Филц - познавате ли тази текстилна техника? -

• 70 077
  • 713
  •   1
Отговори
# 630
Не съм особено добра с публикуването на снимки, но ето нещо и от мен- направено е от коприна и супер меко мерино- 24мкр
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=229831137077577&set=a … ype=1&theater

# 631
Здравейте,
Може ли някоя от по опитните мами да ме ориентира откъде да поръчам нужното като за начало за иглонабиването най вече подходящи игли.
Ако има магазин в София с подходящото ще ме улесните, ако пък няма удобни инструменти ще поръчам от мрежата препоръчани от вас игли за начинаещ.
Тези ми изглеждат удобни за боцкане единични и двойни Simple Smile
http://www.needlefeltingsupplies.com/Felting-Needle-Fun-Pack-_p_70.html
http://www.needlefeltingsupplies.com/DOUBLE-Point-Felting-Needles_p_32.html

# 632
Ели много е хубав шала. Страхотни топли слънчеви цветове.   bouquet

чоко и боко Аз бих те посъветвала да вземеш ето това: http://www.ebay.co.uk/itm/190573423404?ssPageName=STRK:MEWAX:IT& … 649#ht_1577wt_952

Този стартов пакет съдържа по две игли от всички размери. Така ще ги пробваш всичките и ще прецениш коя ще ти е най-удобна.
Аз най-често работя с номер 38.
Колкото по-малък е номера, толкова по-дебела е иглата.

А ако искаш просто да пробваш и не ти се дават толкова пари за пълния комплект игли (никога не са излишни), може да си купиш 1-2 от слънчоглед. За там се сещам в момента. Въпреки, че там е скъпо за 1-2 игли си струва за опит само.
Имай предвид, че сравнително лесно се чупят. Особено в началото докато се научиш да я държиш по правилния начин.
Разгледай търговете на този продавач в ибей, цените му са едни от най-добрите според мен.

# 633
Не знам от кой град си, но ако имаш връзка с Варна мога да те уредя с игли Grinning

# 634
Да ви се похваля, днес открих топлата вода с правенето на топчета от вълна. Още са мокри, но ги снимах с телефона на бързо да покажа, пък утре ще показвам повече.
1 час = 27 топчета! Хванах им цаката най-сетне, след толкова много време и за това бързам да покажа.   Crazy

# 635
Ще ме извиниш за критиката, но има доста напукани Wink. Както винаги съм казвала трудното е правенето на хубаво топче- гладко, кръгло и твърдо като дърво, а още по- трудно е да направиш 20 еднакви топчета за гердан например

# 636
Ели, аз се радвам винаги на градивната критика. Вярно е че повечето са напукани. От всичките тези само 5 са твърди и без "пукнатини". Аз съм доволна, защото до сега и толкова не можех да направя.  Crazy Ще продължавам да работя по топките!    bouquet

# 637
Трудно е да се направят всички еднакви.Аз ги правя две по две еднакви по цвят и размер,за да се разполагат от двете страни симетрично.Нагласям си вълната на еднакви камарки и тогава започвам.

# 638
Колко време съхнат тези топки  newsm78  моите все още са влажни.

# 639
Ако имаш някакъв отоплителен уред ги сложи край него.Трябва да са изсъхнали много добре,защото после се свиват и става грозно и ако между тях има манисти и остава празно място.Това от опит

# 640
Поиздухах ги днес с сешоара, че не издържах да ги чакам. Трябваше им съвсем малко. Сега са напълно сухи (силно се надявам).
След малко ще кача снимки на крайния резултат. В крайна сметка ги пооформих с иглата малко.
Днес ще направя втора партида топки, надявам се да успея по-добре да ги оформя.  Praynig

Да се редактирам и да покажа дребосъчетата и двете колиета от първите ми топчета. (всъщност първите топчета ги направих само с иглата).

Г-н Умивко:

Късметлийското топче:

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 14:26 от kokoshinkata

# 641
kokoshinkata Браво...аз скоро не съм правила топ4ета..нещо са ми трудни...да не говорим, 4е си загубих иглите за иглонабиването. Аз като правих топ4ета с мократа техника станаха супер мокри и доста насапунисани, навсякъде с пяна...и се отказах. Embarassed

ellica Шалът е много красив!Поздравления!

# 642
Venie, благодаря ти. Това е голямата ми страст в момента. За съжаление нямам време да правя снимки.
 Топчетата не трябва да се мачкат в ръцете, трябва леко да се търкалят и те сами се свиват. Ако не се търкалят значи сапуна е много и трябва да се измият малко с вода и да продължи търкалянето. за да станат еднакви трябва да се броят издърпването на власинките(стиските) на всяка топка и стават съвсем еднакви.Аз слагам по 7 стиски вълна за средно голяма топка.

# 643
Да се отчета с втора партида топчета. Аз съм се заинатила да се науча да ги правя и това е. Просто е крайно време.  Naughty Снимки по-късно.
Отново повечето ми топчета са напукани. От 10 само 1-3 са както трябва. Ще пробвам с друг сапун. Опитах да направя няколко като предварително ги пооформих с иглата. Стават по-лесно, но е по-голяма играчка. С тренировки и желание ще се получат. Simple Smile Peace

# 644
Kokoshinkata, мини някой път покрай мен и ще ти покажа как се правят равни и еднакви.

Общи условия

Активация на акаунт