Незнам какво да правя със съпруга си....

• 11 007
  • 104
  •   1
Отговори
# 90
Той ми казва,че в нищо в тоя живот не вижда смисъл.Че винаги ще си останем зле с парите,...че вече и сина му не го радва.Нищо не го радвало в момента.Нищо!
според мен това е ключово. измести фокусът му от парите, те не са всичко, пари се губят и правят, но човек трябва да има стимул извън тях. накарай го да мечтае, да поиска нещо (най-добре нещо лично за него), което излиза извън парите, което ще дойде след като разреши проблема с парите. с мечтите ще види нещата в перспектива, ще му дойде стимулът да излезе от тази ситуация. Попитай го как си представя живота, ако ги нямахте тези проблеми, после го накарай да поиска този живот. мечтай и ти. просто не спирай да го правиш.

Напълно подкрепям този коментар. Според мен, цитираното изречение наистина е ключът към проблема.
Пожелавам ви да си възвърнете искреното щастие в семейството!  bouquet

# 91
  • Sofia
Не видях подобно предложение - защо не започнеш работа вечер като барманка? Така нощем ще има някой при детето ти (татко, баба), сутрин ще си доспиваш около него и ще добиете поне малко повече пари.

# 92
Големи глупости има писани в темата.
Тази тема трябва да се ковне като златна.  Цели 5 страници и не прочетох нито една глупост, преди твоето включване.

Ето само някои цитати за да не съм голословен.

Криза на седмата година  Peace

И аз смятам че ти си виновна за всичко- не е въпроса в парите.

А фактът че си разглезила и детето оставяйки го в къщи до поличката на мама отчиташ ли?

Защо не пробвате да го заведеш на класически хомеопат?

О-о-о, а това е просто фундаментално! Затова го давам в целостта му.

Само нещо искам да кажа по въпроса за депресията на мъжа й - всички сте прави!Прави сте за всичко.
НО защо по дяволите, когато на някой мъж му е тъпо и е изпаднал в безизходица, в депресия или в някакво друго душевно състояние, жената трябва да прави чудеса от храброст, за да го измъкне?!Как може тя сама да се е измъкнала?1Как мога аз да не попадам?!Как могат повечето жени да са толкова силни, да се борят с всичко, а мъжете като видят малко зор и хоп легнали болни от депресия и жените им трябва да се явяват в ролите на някакви роби и да им галят самочувствието с перце, че видите ли били много чупливи!
Скоро ме попитаха как възприемам мъжете. Единствената дума, която се сетих беше ПЛУЖАЦИ!
Това е. Не познавам досега някой мъж, който да се е оправил по-добре с нещо като мъж, от мен. Казвам НЕЩО, а не всичко.Сигурно има, но аз явно не ги кефя. Както и да е.
Но така де, казах си го..На мъжете все трябва нещо да им се вдига от жената!

и това:

Абе смешно е, но си е така  Mr. Green
Все жената е потърпевша, все жената трябва да се съобразява с мъжа, с неговите душевни състояния и накрая като ги избие нанякъде пак жената е виновна, щото не му е била достатъчно добра подлога за самочувствието. Като правят пари са велики, жените им ги харчат, като фалират са нещастници, за което жените са виновни, щото им гледали децата и не можели да работят вместо тях. Всеки човек има трудни моменти, но аз досега един мъж не видях да пусне тема как да помогна на жената, защото е изпаднала в депресия. На повечето даже не им прави впечатление...

Стига ли?

А по темата на авторката, мисля че е все още прекалено много концентрирана върху себе си. А това не е много хубаво да депресията на мъжа й.

# 93
Всеки има право да има различно мнение от другите Simple Smile
А може би ти би дал някакви по-добри съвети от всички останали?..
Дерзай!С теб съм Simple Smile Хаххахах

# 94
Не видях подобно предложение - защо не започнеш работа вечер като барманка? Така нощем ще има някой при детето ти (татко, баба), сутрин ще си доспиваш около него и ще добиете поне малко повече пари.
Това само би влошила нещата. Най-лошото е, един от двамата да е на вечерна/нощна работа. Освен това, като се върне, през деня ще е като парцал - кой ще тича след детето?!!

Отделно, към авторката - наистина в някакъв смисъл си концентрирана върху себе си, което е напърно нормално, но явно е дошъл моментът да помислиш най-вече за другия. Защото не разбрах дали свързваш това, че ти самата си била в депресия със състоянието на мъжа си? Все пак, той в началото може да не е бил така депресиран (или да е бил, но ти самата да не си го видяла, понеже си била в депресия), но след като ти си се затворила в себе си и т.н, той просто е видял, че всичко се срутва. Това помисли ли го? Поговорихте ли за това?

# 95
  • Бургас
Спасението в това да продължаваш да се грижиш за него,да го питаш как се чувства,какво го тревожи,а и ти да споделяш своите мисли и чувства задължително.В никакъв случай недей да ги таиш само за себе си.А неговата депресия от дълбоките.Наични за излизане има,но ако е много вглъбен в себе си ще му трябва помощ,и то не само твоята.И ние живеем само със заплата на мъжа ми,която не покрива и минималните ни разходи,постоянно теглим кредити за погасяване а стари задължения,но живота е труден.Успокояваме се,че много хора са като нас.При нас,аз го изживявам по-зле,че не мога да си намеря работа и т.н.Но въпроса е да се осъзнаеш и вземеш в ръце,за да си запапзиш живота и здравето.

# 96
  • Sofia
Това само би влошила нещата. Най-лошото е, един от двамата да е на вечерна/нощна работа. Освен това, като се върне, през деня ще е като парцал - кой ще тича след детето?!!

На мен специално това ми се струва глупаво оправдание. Ми ще се напъне малко, да, тежко ще е, но нали трябва да стабилизират нещата! А и като се върне от работа, ще има време да поспи - от 3-4 до 9 са си 6 часа, не е толкова малко. А и барманите (или поне някои) не работят всяка вечер, така че не е чак такава трагедия. Също така може да поспива следобяд с детето преди работа.

# 97
  • София
 NaughtyТова с барманстването не става!  Колкото и да се напъва, рядко ще се прибира преди 5-6 часа. От опит, след тази физическа работа си трябват поне 7 часа непрекъснат сън, за да си пълноценен след това. А и има много неща, свързани с барманството, които хич, ама хич не се връзват със семейна с дете.
Не си струва парите.... ще излезнат много и други проблеми. Казвам го, защото бях пред същата дилема и много мислих по въпроса....

# 98
Мила, това е депресия. Прочетох само първия пост, но щом и детето вече не го радва...е тежка депресия. Не е криза на 7 година, нито на средната възраст..Това състояние е сериозно, накарай го да се консултира със специалисти. Казвам ти го най- добронамерено, защото моя дядо беше в такова състояние, отказа лечение ..и се самоуби  Cry Не искам да те плаша, просто подходи сериозно.  Hug

# 99
Desert' Rose, състоянието на мъжа ти прилича на клинична депресия. Силно се надявам да не е така, от сърце ти  желая да е здрав мъжа ти, но вземете мерки.
Моя близка роднина страда от клинична депресия и имам лични наблюдения. Много е трудно, но с подходящо лечение нещата се подобряват.
Косата ми се изправи от някои постове. Хора, надявам се да не ви се случи да разберете какъв ад е тази болест.
Най-много им помага обичта и подкрепата на близките хора. Тя ми го е казвала това. В най-тежките и моменти, когато не е имала сила да говори, грижата на мъжа и´и е дала сила да продължи.

Роси е права, Белинда също. Не е "депресийка" това.
Ако химичният баланс в мозъка е нарушен в следствие на силен стрес са нужни лекарства. Нищо срамно няма в това. Върху психичните заболявания има такава стигма обаче, че много хора не искат да се лекуват, докато не стане късно.

Desert' Rose, имай кураж, мила! Hug

# 100
  • София
Върху психичните заболявания има такава стигма обаче, че много хора не искат да се лекуват, докато не стане късно.
Абсолютно. Ако те хване диабет и трябва да се биеш инсулин, не си по-малко 4овек. Ако вдигаш кръвно и минеш за целия остатък от живота си на хап4ета - не си по-малко 4овек. Ако оба4е мозъкът ти се поразбърка и трябва да пиеш лекарства дори и няколко месеца - аууу, ужас, я да се стягаш, как може такова нещо, лигня, търтей с търтей и пр. Sick Все едно са виновни, 4е са се разболяли...И затова си мъл4ат и траят...докато издържат Confused

# 101
Върху психичните заболявания има такава стигма обаче, че много хора не искат да се лекуват, докато не стане късно.
Абсолютно. Ако те хване диабет и трябва да се биеш инсулин, не си по-малко 4овек. Ако вдигаш кръвно и минеш за целия остатък от живота си на хап4ета - не си по-малко 4овек. Ако оба4е мозъкът ти се поразбърка и трябва да пиеш лекарства дори и няколко месеца - аууу, ужас, я да се стягаш, как може такова нещо, лигня, търтей с търтей и пр. Sick Все едно са виновни, 4е са се разболяли...И затова си мъл4ат и траят...докато издържат Confused
Да, така е. Освен това, много хора си мислят, че да си в депресия, е като са си "в дупка". И се надпреварват да дават "адекватни" съвети.

# 102
  • Пловдив
Здравейте!
Искам да благодаря на всички,писали в темата.
Работа нощна смяна си търся от месеци,ходя на интервюта,но за  едно място понякога има 20 желаещи.Незнам при вас как е ,но по баровете тук,обикновено искат мъже бармани,а не жени,за през нощта.Та така,ако изкочи нещо се хващам без да му мисля много.
Искам да се похваля,че тези дни,нещата вървят добре.Съпруга ми ни обръща внимание,играе с детето,усмихва се.Онзи ден ми каза ''Не се притеснявай,само ми дай време.Обичам ви,ще се оправя''.И наистина е по-добре.По-жизнен.Много съм щастлива.Дано се задържи така и мрачното му настроение не се връща.  bouquet

# 103
Desert`Rose,радвам се,че нещата са почнали да се оправят и мъжа ти е станал по-ведър и се е окопитил Hug
Разбирам те напълно,не е лесно да се гледа малко дете абсолютно сам,без помощ от гледачки или баби,някой хора тука си мислят,че особенно в Плд,може да намериш добре платена работа пък и гледачка да си наемеш,вие наясно ли сте изобщо с живота в другите градове и изобщо,то и в София стана трудно с работата пък камо ли в провинцията.
За каране на нощни смени не ти препоръчвам,особенно като детето не ходи на градина и няма как да си отспиваш през деня,аз съм работила няколко години рецепционист в хотел с такива смени и ми се разказваше играта а тогава и дете нямах още след,което да тичам.
Успокойте се сега със съпруга ти,детето ще тръгне на градина,ти ще намериш работа и всичко ще почне да се нарежда,използвай почивката вкъщи да релаксираш колкото ти е възможно,аз в момента така правя,понеже съм на сходно в твоето положение.
Горе главата и всичко ще се нареди   bouquet

# 104
Desert`Rose,надявам се нещата при вас да са се променили към по-добро! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт