Хасково - 17

• 117 923
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Живеем  в Русе и детето ми ходи на частна детска градина,тъй като тук в добрите детски градини се влиза трудно и след прилично дарение.Дори и след това обаче отношението към децата не е добро,постоянно има допуснати болни деца в групите и на практика болните ходят на градина ,а здравите си стоят в къщи и се гледат от гледачки.Поради тази причина,и поради това че в частната градина са малко деца в групите и им се обръща много повече внимание(съгласете се,че една госпожа не може да обърне внимание на 25-30 деца)питам за частна детска градина.

# 691
И тук го има -връзки,дарения,рушвети,почерпки.И отделно има градини,в които,ако искаш да имаш и минимален шанс за  класиране , трябва да подадеш документите още първия или втория ден от започването на кампанията.За мен това си е истерия.
П.П-Но това е основно за приема в първа група,за по-големите сигурно приема е малко по-лесен.

# 692
Въпроса не е само в това дали ще успея да намърдам детето си някъде,а дали там ще му обръщат достатъчно внимание.Знам, че звучи малко снобско ,но това в крайна сметка са нашите деца и всеки родител иска най-доброто за детето си.Предполагам на никой не са му приятни редовните посещения при лекаря и оплакванията ,че някоя си госпожа лекичко се поотпуснала и си позволила това -онова.

# 693
  • БГ
pipilota 8008, ако детенцето ти няма 5г, т.е. не подлежи на задължително обучение в ДГ, няма място за притеснение. Много деца в града тръгват на ДГ от ІІІ-та група, пример от нашата: имаме 10 нови деца от тази година?! Имаш няколко варианта: да си гледаш сама детето, ако не се налага спешно започване на работа; да си наемеш детегледачка; да се вкл в родителския кооператив, който в момента се заформя. През това време опознаваш града, градините, условията в тях, избираш си, подаваш си документи и така. По повод многото деца в група, да, много са, нашите са 33 по списък, но дневно присъстват около 25, пак са много, но така е навсякъде в страната. Относно допускането на болни деца мисля, че вината си е изцяло на родителите, те ги водят до вратата на ДГ, никой не ги взима от къщи насила, а иначе, присъствала съм на връщане на болно дете от медицинската сестра, която всяка сутрин посреща децата.   Peace
Допълвам, видях че си писала докато публикувам.
Относно обръщането на внимание. Вярвай ми, колкото и пари да дариш на градината това по никакъв начин не може да повлияе на отношението на госпожите и лелите в групата към твоето дете, до тях тези пари не стигат, както е в частните заведения, т.е. заплатата им зависи от таксата на родителите.

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 11:07 от stefaniika

# 694
Това е много индивидуално,едва ли някой може да ти направи сравнителна таблица по тези показатели за всички градини в града.
Дай поне насока в коя част на града ти трябва градина.

# 695
именно за това сега ходим в частна градина,защото заплатата им зависи от таксите.Жалко ,че при вас няма такава.А относно района в който ще живеем-все още не знам,ще се местим средата на лятото и се надявам да е в по-централната част.Сега само проучвам нещата,за да съм подготвена:)))

# 696
Първо в частна детска градина, после частно училище, после частен университет и после
................................. сигурно частен живот знам ли. Може и да звучи крайно, но според мен живота е достатъчно труден за да изнежваме децата допълнително. Болестите ги има навсякъде и дори и да не ходи на градина къде е гаранцията че родителя няма да е преносител или някой посетител на дома. В крайна сметка трябва да си създадат имунна система. Ние едно време като не сме ходили в частни градини, учителките са ни потупвали и също е имало болни деца на градина какво ни е станало. Има и още нещо дори и в частните градини работят учители които са хора - да сигурно са малко по -внимателни отколкото в държавните детски учреждения, но да не забравяме че човек по природа е винаги недоволен така че едва ли е толкова по - различно.

# 697
Въпрос на приоритети

# 698
  • Mostly in my mind
но да не забравяме че човек по природа е винаги недоволен така че едва ли е толкова по - различно.

малка поправка, не човекът, българинът е винаги недоволен  Wink или поне булшинството.  Grinning
а колкото до частни, държавни градини или родителски кооператив - всяка майка знае кое е най- добро за нейното дете, неговата собствена, а не някоя друга.

# 699
хората навсякъде имат изключителната способност постоянно да не са доволни от живота си и най - вече на балканите, където манталитета не се различава особенно. Винаги някой от нещо е недоволен и никога не е виновен сам, а някой друг му е виновен.

# 700
  • Mostly in my mind
някой знае ли от къде мога да си купя бели яйца? newsm78

# 701
  • BG
Здравейте, съгражданки!

Искам да помоля, ако някой от вас ползва услугите на детегледачка или има познати с такава, за малко информация. Основно зa заплащането - как върви в нашия град, на час ли е по-популярно или на месец? Може би ще ми се наложи да търся жена, а не откривам много информация. Става въпрос за пълен работен ден, дете малко над годинка. Не мога да търся чрез бюрото по труда, т.к. не отговаряме на условията. Нямам и време - до края на месеца трябва да имам вариант.

Благодаря предварително!

# 702
Да ви попитам някоя от вас има ли  книжарница?

# 703
  • Mostly in my mind
Да ви попитам някоя от вас има ли  книжарница?
???

# 704
някой знае ли от къде мога да си купя бели яйца? newsm78

Миналата година аз намерих в Кауфланд. Сега не зная дали има, бях преди седмица, ама май не видях  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт