Филц - познавате ли тази текстилна техника? -

• 70 058
  • 713
  •   1
Отговори
# 660
Не знам за CD-то дали си струва при наличие на толкова много информация в нета. Но може и да е интересно не зная!
Аз съм купувала игли от тях и подложки. До колкото помня те имаха само един размер игли, не знам кой номер обаче, нямаше такава информация. Но мисля, че са 36 номер така по преценка. Не са лоши, за обща работа са. Вече за дребни детайли и по-фина работа ще ти трябва и малко по-тънка игла.
Аз съм пазарила от интернет магазина им, защото съм от Варна. Това бяха първите игли, които си купих. С тях започнах в началото и все още имам от тях, бяха много.

# 661
Това са иглите като размери нищо не ми говорят тези кодове .

01.   15x18x32x3 R333 G1002
02.   15x18x40x3 C222 G3067

# 662
Пробвала съм да правя топчета с кутия и с бутилка и разни други такива, но не стават твърди. За някои неща става.

# 663
И аз пробвах,но не ми се получават въобще.Опрах вълната,бабата на мъжу я чепка,а после ще я дарачим.Намерих си боя и след като я издарачим,щч жертвам един казан на свеки и на двора смело ще боядисам.Че в къщи ще стане голяма цапаница да се чудя как да измия после.

# 664
Да побутна малко темичката, че пак зе да прашлясва ми се струва. Стегнете се, още малко и ще си направим 3-та тема!
Да ви покажа новата си брошка:

# 665
Привет,
Опитахте ли да боядисате сами вълна в различни цветове и тонове ? Голяма цапаница ли става?
Препоръчайте ми фина вълна на добра цена предполагам, че от мрежата е най-изгодно ?

# 666
Привет,
Опитахте ли да боядисате сами вълна в различни цветове и тонове ? Голяма цапаница ли става?
Още не съм,но до края на месеца ще я боядисам.Поне така се надявам!Зависи бабата как се справя с чепкането  Wink
Кокошинке  Wink и аз трябва да покажа значи  Wink

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 07:52 от Щък

# 667
За мен боядисването в домашни условия си е голяма хамалогия и колкото и да ми се иска да си направя сама цветовете понякога - няма да го направя.
Предпочитам да си купя готова боядисана и обработена вълна,  да вложа енергията си и ентусиазма в някакъв краен продукт. Но това си е мое виждане разбира се.  Wink
Щък Много добре се справяш. Показвай винаги когато можеш.
Аз правех гривнички и колиета последните два дни.

# 668
Имате ли отпит с изработване на пантофи и чехли?

# 669
 Аз съм правила пантофи. Най- трудното е да станат два еднакви- ляв и десен Grinning. Иначе не е трудно- трябва да наредиш поне 10 слоя и здраво сплъстяване., за да стане стабилна подмвтката. Правя шаблон 42 номер и излизат точно 38.

# 670
Защо не изработваш подметката от друг материал?

# 671
  • Варна
Момичета искам да направя коледен календар за малките като елхичка с подаръчета от филц.
Притесняваме че не знам каква дебелина филц да взема/зелен/  за да стои елхата добре на стената и да не се огъва от различните фигурки /леки/ които ще слагам
От къде да си го взема? има ли магазин във Варна от където сте пазарували? web магазин:-)

# 672
Milagros Може би ще е по-добре да вземеш от дебелия филц около 4 мм.
В Слънчоглед има такъв и в Грета Арт. При Ели в Орфей, сигурно също има филц на листи.

Ще се радвам да споделиш творението си след това. Simple Smile

Така и така съм се разписала, да ви покажа последните си творения: Една брошка "Морска звезда" и обложка за албум за снимки

# 673
  • Варна
не намирам само сайта на "Ели в Орфей" може ли да ми го дадеш............засега съм харесала 4мм в Грета но да разгледам и други че ме сърбят ръцете за творби Wink

# 674
Ето това е магазин Орфей http://orfei-varna.com/
Елица е писала няколко поста по-нагоре.

Има обаче разлика във филца на Слънчоглед и на Грета.
На слънчогледите филца е по-твърд и по-скъпичък.
При Грета е малко по-евтин и е по-мек.
Но най-добре е да отидеш на място и да видиш за да прецениш кое ще ти свърши работа.
Аз имам и от двата магазина филц, само, че от тънкия съм си взела.
Имай предвид, че дебелия се реже по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт