Филц - познавате ли тази текстилна техника? -

• 70 067
  • 713
  •   1
Отговори
# 645
Ели благодаря за предложението. Ще се възползвам от него със сигурност. Преди да са ме изнервили топките и да ги зарежа (надявам се да не стане де).  Hug

# 646
Мушка се една новобранка при вас в темичката с огромно желание да се научи. Hug Отивам да ви чета  Wink

# 647
 Hug  Добре дошла при нас!
Много скоро очакваме и снимки на красотите ти.   bouquet

# 648
 Hug a дано  Wink
Изчетох видях!Искам да знам от Pow след като има възможност и е малко по свободна да ми каже как се боядисва вълната и трябва ли предварително да е дарачена.Свекито има много вълна,а и когато никой не им я купува я хвърлят.Искам да се науча как да я боядисвам за да си правя и аз красоти.
За иглите купих си една,но никъде не пише какъв номер е!
През магазинчето на Ели ще мина тази седмица за да видя за какво иде реч.Пък и друго си е око да види ръка да пипне.За топчетата незнам как ги правите,не съм и правила нищичко,ама виж предложения имам  Blush какво като съм новобранка.Та взимаме фолио нарязваме го на равни парченца смачкваме паченцата на топченца и те ще станат с еднаква големина и лека полека слагаме вълна и мокрим и т.н. абе много ми знае ама дали става никой не знае Wink не ми обръщайте внимание.

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 16:27 от Щък

# 649
 Здравей Щък, добре дошла. Този метод за правене на топчета не съм го чувала, но още утре ще го пробвам и после ще пиша. Вълната със сигурност трябва да е минала през дарак.

# 650
Ами, гледах как едни ръце правят яйце и реших,че така и топче може да стане

A ето това е много сладурско,а и тематично  Wink след някой друг ден

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 22:37 от Щък

# 651
Щък благодаря за идейките. Не се ядосвай за иглата. Докато си купиш друга, опитай с мократа техника.  bouquet
Техниката със станиола е на същия принцип както се правят и сапунчетата облечени с вълна.
Тиквичките са много сладки също. А пълнежа вътре предполагам, че е силиконова вата.  newsm78
Тя е перфектна за пълнеж на по-обемни неща, защото като се набива с иглата, става по-твърда и се оформя по-бързо и лесно. Отгоре само се напластява пласт вълна в необходимия цвят.
Но не съм сигурна, дали ще стане за мократа техника. По-скоро не, според мен.  Thinking

p.s.
Да се редактирам, да ви покажа снимка на последните топки, част от които вече станаха на 3 колието и два чифта обеци. Снимката пак е гадна, но забравих да си заредя апарата пък нямах търпение да ги снимам.  Crazy Само да отбележа, че от 36 топчета само 3 са напукани и с леки дефекти! Горда съм от себе си. 3 различни размера са. То не че личи нещо от тая снимка де ама аз да си кажа.   newsm47

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 13:17 от kokoshinkata

# 652
Здравейте  Grinning
Днес си купих малко неща за проба!И сега познайте какво правяяяяяяя  Party бучкам.Бебето спи,а манджата ври Wink Аз си бода тука и си мисля,а колко ли твърдо трябва да е това което правя и трябва ли да е идеално гладко.Показвам снимка ;о)
Пусто,малката беше сърдита и неможах да разгледам хубаво при ellica  Simple Smile другият път заспала като е!Сигурно ще е скоро  Grinning

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 16:43 от Щък

# 653
Чудесно, браво Щък! Честито за придобивките и за хубавото топче.
Да трябва да е гладко и твърдичко! С иглата стават перфектни топчетата, ама много боцкане трябва.  newsm74

Ето новите ми неща от днес:

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 21:18 от kokoshinkata

# 654
кокошинке  Wink тези топчета с игли ли са?
Аз се провалих със сефтето на мокрото

С нещо другичко ще пробвам мокрото.Явно вече съм изморена.
Пусна боичка и си мисля,ако сложа това цвете на една бяла шапка дали ще се боядиса?

# 655
Тези топчета са с мократа техника правени. Направих около 70 докато последните 30 станат хубави, без пукнатини и твърди. Комбинацията от хубавите обяснения на Ели и моя инат даде резултат.
 Crazy

Аз не съм боядисвала вълна, но до колкото знам след боядисването цвета се фиксира с оцет за да изпуска боя.  newsm78
Иначе цветето е много хубаво, аз не виждам къде си се провалила.   bouquet

# 656
 Сега остана и на мен да кажете как се правят мокрите топчета,че с боцкане много бавно.За цветето,на снимката е горе долу,ама инак!Малко ми се поразпадна докато го разтривах  Wink, но от разпаднатото направих гривничка, а като довърша пръстенчето ще покажа

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 21:30 от Щък

# 657
Ако съм пропуснала да ти кажа, ако имаш възможност подръж всеки цвят за по 5 мин в оцет(въпреки, че не би трябвало да пускат, но се случва) и после изплакни обилно, Не се притеснявай за боядисването, като изсъхне не пуска, единствено червеното е проблемно, затова не продавам. Аз на почти всички цветя слагам и бяло и то си остава бяло след изплакването от сапуна. Начина да се научиш да правиш хубави топчета е да направиш мно-о-о-о-ого топчета, да изхвърлиш половината и ще се научиш. Само да кажа, че пробвах с фолио, но не съм възхитена. Станаха твърди, но на мен ми е по- трудно, отколкото само с вълна. Единственото предимство е, че се пести материал.Извинявам се за дългия писане.

# 658
Аз не съм правила топчета, но вчера попаднах на този  мързелив майсторлък, може и да свърши работа:
http://www.liveinternet.ru/users/egoryja/post190079357/

# 659
Струва ли си  CD-то "Филц стъпка по стъпка" на Коутс и къде може да се намери освен в Бизнес парк София? Някой купувал ли е от тях игли ?

Общи условия

Активация на акаунт