Фетална ехокардиография - защо, кога, къде?

• 347 891
  • 844
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря все пак...
Да става дума за плацентата и пъпната връв,,Бебето не расте ...Правих ФМ 28.08 и всичко беше идеално и перфекно..Правих и аминоцентесия.И там всичко ОК..Но септември и октомври нещо се станало..Може би си внушавам,но точно тогава страдах много и плаках всеки ден...Да ,вече се задеистваха ..Викат ме да ме следят в Центъра по диагнози пренатал..Моля се и се надявам да не ми я изкарат рано рано...
Ако правилно тълкувам вероятно става въпрос за влошен кръвоток. Питай отново лекаря си. Ако е това, бебето ти изглежда доста едро за сериозно нарушение в кръвотока, вероятно е съвсем минимално  влошаване.. При второто ми дете се случи така, вървеше добре и изведнъж кръвотока се влоши, бебо спря да расте. Но при мен се роди в 33г.с. 1270гр, виж при теб нещата изглеждат съвсем прилично. Ако се стигне до по-ранно вадене, не се дърпай излишно. Разбира се, че ще премислиш и свериш с повече от 1 лекар, но ваденето понякога е правилното решение. При мен беше!  Ако имаш въпроси пиши на лични. Само ще ти кажа, че моя мъж роден 1270гр, след броени дни ще празнува 3-я си рожден ден. Твоете детенце е с прекрасни размери и седмици и както изглежда ще си карате 2 в 1 още време  Heart Eyes
Ако изобщо става въпрос за влошен кръвоток - има терапия  с инжекции, която е редно да ти назначи читав лекар, който разбира от патологична бременност. В отделен пост ще ти кача линк към темата за това лекарство.

# 376
Здравейте от мен. Аз преди малко се прибирам от консултация, правиха ми обстоен преглед на беба. В 37 седмица съм, но тя е 2760кг. Единствното което ме притесни, въпрекиче д-ра каза че не е за притеснение и като ме видя каза че по- добре да не ми беше казвал - та каза , че било хубавода си направя фетална ехокардиография и сега съм адски разтревожена. На всички др изследвания до сега дори и на ФМ не са ми го казвали. Ако някой може да сподели мнение ще съм благодрна

# 377
ЗНадя, аз знам, че феталната ехокадиография се прави в 21 - 23 г. с. Но нека се включат и други, може да има и по - късна, на мен не са ми казвали. Иначе някакви притеснения изрази ли лекарят? Не виждам защо те притеснява теглото, още повече, че не винаги е точно измерването. Моята шушулка се роди 2780 и всичко си и беше ок. Стискам палци притесненията ти да са напразни  Hug

# 378
Не се притеснявай - прегледът не боли и да, може да се направи и преди раждането - това е пак ехография, но на сърчицето на бебчо, прави се по същия начин като Феталната Морфология, но апаратът е специален за сърчицето на бебо. Може да си запишеш час в Националната Кардиологична Болница-Това са телефоните:
регистратура в НКБ - 02/ 9217180, 9217174, 9217160 и 921716,за Фетална Ехокардиография или примерно в някой частен център като "Фемина", а отскоро мисля че и в "Надежда" правят Фетална Ехокардиография на частно, но техни телефони не знам. Където и да решиш, щом до момента не се е открил проблем вероятността да открият сега не е голяма, но за твое спокойствие и превенция, щом като лекарят е споменал, може да направиш изследването сега. Бебо, според мен, е добре с килограмите, но да знаеш, че понякога не могат с точност да преценят и може да е по-големичко.  Желая ти спокойна оставаща бременност, леко раждане и прекрасни първи моменти с бебчо.  Hug

Последна редакция: ср, 27 ное 2013, 23:55 от rosefromstars

# 379
Много ви благодаря за съветите, той лекаря каза , че няма нищо обезпокоително, но да го направя този преглед. Даде ми телф. на един лекар от НКБ и сега направо отивам натам, наистина дано ме приемат и всичко да е наред, защото изкарах една безсънна нощ в плач.
Отново благодаря, вдъхнахте ми малко кураж.

# 380
Надя, доц Томова е специалист по детска кардиология, ехокардиография ...
Скрит текст:

# 381
Благодаря, аз ходих до 3-та градска и ми дадоха час за към обяд. Надявам се да не е нищо тревожно защото до сега всичко вървеше перфектнос правилните размери и норми, дано просто да е само рутинно изследване, защото освен ФМ аз не съ правила ФЕ към 20 седмица

# 382
ЗНадя,всичко си е наред с бебето.Ако имаше нещо притеснително още в 20-та г.с на ФМ е трябвало да те пратят на Ехокардиография. Не знам защо чак сега се е сетил доктора ти при условие,че не е видял нищо притеснително.Струва ми се ,че пак става въпрос за пари  Money

# 383
Здравейте,
днес бях на ФЕ при д-р Велковски в 3-та градска. Много внимателен човек, показа ни доста неща, но прегледът продължи не повече от 10 мин., от които на сърцето отдели не повече от 5. Това нормално ли е? Бях останала с впечатлението, че за него е необходимо повече време. При това цената от 60лв изобщо не е малка. Отделно малко ме притесни топлия трансдюсер на ехографа. За първи път ми се случва. Доста се уплаших за бебето.

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 17:42 от BettyBoop

# 384
При мен прегледът мина по идентичен начин, при все, че чакахме 2,30 часа заради объркан график, 5те минути преглед ми се сториха още по-кратки. Само топлия трансдюсер не забелязах да е такъв. Но така успокоително говори д-р Велковски, че някак си преглъщаш 60те лева.

# 385
  • Пловдив
Здравейте,искам да попитам дали кабинетът за фетална ехокардиография в гр.София,ул "Уилям Гладстон" № 17,както и посоченият телефон за записване са актуални?

# 386
  • София
Д-р Румен Маринов преглежда всеки вторник в МБАЛ Надежда.
май никой не е писал да е бил точно в този кабинет от темата  Rolling Eyes
може да опиташ и направо в НКБ.

# 387
при Доц.Томова някой знае ли колко струва фетална ехокардиография

# 388
  • В сърцето на моите съкровища...:)
при Доц.Томова някой знае ли колко струва фетална ехокардиография
50 лв.

# 389
  • София
Д-р Румен Маринов преглежда всеки вторник в МБАЛ Надежда.
май никой не е писал да е бил точно в този кабинет от темата  Rolling Eyes

аз,аз бях там.първия преглед е 60лв,контролата 30

Общи условия

Активация на акаунт