Незнам какво да правя със съпруга си....

• 11 020
  • 104
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Форумът е едно 4удесно място и за набиране на информация, и за подкрепа. За съжаление напоследък все пове4е се използва за лигня и забавление, което понякога ни кара да забравяме как и защо запо4на вси4ко, но истината е, 4е тук има много хора, минали през ужасни и адски трудни неща, и можем да про4ерпим много опит, който да ни е от полза в трудна ситуация, и винаги ще се намери някой, който да ни подаде ръка Peace Светът е голям и спасение дебне от всякъде, нали така Simple Smile

# 46
Абе, Delusion, ти имаш ли представа какво изобщо е депресия - как може да ръсиш подобни простотии, умът ми не го побира. Разглезила си била детето, щот видите ли, не го дала на 3 години на градина. Ти в кой свят изобщо живееш?....
Към авторката - и аз като Белинда, мога да ти кажа само - подкрепяй го, показвай му колко го обичаш, колко е важен за теб. Вярно, че още една заплата би подбрила нещата, но животът не винаги е такъв, какъвто ни се иска. Горе главата, това положение няма да е вечно.Малкият ще тръгне на градина, ти ще си намериш работа...
Погледни от другата страна - детето има майка си в къщи. А те са едни от най-важните за развитието на детето. Кураж! Hug

# 47
Защо не пробвате да го заведеш на класически хомеопат? Не знам за психолози, но мен хомеопатията ме е измъквала от доста кризи. Ако нещата се хванат в начален стадий, много бързо ще излезете от тази депресия.
Иначе смятам, че това е типична криза - и лична и семейна. Нещо, на което сте залагали и вярвали е рухнало и сега ви трябва преориентация, промяна...старата сигурност се е превърнала в капан така да се каже. Не си виновна ти, не се обвинявай. И той не е виновен. Просто вярвай в любовта ви, дано и той да вярва...и ще преодолеете тази голяма трудност. Отговорите са във вас. Успех!

# 48
  • Пловдив
 Hug
Благодаря ви за топлите думи!

# 49
Само нещо искам да кажа по въпроса за депресията на мъжа й - всички сте прави!Прави сте за всичко.
НО защо по дяволите, когато на някой мъж му е тъпо и е изпаднал в безизходица, в депресия или в някакво друго душевно състояние, жената трябва да прави чудеса от храброст, за да го измъкне?!Как може тя сама да се е измъкнала?1Как мога аз да не попадам?!Как могат повечето жени да са толкова силни, да се борят с всичко, а мъжете като видят малко зор и хоп легнали болни от депресия и жените им трябва да се явяват в ролите на някакви роби и да им галят самочувствието с перце, че видите ли били много чупливи!
Скоро ме попитаха как възприемам мъжете. Единствената дума, която се сетих беше ПЛУЖАЦИ!
Това е. Не познавам досега някой мъж, който да се е оправил по-добре с нещо като мъж, от мен. Казвам НЕЩО, а не всичко.Сигурно има, но аз явно не ги кефя. Както и да е.
Но така де, казах си го..На мъжете все трябва нещо да им се вдига от жената!

# 50
  • Пловдив
..На мъжете все трябва нещо да им се вдига от жената!
Joy Joy Joy

# 51
  • на майната си
Ами тя е имала възможност да си "изживее" депресията:

"... аз изпаднах в депресия зимата.Прекарах я вкъщи,пиейки антидепресанти и самосъжалявайки се.
Но в един момент ми писна,спрях хапчетата,вдигнах глава и зачаках да се случи нещо хубаво в живота ни....защото нали след лошото,винаги идва доброто...?И още чакам."

за мен ключовите думи са "прекарах в къщи" и ... "чакам" - нещо което мъжа и не може да си позволи.
Нямам идея как да му помогне освен да се включи активно в семейния бюджет.

# 52
Абе смешно е, но си е така  Mr. Green
Все жената е потърпевша, все жената трябва да се съобразява с мъжа, с неговите душевни състояния и накрая като ги избие нанякъде пак жената е виновна, щото не му е била достатъчно добра подлога за самочувствието. Като правят пари са велики, жените им ги харчат, като фалират са нещастници, за което жените са виновни, щото им гледали децата и не можели да работят вместо тях. Всеки човек има трудни моменти, но аз досега един мъж не видях да пусне тема как да помогна на жената, защото е изпаднала в депресия. На повечето даже не им прави впечатление...

# 53
Цитат
НО защо по дяволите, когато на някой мъж му е тъпо и е изпаднал в безизходица, в депресия или в някакво друго душевно състояние, жената трябва да прави чудеса от храброст, за да го измъкне?!

Цитат
Все жената е потърпевша, все жената трябва да се съобразява с мъжа, с неговите душевни състояния и накрая като ги избие нанякъде пак жената е виновна, щото не му е била достатъчно добра подлога за самочувствието. Като правят пари са велики, жените им ги харчат, като фалират са нещастници, за което жените са виновни, щото им гледали децата и не можели да работят вместо тях. Всеки човек има трудни моменти, но аз досега един мъж не видях да пусне тема как да помогна на жената, защото е изпаднала в депресия. На повечето даже не им прави впечатление...

Ами точно в случая мъжът доста е помогнал...Ходил е на работа,изкарвал е пари,издържал е  семейството,докато тя е "лежала с депресия у дома"!

И защо тя сега да не помогне на мъжа си?След като е получила помощ и подкрепа от него?
Аз не прочетох авторката някъде да написа ,че мъжа й се е сърдил,викал,карал или недоволствал, когато тя е била скапана...напротив,работил е и ги е издържал.Нагърбил се е с плащането на разходи,заеми и т.н.
Няма ли право и той да е човек,да не е от камък и да има нужда да се срине ,поне за известно време?

А конкретно при теб, vagabond ,може би мъжете не се справят по-добре от теб,защото не им даваш възможност.Ако винаги изтъкваш колко си печена,как се справяш с всичко,защо да си дават зор да ти доказват ,че са по-добри от теб?   Grinning

# 54
  • Пловдив
...напротив,работил е и ги е издържал.Нагърбил се е с плащането на разходи,заеми и т.н.
Няма ли право и той да е човек,да не е от камък и да има нужда да се срине ,поне за известно време?
Ами естествено,че ще работи.За мен това е най-нормалното нещо на света.Все някой трябва да го прави,нали?На него работата не му тежи,не се оплаква...Никога не ме е упреквал,не ми е викал,крещял или нещо друго-напротив.Беше ми опора и се държеше прекрасно през онзи ми период.
И пак за незнам кой път ще кажа-ще работя,веднага щом мога.Не го спрягайте това,за проблем.Не е там проблема....Съпруга ми не ме обвинява,че стоя вкъщи и гледам детето,защото прекрасно знае,че няма кой друг да го прави!

# 55
Desert`Rose ,    Hug
Изобщо не го написах с упрек към теб.
А за да подчертая ,че мъжът ти се грижи за семейството си.
А не е  
Цитат
НО защо по дяволите, когато на някой мъж му е тъпо и е изпаднал в безизходица, в депресия или в някакво друго душевно състояние, жената трябва да прави чудеса от храброст, за да го измъкне?!Как може тя сама да се е измъкнала?1Как мога аз да не попадам?!Как могат повечето жени да са толкова силни, да се борят с всичко, а мъжете като видят малко зор и хоп легнали болни от депресия и жените им трябва да се явяват в ролите на някакви роби и да им галят самочувствието с перце, че видите ли били много чупливи![/quote]

ЧУПЛИВ!

# 56
Защото останах с впечатлението ,че е силен мъж,който се грижи за семейството си ,и му пука за жена му и детето,а не е

Цитат
а мъжете като видят малко зор и хоп легнали болни от депресия и жените им трябва да се явяват в ролите на някакви роби и да им галят самочувствието с перце, че видите ли били много чупливи!

Изобщо нямаше упрек към теб!    Hug   

# 57
Desert`Rose

първо  Hug

второ пак  Hug

трето, ако може да си позволите със съпруга ти да излезете някъде събота и неделя от града, детето при майка ти,
ако може дори петък, събота, неделя за малко на моренце, да се откъснете от омагьосания кръг в който се движите и двамата,
ще видиш, че той ще разцъфне.

Изпадала съм в такова положение няколко пъти вече, съпругът ми също.
Докато чакаш с детето да се нареди всичко с градината и твоята работа, хубаво е и двамата да се заредите с енергия,
а това най-добре става сред природата, трябва ви просто дистанция от цялата тази ситуация.
Оправяш къщата през седмицата, а събота и неделя излизате някъде на пикник с детето, храната си я приготвяте сами,
ако може каните приятели с вас,
и това го правите всяка седмица, сега е и пролет, става още по-красиво.

# 58
  • Пловдив
strumpf,идеята ти е повече от чудесна,мислили сме за това.Много ни се иска да го направим,но мисля че стана ясно,че финансово никак не е розово положението... Confused
Всяко излизане извън града е пари,а нашите са разпределени до стотинка,че и отгоре.Няма как да стане....за жалост.

краси.мира, Peaceразбрах те грешно,съжалявам. Hug

# 59
Искам само да кажа, че жената все пак има дете, което няма кой друг да гледа и сигурно сто пъти повтори, че иска да работи!
Да отбележим, че тя е имала заведение, в което е работела, т.е. не си е стояла в къщи да си лежи. А ако беше някоя, на която не й пука дали ще работи или ще лежи, с приоритет лежането, нямаше да изпадне в депресия зимата, а щеше да си гледа кефа. Повечето сте майки, а не съм, но сигурно не й е било лесно с дете, без работа, зимата, дали тогава мъжът й се е замислил, че тя е на антидепресанти и е в депресия и нещо й тежи?! Неее, той се е отдръпнал от нея и се е вглъбил в неговите си проблеми, вместо да се опита да й повдигне самочувствието, да я подкрепи и да й каже, че всичко ще се оправи и да й повтаря по 100 пъти, че я обича.
А аз,може да плаша мъжете с това, че се оправям сама, но според мен един истински мъж би трябвало да се амбицира, за да докаже, че той също като мъж, може да се справя, а не да си лежи лежи на кълката ми аз що да се пъна, като тя си се оправя и сама.

Общи условия

Активация на акаунт