Незнам какво да правя със съпруга си....

• 11 012
  • 104
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Ужасна ситуация, и за двама ви. Но изход има, няма да се давате!!! Първо, ако сте зле с парите, явно няма да можете да си позволите психотерапевт, затова ти трябва да си му помощта. Търпение, мила, волско търпение и много любов. Съпругът ти е в депресия и то явно от най-злополучните за мъжете - когато решават, че не са "мъже на място" и не оправдават очакванията на семейството си. Бъди му най-добрия приятел и не забравяй, че ако беше някой безотговорен мишок, нито щеше да се депресира, нито да му пука въобще!
Имам много да напиша по темата, но сега нямам възможност. По-късно. Засега само искам да ти дам кураж, да ти кажа, че не сте единствените, но любовта наистина е над всичко! Кураж! Hug
Hug Hug Hug

# 16
Моля за уточнение:
Трудно свързвам думите "липса на пари" с "нов апартамент" ....

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=496705.0

Би ли разяснила моля  Thinking

# 17
И аз смятам че ти си виновна за всичко- не е въпроса в парите.
Когато сте изпаднали в тежко положение, ти си се фръцнала на антидепресанти в къщи вместо да помогнеш с общи усилия да изплувате. Щото така е най-лесно. А той няма право да легне в къщи на антидепресанти защото носи отговорност за семейство което трябва САМ да храни.

Никакъв психолог няма да помогне ако ТИ не помогнеш на съпруга си. Не с приказки и успокояване, а с реален план за измъкване от кризата в който ти АКТИВНО да участваш.

Нищо не е в състояние да унищожи по-бързо чувствата от липса на подкрепа в тежък момент. Това не се забравя. И трудно се прощава.

# 18
  • Пловдив
Моля за уточнение:
Трудно свързвам думите "липса на пари" с "нов апартамент" ....

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=496705.0

Би ли разяснила моля  Thinking
Разбира се,веднага.Преместихме се в нов апартамент-ПОД НАЕМ!Но това не значи,че не сме се преместили,нито,че не е нов.Винаги сме живяли под наем,сега също.Просто сменихме жилището.

# 19
Нема е огромен разход .... ако имате някъде жилище - дори и да не сте сами - преместете се там.. аз лично за друго не мога да се сетя.... напълно го разбирам твоя мъж ... всичко е на неговите рамене ... гадно е .. трудно се спи в това положение ... не ме питай откъде знам  Confused

# 20
А фактът че си разглезила и детето оставяйки го в къщи до поличката на мама отчиташ ли? Или да не работиш и глезиш маминото синче е в реда на нещата?
 После мъжа виновен, нещо му станало изведнъж. Laughing

# 21
  • Пловдив
И аз смятам че ти си виновна за всичко- не е въпроса в парите.
Когато сте изпаднали в тежко положение, ти си се фръцнала на антидепресанти в къщи вместо да помогнеш с общи усилия да изплувате. Щото така е най-лесно. А той няма право да легне в къщи на антидепресанти защото носи отговорност за семейство което трябва САМ да храни.

Никакъв психолог няма да помогне ако ТИ не помогнеш на съпруга си. Не с приказки и успокояване, а с реален план за измъкване от кризата в който ти АКТИВНО да участваш.

Нищо не е в състояние да унищожи по-бързо чувствата от липса на подкрепа в тежък момент. Това не се забравя. И трудно се прощава.
Може би  си права,а може би не си.Незнам.Знам,че когато бях затворена вкъщи бях стигнала дотам,че ми ставаше лошо,ако изляза.Бях доста зле....не съм се ''фръцнала'' защото ми е било кеф така Confused

# 22
  • Пловдив
А фактът че си разглезила и детето оставяйки го в къщи до поличката на мама отчиташ ли? Или да не работиш и глезиш маминото синче е в реда на нещата?
 После мъжа виновен, нещо му станало изведнъж. Laughing
Нещо си решила да се заяждаш ли?Няма да ти мине номера...
За да обясня и това,трябва много време да ти отделя.Обяснила съм достатъчно голяма част от живота си,а не ми беше лесно да се разкрия така.И последното от което имам нужда е.някаква дама,която не ме познва да ми държи сметка.
Немо, Hug
Вече живеем с майка ми,но пак сме си под нем...Няма къде другаде да идем за жалост.Засега де.

# 23
  • София
А така,  Delusion , ритай я докато е паднала, така й се пада  ooooh!
Божеееееее, божеее, колко злоба в два поста, боже!

# 24
Може би  си права,а може би не си.Незнам.Знам,че когато бях затворена вкъщи бях стигнала дотам,че ми ставаше лошо,ако изляза.Бях доста зле....не съм се ''фръцнала'' защото ми е било кеф така Confused

Представи си че и на него вземе да му става лошо ако излиза! Какво правим тогава?

Аз те разбирам. Знам какво значи истинска депресия и също така знам какво е да се фръцнеш и затвориш от безсилие и стрес. Обаче каквото и да било, това не е помощ за мъжа ти нали? Не само че не му помага, но го вкарва насила в дупката. А ти като гледам дори не си даваш сметка че в теб е причината за неговото състояние.

Цитат
Нещо си решила да се заяждаш ли?Няма да ти мине номера...

Да се заяждам ли?  ShockedНикога няма да си решиш проблема ако не си готова да погледнеш истината в очите. ТИ самата не желаеш да си помогнеш и никой друг не може да го направи за теб.

# 25
За съжаление депресията не е фръцкане, а болестно състояние и то тежко, от което единици успяват да излязат без лекарства и специалисти. Обвинения са последното, от което имат нужда и двамата в момента.

За авторката - нещата няма как да се оправят изведнъж, но ако действаш стъпка по стъпка и целенасочено, резултатът няма да закъснее. Първо намери вариант за гледане на детето, после започни някаква работа. Ще видиш, че когато вкъщи започне да влиза още една заплата мъжът ти ще се поуспокои и ще намери сили да продължи напред. Може в момента да не иска специалист защото си дава сметка, че не можете да си го позволите. Успех Hug

# 26
  • Пловдив
Не,явно не ме разбираш,щом продължаваш да твърдиш,че не искам да си помогна,а си стоя ей така.... Confused
Вярвай ми,в голяма грешка си. ooooh!

# 27
Delusion - май малко прекаляваш, а.
Тя му помагала да изпадне в дупката. А това, че самата тя едва е излязла от нея отчиташ ли го?
Всеки може да изпадне в депресия, стрес, чувство за безизходица.
И това, че някой си е позволил момент на слабост не го прави чудовище, нито глезла.
Хайде малко по-спокойно.

Трудно му е на човека, очевидно е какво му тежи.
И наистина авторката щом вече се е справила със своята собствена депресия ще трябва да се активизира и да му помогне и той да излезе от дупката. Но не е нужно някой да я обвинява за това, че и тя е била в същата тая дупка.

Към авторката - нямаш ли възможност да помагаш в семейния бюджет с някаква работа от вкъщи, докато намерите начин за детето и започнеш работа?

# 28
Подкрепям Делюжън донякъде!
Детето всичко разбира и ако пред него разговаряте, промяната е последвала и него.
Почасова работа е решението и жена да гледа детето за няколкото часа, в които те няма(стига да си на сметка, де).
И не е никаква криза на 7- та година.Пълни глупости ooooh!

# 29
  • Пловдив / София
Единственият изход, който аз виждам е да започнеш работа.
Детето е на 3г. Можеш да го дадеш на детска градина.
Не разбрах от постовете ти защо е толкова трудно да започнеш да работиш.
Иначе с една заплата и под наем+кредити, не виждам изход.
Успех и не се предавай.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт