Отговори
# 45
Синфоликаса е безплатана задължителна ваксина за родените след 01.01.2010г.
За всички останали е препоръчителна и не се покрива от касата.  bouquet

# 46
  • Once there was a Hushpuppy...
ledenotomomiche - благодаря, същото, както нашата педиатърка казваш.
И без това не искам да го товаря с повече от задължителните ваксини  bouquet

# 47

Като ни отказва педиатърката, какво правим? Ако не настоявам, дали могат да не ни приемат на градина?

# 48
Обади се в риокоз или извади наредбата на хартиен ностил и я представи на педиатърката
Може и да има такава вероятност ваксината е задължителна все пак.

# 49
  • Mediterraneo

Като ни отказва педиатърката, какво правим? Ако не настоявам, дали могат да не ни приемат на градина?

Щом държиш да я слагате, търсиш си правата. Аз не исках да я слагат, но ще се наложи явно  Tired

# 50
Съвсем не държа, затова въпроса ми е дали е задължителна. Че е безплатна е ясно.

# 51
  • Mediterraneo
Съвсем не държа, затова въпроса ми е дали е задължителна. Че е безплатна е ясно.

Трай си тогава  Wink

# 52
Здравейте, включвам се в темата, защото искам да попитам има ли други родители със същия проблем като нашия . Става въпрос за това, че след първия прием на Синфлорикса бебчо три дена беше с 40 градуса и много трудно я понесе, а уж ги дават двете ваксини, че са съвместими(Пентаксима и Синфлорикса) не съм сигурна дали реакцията на детето ми е такава поради това, че ни биха и двете наведнъж или просто той не понесе новата ваксина(Синфлорикса). Моля споделете вашите впечатления по въпроса за да знам какво да предприема за следващите приеми на синфлорикса.

# 53
Здравейте , по повод на писаното от Шишс за вдигане на температура 40 градуса от приема на Пентаксим и Синфлорикс искам да споделя , че не съм имала проблеми и с двете ваксини. Различното пре нас е , че поставихме двете ваксини в интервал от 15 дена една от друга по препоръка на педито. Другото ако това има значение е че детенце е още на кърма което може би го предпазва до накъде.
Моето питане е за ваксината която е задължителна и се слага на 6 месеца против хепатит. Проблема е , че педиатъра ми каза ,че я няма. Обаждах се и в Риокоз от където ми казаха , ЧЕ "МОЖЕ БИ ДО СЕПТЕМВРИ НЯМА ДА Я ИМАТ" и "да не се притеснявам". Това значи поредното отлагане на задължителна ваксина с не се знае колко време. Ако някой има повече инфо моля да сподели Praynig

# 54
  • София - Дианабад
Шишс, Преди един месец ни сложиха и двете ваксини в един ден и нямахме никакви реакции, слава Богу. Преди няколко дни отново ни сложиха двете ваксини и отново нямахме реакции.
По принцип се е случвало да вдигнат лека температура, но не е била висока в никакъв случай. На кумовете ми детенцето обаче беше вдигнало към 39 градуса само от Пентаксима /то е родено 2009 год./, така че не е невъзможно по принцип.

# 55
Благодаря ви за отговорите, но явно всяко дете си е строго индивидуално защото и ние сме на кърма но след прочетеното ще сложа втората задължителна след 15 дена дано нямаме проблеми, но определено от пентаксима нищо не се случи биха ни я преди два дена понесе я без проблем, за съжаление не знаех за тази нова имунизация за хепатит, дано септември месец да я предоставят на лекарите, щом е задължителна ...

# 56
  • София
И аз съм от майките с януарско бебе, на което педиатърът категорично отказа да постави безплатен Синфлорикс - било само за деца, родени след 1.02. Бях попаднала на тази тема точно преди последната консултация и му казах, че съм прочела как тази ваксина вече е безплатна и за януарските деца, а той ми отговори да отида да я сложат на малката там, където съм го прочела.

Сега търся къде точно да се оплача и се чудя дали няма начин ние да си я вземем от РИОКОЗ или нещо такова, а пък докторът да я постави на детето.

Относно противохепатитната ваксина за 6-месечните - и на нас казаха, че ще я има през септември.

# 57
да споделя какво се случи с моето бебе след втория прием на синфлорикса. Не го бихме едновременно със пентаксима, а след 13 дни и много странно първия ден не направи реакция, а на втория ден ми вдигна температура от 38 до 38,8  така бяхме само за един ден и после я свали. Според моя педиатър всяко дете реагира различно, но има и друг фактор с който не се съобразих, а това са горещините в момента . Лошото е че тази ваксина е нова и още лекарите нямат наблюдения и трудно може да се каже нещо конкретно за реакциите на бебетата. Успех на всички майки, които ще се грижат за децата си и борят с реакциите от ваксината.

# 58
Моята педиатърка продължава да иска документ, с който да докажа,че децата, родени януари месец 2010 г. също подлежат на безплатен Синфлорикс, иначе трябва да й го заплатя до края на календарната година...от Министерството на здравеопазването така и не получих отговор относно това защо няма нова наредба до РИОКОЗ,че не бива да има такова разделение....но там е такъв батак,че и не очаквам този въпрос да се предвижи скоро...Моля, дайте ми съвет как да постъпя!

# 59
  • Mediterraneo
Подаваш оплакване в РИОКОЗ и в ЗК от педиатърката си.

Общи условия

Активация на акаунт