Раждане на 62 години

• 68 658
  • 2 369
  •   1
Отговори
# 960
В случая има екип от специалисти, които е трябвало да решат дали тази жена трябва да ражда.
ЗАщо намесвате тук всички жени по принцип и правото им да бъдат майки?

Да, точно това казах.
Лошото в случая е, че каквото и да е бъдещето на тези деца, този екип няма да носи отговорност за него.

# 961
E, майката все пак е психиатър. Надявам се да може да им обясни нещата, по подходящ начин Rolling Eyes

Ето един коментар от друг сайт, който обобщи много добре нещата, поне според мен :

"Как правото на една баба да бъде майка е по-право от това на децата да се родят живи и здрави, да имат семейство и да бъдат обгрижвани в нормална среда? Как егоизмът е право, когато вреди на друго човешко същество с едничката цел да си угоди?"

# 962
Аха, нарекох ги новаторски, защото съм деликатна. Ако не бях щях да ги нарека по друг начин, по-буквален Laughing
Моля те, наричай ги както искаш. Мен не ме притеснява и да си буквална. Не се засягам от непознати  Peace

# 963
  • София
ЗАщо намесвате тук всички жени по принцип и правото им да бъдат майки?
И аз това се питам.

# 964
Лиана, непознати, ама покрай тая тема станахме като семейство Laughing Hug

Някой наясно ли е как стои въпроса с донорските яйцеклетки, че никой не ми отговори по-рано. Rolling Eyes

# 965
Ако знаех, че имам болест, която детето може да унаследи, ако съм имала заболяване, което би могло да бъде усложнено от една евентуална бременност-никога не бих поела по този път.
Никога не казвай никога  Naughty
Моли се на Господ (ако си вярваща) да не ти дойде до главата, защото само тогава ще разбереш в действителност как би постъпила. Сега просто предполагаш.

Има нещо такова  Mr. Green

# 966
  • София
Някой наясно ли е как стои въпроса с донорските яйцеклетки, че никой не ми отговори по-рано. Rolling Eyes
аз отговорих 3 пъти, че и линк дадох Tired Вие не се четете и повтаряте едно и също

# 967
  • Бургас
Ако знаех, че имам болест, която детето може да унаследи, ако съм имала заболяване, което би могло да бъде усложнено от една евентуална бременност-никога не бих поела по този път.
Моли се на Господ (ако си вярваща) да не ти дойде до главата, защото само тогава ще разбереш в действителност как би постъпила. Сега просто предполагаш.
Никога не бих родила дете ако знам, че ще му предам заболяване. Ама никога. И не ми казвайте да не се заричам. Предпочитам да умра, отколкото да "дам" на детето си болест. За това мога да съм сигурна.
За мое заболяване и бременност мога да се прежаля при премерен риск, но зависи много.
Което си е живо отклонение от темата.

# 968
  • Sofia
Аха, нарекох ги новаторски, защото съм деликатна. Ако не бях щях да ги нарека по друг начин, по-буквален Laughing
Моля те, наричай ги както искаш. Мен не ме притеснява и да си буквална. Не се засягам от непознати  Peace

Не се тревожи, заслугата не е твоя. Уважавам добрите обноски.  Wink

# 969
аз отговорих 3 пъти, че и линк дадох Tired Вие не се четете и повтаряте едно и също

Благодаря ти. Сега ще прочета. Hug

# 970
И аз си мислих за Гатака докато четях сутринта как хората с болести не трябвало да раждат. Не ми се връща назад да ровя, но имаше доста странни постове. По тази причина на 4-5 пъти зададох въпроса кой точно ще решава коя да ражда и коя - не.
Понеже вече темата премина всякакви граници-да си кажа ли?

Главата е на раменете ти, ерго, се предполага , че трябва да решиш ти (говоря принципно, не конкретно за тебе)

Нали за това говорим - за правото на пълнолетния човек да решава сам. Тя и темата май е за това, нищо, че преобладава мнението, че бабите нямат такова право.

# 971
И аз си мислих за Гатака докато четях сутринта как хората с болести не трябвало да раждат. Не ми се връща назад да ровя, но имаше доста странни постове. По тази причина на 4-5 пъти зададох въпроса кой точно ще решава коя да ражда и коя - не.
Понеже вече темата премина всякакви граници-да си кажа ли?

Главата е на раменете ти, ерго, се предполага , че трябва да решиш ти (говоря принципно, не конкретно за тебе)

Нали за това говорим - за правото на пълнолетния човек да решава сам. Тя и темата май е за това, нищо, че преобладава мнението, че бабите нямат такова право.

Пълнолетен човек, но с акъла си. А тази жена явно не е мислила изобщо за децата, когато е решавала да се подложи на тази процедура, да забременее и роди.
Защото за какви здрави деца ще си говорим на 62години? То е и факт колко са здрави, не се знае и дали ще останат живи.

# 972

Донорската яйцеклетка се взема от донор, който не е известен на реципиента. Прецедурата по оплождане с донорска яйцеклетка , заедно с хормоналните препарати и всички съпътстващи други неща, струва около 5000лв. в момента. Какво друго те интересува?
Аз се чудя кой е финансирал двата опита на жената. Не че това е най-важното в случая. Както и преди казах, безотговорността е най-важното, около което се върти темата. Според мен.

# 973
Никога не бих родила дете ако знам, че ще му предам заболяване. Ама никога. И не ми казвайте да не се заричам. Предпочитам да умра, отколкото да "дам" на детето си болест. За това мога да съм сигурна.
За мое заболяване и бременност мога да се прежаля при премерен риск, но зависи много.
Което си е живо отклонение от темата.

При какво заболяване би се спряла - късогледство, астма, ако в рода ти има човек с ментални увреждания?

# 974
Ох специално търсих тази тема, защото и аз останах потресена от случката. Значи да - хубаво е човек да може да осъществява мечтите си, но не когато е за сметка на живота и здравето на други хора, както е в случая с тези 2 дечица. Ако приемем че оцелеят и са в добро здраве, ако жената взима голяма заплата - или пенсия - искрено се надявам да може да си позволи детегледачка, понеже сама съм 100% сигурна, че с 2 деца не може да се оправи. Ами тя на 2-я ден ще е със сецнат кръст от обличането и сменяне на памперси само. Не я виждам как ще ги храни през 3 часа и как ще става по нощите. Природата си знае работата, за да направи фертилната възраст до определено време. А иначе наистина се надявам да има достатъчно пари, за да може поне да си наеме персонал, който да се грижи пълноценно за тях.

Леле ама не си играете хич - 14 нови отговора  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт