АПРИЛски бебчовци растат, а мамите им се веселят!

• 27 108
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
Аз също не си харесвам гърдите толкова огромни. Наистина като крава. Помня, че по някое време придобиват нормални размери, но мога да се сетя кога.
alesya аз също знам, че зеленото е признак за настинка, не само при бебета, а и при дечица по принцип. Няколко дена след като ни изписаха му бяха зелени и педиатърката предписа био-гая. Все пак защо не звъннеш на твоята, аз съм на принципа, по-добре да звъня, от колкото да го мисля.
На всички ли са предписали Вит Д? Педиатърката и ортопедът казаха лятото да не давам, набавяли си достатъчно от слънцето. Да не са сбъркани нещо тук Confused

# 121
вигантол ни изписаха по две капки ,но аз давам през ден

# 122
На всички ли са предписали Вит Д? Педиатърката и ортопедът казаха лятото да не давам, набавяли си достатъчно от слънцето. Да не са сбъркани нещо тук Confused

Мила, дори и да е лято, ти не пържиш детето си под пряко слънце - азтова педиатрите предписват Вигантол  Hug

# 123
  • София
Хай банда!
Честито на последните обебили се  Hug!
За яслата - аз направих профил на принцеса Леа, но пуснах запитване и ми казаха, че мога да кандидатствам за първа яслена група чак за учебната 2011/2012 година. Другият праблем беше, че не можах да добавя сестрите й, защото егн-тата им вече били в системата. писах на системните и ми ги вкараха те. Ще ходя и при директорката на градината, да й кажа да ни има предвид. Mr. Green
За зеленото ако - на Леа беше зелено по време на коликите.
За ваксините - по съвет от препатли пентаксим-а се понасял трудно от някои дечица, та било добре да се отложи с месец примерно, аз няма да давам зор (то като го няма какво да давам де, освен да си го купим от Гърция )
За слънцезащитните кремове - нашата педиатърка каза никакво пряко слънце до 6 месеца и  съответно никакви мазила. Не зная дали по принцип или защото е Леа е бяла като сирене та чак прозрачна. Мисля да я послушам. Каките на първото море (10-месечни та и досега) ги мажех с детско Виши.
Купих комарник за количката и мазила за комари (рол он на Чико), защото ходихме до Видин, та с това ще мажа лятото, че моите големите много ги хапят комари. Ефикасно е, защото във Видин имаше бая, а не я нахапаха в София още няма за радост.
За пелените и аз на Плами и Цвети не съм слагала друго освен Памперс, ама сега ми пропусна отстрани (може би беше и вече малък). сега ползвам Пуфис -доволна съм. По дебели са верно, ама това пък държи крачетата по-разкрачени. Като ги свършим ще тествам и една тройка на Памперс.
Ходих на вега тест за опрделяне поносимоста ми към храните, ама друг път ще разкажа подробно, че имам да свърша 2-3 неща преди да се сабуди от глааааааад - ляяя, ляяяяяя, ляяяяяяяя. Grinning
п.с.някой да е ползвал лепенките за заличаване на белези от операции(секцио) , щото не са евтини, а съм се навила да си купя

# 124
  • последна надежда
tabu на мен педиатъра ми каза задължително да давам Вигантол. Марк наддава много (1.900кг за 40дни) и затова.

Зимафлор не са ни изписали, но много ще се замисля преди да дам. Баткото е с флуороза и ме е страх. За това и избягвам да пия минерална вода.

Днес ходихме до д-р Момчилов - уролог в Пирогов. Потвърди диагнозата на джипито Хидроцеле. Успокои ме! Ще ходим пак при навършени 6м на Марк и тогава ще се реши дали да се оперира. Незнам какво удоволствие им прави на другите двама доктора при които бях да ме плашат с глупостите си. Та даже и телефоните си написа единия ако детето почне да повръща или вдигне температура да го викаме за спешна операция   #Cussing out.

За зеленото ако и Марк имаше при най-силните колики. Сега само се напъва и пръцка като голям човек, та даже и по-миризливо. Поднася дарове в памперса веднъж на два дни, но са редички и не се тревожа.

# 125
Лепенки не съм ползвала но ми лекарят който ме оперира ми препоръча и даде мостра не едно кремче - Sodermix
а тези лепенски какви са?
 newsm78

# 126
  • София
Лепенки не съм ползвала но ми лекарят който ме оперира ми препоръча и даде мостра не едно кремче - Sodermix
а тези лепенски какви са?
 newsm78
http://global.smith-nephew.com/master/CICACARE_27518.htm
    Представляват силиконови ленти, които има възможност да се перат и да се ползват дълго време . Цената зависи отразмера, има няколко варианта. Ще  излъжа колко точно струват, но около 60-100 лв.
   Купували се от санитарната аптека срещу "Попа" и от аптеки Ремедиум . Има схема по която се поставят през първите дни, по нататък стоят 24 часа.

# 127
# 128
  • Пловдив
Само да питам Мики, Правда или Бумеранг: аз още от болницата давам и двете гърди и се наяжда от двете и до сега.Дали яде достатъчно от задното мляко или само което е по-отпред? Иначе всичко е на ред ходихме два пъти на контролно теглене 10 дена след изписването беше наддал 360гр. и след още 10 дни 430гр. т.е. 800гр. от изписването. изхожда се съвсем нормално 3-4 пъти за денонощие някой път повече някой път по-малко.

Щом с наддаването и пампите сте добре и бебчо е спокоен - вероятно всичко е наред  Peace
За да си сигурна, че изяжда първата гърда докрай, би могла накрая да му помагаш леко с компресия на гърдата  bouquet

Бумеранг, Змейковица и ние се храним със силиконови зърна. Интересува ме винаги когато бебка суче ли трябва да се чува как преглъща?

Да, би трябвало да се чува гълтането или поне да наблюдаваш дали преглъща - то се и вижда  Hug
Особено в случаи като вашия, когато се ползват силиконови предпазители има опасност бебето да не суче ефективно /както бях писала и на Галя преди няколко страници/ Кое те притеснява - пиши, ако има друг проблем 
bouquet

Ще застрелям Бумеранг и Змейковица със следния въпрос- през цялото време докато кърмя ли ще са ми толко огроооомни циците, както са в момента? Това е адски неудобно и грозно - като крава съм. Има ли момент, в който леко спадат тия цици? Виждала съм жени, дето кърмят със съвсем нормален бюст. Блузите ми не ми стават направо. И моя мъж само ми се подиграва (понеже той си пада по малки дупета, а не по големи цици....) - айде айде, нали искаше да ти пораснат още. Викам му - че съм искала - така е, ама в рамките на естетично красивото, а не на крава!!! Наистина си е проблем - и гърба зверски ме боли от тая тежест.

Поздравления за наддаването   bouquet
Със сигурност се прибират  Laughing /на мен не ми се искаше да се приберат  Embarassed, ама накрая си върнаха формата и размера от преди - след 2 г. кърмене/
Постепенно кърмата ще се регулира и гърдите няма да се препълват както в началото. Всичко е индивидуално и не може да се посочи точен  период кога ще стане.

Да ме посъветвате нещо за капките БИОГАЯ?    Бумеранг и Змейковица Моята дупла не беше акала 5 ден и днес с термометърче успя, но не беше запек. Нормална консистенция с дори приятна миризма  Mr. Green. Само на кърма сме - това недохранване ли значи или просто детето усвоява по-голямата част от кърмата. Пишани памперси имаме нормален брой. Иначе ядем и като преядем връщаме по малко---вчера дори се задавихме от лакомия, понеже и струта явно беше по силна от гърдата  Laughing. Та тези капки четох че помагат за колики, стимулират имунната система, но пък се изписват и при силна диария. Сега се чудя дали няма да се запечем. Иначе от Инфакола няма проблеми. Предполагам не могат да се смесват с Инфакол  newsm78. И определено детето ми иска залъгалка, но аз не искам да я свиквам, как да се справя с това?

Щом изпражненията не са сухи и твърди - не се говори за запек  Hug
Хубаво е, че имате достатъчно намокрени памперси, не мисля, че е недохранване  Hug
Капките Инфакол запичат стомахчетата на бебетата, Биогая разхлабват
  bouquet

# 129
Познайте кой има днес рожден ден  Flutter
Не мога да слагам картинки, но ако можех, щях да сложа най-шоколадовата торта на света с капучино с мнооого пяна  Wink

Змейковица, мерси за отговора. Имам още един въпрос. Кърменето ми продължава от едната гърда само на хранене и само нейно доизцеждане след това ( и си излиза всеки път солидно) - та до кога да продължавам по този начин с доизцеждането след всяко хранене?

# 130
  • Бургас
Мили ванили честит рожден ден!Пожелавам ти много здраве и щастие ,а най-хубавият подарък вече е в ръцете ти Hug

Предния път гърдите ми се прибраха едва когато спрях да кърмя. Tired

# 131
  • Sofia
Честит Рожден Ден и от мен!  Hug Heart Eyes

# 132
  • София
ЧРД, Мили Ванили!

Черпя от твое име с тази торта - и шоколадова, и елегантна, и красива - като теб Simple Smile

И понеже сме много и една торта няма да ни стигне, пък и не знаех онази достатъчно шоколадова ли е за теб, пък и за да ти поднеса цветя, ето още една торта - тройношоколадова Wink

и капучиното идееееее:

# 133
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, MILLI_VANILLI! БЪДИ ВСЕ ТАКА ЕСТЕСТВЕНА И КРАСИВА! От днес нататък рождените дни ще са по-различни, но пък си заслужава...

# 134
Благодаря и аз на ЗМЕЙКОВИЦА Hug От зелевите листа се отпушиха каналчетата и температурата спадна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт