Отговори
Значи, сигурно за трети път в рамките на има-няма десетина месеца получавам имейл с оферта от тотално непознат за мене хотел, от мениджъра продажби, с оферти, които не съм искала никога. Laughing  Никога не съм бууквала хотел през агенция , само си спомням, че преди време търсих в един сайт хотел в Банско, и явно тогава съм си сложила мейла, който на момента е бил прихванат.
Таааа...така, не че нещо лошо, ама се забавлявам с пичовете. На всичкото отгоре хотела, който ми оферират в последния мейл от вчера, въобще не ми влиза в полезрението, защото по една случайност сме били на тиймбилдинг там и бях невероятно разочарована.

# 1
Aз пък получих преди време смс с честитка за някакъв празник и оферта минус 20% от цената за хотел в Рибарица  Grinning. Бях контактувала със собственика по повод апартаменти за продажба в София и явно ми е запаметил телефона. Много се забавлявах : 'За всички, получили този смс 20% отстъпка за празниците"!
Иначе и аз съм доволна от падането на цените и промоциите. Само се точа, къде ще ходим, мъжът ми е вдигнал ръце вече от моите планове  Twisted Evil

# 2
Това не са последствия от кризата, а са последствия от многото семинари и обучения, които преминават мениджърите. Директния мейлинг е супер популярен в развитите страни, още преди за криза да се е чувало. Просто в БГ, нещата идват мноооогоооо бавно.

# 3
Да, ама българинът много не е свикнал да му навлизат в личното пространство, аз , лично, реагирам доста негативно и пиша хапливи мейли в отговор.. Това съм аз, разбира се, другите може и да се възползват от оферти.
Пак да поясня-не иде реч за спам мейли, а за официални мейли, с атачнати пидиефи с оферти.

# 4
Да, ама българинът много не е свикнал да му навлизат в личното пространство...

За такива случаи един потребител беше дал следната сламка

Уведомявам ви, че не желая да получавам непоискани търговски съобщения.
В случай, че продължите с порочната практика на изпращане на непоискани търговски съобщения на основание на чл. 20 от ЗЕТ ще се обърна към Комисията за регулиране на съобщенията.
Моля да имате предвид, че съгласно ЗЕТ чл. 24.
(1) Доставчик на услуги, който извърши или допусне извършването на нарушение по чл. 6, ал. 1, 3 или 4 от ЗЕТ, се наказва с глоба в размер от 250 до 1500 лв., ако деянието не съставлява престъпление.
(2) В случаите по ал. 1 на юридическото лице или едноличния търговец се налага имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв.
(3) При повторно нарушение глобата по ал. 1 е в размер от 500 до 2500 лв., а имуществената санкция по ал. 2 – в размер от 1000 до 4000 лв.

ПОздрави и т.н.

Редовно изпращам горното в отговор на спамове.

# 5
Жози,
ако ти дойде оферта от любимия ти спа-хотел с 20% надолу, ааа? Grinning
Аз не се дразня - редовно получавам промоции на самол. билети, разпространявам на познати, ако искат да се възползват.

# 6
Е, ако ми е от любимия хотел, е ясно, че аз ще съм си оставила координатите под някаква форма и никак няма да се разсърдя, нееее.

Аргунче-мнооого благодаря за текста.  bouquet

# 7
И аз често получавам мейли с оферти за разни хотели.Не ме дразни,хвърлям по едно око,пък току виж попадна на нещо приятно. Peace

# 8
Аз пък никога не съм получавала подобни мейли с туристически оферти, здраво ме заинтригувахте тука...
Не бих реагирала негативно, ами обратното, ще зачета със сигурност, сакън да не пропусна някоя далавера!  Laughing Laughing

# 9
Получавам редовно, единствено от веригата Акор хотелс, за промоциите, които предлагат хотелите, понеже съм абонирана. Други не ми досаждат.

# 10
  • с/у ОколоМръсТното
не е новост, не е свързано с кризата...
От пам ти века е така...
Голям праз. Ми ако дойде добро предложение...

# 11
Интересното е, че не ми пращат от местата, дето съм била, а от други.

Както и да е, ху кеърс. Директно в траша. Laughing

# 12
Жоз, не е така. Просто те информират. И знаеш кое къде колко струва. Знаеш какво се предлага. Дори и никога да не се възползваш от предложенията им.
Хотелите и фирмите, в които все пак има някаква организационна култура, пишат, че уважават правото ти да не получаваш информация (по-мекото на "Това не непоискано търговско съобщение съгласно ЗЕТ и бля бля") и че ако не искаш повече да получаваш мейли от тях, да върнеш празен мейл или unsubscribe.

Преди дни публикувах обява в сайт за семинари и обучения и след по-малко от час получих 2 мейла от хотели в Банско с предложения за конферентен туризъм и тиймбилдинги през лятото за никакви пари. Дори да не се възползвам, аз ще знам къде какво се предлага и на каква цена.

Или пращах други мейли (пак супер таргетирани) и в отговор веднага получих покана от лизингова компания да ида да видя върнатия лизинг   Mr. Green Crazy

# 13
Мм, то излиза, че като ми изпращат съобщения "Виагра с дискаунт" и "бивш президент на Намибия иска сметката ви, за да преведе милиард" просто ме информират, не че правят спам.
От моята гледна точка, ако съм искала да се информирам за виагра или хотел, първо ще дам разрешение да ми пълнят кутията със спамове.

# 14
Хехе, Смърфи, почти мога да позная кой е единия хотел, от който си получила покана за тиймбилдингв Банско. Laughing
Иначе за другото и аз съм склонна да мисля като Аргун.

Общи условия

Активация на акаунт