АПРИЛски бебчовци растат, а мамите им се веселят!

• 27 088
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
ЧЕстита дъщеричка на мама Ради!!!
Щях да писателствам но Габи мрънка - целувки на висчки да не ме забравите ееей........  Hug Hug Hug

# 76
Вяра ти още ли си в България? Да пишеш повечко скоро.
zlatomira усмихва се, не знам до колко е осъзнато, но когато му заговоря или запея (горкото ми дете) почти винаги получавам усмивка. Всъщност, който и да му заговори, ако не е кисел, се усмихва.
Данчето тини мини беше споделила, че бебокът и за месец е наддал 2 кг (ама не е споменавала да са и са карали Simple Smile ), на ивета също доста беше наддал. Честно казано за първи път чувам педиатър да казва, че кърмено бебе е наддало много. Обикновено са недоволни в другата посока. А в сока да му капнеш и малко водчица....
Аз също се поразкрасих днес-голямо разкрасяване, успях да си изкубя веждите и да си налакирам краката.

# 77
Честити бебчета на мама Ради и ПерсиН.

НАс ми мъчат многооооо гадни колики. И инфакола не помага. Така плаче милото и патка с крачета.Цял ден сме така. Сутринта се събуди в 6.30, спала само от 10 до 11 и после чак от 3 до 4.Заспа преди 5 мин, но тя така спи по 2 мин и се буди.
Мами да ви питам каква козметика ползвате за слънцето/за бебо/. И да ви питам как се мери температурата на бебето- в смисъм с дигитален или живачен термометър? вадят ли се някакви градуси? маже ли се с вазелинче термометъра?

Мечопух, твоята Алиса голям сладур и само спинка,милото бебоче.
Веси и Митко е сладур, как е заспал милия.
Ивет колко е пораснала и джвъчка си има на главата детенцето.
А Страшко на Галето какво тумбаче има.
АБе и бебоците ни са едни сладуриииии. Да ги изяде човек.

За кг- аз свалих 14 в болницата и имам още 20/ имам и малко за сжаляне и от преди раждането/

# 78
  • София
Честита дъщеричка на мама Ради!!!    bouquet   bouquet   bouquet
Много късмет и приказно детство и желая!

Бумеранг - едно голямо БЛАГОДАРЯ от нас с бебо!!!  Hug
Благодарение на теб, вече се храним само от едната гърда на ядене и нямаме (с изключение на много малко случаи) предпочитания към лявата. Малкия хич не се ослушва и каквото му се даде, това захапва с голямо настървение.  ooooh! Мисля, че нещата при нас се нормализираха (пу-пу)  fingerscrossed

Мами, какви са тия диети по време на кърмене?!?!? Много странно ми звучи.
Аз ям като за световно, като избягвам доста храни заради коликите на малкия и на 20-я ден успях да си влезна в дънките отпреди бременността. Е, имам още малко коремче, но лекарката, която ме изражда каза, че матката се прибира 40 дена и аз съм спокойна за момента. И това ще се намести от самосебе си. Важното е да сме спокойни, а природата си знае работата! Сега като хукнем из парковете по цял ден и съм сигурна, че всички не само ще се възстановим много бързо, но дори и по-слаби и секси ще станем  Wink

Галя - уникална снимка!!! Браво на вас как сте уцелили момента! Да ти кажа и ние сме по същия начин - само да сваля памперса и.... Даже и дамаската на дивана ни е една и съща  Simple Smile Милото като видя снимката и каза "А, кое е това бебе и кога са идвали в къщи?!?!?"  Rolling Eyes

# 79
Бумеранг,Змейковица хеееееееееелп,тая нощ се събудих с болка в лявата част на гърдата, като натъртено...Май имам и  температура, вчера цял ден ме боля главата, помислих, че съм настинала нещо. Само на кърма е Кая, сложих я на тази гърда да суче като се събуди...не ме боли докато суче....какво да правя?

# 80
  • Бургас
Гери на мен ми се случи токова нещо когато кърмех малкия ,стана защото освен че кърмех и се цедях ,вечерта ми се поду гърдата и ме втресе изписаха ми антибиотик тогава.Ти можеш да сложиш зелево листо там където те боли и да слагаш Кая да суче главно на тази гърда. Hug
Аз имам да свалям още 4 кг  Peace Всички дънки ми стават ,моя проблем е че блузките ми станаха къси  bombs
Данче браво на вас и аз мисля че няма проблем че е наддал толкова много след като сте само на кърма.
Табу точно това имах предвид аз и говоря пея и но засега освен неволни усмивки от време на време друго не получавам. Simple Smile

# 81
  • гр.София
ДОБРО УТРО!
Ние тая нощ поспахме малко повече,но това е случайно newsm53.Нощес пак ще дежурим.

alesya,това е линка дано ти помогне http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=140

Ние в петък сме на чиста молитва.След това съм покана няколко човека вкъщи.Някои се самопоканиха #Cussing out,което ме издразни много,защото вкъщи е тясно.Някои от гостите си мислят че ще гушкат бебето но нееееееееееее Naughtyтова не е играчка.Показвам я и си я прибирам в стаята в която никой няма да влиза.Изобщо не ме интересува че някой ще се сърди.

Днес вали дано спре че да се разходим не че ми пречи ама е неприятно.

ВЕСЕЛ ДЕН. smile3525

# 82
  • гр.София
Момичета забравих да питам

Как броите дните на бебчетата.Аз изброих че четиридесетия ден е на 14.05. като  броя и деня в който се роди.Нали така newsm78

# 83
Здравейте момичета, ние най накрая се прибрахме във Варна и вече имам интернет!С малкия сме добре, кърмим се успешно, вчера даже се поскарах със свекървата че не му давам вода, не иска да пие детето, да му отварям устичката и на сила ли да наливам, къде се било чувало такова нещо. Гледам не се ядосвам много, защото усещам че ми се отразява на кърмата, намалява на момента, а и бебо като че ли е по-неспокоен също. Искам да ви питам за тези погачи които правите на 40-я ден и за тази чиста молитва, може ли да ми кажете каква е символиката, не съм чувала до сега някой да прави и ми е интересно. Искам да ви питам и за памперсите, ние ползваме само на Памперс, не смея да взема Пуфис, казаха ми че били много дебели, вашето мнение какво е? Целувки на всички бебенца.  Hug

# 84
  • София
Привет, щастливи мами Simple Smile Поздрави на всички !
Ох, какъв глад ме гони само.... Имам още 12кг да свалям..., но кога ли  newsm78

Искам да ви питам аз за обривите по личицето - освен с преварена вода третирате ли ги с нещо? Нашият обрив до вчера беше от ситни пъпчици, които се появяваха и изчезваха...., но от няколко дни има и в косата, по ушите, по клепачите.... А вчера си излезе една пъпчица с бяло връхче, която ен отшумя като другите, а връхчето си стана голямо и гнойно - като на голям човек, когато само гной избие на повърхността под кожата.
Очаквам да чуя как е при вас, щото и две педиатърки питах и двете не им отдадоха значение, но... аз се притеснявам....
Също не отдават значение и на червеното петънце на клепача (то ни е още от раждането), но то вместо да избледнява се увеличава. Появиха ни се видими капилярчета и на други места по личицето, макар и много малки. Изобщо кожата на Маги стана много прозрачна ли, какво ли... или и нарастват венички и капиляри!?!? Една веничка ни се появи на нослето, точно между двете очи... и от ден на ден се вижда все повече...

# 85
Обривите не ги третирам с нищо, освен с кърма, той като яде се омазва целия и без това, имахме много пъпчици, но си минаха сами, гнойни се появяват от време на време, но минават също сами, не мисля че има нещо обезпокоително.

# 86
  • Пловдив
Бумеранг,Змейковица хеееееееееелп,тая нощ се събудих с болка в лявата част на гърдата, като натъртено...Май имам и  температура, вчера цял ден ме боля главата, помислих, че съм настинала нещо. Само на кърма е Кая, сложих я на тази гърда да суче като се събуди...не ме боли докато суче....какво да правя?

Прилича ми на запушено каналче по описанието ти  Peace
Много ще ти помогне да слагаш бебка на пострадалата гърда и с нежна компресия да освободиш запушеното каналче.  Peace

zlatоmira
чудесно те е посъветвала за зелевото листо /ако го охладиш в хладилника ще е още по-добре/ . Друго, което е много ефикасно е прием на лецитин  Peace
Не се притеснявай, ще отмине бързо , само давай на бебка да суче  bouquet

# 87
Честити рожбички на ПресиН и мама Ради!

Вили Ник, аз ползвам кремчето на Бюбхен за защита против вятър, слънце и лошо време. За мерене на температурата съм купила дигитален термометър, но още не съм го ползвала.

А бе, момичета, аз да ви питам, при вас вижда ли се още тази кафява линия на корема. При мен вместо да изчезва, става все по-ярко изразена. Много е смешно и по-скоро грозно. Няма ли да се махне някога това нещо?  

# 88
  • София
Благодаря много, Pozitivnata. Вече ще съм спокойна и ще се надявам сами да отшумят.
Danna, кафявата линия още си ми стои.... и не само тя.... на мен ми покафеняха гърдите (като негърка съм), пъпа, врата..... За последния мъжа ми още ми се смее, щото забелязах промяната в едно заведение на голямото и добре осветено огледало и отидох при него и му казах категорично "тръгваме си, не съм се изкъпала добре.... врата ми е мръсен!!!!" и дори като се прибрахме не му повярвах, че това не е мръсно и търках ли търках да се измие.... Е, не се изми Sad Но пък тъмнокафявата кожа от пъпа ми се обели и сега е бледо кафява, така че надявам се с времето ще изчезнат и другите пигменти.

# 89
Здравейте и от мен Hug
 pozitivnata Аз до преди няколко дни ползвах Памперс, но малкия редовно си напикаваше дрешките, въпреки че съвета, който ми дадоха мамите тук да му слагам пишлето надолу много ми помогна, но все пак от време на време дрешките се мокреха. Сега взех Пуфис и да ти кажа нито веднъж не се е намокрил, така че съм много доволна.Все пак си мисля, че си е до бебе кои памперси ще му паснат.
За чистата молитва и аз исках да ви питам дали се брои деня на раждането.

Общи условия

Активация на акаунт