Филц - познавате ли тази текстилна техника? -

• 70 066
  • 713
  •   1
Отговори
# 570
   Здравейте, момичета!
 Чудесни неща творите!   bouquet
Бихте ли ми помогнали? От къде да си взема хубава вълна?

# 571
Аз лично работя с българска вълна. Има по- остра (дебела) и много фина. Доволна съм, а и хората около мен работят с нея- също са доволни, цената е от 2 до 5 пъти по- ниска от вносната, дори и от Интернет. Виждала съм такава вълна от Слънчоглед- 200лв килограма и с нищо не е по- хубава от българската фина. Единствения недостатък, който досег съм намерила е ,че някои цветове пускат, но не се прихващат от другите, така че за мен не е проблем. И друг недостатък е че не може да се поръчват точни нюанси по каталог. Получавала съм до 100 цвята и следващия път са различни.
Дали ще вземеш по- фина или по- дебела зависи от това какво искаш да правиш. За иглонабиване по- острата е по- хубава, а за нуно, особено за шалове и дрехи фината е за предпочитане.

# 572
В Слънчоглед цената е просто космическа. Друг е въпроса, че там има само червена и бяла основно.
На мен лично по-дебелата и груба вълна не ми харесва. Вярно, че става по-лесно  и бързо с нея иглонабиването, но крайния продукт също седи леко грубо.
На мен ми харесва английската вълна. Въпрос на лични предпочитания, вкус и усещане на самия материал е.
Колкото до цветове, с английската никога не съм имала проблеми с цветовете и нюансите. Но това е ако купуваш от един и същи производител. Нормално е да има разминавания ако вълната се багри и оцветява от различни производители.
Аз купувам от един и същи човек вълната, 500гр. ми излиза между 25-35 лв. с доставката. Разликата в цената идва от това в зависимост каква точно вълна купувам, колко микрона е и т.н.
200лв. за кг. вълна е нереално. Аз не мога да разбера защо в Слънчоглед така надуват цената, но това си е тяхна работа. 

# 573
Благодаря ви, момичета!
На мен ми трябва не предена вълна, в естествен цвят за пълнеж.

# 574
ellica a ти от къде си взимап бг вълна, аз предпочитам да е родна Wink

# 575
Мили момичета,

Движение на българските майки Пазарджик за четвърта поредна година ще организира Великденски благотворителен базар !!!

Отново ще се опитаме да сътворим  едно малко чудо, за да помогнем на дечицата в домовете от нашата област. Да дарим повече усмивки, повече топлота и вяра в доброто!

С парите от миналата година започнахме една инициатива – „Стъпка напред”. Това е програма, по която деца, лишени от родителска грижа, ще получават годишна стипендия, която да ги мотивира и да им помогне да направят крачка напред към своето по-добро бъдеще. http://www.facebook.com/notes/fondacia-dbm-pazardzik/prvi-stipen … d/119967858061187
  Надяваме се и тази година да съберем достатъчно средства, за да подкрепим това свое начинание, да продължим старата си традиция да организираме партита за по-малките малчугани, както и да помагаме с каквото можем на тези деца.

И тази година отново разчитаме на вашата помощ, на сръчните ви ръце, на добрите ви сърца и на красивите ви усмивки  Hug .

ето я и темата ни:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=558165.0
а това предлагахме на миналогодишния базар:
http://pazardzhik.multiply.com/photos/album/59/59

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 20:23 от Даскалица Кукундрелова

# 576
Ето последната ми чанта. Все още е много мокра, дръжките не са зашити и ципа не е сложен...
Нямам търпение да изсъхне.

# 577
Чантата е страхотна  Peace
Поздравления, Сбъдваща мечти
   bouquet

# 578
Прекрасна чанта, цветово много ама много ми допада  Heart Eyes

Честити ни праници Simple Smile Кой каквото празнува   bouquet

Ето едно мече от мен, плетено на една кука, но сърцата ги направих с иглите Wink

http://lazitskaya.blogspot.com/2011/02/just.html

# 579
и все пак откъде да си взема непредена натърална вълна на човешка цена момичета?

# 580
  • Пловдив
Момичета, четох ви доста дълго време и се влюбих  иглонабиването. С вашата виртуална помощ , за която съм ви безумно благодарна  Hug , си набавих материали и игли и направих първите си стъпки в тази област.
 И сега искам да ви покажа как изглежда първото ми произведение - по поръчка на синчето направих любимия му анимационен герой кученцето Скръф. Е, има какво да се желае и по отношение на приликата с оригинала, и по отношение на изпълнението, но като за първи път май бива... Embarassed

# 581
Ехааа m_rija първия ти опит е повече от сполучлив. Браво на теб.
Кученцето има ли вътре скелет от тел или само с вълна го направи. Наистина много добре се е получило.
Добре дошла   bouquet

# 582
  • Пловдив
kokoshinkata , Благодаря!   Hug
Само от вълна е направено , все пак беше предназначено за гушкане през нощта  Rolling Eyes
Но няма проблеми със стоенето право, само се размъхва след по-дълга употреба и малко го "донабоцквам" от време на време  Laughing . Но мисля, че е нормално, защото живее в екстремни условия. Дори издържа едно гостуване в детската градина  Wink

# 583
леле много добре ти се е получило, аз толкова големи неща не съм правила, много красиво браво

# 584
  • София
Здравейте. Много моля, ако някой знае къде на друго място освен в книжарница "Слънчоглед" се продава филц на А4 в София. Търся червен и бял, а там няма. Много е дълга темата и успях да прегледам само няколко страници, но не открих да сте го коментирали, а нямам време да прочета всичко.

Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт