Идеи за бизнес-7

• 86 323
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • софия
Има ли някой, който не се занимава с дрехи втора ръка? Rolling Eyes
аз

# 91
аз

и аз, но аз засега всъщност нямам работещ бизнес  Laughing
това вместо запис  Wink

# 92
Видима нямам идея защо не може.Казаха,че начислено в чужбина ДДС не връщат,само начислено в БГ.

При покупка на стоки от Европейския съюз ДДС не трябва да се начислява. Фирмата, която ви е продала стоката не е трбявало да ви начислява ДДС. В България е аналогично - ако издавате фактури на фирми от ЕС, дори и да сте регистрирани по ДДС, не го начислявате (има отметка във фактурите на какво основание става това), изисквате от клиента Приемо-предвателен протолкол, че е получил стоката по съответната фактура и се задължава да плати ДДС-то на собствена територия. Когато внасяте във фактурата не трябва да има ДДС. Счетоводно нещо се начислява, после приспада (това много не го разбрах, счетоводителите си знаят), но на практика ти плащаш ДДС-то като го начисляваш при продажбата.

Друг въпрос е, че има чужди фирми, които се правят на интересни и си го начисляват. После трябва да позлваш уалугите на фирма, която е оторизирана да връща ДДС от чужбина, но това е скъпичко и в повечето случаи безсмислено.

# 93
  • На дивана, под юргана
Видима нямам идея защо не може.Казаха,че начислено в чужбина ДДС не връщат,само начислено в БГ.

При покупка на стоки от Европейския съюз ДДС не трябва да се начислява. Фирмата, която ви е продала стоката не е трбявало да ви начислява ДДС. В България е аналогично - ако издавате фактури на фирми от ЕС, дори и да сте регистрирани по ДДС, не го начислявате (има отметка във фактурите на какво основание става това), изисквате от клиента Приемо-предвателен протолкол, че е получил стоката по съответната фактура и се задължава да плати ДДС-то на собствена територия. Когато внасяте във фактурата не трябва да има ДДС. Счетоводно нещо се начислява, после приспада (това много не го разбрах, счетоводителите си знаят), но на практика ти плащаш ДДС-то като го начисляваш при продажбата.

Друг въпрос е, че има чужди фирми, които се правят на интересни и си го начисляват. После трябва да позлваш уалугите на фирма, която е оторизирана да връща ДДС от чужбина, но това е скъпичко и в повечето случаи безсмислено.

Това е така, само ако купувачът е регистриран по ДДС в неговата си страна, какъвто не е случаят тук. Затова продавачът е бил длъжен да начисли и ДДС на стоката.

# 94

Това е така, само ако купувачът е регистриран по ДДС в неговата си страна, какъвто не е случаят тук. Затова продавачът е бил длъжен да начисли и ДДС на стоката.

Може. Аз все съм имала ситуации, в които фирмата е била регистрирана по ДДС. Не съм се замисляла, какво става, ако фирмата не е регистрирана по ДДС.

# 95
  • варна
 Ами плаща си го и не й го връщат.

# 96
  • В голямото море...Живот
Ами плаща си го и не й го връщат.

Което е гадното в случая.За това попитах за някъкъв начин поне малко да си намалим дължимото  Rolling Eyes

# 97

Joy

Има, има!
То повечето момичета, дето започнаха, вече приключиха, излъгани от собствените си наблюдения, че това е лесен и не изискващ голям финансов ресурс бизнес.
Много по-лесно е с нови дрехи.
Имам и от двата типа магазина, ако те интересуват производители, пиши на ЛС.
Мога да те свържа с хора, които произвеждат страхотни дрехи от всякакъв ценови клас. Макар, че наблюденията ми са, че масово се купува от по-ниския. От по-хубавите и съответно по-скъпи дрехи се продават 2 до 5 бр. на седмица. Дрехи около 20 лв. продажна цена, на бълг. производители се продават най-добре.

# 98

Joy

Има, има!
То повечето момичета, дето започнаха, вече приключиха, излъгани от собствените си наблюдения, че това е лесен и не изискващ голям финансов ресурс бизнес.
Много по-лесно е с нови дрехи.
Имам и от двата типа магазина, ако те интересуват производители, пиши на ЛС.
Мога да те свържа с хора, които произвеждат страхотни дрехи от всякакъв ценови клас. Макар, че наблюденията ми са, че масово се купува от по-ниския. От по-хубавите и съответно по-скъпи дрехи се продават 2 до 5 бр. на седмица. Дрехи около 20 лв. продажна цена, на бълг. производители се продават най-добре.

smile3534

# 99
Права е lady_Blu ,
този бизнес е малко неблагодарен и много трудоемък, ще хвърлиш и много пари на вятъра.

# 100
Плезла!

# 101
# 102
Желая на всички дами много успех .
Лека работа и тежки пари Money
Тръгвам да работя, че вече закъснях ooooh!

# 103
Момичета, нужна ми е малко информация и вашето мнение - ще отварям квартален магазин. Магазина е мой. Тъй като наоколо има всичко - от няколко хранителни магазина, цигари и алкохол, закуски всякакви, дрехи, магазин за 1 лев...и прочие; аз дълго време се чудих какво да продавам и ето че ме озари идеята, но много ми се иска да чуя както казах по-горе и вашето мнение - искам да направя магазин за подправки. Свърах се с една доста сериозна фирма (името й е Биосет) и реших да заредя и продавам тяхните неща. Опаковките са им страхотни и моето малко магазинче мисля че ще заприлича на кукличка като го обзаведа с техните продукти. Освен това и за продуктите им съм с впечатлението, че са доста добри (е, малко май са по-скъпички, ама...).
Та, моля ви, дайте мнение ако имате някакви наблюдения за тази фирма, тези продукти (те предлагат освен всякакви подправки, и мюслита, кисели, диетични храни и прочие); и такъв тип дейност. Аз лично съм много очарована, но дали ще има бизнес с тези неща?
Предварително ви благодаря.

# 104
Здравейте,сега се връщам от счетоводител, питах го каква фирма е най-добре да се открие за магазин за дрехи втора употреба,категоричен беше за ЕТ. Колкото съм чела из нета сякаш това вече е остаряла форма,но според него е най-удачна от към данъчна тежест.На патент 20 по квадратурата на магазина (полезната площ), тоест ако е 20кв магазина,данъка ми за година е 400лв,и не се занимавам повече,освен ако не надвиша еди си колко оборот.  Наистина ли ЕТ е най-подходящия вариант,или да се консултирам и с друг счетоводител? 
  И друго питане имам,за този магазин с двама служители общо, лесно ли е воденето на счетоводство, 130 лв ми искат на месец за да го прави той,има ли тук хора,които сами си водят нещата?

Общи условия

Активация на акаунт