Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-16-ти том :)

• 72 644
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Ммм, не знам  Rolling Eyes. При нас ще има отопление и по площадките на стълбището, така че не вярвам да се получава чак такова бягане на топлото от салона към горните етажи. Абе всичко е въпрос на вкус, индивидуални потребностти и правилна преценка за отопляемите мощностти, необходими в конкретния случай Peace

Radenia, мисля че ще е по-разумно да се спрете на климатици за стандартен монтаж-мнооого по-евтино ще ви излезе. И аз бях заритала за VRV и то основно за да избегнем накичване на фасадата с външни тела, от никакви други съображения, но като видях цената се шокирах. Сега решихме отоплението и охлаждането с мултисплитове, аз писах по-горе. Всички външни тела се скриват на гърба на къщата. Тръбният път се явява малко дълъг, но всичко вкопахме  в стените, сега замазват и тръбите са скрити. Освен това изграждаме и водно отопление с котел  Висман за всеки случай, защото сега е моментът за пускане на всякакви тръболяци. Ще сложим и камина 10киловата в най-голямото помещение и просто няма начин да не се стоплим при всички тези мерки:mrgreen: Всички тези неща излязоха по-евтини от VRV Peace Както ти обяснявах то е супер, но за големи обекти-хотели, молове и т.н....

# 646
Благодаря ви момичета   bouquet Ние ще сме на локално парно,и ще се отоплява навсякъде.Аз клоня към отделяне на стълбището(според мен е по-практично),мъжа ми иска да е в дневната.Помогнахте ми да взема решение .Приоритета ми е топлото Hug

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 05:44 от поня

# 647
  • густо майна Филибето
Моето стълбище е отделно, съпругът ми също искаше в хола, но аз надделях. Първо, защото няма да отопляваме всичко /сега за 70кв.м зимата плащам 300-350лв ток ooooh!/. Второ - защото баба ми имаше вътрешни стълби и там ставаше течение, вечно ми се караше да не стоя там, а там се редяха най-добре кукленските мебели Grinning Трето - свързано е с начина ни на живот - не искам някой вечно да ми трополи нагоре надолу, дъщеря ми е пълнолетна и се очаква да не трополи сама Wink, а докато дойде ред на сина ми, ние вероятно вече ще избягваме катеренето по стълби и ще подремваме в хола, трополенето определено ще ме дразни Laughing А и тогава втория етаж може да си стане самостоятелен апартамент от дневна част и две спални, ще минем с едно леко разширение.

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 09:14 от Ljuboznatelna

# 648
Благодаря ви момичета   bouquet Ние ще сме на локално парно,и ще се отоплява навсякъде.Аз клоня към отделяне на стълбището(според мен е по-практично),мъжа ми иска да е в дневната.Помогнахте ми да взема решение .Приоритета ми е топлото Hug

Нашето на практика ще е в дневната,но тя е доста голяма и включва и антре,което евентуално ще се отдели леко с една декоративна преградна стена.Стълбището е  до входната врата.Влизаш и веднага се качваш наляво,така че няма да пречи кой знае колко.И ако направим такава декоративна стеничка,няма и да се вижда кой влиза.Мекият кът ще е в другата част на хола по диагонал,така че няма да пречи кой знае колко,че някой ще се качва/то това ще е след поне 13-14 години  Laughing
Ще се отоплява всичко с котле на твърдо гориво  Peace

# 649
Eлфи, колко киловата ще е котелът ви? И каква марка е? Има такива, които се палят на около 3 дни, когато не е сковаващ студ Peace

# 650
  • Варна
Момичета,чета ви отдавна и ми бяхте много полезни.Направо сте страхотни  bouquet
Искам да ви питам обаче как решавате въпроса с канализацията .Ние правиме основен ремонт на селска къща и за сега нещата вървят добре,но канализация няма,а септична яма може и да има, но не я откриваме Joy
Много ми се иска да сложиме нещо като малка пречиствателна станция,но и те са доста скъпички,та търся мнения,за да вземеме някакво решение...
Рових много в Интернет и има много добри отзиви за тези  http://www.hg-sons.com/index.php?option=com_jomtube&view=vid … os&Itemid=291
Виждам,че има доста от обектите им във Варна и значи не е проблем /къщата ни е във едно село до Варна/.Дайте съвети...

# 651
Здравейте,
искам да ви питам наехте ли лицензирана строителна фирма за строежите си?
Ако сте ползвали бригади - как оформихте всички строителни книжа, необходими за разрешение за ползване?

# 652
Искам на свой ред да помоля дамите от Пловдив и околностите, които вече са напреднали и са стигнали до дограмата - моля, препоръчайте ми производител, от когото сте доволни, става въпрос за PVC-дограма - споделете за цени, условия, срокове ... Благодаря!  bouquet

Нашите сложиха на Алу Пласт в Белащица и са доволни.
п.с. Бъболечо, как вървят цените на бетон сега, колко куб. бетон е вашата къща ?

galana_s    снощи санувах къщата ви  Shocked Бях на гости и се качих на втория етаж, бяхте на ниво вътрешна шпакловка  и имаше едно легло. Нещо си говорехме макар, че никога не съм те виждала  Joy Joy Изкуквам вече  ku-ku

zigizagi някои бяха наели фирми, други сами си водиха документацията си, трети бяха я оставили на бригадира да я попълва  Simple Smile

rose-bose Доста са скъпички тези пречистватените станции. В селото няма ли канализация, поне някаква частна или всикчи са на септични ями. Изкопайте си една наново , по евтино ще ви излезне, така си мисля  Thinking

# 653

zigizagi някои бяха наели фирми, други сами си водиха документацията си, трети бяха я оставили на бригадира да я попълва  Simple Smile[/color

И всички взехте Разрешение за ползване?

# 654
Доколкото знам, не съм много компетентна, по време на строежа се води строителна книга, която се попълва или от Бригадира или от Технически надзор или от друго лице със строително образование  newsm78
За разрешение за ползване на къщата незнам, тук почти всички са на етап строителство още  Rolling Eyes

# 655
♥VIKI♥, душица сладка Hug Да на ниво вътрешна мазилка сме, но няма легло Laughing На втория етаж ще ни е спалнята. Я кажи леглото как изглеждаше, че се чудя какво да избера Wink Laughing
rose-bose , в кое село строите? Ние строим във Варна. Мисля, че септична яма с пречиствателна станция ще ви свърши работа. При нас има канализация, но във вътрешните парцели на места няма и знам, че водата от кладенците съдържа коли бактерии именно от септичните ями, които изпускат гадории в почвата Peace Мисля, че това което е показано на линка ще ви свърши работа. Интересно...повечето села имат канализация.

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 11:48 от galana_s

# 656
Eлфи, колко киловата ще е котелът ви? И каква марка е? Има такива, които се палят на около 3 дни, когато не е сковаващ студ Peace

29 киловата казва мъжът ми.Но още не е купен и не сме се насочили към марка.
Това за пускането на 3 дена звучи интересно.Трябва да попроуча нещата  Thinking

# 657
♥VIKI♥, душица сладка Hug Да на ниво вътрешна мазилка сме, но няма легло Laughing На втория етаж ще ни е спалнята. Я кажи леглото как изглеждаше, че се чудя какво да избера Wink Laughing

Дурвено някакво беше, грозничко ми се видя, не ти е по вкуса  Laughing Исках да ти го чаршафосам, ти ми каза, че е още рано  ooooh! Joy Направо незнам от къде ми го е родила главата това  Joy

Много съм зле  ooooh! Въобще незнам защо съм си мислила ,че са скъпи пречиствателните станции. rose-bose виж на какви цени попаднах  http://www.bioteh-bg.com/promocii.php

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 12:25 от ♥VIKI♥

# 658
  • Варна
Тия българските са някаква несполучлива имитация и казват че миришело от каналите много.А иначе цените са им супер ама май не вършат работа.
Другите са по-скъпи ,но пък може да се полива с водата и не се помпат и не се зареждат с нищо.
Ще поумуваме още малко,ще поразпитаме тук-там...   Мисълта - да не ни се налага да помпаме с л.....ка за мен е водеща,че и те много пари искат,а процедурата е една миризлива... Sick - виждала съм и не искам да си спомням Embarassed

# 659
  • густо майна Филибето
Мисля, че пелетните котли се зареждаха по-рядко newsm78 Някъде из форумите съм чела, че и до седмица става. Ако съдя по характеристиките на един - 180кг с разход 2-7кг на час, това в най-добрия случай прави около 4 дни? Wink

Общи условия

Активация на акаунт