Незнам какво да правя със съпруга си....

• 11 009
  • 104
  •   1
Отговори
# 75
Ужасна ситуация, и за двама ви. Но изход има, няма да се давате!!! Първо, ако сте зле с парите, явно няма да можете да си позволите психотерапевт, затова ти трябва да си му помощта. Търпение, мила, волско търпение и много любов. Съпругът ти е в депресия и то явно от най-злополучните за мъжете - когато решават, че не са "мъже на място" и не оправдават очакванията на семейството си. Бъди му най-добрия приятел и не забравяй, че ако беше някой безотговорен мишок, нито щеше да се депресира, нито да му пука въобще!
Имам много да напиша по темата, но сега нямам възможност. По-късно. Засега само искам да ти дам кураж, да ти кажа, че не сте единствените, но любовта наистина е над всичко! Кураж! Hug
Sunglasses

# 76
  • Пловдив
Пловдив е наистина един прекрсен град,спор няма.За разходките ту-правим си ги,даже ей сега отиваме на такава.
Сестра ми имат вила на Марково,до там също отскачаме честичко.С една дума не ни липсват семейни разходки.
За разходки и пикници  с домашна храна не съм се сетила даже... Embarassed
Ще го направим още тоя уикенд,ако можем.
Страхотни сте! Hug

# 77
Да, отпускащо е и сближава Simple Smile Пожелавам ви късмет Simple Smile Дано малко да се порачупи леда Simple Smile

# 78
А дали имате възможност да оставите някъде детето за няколко дена? Времето насаме е незаменимо.

# 79
Много ми е познато. Моичкия имаше един такъв период, който трая около година и нещо. Характерно- ниско самочувствие, усещане за безпомощност, безисходица, всичко е безмислено и няма никаква полза, бъдещето е също толкова гадно.
Какво направих? Винаги намирах начин да отидм някъде двамата, дори за час. Да говорим за плановете ни за бъдещето, да обсъждаме задължително със срокове кога и какво смятаме да постигнем/направим, какво искаме да променим и как ще стане. Винаги съм повтаряла, че е важно да бъдем заедно, да сме живи и здрави и да се обичаме, а всичко останало с малко упоритост и голяма доза инат ще се нареди. Трябваше ми доста време както виждаш, но се измъкна човека. Сега има пак известна доза залитане, но не е в толкова черни краски и така продължително, а и ми е невероятна опора като ме хванат моите / с моите доводи и методи/. Важно е да сте заедно и да не търсите вина в другия- тогава става по-зле. Успех!

# 80
Големи глупости има писани в темата.

Бих й обяснил някои неща на авторката, ама ще вземе да се засегне, пък сега едва ли точно от това има нужда.

А иначе в стила на форума доминиран от женски манталитет мога да дам ей-такъв съвет: "К'во ша му цепиш басма на тоя твоа кат такъв се е скльофал, че чак и секса го прави по задъжение. Я си намери някой жизнерадостен веселяк за секс и си живей живота!"

Айде сега ръкопляскайте.  

# 81
  • София
Айде сега ръкопляскайте.  

Няма как, доста си глупавичък.

# 82
Да говорим за плановете ни за бъдещето, да обсъждаме задължително със срокове кога и какво смятаме да постигнем/направим, какво искаме да променим и как ще стане.

Много правилна стратегия. Когато човек си подреди плановете в главата и заложи ясни и точни цели, изведнъж му олеква, защото има за какво да продължи напред и да се бори. Такива неща сплотяват семейството, а не психолози и "разговори", в които жените обясняват на мъжа си колко пренебрегнати се чувстват.  Peace

# 83
  • Пловдив
Планове правим почти всеки ден.Плана е да започна работа и след известно време да правим второто детенце.Мерак голям имаме за ооще едно... Wink
antibody,казвай каквото ще казваш,макар че изказването ти е меко казано смешно.... ooooh!

# 84
Desert`Rose , когато ние  не сме искали да харчим много пари,а ни се ходеше някъде ,взимахме храна ,или за скара,или обикновени сандвичи и ходехме на реката над Бачково.Има такива хубави места за пикници,не е далече ,а е чудесно.Има и детето къде да тича и играе...
Също над манастира има едни поляни ,с водопади,страхотно място за разходки и пикник.И сами ,и с приятели...

Дори не е нужно да е всяка неделя...веднъж в месеца да е,действа ободряващо и отпускащо.   Peace   

# 85
Големи глупости има писани в темата.

Тази тема трябва да се ковне като златна.  Цели 5 страници и не прочетох нито една глупост, преди твоето включване.
По темата - каквото и да кажа ще повторя нечий коментар. Достатъчно разумни съвети са ти дали. В момента и двамата си поддържате един другиму депресийките и е доста вероятно да продължи докато ти не бъдеш в състояние да започнеш работа.

# 86
А аз да си призная - като отивам някъде на почивка или където и да било - стискам ли се - ми не ми е хубаво. Не мога да нося храна в раницата, а като видя ресторантче със скара и ми замирише - става ми тъпо. Не е за мен просто.

# 87
А аз да си призная - като отивам някъде на почивка или където и да било - стискам ли се - ми не ми е хубаво. Не мога да нося храна в раницата, а като видя ресторантче със скара и ми замирише - става ми тъпо. Не е за мен просто.
Е,така е,ама по-добре ли ще им е да се затворят в апартамента и да оплакват положението си?

# 88
Да го оплакват - не, но да ходят на вилата, да оставят детето при някого, а да прекарат вечер сами, въпреки че май няма как - защото майка им живее с тях  Thinking
За мен това да останем насаме с моя - ни оправя всички проблеми  Sunglasses

# 89
да, можеш да намериш някакъв вариант за работа от чисто практичен аспект.

Той ми казва,че в нищо в тоя живот не вижда смисъл.Че винаги ще си останем зле с парите,...че вече и сина му не го радва.Нищо не го радвало в момента.Нищо!

според мен това е ключово. измести фокусът му от парите, те не са всичко, пари се губят и правят, но човек трябва да има стимул извън тях. накарай го да мечтае, да поиска нещо (най-добре нещо лично за него), което излиза извън парите, което ще дойде след като разреши проблема с парите. с мечтите ще види нещата в перспектива, ще му дойде стимулът да излезе от тази ситуация. Попитай го как си представя живота, ако ги нямахте тези проблеми, после го накарай да поиска този живот. мечтай и ти. просто не спирай да го правиш.

Общи условия

Активация на акаунт