АПРИЛски бебчовци растат, а мамите им се веселят!

• 27 096
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета Hug,ние току що се прибрахме от разходка.... днес ни беше ЧИСТАТА МОЛИТВА. Попът беше казал да не носим нищо,но ние занесохме погача,червено вино, бонбони и едно букетче.

Nio-казаха ни да отидем в черквата днес, значи се брои от следващия ден(родени сме на 02,04).

MilenaZ - почиствам само с преварена вода и спрях да ям сладко...... а толкова го обичааам, но определено пъпките почти изчезнаха.

# 91
Милена, благодаря ти за отговора!

Не бях чела назад, но сега като чета...

Алеся, съжалявам, мила за приятелката ти. Мой приятел също почина от инфаркт на 32 години. В същия ден по-рано му се беше родила дъщеричка. Явно в днешно време е нормално, казват, че е от силен стрес. Още веднъж съжалявам, много е тъжно и неприятно.

Дени, аз сега правя разходките с майка ми, тя е в отпуск до другия понеделник, и после съм на линия и аз да се видим в Морската градина. Всъщност ние ей сега излизаме и може да се засечем. Simple Smile

# 92
Привет на всички мами и бебоци,
Искам да попитам някои дали е използвал продуктите на тази фирма.

http://www.nowets.bg/

и ако може да споделите впечатления.

# 93
Pozitivnata Първо добре дошла във Варна! Още една мама за разходки  Heart Eyes

Вода и аз почти не давам, защото бебо като усети , че не е мляко и си стиска устата! И аз като теб не смятам, че насила трябва да му я отварям и да изливам водата вътре  Naughty

Относно памперите - ако си доволна от тях защо искаш да ги сменяш? Аз ползвам Pampers new baby онази жълтата опаковка и до сега нищо не е пропускало - а е имало случаи на брутално пълни памперси с какво ли не!  Crazy Peace Според мен за да пропусне памперса има вина и това че не се слага правилно, или достатъчно стегнато (не става дума да му спира дъха, да има място да един твой пръст да пъхнеш) Ако си доволня, за мен няма смисъл да сменяш марката - а и Пуфис не са и по-ефтини от Памперс, да кажеш това да е причината....  Rolling Eyes

bouquet  bouquet  bouquet

# 94
MilenaZ пъпчиците, казват, са нормални. Май повечето от априлските дечица имат. Аз лично правя отвара с лайка (по препоръка на педиатърката) и с това почиствам личицето, а също и очичките. Гнойни също се появяват от време на време, не ги закачам (макар доста да ми се набиват в очите) и минават сами.
Danna и моята си седи. Ще изчезне по някое време, не я мисли.
zlatomira правилно прави детето, нали е дама, трябва да е сдържана Laughing
alesya сега прочетох. Съжалявам...

# 95
  • София
Момичета, за пелените и аз ползвах Памперс.... и Либеро и за тях мога да се изкажа. На мен лично Либеро ми харесват повече - по-суха държат кожата от Памперс. Като свърша пакетите с Памперс, ще купя Либеро. Купих си Памперс, защото бяха с по-ниска цена, макар че работя във фирмата вносител на Либеро. За изпускането отстрани и аз като glorybg смятам, че за пропускането на пелените е от значение как са сложени. На мен ми се случвало и едните и другите да изпуснат отстрани, но аз знам, че ги слагам доста хлабаво понякога. Чувала съм доста добри отзиви за Хъджис също.
Лоша новина е, че на пазара се появяват и фалшиви пелени за еднократна употреба. Имитацията на опаковката е 100%.

# 96
  • София
Честито на новородените бебковци  Hug
Ние днес ставаме на един месец  Grinning ...
Има ли още не родили мами от групата  Party успех !!!

# 97
За пелените в момента ползваме и Памперс и Пуфис. Памперс ги слагам през деня защото ги сменям на всяко кърмене - и кожата и е винаги зачервена и влажна, явно не попиват добре. С Пуфис спим вечер, когато прави по- дълги паузи на сън и не я разповивам, защото пада голям рев и после няма заспиване. С тях нямам този проблем на зачервена и влажна кожа- слагам памперса след банята и чак на сутринта е сменен. Отначало сменях и вечер, но след един ужасен рев реших че няма да се наказваме така двете и я наблудавах. С Пуфиса е много спокойна явно попиват добре, нищо че са по дебели. Памперс лично аз не бих купила повече  Peace

# 98
виждам че коментирате пелените моето момче е на многократни пелени и Памперс( но нямам оплаквания от тях)

# 99
Мечопух срещнах те в една тема за методите на д-р Карп срещу коликите. Били споделила от къде свали филмчето относно неговите методи. А и другите мами ако имате инфо споделете

# 100
Здравейте мамчета и бебчета!

Да се разпиша и аз в новата темичка. Нямам време да седна ни да чета, ни да пиша.  Откакто взехме да излизаме сме поцял ден на вън.

Честито на всички родили (то май неостанаха вече чакащи мами?)

Да споделя само че аз ползвах памперси на Молфикс и съм доволна, но последния път нямаше нашия размер и взех на Памперс от тия оранжевата опаковка. Много съм доволни все от тях ще взимам. Не съм сигурна но мисля че има разлика при момиченцата и при момченцата. В смисъл с майки които излизаме коментираме и ако една марка памперси майки на момченца са доволни то от същтата марка майки на момиченцата не са. Ако ме разбрахте.

А да кажа аз за кърмата много ми помогна (то само това де) рициновото масло.не вярвах много но има страхотен ефект (поне при мен). Аз си мажех гърдити един път на ден и то вечер и стоя 2-3 часа (може и повече ) и после ДОБРЕ си измивам (за да не стане на бебето нещо). има супер ефект аз по едно време се наложи да купим една кутийя сухо мляко че нямах достатъчно кърма, а сега даже и замразявам по малко. бяха ми необходими 4-5 вечери да се мажа за сега спрях че иначе идва много кърма. ако усетя че ще ми намалява пак се мажа една вечер. Незнам  ако някой има проблеми може да опита (поне нищо не губиш).  Преди това какво ли неопитах - лактогенни чайове, мюсли, овесени ядки, ядки, и всико какво ми кажат или прочета и не ми помогнаха.

Само да питам Мики, Правда или Бумеранг: аз още от болницата давам и двете гърди и се наяжда от двете и до сега.Дали яде достатъчно от задното мляко или само което е по-отпред? Иначе всичко е на ред ходихме два пъти на контролно теглене 10 дена след изписването беше наддал 360гр. и след още 10 дни 430гр. т.е. 800гр. от изписването. изхожда се съвсем нормално 3-4 пъти за денонощие някой път повече някой път по-малко.

ох ставам че почваме да плачем.

# 101
  • София
Честито на Мама Ради  Hug
vili_nik – явно Алиса я хванаха доста стабино коликите и вече хич не е поспалива, а доста ревлива.
Едни съседи днес казали на майка ми, че я чули чак в мазето как плаче/а ние сме на 4 ет. Mr. Green/
zar4e – за разходките съм за, но още не сме излизали навън. От днес започваме на балкона, така ми каза лекарката. Надявам се до две седмици да сме готови за по- големи разходки  Heart Eyes
Pozitivnata – аз ползвам за сега памперс, а мама ми е взела и един пакет на Пуфис, та точно ги сравнявам. Имам чувството, че от Памперс на Алиса и се зачервява дупето, а на Пуфис не ми харесват лепенките/много слабо хващат/. Иначе нищо не ми е пропускало за сега. Обмислям да пробвам оранжевите на Памперс и Либеро/ползвах ги за каката/
pinzi - филмчето за методите на д-р Крап си го свалих от Замунда. Мога да ти го пусна по Скайп. Ника ми е същия, като тук. Пусни ми съобщение тук кога ще си на линия и като се засечем ще ти пусна филмчето. Ние преди два дни го гледахме с милото и да Ви кажа той също научи доста неща. Сега ги прилага с пълна сила. Когато Алиса реве нощем, го оставям да я успокои и тогава започвам да я храня. Както каза милото, човека от 25 години с това се занимава/д-р Крап/  Joy
Бумеранг, Змейковица и ние се храним със силиконови зърна. Интересува ме винаги когато бебка суче ли трябва да се чува как преглъща?
И ние трябва да папкаме, така че поздрави и до по - късно   bouquet

# 102
За пелените в момента ползваме и Памперс и Пуфис. Памперс ги слагам през деня защото ги сменям на всяко кърмене - и кожата и е винаги зачервена и влажна, явно не попиват добре. С Пуфис спим вечер, когато прави по- дълги паузи на сън и не я разповивам, защото пада голям рев и после няма заспиване. С тях нямам този проблем на зачервена и влажна кожа- слагам памперса след банята и чак на сутринта е сменен. Отначало сменях и вечер, но след един ужасен рев реших че няма да се наказваме така двете и я наблудавах. С Пуфиса е много спокойна явно попиват добре, нищо че са по дебели. Памперс лично аз не бих купила повече  Peace
Абсолютно съм съгласна!!!! Аз повече Памперс няма да купя, постоянно пропускат от страни. Сега ползвам Либеро и Хъджис и съм много доволна и от двете марки.

Към момичетата, родили секцио - имате ли чувствителност на горната част на шевовете - аз почни не усещам кожата на корема си от към горната част на операцията. Една приятелка ми каза, че така щяло да бъде занапред.... Shocked ?????

# 103
Мечопух срещнах те в една тема за методите на д-р Карп срещу коликите. Били споделила от къде свали филмчето относно неговите методи. А и другите мами ако имате инфо споделете

В замунда пишеш "the happiest baby on the block"

За секциото в зависимост от отва колко добре ти е направена операциата има безчувственост. Може да е няколко пръста над разреза, или само където е самият разрез! Поне 6мееца ще трае това, но не е доживотно   bouquet

# 104
Да ви се похваля, че само от кърма, мойта принцеса за 20 дена е наддала с 600гр  Flutter  и е сложила 2см отгоре  Heart Eyes  Днес бях на консултация и ни похвалиха и ми каза педиатърката, че като иска да си спи и не се буди - да си я оставям. Вчера доста се бях впрегнала.

Данна - и мойта черта си стои, пустата; кафявото по гърдите лееееко сякаш избледнява, но не мога да се похваля със същото и за стриите - все така лилави са си.

Пеленитегледам обсъждате - аз имам наблюдения само от Ню бейби на Памперс. Ползвам още от 2-5 кг; излъгах се един път да купя пак ню бейби, ама от 3-6 (то опаковката една и съща) и всеки път пропуска. Още малко и ще станат. Ама може и друга марка да пробвам, що пък не..

Данче - аз още не мога да стигна до маникюра и педикюра.

Ще застрелям Бумеранг и Змейковица със следния въпрос- през цялото време докато кърмя ли ще са ми толко огроооомни циците, както са в момента? Това е адски неудобно и грозно - като крава съм. Има ли момент, в който леко спадат тия цици? Виждала съм жени, дето кърмят със съвсем нормален бюст. Блузите ми не ми стават направо. И моя мъж само ми се подиграва (понеже той си пада по малки дупета, а не по големи цици....) - айде айде, нали искаше да ти пораснат още. Викам му - че съм искала - така е, ама в рамките на естетично красивото, а не на крава!!! Наистина си е проблем - и гърба зверски ме боли от тая тежест.

Общи условия

Активация на акаунт