Филц - познавате ли тази текстилна техника? -

• 70 071
  • 713
  •   1
Отговори
# 555
Момичета,

знаете ли как се правят маниста от филц?
Поръчах си доста....ще ми го донесат тези дни и искам да се пробвам с малко маниста. Видях в интернет много красива бижута...а не знам как се правят и не мога да намеря. Всички маниста са със страхотна форма (почти перфектна сферична).

# 556
venie добре дошла   bouquet
Какво си си поръчала - вълна ли?
разгледай линковете в първата страница на темата и старата тема също (има линк на 1-ва стр.).
в ютуб има много клипчета как се работи с мократа техника.

# 557
Кокошинче, чудни са сапуните:) Браво! Продължавай с мократа техника:)))
Vig, много е сладък заека:) Валентински:))) много продажби да има в магазинчето:)
Сбъдваща мечти, красиви чанти:) Със здраве да се носят:)))))
Ellica, много са прелестни шаловете ти:)
Venie, има няколко начина за правене на топчета. Аз ще ти кажа за три от тях. С игла може да се оформят топчета, по бавно е и има опасност да не са перфектната сфера. Може да се направят и като се овалва вълна между дланите. Трябва да е стегнато и да се търкаля между дланите докато се запечатат всички пукнатинки, отнема време и за герданчета е трудно за нанизване, защото иглата и конеца след това трябва да минат през всички степани пластове на вълната.
Аз бих ти препоръчала, особено за бижута, да ползваш за основа малко стериопорено топче. Навиваш нишки вълна отгоре му, така че да не прозира топчето отдолу и стягаш в парче чорапогащник или тюл. Пъхаш в пералнята и след това имаш перфектно оформена сферичка:)))
Лесно е, защото пералнята върши цялата тежка работа, а и се нанизва лесно след това за бижута:))) Да се похвалиш след това с резултата:)
http://www.facebook.com/album.php?fbid=156940514345121&id=15 … 017&aid=29274 топчетата на тези жълъдчета съм ги правила по последните два метода, за които ти разказах.

# 558

Ellica, много са прелестни шаловете ти:)

Благодаря ти. Досега работих с една вълна, която беше доста остра. Сега съм с една, която е като американската- кашмирена. Доста вълна заминава, но резултата е страхотен. За съжаление все не ми стига време да пусна и новите, после те се продават и така.

venie   Най- хубавите ми топчета стават по следния начин. Правиш долу горе стегнато топче от суха вълна. Понадупчваш го с иглата  и го пускаш в купа с вода и правиш следващото и т.н. Целта е топчето да се изпълни цялото с вода. После си сапунисваш ръцете и го търкаляш леко между пръстите си. Водата изтича и топчето се смалява. Става по- твърдо. Не трябва да го стискаш , защото ще се напука. Така правя най- бързо топчетата.

# 559
Шал за чантата, също филцован:

# 560
Страхотно. А ромбчетата на чантата как ги правиш? Първо с иглата ли?

# 561
Не съм работила с игли. Всичките ми филцови неща са плетени и после филцовани.

# 562
Zdraveite!!!
Razgledah i minalata i tazi tema i se vduhnovih za mnogo ne6ta,mnogo idei mi izpluvaha.Prochetoh za filc mnogo sluchaino dokato razglejdah in takiva saitove za hodita.Mnogo iskam i az da napravq krasivi ne6ta,noo imam edin problem  Sad vie suvsem podrobno obqsnqvate i ste subrali mnogo tochni saitove,no az nerazbiram tezi tehniki-mokrata i suhata za kakvo sludat   Embarassed Embarassed ako vsema obiknovenna,neobrabotvana vulna shte stane li?Sigurno sum zadala mnogo elementaren vupros,noo ne go razbiram (a tova e mai purvata i osnovna stupka).

# 563
muñeca Здравей, да наистина това е основния въпрос - каква вълна можеш да използваш.
Вълната си е най-обикновена по-принцип. Просто изпрана и разчепкана, почистена. Ако имаш домашна вълна спокойно може да започнеш с нея.
Гледай вълната да ти е изпрана много добре и много добре да е почистена и разчепкана. В противен случай непочистената вълна мирише доста, особено ако работиш с мократа техника.
Аз лично купувам от Англия вълната. По-фина е, по-добре обработена и има разнообразие от цветове. А пък и ми идва по-евтина от българската.
Нашата вълна е по-груба и ако е боядисана цветовете й не са много устойчиви, необходимо е особено ако е за мократа техника да се стабилизира допълнително цвета като я потопиш във вода с оцет. За мен това не е решение и затова не купувам такава вълна.

Ако имаш други конкретни въпроси, ако нещо не ти е ясно не се притеснявай да питаш. Всички сме започнали по този начин. Аз се радвам, когато мога да помогна на някого, особено след като той си е направил труда да прочете нещо предварително и е положил някакво усилие.

п.п.
Ако може само да пишеш на кирилица.

# 564
Много се извинявам за латиницата  Embarassed
Благодаря за отговора и вниманието  Hug Simple Smile.
От къде си закупваш вълната kokoshinkata.
И наистина последен въпрос (за да не прекалявам  Simple Smileс учтивоста ти)да кажем,че имам вълната,сега доколкото разбрах ми трябват специална игла и донапренова гъбичка и мога да започна да си творя,така ли?

# 565
Точно така, ако искаш да пробваш сухата техника (иглонабиване) ще ти трябват специална игла и дунапренена подложка (по-дебела, че иглите много кръв пускат).
Но ако решиш да пробваш мократа техника вълна и сапунена вода ти е достатъчно.
Аз си купувам вълната от ибей от двама продавачи.
Утре ще мога да ти пратя линк ако искаш.
Успех в творчеството и ще чакам с нетърпение да видя красотите които ще направиш.
Утре ще имам повече време, питай за каквото се сетиш без да се притесняваш.   bouquet

# 566
oo много ще съм ти благодарна   bouquet  bouquet.Да надявам се скоро да имам нещо за показване,нооо като разглеждам темичката всичко ми се струва невъзможно за направа Sad Sad,но ще пробвам-все нещо ще стане.

# 567
Момичета, не знам дали въпроса ми не е глупав, но от къде мога да си купя парчета филцов плат-трябва ми да си изрежа формички и да си направя разни нещица newsm78

# 568
Не е глупав въпроса ти. Във Варна има магазин Слънчоглед. Аз от там купувам листове филц. Не знам за Бургас дали има такъв магазин, но би трябвало.

# 569
  bouquet МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ- ще проверя Peace

Общи условия

Активация на акаунт