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Да ме посъветвате нещо за капките БИОГАЯ?    Бумеранг и Змейковица Моята дупла не беше акала 5 ден и днес с термометърче успя, но не беше запек. Нормална консистенция с дори приятна миризма  Mr. Green. Само на кърма сме - това недохранване ли значи или просто детето усвоява по-голямата част от кърмата. Пишани памперси имаме нормален брой. Иначе ядем и като преядем връщаме по малко---вчера дори се задавихме от лакомия, понеже и струта явно беше по силна от гърдата  Laughing. Та тези капки четох че помагат за колики, стимулират имунната система, но пък се изписват и при силна диария. Сега се чудя дали няма да се запечем. Иначе от Инфакола няма проблеми. Предполагам не могат да се смесват с Инфакол  newsm78. И определено детето ми иска залъгалка, но аз не искам да я свиквам, как да се справя с това?

# 106
Да споделя за секциото, при мен също има изтръпване (безчувственост) в областта малко над разреза. До колкото знам е съвсем нормално и отшумява след известно време, ама колко време ...? newsm78
За памперсите съм забелязала, че когато оставя навътре едни "къдрички на крачолчетата" (дано сте ме разбрали какво имам предвид  Embarassed) понякога изпуска от там, но "извадя" ли ги, да стърчат навън, не пускат нищо.

# 107
Привееет,
ние пък днес пак не излизахме - бяхме доста кисели още от събуждането си сутринта, но пък седяхме на терасата известно време
за памперсите - редовно се будим целите мокри чак до подмишниците.Което не мога да си обясня на какво се дължи, може би че лежи на една страна.Сега ползваме Памперс , но съм пробвала и Либеро и Huggiies,но ефекта е същия.На всяко спане сме мокри - пробвах да слагам пишлето нагоре и надолу все тая.Май не ги слагам правилно до такъв извод стигам.
Днес се опитах да кандидатствам за детска ясла , но без успех - странно но системата не ми дава възможност да избирам Кандидатстване - на някои да му се е случвало.
колики - чудя се кое е по добре: да наблегна само на едни капки и тях да си давам независимо че не ни помагат или да ги сменя на 4-5 ден като видя че не помагат?Четох някъде че може да привикнат към определени капки и те да спрат да действат?-странно звучи
pinzi- аз пък четох че Биогая е против запек?????
Трети ден и още не сме акали - колко е максималното време което трябва да го изчакам сам да справи преди да му помогна с гадния термометър / ние сме на АМ/
 Hug
Пожелавам лека вечер на всички - повече сън и по малко коликиииииии

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 18:23 от ioanna_e

# 108
  • Düsseldorf
Здравейте, момичета!
Все по-малко време остава за писане, ама то в това слъничце как да стои човек на компютъра....
Да споделя за памперсите - и аз съм много по-доволна от Пуфис, в сравнение с Памперс, които продължават да ни зареждат като страни от третия свят с памперси с различно качество от тези в западните страни..... А и Пуфис са български, на Фикосота - решихме да стимулираме българската икономика, не е маловажно! Simple Smile
За колики - аз съм доволна от Ентерокинд, хомеопатични капки. Както и масажче на корема и затопляне.
А някой да знае какво се случва с ваксините в София, чакаме да ни се обади личната, но засега  нищо.... Нито тази за реимунизацията, нито за Пентаксима се чува да ги има вече...

# 109
5iaM - аз пък четох че Биогая е против запек?????

Нещо не сме се разбрали май. В поста си се опитвам да обясня при какви обстоятелства пропуска памперса понякога  Wink

# 110
Здравейте момичета,
Днес с Irina* и двамата адаши Радостиновци си направихме една добра разхода в морската градина. Само дето и двамата бяха поспаливковци  и не се "видяха" Laughing Laughing Laughing

Danna за съжаление не се видяхме днес в морската, но живот и здраве другата седмица ще се видим.  

Ние утре правим 40 дни и ще ходим на църква да ни четат чиста молитва.

А някой да знае какво се случва с ваксините в София, чакаме да ни се обади личната, но засега  нищо.... Нито тази за реимунизацията, нито за Пентаксима се чува да ги има вече...

Вчера в новините показаха РИОКОЗ, че са получили в София Пентаксима и чакаха личните лекари да дойдат и да си ги вземат. Само дето лекарите се бавеха, а ваксините стояха извън хладилници  ooooh! и въпроса беше дали тези ваксини съхранени по този начин за часове ще са годни за употреба и дали ще са безопасни за децата  Thinking
виж това : http://www.novatv.bg/bg/news/view/7467/2010/05/11/%D0%A0%D0%B0%D … D0%B4%D0%B0%D1%80

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 18:38 от Denni

# 111
  • Düsseldorf
 Shocked Shocked Shocked УЖАС!!!!!!!!!!! И КАКВО ЩЕ ПРАВИМ, КОЙ ЩЕ НИ ГАРАНТИРА, ЧЕ СА ОК ЗА ДЕЦАТА НИ???

А някой да знае какво се случва с ваксините в София, чакаме да ни се обади личната, но засега  нищо.... Нито тази за реимунизацията, нито за Пентаксима се чува да ги има вече...

Вчера в новините показаха РИОКОЗ, че са получили в София Пентаксима и чакаха личните лекари да дойдат и да си ги вземат. Само дето лекарите се бавеха, а ваксините стояха извън хладилници  ooooh! и въпроса беше дали тези ваксини съхранени по този начин за часове ще са годни за употреба и дали ще са безопасни за децата  Thinking
виж това : http://www.novatv.bg/bg/news/view/7467/2010/05/11/%D0%A0%D0%B0%D … D0%B4%D0%B0%D1%80

# 112
Danna , tabu - благодаря за подкрепата

tatqna25 – мерси за съвета за рициновото масло, мисля да пробвам че вече и аз се побърках с тази кърма...

За памперсите - ние ползваме на памперс Premium Care. Доволна съм от тях, засега не мисля да ги сменям.

Момичета помагайте – някое от бебетата акало ли е зелено? Ние сме на смесено хранене и му давам чай на Хип с копър. Ходим по 1 път на ден и много се пъне докато се изака. Нормално ли е? Или да звъня на педито?

# 113
Алесия  Не се притеснявай! Още докато бяхме в болницата малкия имаше зелено аки и педиатърката ми каза, че това означава, че има колики /не мога да ти кажа защо/. Сега от време на време пак ни се случва, но аз си мисля, че е нормално щом в болницата не реагираха по никакъв начин.
Моля мамите, на които 40 дни се пада на задушница да споделят какво ще правят с чистата молитва.Нещо не ми се връзват двете неща ама не знам.
За памперсите не мисля, че ги слагам неправилно, а по-скоро го отдавам на това, че размера не му пасва, въпреки че на Памперс съм ползвала и двата най-малки размера.

# 114
5iaM - аз пък четох че Биогая е против запек?????

Нещо не сме се разбрали май. В поста си се опитвам да обясня при какви обстоятелства пропуска памперса понякога  Wink

Обърках се и се поправих!!!!

# 115
Здравейте, мами!
За памперсите - ползвах Памперс, но много пропускаха и Дани се подсече, смених с Пуфис и съм много доволна, вече 3 -ти пакет и нито един път не е пропуснал. За първото ми дете ползвах само Памперс и бях адски доволна, но сега категорично се отказвам от тях.
Ние се кърмим успешно, за 40 дни сме наддали 1900 гр. виждат ми се множко, но педито каза да не се притеснявам.
Честито на мама Ради! Да сте живи и здрави цялото семейство!
Хубава и спокойна нощ на вас и сладките ни съкровища!

# 116
Ох намерих малко време да седна пак.
За операцията и аз не чувствам малко над операцията ама това ще отмине и първия път бях така, но за колко време мисля че е индивидуално при всеки.

за зелено ако  аз знам че ако изведнъж стане зелено то бебето може и да е настинало. ама ако всеки път е зелено може и да е нормално особено като е на смесено хранене. От АМ се променя цвета на зеленикав, зелен или кафеникав.
alesya  колко е зелено и колко време е така. всеки път ли е зелено или изведнъж стана за всеки случай може да се консултираш.

цитат на NIO
Алесия  Не се притеснявай! Още докато бяхме в болницата малкия имаше зелено аки и педиатърката ми каза, че това означава, че има колики /не мога да ти кажа защо/.

не съм чувала че ако е зелено акото то има колики. В болницата първите дни акото е (дори първите са черни) после стават залени и накрая жълтеникави. Но всичко е възможно.

мечопух ние излезнахме на 18ден и от тогава всеки ден (без днешния че преваля и си имах доста работа вкъщи). Преди това и ние бяхме на терасата първо за 10-на мин. после по повече.

лека вечер на всички и по-малко будуващи. Да видим и ние как ще сме  Flutter

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 21:45 от tatqna25

# 117
Мамита ,кажете де...има ли други деца ,които трудно акат сутрин ?
Аз му правя разни гимнастики за да улесня изхождането ,но с какво друго мога да помогна на бебо? ooooh!То е цял час пъшкане ,рев,пръцкане...

# 118
Мамита ,кажете де...има ли други деца ,които трудно акат сутрин ?
Аз му правя разни гимнастики за да улесня изхождането ,но с какво друго мога да помогна на бебо? ooooh!То е цял час пъшкане ,рев,пръцкане...

И ние сме така , но акаме на 3 дни един път и е голяма мъка .После е толкова уморен , че заспива преди да се е нахранил  Laughing
При нас гимнастиката помага - свиване на крачетата и каране на колело,а също и масажче на коремчето по часовниковата стрелка

Аз да питам - давате ли Вигантол и Зимафлор.Аз давам само Вигантол по 2 капки сутрин, а Зимафлора след 3 месец май се почва ?

# 119
Данче ние трудно акаме днес доста се мъчи но я свърши все пак ,нито гимнастика ,нито поза "издържане " помага, а последно в неделя беше акал,то е едно пръцкане смесено с рев,напъване -и повръщане  независимо че се е уригнал,такова чудо не бях виждала,две деца съм гледала - големия ми син и племеника но такова чудо не бях виждала.

Общи условия

Активация на акаунт