Незнам какво да правя със съпруга си....

• 11 003
  • 104
  •   1
Отговори
# 30
Нали каза, че живеете с майка ти? Тя не може ли да гледа детето, а ти да се хванеш на работа?

# 31
Явно мъжът ти сега минава през това, което ти си изкарала зимата.
И май си мисля, че не само той сега трябва да си стъпи на крака, а всички заедно. Ти ако не работиш - защо не си намериш работа? Това би подобрило финансовото ви състояние, което май е основната тегоба на мъжа ти.
А мъжа ти и вас - и майка ти ли издържа в момента?

# 32
Вие май не четете изобщо какво се пише.

Докато имахме заведение и работех там,малкия беше на ясла.Но сменихме квартала драстично и се наложи да го отпиша.Тогава майка ми беше без  работа и го гледаше.Но сега няма как да го гледа тя,защото работи...

Не работи в момента, защото няма кой да гледа детето.
Няма кой да гледа детето, защото чакат да го запишат в детска градина.
Майка й не го гледа, защото работи.

# 33
Друг, освен нейната майка също би могъл да го гледа. Има варианти принципно. Авторката трябва да уточни.

# 34
Либи, пропуснала съм го.. Blush

Все пак - не бих стояла със скръстени ръце. Ако си намеря работа, бих могла да си позволя бавачка, или занималня..С още една заплата и  с работеща майка, картината не би била толкова черна..

# 35
Авторката уточни, че иска да започне работа, но няма кой да гледа малкия. Че със съпругът й са мислили варианти, но за момента това е положението.
Нали не смятате, че не се е сетила за варианта да започне работа?
Аз за това я попитах дали би могла да работи нещо от вкъщи, стига уменията й да го позволяват разбира се.
Поне временно, докато се уреди въпросът с детето.

# 36
Е, детегледачка за под 400лв няма как да намери и тогава се обезсмисля да започва работа май. Или поне трябва да започне такава за над 1000лв.

# 37
Нвремето, първата детегледачка, която намерих за сина си - беше чрез разлепени от мен обяви из квартала. Има достатъчно възрастни жени, които не биха отказали. А и като е от квартала, можеш да я провериш лесно.. Peace

Уф, разбирам гадната ситуация..И е много лесно да даващш съвети отстрани..
Просто искам да й кажа, е наин винаги има - и трябва постоянно да вярва и търси изход. Това ще му вдъхне увереност и на съпруга..

# 38
  • Пловдив
Магаренце,Либи,благодаря ви,милички! Hug
Либи,кристално ясно ме разбираш!
Не мога да правя почти нищо от вкъщи за жалост.Знам английски говоримо перфектно,но писмено ми куца....
През краткия ми живот досега /на 25г съм/ съм работила все барманка и така...
Гледачката взима,колкото аз бих взимала,смисъл никакъв.Даже по едно време аз пусках обяви да гледам още еднно детенце,и тук във форума също съм пускал.Но нямаше желаещи....търсила съм начин,неможах да намеря.
И си оставаме с чакането да го приемат в градината.Дано поне това стане! Praynig

# 39
  • тук-там
Малко  в страни от темата - но докато си в къщи започни да се усъвършенстваш в някаква насока - още един език, компютри и т.н. Като барманка едва ли ще успяваш след това - смени, нощни, а с малко дете....

# 40
 Аз мисля, че всеки отговорен и обичащ семейството си мъж в подобна ситуация би изпаднал в това състояние. Не го карай на сила да ходи на психиатър. Бъди търпелива, не му се сърди и не спирай да му показваш обичта и подкрепата си.
 Няма ли вариант да работиш нощна смяна в някой бар или дискотека, щом като си била барманка? Знам, че ще ти бъде адски тежко, но с помощ от майка ти би могла да се справиш.

# 41
Тежко му е много на мъжа ти, но истината е, че трябва или да се стегне, или да потърси помощ. Все пак нито ти, нито детето сте виновни за състоянието му. Какво ще му помогне, това трябва да се разбере. Аз само веднъж съм била в състояние, наподобяващо депресия, но не точно. Имаше си конкретна причина - работа.  Бях стигнала дотам, че още докато пътувах към офиса, почвах да повръщам, развих нещо като булимия, стягаше ми се гърлото, не ми се живееше. Напуснах и се оправих на мига, не съм ходила по лекари, не съм пила хапчета. Най-важното е да се разбере истинската причина - защо се измъчва човека, това е. Но няма как ние да го разгадаем изцяло. Има мъже, които са някак зависими от жена си. Тоест докато жената е добре и стабилна, и те са супер. Рухне ли жената по някакъв повод, рухват и те двойно на нея. Познавам такова семейство, може би мъжът ти е точно от този тип, ти си го познаваш... Дано се поправят нещата.

# 42
  • София
Аз пак се вклю4вам, да си допълня постинга от по-рано. Няма да давам практи4ески съвети, вие си знаете ситуацията. Искам да се изкажа по-скоро по душевната 4аст. То4но това е моментът да му покажеш какво озна4ава за тебе. На лесното, хубавото и многото пари всеки знае Confused Положението е сериозно. Който не е минал през това, не може да го разбере. Най-лесно е да се каже - този или онзи е виновен, да тупаш по гърба с думите" я да се стягаш" и т.н. То ако така ставаше, психиатрите щяха да умрат от глад Laughing
Търпение, търпение...В моментите, когато ти иде да кажеш "майната му, писна ми", броиш до 10, ако трябва и до 100, припомняш си какъв е бил преди депресията и какъв ще стане отново, когато се оправи, повтаряш му непрекъснато, 4е го оби4аш, 4е каквото и да стане, си до него, като негов партньор, като негов най-добър приятел и вместо секс по задължение, просто прегръдка и предразполагащ разговор - може би е по-добрият вариант в момента. Трябва да усети, 4е не е сам.
Много е трудно. Колкото им е трудно на хората с психи4ен дисбаланс, по4ти толкова е и на близките им Confused И едно от най-лошите неща е, 4е по4ти никой не може да разбере за какво става дума и пове4ето хора дават абсолютно неадекватни идеи, които те карат да се 4увстваш все едно не си от този свят Confused
Съветвам те да се въоръжиш с нерви от желязо и много информация. И ако нещата не се променят до няколко месеца, да намерите на4ин да посетите лекар или психолог.
Успех Hug

# 43
  • Пловдив
Аз пак се вклю4вам, да си допълня постинга от по-рано. Няма да давам практи4ески съвети, вие си знаете ситуацията. Искам да се изкажа по-скоро по душевната 4аст. То4но това е моментът да му покажеш какво озна4ава за тебе. На лесното, хубавото и многото пари всеки знае Confused Положението е сериозно. Който не е минал през това, не може да го разбере. Най-лесно е да се каже - този или онзи е виновен, да тупаш по гърба с думите" я да се стягаш" и т.н. То ако така ставаше, психиатрите щяха да умрат от глад Laughing
Търпение, търпение...В моментите, когато ти иде да кажеш "майната му, писна ми", броиш до 10, ако трябва и до 100, припомняш си какъв е бил преди депресията и какъв ще стане отново, когато се оправи, повтаряш му непрекъснато, 4е го оби4аш, 4е каквото и да стане, си до него, като негов партньор, като негов най-добър приятел и вместо секс по задължение, просто прегръдка и предразполагащ разговор - може би е по-добрият вариант в момента. Трябва да усети, 4е не е сам.
Много е трудно. Колкото им е трудно на хората с психи4ен дисбаланс, по4ти толкова е и на близките им Confused И едно от най-лошите неща е, 4е по4ти никой не може да разбере за какво става дума и пове4ето хора дават абсолютно неадекватни идеи, които те карат да се 4увстваш все едно не си от този свят Confused
Съветвам те да се въоръжиш с нерви от желязо и много информация. И ако нещата не се променят до няколко месеца, да намерите на4ин да посетите лекар или психолог.
Успех Hug
Hug Hug Hug
Много си права,абсолютно е така.Аз повечето неща от тези ги правя.На ден по 100пъти му казвам,че го обичам и че всичко ще се оправи!
Благодаря за топлите думи!

# 44
Успех Hug

Ех, да можеше и мен някой да ме подкрепи така, когато имах нужда... Но за съжаление наистина повечето хора не разбират за какво иде реч и само те карат да се чувстваш още по-зле...

Общи условия

Активация на акаунт