АПРИЛски бебчовци растат, а мамите им се веселят!

• 27 081
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
Змейковица, бройката на изцапаните памперси е добра, само дето докато се изака е мъка голяма  - не е запечена въобще, даже е почти течна консистенцията, но напъването е голямо и винаги съпроводено с рев. Много газове има тези дни и явно наистина я мъчат колики. Статията е много полезна - благодаря!  bouquet Според нея причините може да са няколко. Но определено е гладна и не й стига яденето  - в 14 й дадох АМ и в момента още спи, а преди това няма заспиване и само мрънкане и рев - с две думи: неспокойно бебе. Чувам я как преглъща, но в началото, когато тече силно, а след това - спира. Иде ми да се запиша на клип да я видиш какви ги прави, докато се храним: то не е бутане, сумтене, дърпане, извиване, плакане...Въобще не може да се говори, като при другите момичета, че кротко си лежи и си суче или ме ползва за биберон: спре ли да тече силно, край! Знам, че я обърквам с шишето с АМ, но не мога да стоя да я гледам как плаче от глад! Полусънена е трудно да я храня, защото тя почти не спи през деня (явно от глад), но нощем точно така правя и знам, че е по-лесно. Нещо не успявам да я кърмя легнала - гърдите ми ли са малки, не знам, но и на двете не ни е удобно или просто не знам как точно! Извинявам се, че съм толкова подробно досадна всеки път, но ми се иска да започна да се наслаждавам на това да кърмя детето си, а не да ме ужасява мисълта, че всеки момент пак ще има голям рев.
zar4e, ще ги претрепем тези кг! Hug И моите са 9-10 и най-интересното е, че не мърдат в никаква посока вече толкова време - ям, не ям, разхождам се, мързелувам...все тая! И въобще не пробвам нищо, за да не се депресирам...то е ясно, че няма да се вмъкна! Sad
Myriam, възможно е и още как! Нашите ни нападнаха даже по-рано! Тук пише как се прави компресия на гърдата! Ще водите бебето на културно-масова дейност, а?! Wink
Утре сме на ортопед /някой питаше скоро/ при Драганов, та ще мога да кажа пресни отзиви! Peace

# 61
Змейковица, от днес имаме нов проблем. Оставям беба да си суче колкото иска от мен, дори да ме ползва за биберон, но започва да повръща, после пак ме търси...

А относно нощните ни кърмения също не знам дали са правилни нещата - къпим бебак в 8, после си суче час час и половина и заспива. Тоест до към 10 най- късно е заспала дълбоко. Буди се сама към 1 часа, но по скоро чувам премляскване и решавам че трябва да я кърмя. Това се случва в полусънено състояние и кърменето ни е много малко, колкото да изсуче предното мляко, после въобще не се напъва а се отпуска, държи зърното, но не дърпа. Следващото ни хранене е към 4 сутринта, тогава е по активна. Взимам я в леглото до мен и така не знам колко пъти се храним до към 7 -8 сутринта. Има ли нещо нередно в тази ситуазция или аз пак се вкарвам във филми?

п.с. Не на последно място ти благодаря на теб и на всички момичета, които ни дават подкрепа. Това е особено важно за мен особено, която нямам опит, а не ми се разчита на съвети на майки и свекърви  Mr. Green

# 62
Гале, Змейковица ти е отговорила за силиконовите накрайници. Най-големият проблем при нас беше, че вероятно е сукала само предно мляко, което лесно тече дори и да суче само захапала зърното. И въпреки че привидно имах кърма и зърната винаги оставаха пълни след като тя пусне, се оказа, че не се е дохранвала. Хубаво е, че при вас на този етап няма такъв проблем. Лошото при накрайниците е и това, че гърдите не се стимулират както трябва и е много вероятно кърмата постепенно да започне да намалява.
И аз като теб не можех да я накарам да засуче без накрайник или ако случайно станеше беше много болезнено. За мен обаче беше болезнено и кърменето с накрайниците, защото тя много опъваше зърната. Те бяха в окаяно състояние когато започнахме да се кърмим без силиконовите. Както писах и преди, обадих се на консултант по кърмене, жената дойде вкъщи и ми показа как да подавам гърдата. И ЧУДО! Оказа се, че детето не е толкова привикнало със силиконовите зърна. А моите са толкова плоски, че тя нищо не можеше да захване и страшно се изнервяше.
В момента се кърмим успешно, все още едното зърно не се е възстановило напълно и когато засуква е доста болезнено, но това е само за секунди, защото след като засуче то е много навътре в устата й и няма никакво напрежение.
Не се отказвай, убедена съм, че твоят голям мъж може да се научи да суче и без накрайници и ще му е много по-приятно Simple Smile

Честито на мама Ради Simple Smile

# 63
Доста съм се притеснила, дайте мнение, моля ви.
Както на обяд, когато обадва към 13.30 си ревеше и пак със зор заспа, като стана 16.30 започнах да я будя - не става. Едва едва се събуди към 6 без нещо, хапна малко и отново заспа супер дълбоко, както ми беше на гърдата.
Хапнала е не повече от 20-30 грама, а спи все едно е преяла.

Пипнах и нослето, челцето, ушите - никакви признаци да е болна примерно. Даже се усмихва докато спи. Ама ми е много притеснено - това са си повече от 5 часа...

Случвало ли ви се е на вас? Уффф, много съм се притеснила...

# 64
а мен да мили ванили преди седмица...не се притеснявай  Hug Peace

# 65
Варненки,
имали желаещи с нас с Ради за разходка утре в Морската градина?
Днес бяхме от  11 до към 14.30 часа.  Предполагам, че и утре ще сме така. Ние се храним там така, че  казвайте ако на някоя и е удобно утре за разходки да пише.  Grinning

# 66
  • гр.София
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА РАДИ!!! smile3504

МИЛИ ВАНИЛИ ,не се притеснявай newsm10 и със сина ми се е случвало и сега с Мила.Остави я да си се наспи.
Мила е вече на месец и кусур и имаме три нощи в които е спала.Аз ставах да видя как е защото мислех че и има нещо та спи.

Ние сега се храним пред компютъра.Малкото зверче заспа  а е изяло 70гр.Така спи че нищо не усеща.Събира сили за да реве през ноща. smile3503

ЛЕКА ВЕЧЕР МОМИЧЕТА newsm51

# 67
Много Благодаря на Змейковица и Бумеранг. От вчера сутринта в 6.30 не сме с добавка. Тогава изяде само 20мл и прецених, че няма да и ги давам, а вместо това,ще я прехвърлям от гърда на гърда. Сега суче по- добре и по силно от преди, рядко заспива докато яде. Днес имахме 2 яденета през 1 час. Сега сама си сгъсти яденетата- преди бяха през 3- 4 часа,през ноща бяхме с пауза от 5 часа. Сега само през ноща има една пауза от 4 часа и следващото ядене е през 3. Започнахме пак да цапаме памперсите. Днес имаме 3 пълни и един зацапан, а предните 3 дена само по един не толкова пълен. Много съм ви благодарна момичета, да сте живи и здрави и много щастливи и все така да помагате на нуждаещите се майчета, като мен.

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 20:23 от vili_nik

# 68
здравейте Априлки  Hug, или по-скоро мами на априлчета  Grinning
аз се поизгубих малко, но отново съм на линия. честно казано ми беше трудно да вляза в ритъм, а и депресия ме беше хванала. слава богу вече сме във форма.
бебка Евелинка днес беше на първата си консултация. измериха ни - наддали сме 1 400 гр и сме пораснали с 6 см. Simple Smile. сложихме и ваксианта за хепатит.
аз с храненето съм проблемна. нямам много кърма. отначало бях с много разранени зърна и трудно кърмех. успях да ги заздравя, взех си помпа и започнах и да доизцеждам и да меря колко поглъща. оказа се, че имам около 30 мл. кърма само и се дохранваме от самото начало  Embarassed. иска ми се да си я увелича, но не знам как, а уж чета из форума  newsm78 Змейковица, Бумеранг, кажете как да си увелича кърмата, моля ви  Praynig

за колограмите ми няма да говоря  Blush. през първия месец заедно с раждането свалих 11, но ми останаха още 12-13 за сваляне. естествено нищо не ми става, а и ми се увеличи апетита, та ще видя какво ще правя.
радвам се да видя всички мами тук и се надявам да си бъдем подкрепа както по време на дългите 9 месеца  Hug   bouquet

# 69
Честит син на мама PresiN и дъщеричка на мама Ради. Да са ви живи и здрави дечицата, много да ви слушат и още повече да ви радват.

Честита ни и нова тема...доживяхме да сме тук!

Гале мерси за подкрепата!

deninenkova – много се радвам за теб и малката ти принцеса. Наистина кърменето е най хубавото нещо – дано скоро и ние успеем.

bibi  и ние сме така откакто разбрах че нямам достатъчно кърма – малко кърма + АМ. Капки не давам че педи каза когато е на АМ да не давам – допълнително щял да се запече.

deni 1971  Може ли да ми кажеш кое е това специално мляко за запечени деца, че може и ние да го пробваме.

Мечопух добре дошли на теб и малката бебона.

marini  и нашето хранене на гърда е така – в началото преглъща, но после или спира да суче, или почва да плаче и да се сърди и дърпа, или заспива. И аз не мога да го гледам как се мъче като и знам че нямам достатъчно кърма и му давам шишето. Но винаги по малко на гърда го слагам – надеждата умира последна. Пък дано ми дойде кърмата, че какво ли не правя за да я стимулирам.

Denni  аз утре трябва да тичам по институции да си оправя еднократната помощ, но в четвъртък – петък с удоволствие ще се присъединим.

Ние вчера бяхме на преглед при ортопед – всичко ни е наред, както док каза „отличници”, та поне съм спокойна.

А днес съм в някакъв сън. По обяд разбрах, че много близка моя приятелка е починала от инфаркт!!!!! На 25 години!!!!! Тя роди момиченце на 2-ри април миналата година и толкова се радваше за нас. А днес разбирам че на 8-ми май както е тръгнала на разходка с малката си дъщеричка е припаднала и загинала на място. Кажете ми нормално ли е това?!?!?! Как на 25 години ще получи инфаркт и ще си отиде от нищото...... Ума ми не го побира, даже имам чувството че не го осъзнавам докрая....явно организма ми е включил някаква самозащитна блокада - все пак заради Дони трябва да съм максимално спокойна, а и кърма трябва да произвеждам.....Супер е странно - хем го осъзнавам, хем не го приемам като истина...
Много се извинявам че така ви натоварих но просто трябваше да го споделя....

# 70
Здравейте момичета ,не съм ви забравила ,просто ми е малко сложно напоследък с бебчо ,защото вече сме съвсем сами ,майка ми дори не идва и ми е малко нанагорно.Но се справяме засега.
Петьо расте ,днес му сложиха първата ваксина,има яки колики ,които засега само с Инфакол намаляват уж...и разбира се ,проблем с акането - от няколко дни става в 6 сутринта и по един час пъшка докато се изака Crossing Arms После заспива ,но това много ме уморява мен ,защото искам ,не искам - ставам!
Разходките започнаха да стават все по -дълги ,той много не обича в количката ,но го натискам да стои там Tired
Кърмя го навсякъде ,където ми падне и не ми пука много ,много...

# 71
Благодаря ви за отговорите  Hug

Много ме боли гърба - направо ме скапва. Думи нямам.
Уфф, с тия килограми и аз няма да се преборя явно докато се кърми. Както го е описала Марини - да ям, да не ям, да пия вода повече, по-малко - НИЩО!! Но какво да се прави - гледам да се примирявам, а искам да ви кажа, че не съм се мерила от 8ми мес (когато кантара показа +22; сещайте се че 9ти мес са станали повече) и незнам колко съм свалила в родилното и колко съм сега.

А днеска колко памперса съм сменила..... На два пъти се повтаря следното:
1. Чувам, че се нааква - миене и докато и мажа дупето подлагам новия отдолу и ХОП
2. Пишкане + акане - отново миене и тамън слагам новия памперс и ХОП
3. Последна порция акане
Отделно си е класическото акане и пишкане  Mr. Green

Наистина е само ядене и сменяне на памперси горе долу моето ежедневие + ревове.
Днеска за 10 мин си включих пресата и направо се чувствам, че все едно незнам как съм се поглезила...

# 72
Днеска за 10 мин си включих пресата и направо се чувствам, че все едно незнам как съм се поглезила...
Аз пък даже си правиш току що домашен педикюр и все едно съм в рая Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Много зле изглеждам в интерес на истината ,но докато спи бебето гледам да се оправя за половин час най-много (къпане ,гримиране и обличане ),после го храня и излизаме ,но след кърменето вече няма файда от грима и къпането ,защото плувам в пот направо ooooh!
Има ли други дебелаци като нас ,които са качили 1700 гр за месец ? Караха ли ви се лекарите  #CrazyЩото днес на мен ми дръпна сестрата едно конско как било качило много бебето ,да му давам през нощта захар и вода #CrazyИ също така и сокчета от утре #CrazyКак пък няма да му дам сок на 40 дни Crossing Arms

# 73
  • Пловдив
и така също към консултанките по кърмене - чета ви и моля за малко повече информация - какво точно означава компресия на гърдата, за която съветвате да се прави? благодаря предварително

marini
ме е заместила в случая и е посочила линк, където много добре е обяснено  Hug

Змейковица, от днес имаме нов проблем. Оставям беба да си суче колкото иска от мен, дори да ме ползва за биберон, но започва да повръща, после пак ме търси...

А относно нощните ни кърмения също не знам дали са правилни нещата - къпим бебак в 8, после си суче час час и половина и заспива. Тоест до към 10 най- късно е заспала дълбоко. Буди се сама към 1 часа, но по скоро чувам премляскване и решавам че трябва да я кърмя. Това се случва в полусънено състояние и кърменето ни е много малко, колкото да изсуче предното мляко, после въобще не се напъва а се отпуска, държи зърното, но не дърпа. Следващото ни хранене е към 4 сутринта, тогава е по активна. Взимам я в леглото до мен и така не знам колко пъти се храним до към 7 -8 сутринта. Има ли нещо нередно в тази ситуазция или аз пак се вкарвам във филми?

п.с. Не на последно място ти благодаря на теб и на всички момичета, които ни дават подкрепа. Това е особено важно за мен особено, която нямам опит, а не ми се разчита на съвети на майки и свекърви  Mr. Green

Hug За нас е удоволствие  Hug
Нощните ви кърмения са съвсем в реда на нещата, успокой се  Hug Това, че се водиш по детенце е прекрасно просто   bouquet

Каат,Вили ник поздравления за упорството   bouquet

tansu, при този страхотен прираст, който сте отчели не мисля, че имаш нужда от увеличаване на кърмата  Peace Това колко изцеждаш с помпа никак не е показател колко кърма имаш - щом бебето наддава толкова много определено нямаш недостиг на кърма
Ето все пак една статия - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4485

# 74
  • Бургас
Набързо да се разпиша че ви  следя Hug
Ние сме добре с малката ,но покрай грижите с нея и батко и не ми остава време за форума.Разгледах албумчето всички бебчета са страхотни бонбончета. Heart Eyes Имам един малко тъп въпрос вашите бебчета почнаха ли да се усмихват вече по осъзнато?Малката се усмихва ,но определено не е осъзнато , а все си мисля че батко и на тая възраст раздаваше усмивки.Отивам да лягам , че ме чака кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт