Фетална ехокардиография - защо, кога, къде?

• 346 082
  • 844
  •   1
Отговори
# 180
Луси, къде ходихте на ФЕ?

При Даскалов в Медукус Алфа Peace

# 181
А кой лекар те гледа и доволна ли си?
Аз си запазих час за 07.07 при д-р Наталия Евтимовa, в центъра на Даскалов.

# 182
А кой лекар те гледа и доволна ли си?
Аз си запазих час за 07.07 при д-р Наталия Евтимовa, в центъра на Даскалов.

Ами той и жена му Wink Доволна съм,да! Peace

Не съм я чувала тази лекарка Thinking В Медикус Алфа ли е тя?

# 183
Не, от София била. За 2 дена идва, единият 02.06 и 07.07. Аз държах лекарят, който ще извърши услугата да е детски кардиолог и нейното идване в Пловдив ми идва като по поръчка.

# 184
Не, от София била. За 2 дена идва, единият 02.06 и 07.07. Аз държах лекарят, който ще извърши услугата да е детски кардиолог и нейното идване в Пловдив ми идва като по поръчка.

Чудесно!Успех от мен  bouquet

# 185
 Здравейте,

в момента нямам възможност да прочета цялата тема, за което моля да ме извините, понеже ще задам и въпрос, който е много вероятно вече да сте коментирали.   bouquet

Днес попаднах на информация относно това изследване, ясно ми стана, че трябва задължително да се проведе от специалист, та бихте ли ми препоръчали такъв от гр.Варна? Бихте ли ми казали и съответно някакви оринтеровачни цени. Също така е много важно, резултатите относителни ли са  ( както например при БХС) или категорични? И последен въпрос, дано не досаждам - евентуално, ако се открие вроден дефект на сърчицето  (да пази Господ)  , то има ли работещ метод, по който се процедира за отстраняването му, докато сме бременни още или лечението започва след раждането?

Много ви благодаря предварително!   bouquet

# 186
Не съм от Варна, така че специалисти и цени не мога да коментирам. Според мен обаче е добре специалистът да е детски кардиолог, а не гинеколог.
Изследването не може 100% да ти каже, че няма да има проблеми със сърцето. Има някои проблеми, които не могат да се видят преди раждането, има и такива, които могат да се видят, но могат и да не се видят - както с всяка една ехография. Ако от феталната морфология се установи, че бебето има някакъв дефект, няма как по време на бременността да му се повлияе, но е важно да се знае проблемът, за да започне лечението веднага след раждането. Да не дава Господ, има сърдечни проблеми, които изискват спешна операция веднага след раждането, и хубаво е майката да знае, че такава се налага, за да организира тази операция предварително.

# 187
Благодаря за отговора  Маги!  Hug

Остава само да се информирам за добър специалист детски кардиолог, практикуващ в гр. Варна. 

# 188
  • Варна
  бихте ли ми препоръчали такъв от гр.Варна?
От Варна категорично НЕ препоръчвам никой  Confused По принцип детските кардиолози във Варна са прехваления Шивачев (благодарение на безхаберието и незнанието му загубих синът си), д-р Ранкова от МЦ Младост и сравнително отскоро д-р Христов от Окръжна болница (когото много ми похвалиха от НКБ София). Незнам обаче дали някой от тях прави фетална ехокардиография освен Шивачев, защото аз предпочетох да отида до София. Гаранция 100% нямаш, защото някои дефекти не се виждат на този етап от бременноста (например малформацията на моя син). Аз бях на преглед на 08.06.2012 и ми препоръчаха преглед на вече роденото бебе още през първия му месец, въпреки, че за сега всичко беше нормално  Praynig. За цена не мога да те ориентирам, тъй като аз ползвах допълнителното си здравно осигуряване и не съм плащала, но мисля, че е около 80лв.

# 189
Slavi_Yo, много съжалявам за загубата ви!  Sad Ще седя настрана от този доктор. Виждам, че си отново бременлийка, пожелавам ви само хубави неща да ви се случват нататък!  Hug
Благодаря за информацията. Имам още няколко седмици да се поинтересувам, живот и здраве всичко да си е наред, ще се спра на някой и ще пиша след това тук отзивите!

# 190
80 лв. ми се струва много за фетална ехокардиография. Доц. Томова в София прави фетална ехокардиография и  фетална морфология на цялото бебе за 100 лв.

# 191
Днес попаднах на информация относно това изследване, ясно ми стана, че трябва задължително да се проведе от специалист, та бихте ли ми препоръчали такъв от гр.Варна?

доц.Балев много го хвалят...,но той може би е само за фетална морфология Thinking

# 192
  • Варна
Днес попаднах на информация относно това изследване, ясно ми стана, че трябва задължително да се проведе от специалист, та бихте ли ми препоръчали такъв от гр.Варна?

доц.Балев много го хвалят...,но той може би е само за фетална морфология Thinking
Балев не е кардиолог  Naughty

# 193
  • Варна

Остава само да се информирам за добър специалист детски кардиолог, практикуващ в гр. Варна. 

Във Варна, за жалост - никой не става. В София най-добре.

# 194
Zdraveite, bix iskala i az da zadam vupros na Dr. Markov. Dnes mi napravixa fetalna exokardiografia. zakluchenieto beshe: Normalna fetalna exokardiografia za gestacionnia srok ( az sum v 22g.s.) Aberantnata diasna aorta subklavia - normalna naxodka v 2% ot populaciata. Opisanata naxodka povishava 10 puti riska za sindrom na Daun - v sluchaia preizchislenia rizk za S.D. e 1: 2100-nisuk.
P.S. Izkrenno molia za kompetentnoto Vi mnenie Dr. Markov, predvaritelno Vi blagodaria.

Общи условия

Активация на акаунт