Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 29

• 37 530
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
Cheburashka и soya-fen, мерси!!! Това е за вас

# 181
  • В тъмната гора.

ББ Хайрие отива да си прибере Али Ръза, те живеят в къщата на Неджля с Айше. Али Ръза не иска и  исе акара, защо е дошла да го убеждава. Той казва, че му е дошло до гуша от нея , че ще се разведе. Хайрие е сломена итръгва без да се огледа.
Ферхунде блъска Хайрие, но няма вина, не е нарочно. Като се съвзема, майката на Ферхунде казва "Слава богу"
Али Ръза я пита Хайрие, боли я, а тя отговаря "крака ми, крака ме боли".

# 182

П.С. Я,бързо да си признае този,който е гласувал за Джеврие.......... Joy  Joy  hahaha
Ми аз си признах вече LaughingИзбрах си двама сериозни мъже и Джеврие да ме забавлява Laughing

# 183
Страхотен букет rozi4kata. Много ме зарадва.  Hug

# 184
Рози-макси,абсолютно си права!Затова не мога да сложа знак за равенство м/у Текиновите щерки и Ферхунделата.Всички направиха грешки,но водени от различни мотиви........

# 185
Ето и за Mishel  Hug

# 186
Мислите ли, че ако Шефкет беше успял да се "откъсне от полите на майка си" /образно казано/ и бяха излезли двамата с Ферхунде на квартира, тези неща биха се случили.
Разбира се тогава филма нямаше да има такова интересно развитие  Mr. Green

И извинявайте, но като страничен "наблюдател" да ви кажа, че понякога забравяте, че въпреки всичко и колкото и да е увлекателен, това е само един филм, и особено противниците на Ферхунде, влизате много навътре в сценария, чак ставате като част от драмата. Съвсем добронамерено го "казвам"

И да се допълня, относно Ферхунде се лутам от крайност в крайност с нейния образ. Ту ми харесва, ту се ядосвам на подлите и игрички, но определено е цветен и интересен образ, който допринася за интереса ми към филма.

Много неща в отношението и към Шефкет разбирам, за мен той е доста безволев и безхарактерен човек, който никога не бих допуснала до себе си, не уважавам такова държание в хората, а още по малко в мъжете. Никакъв съпруг не беше. От друга страна тя си го "взе" такъв, а и му помогна да "пропадне" още повече.
Друго - никога, по никакъв начин не бих била щастлива, ако парите изкарани от съпруга ми отиват за сестра му, майка му, баща му, и тн...всеки Божи месец. Едно е да помогнеш, друго е да "храниш" чуждо семейство. Защото след брака си, най-важен и близък за теб става половинката ти, което не изключва, разбира се любовта и уважението към родителите ти, но в никакъв случай не бих толерирала "изхранването" и братя, сестри и тн...

От друга страна пак казвам, не оправдавам подмолните и игри.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 13:51 от Марудета

# 187
Мислите ли, че ако Шефкет беше успял да се "откъсне от полите на майка си" /образно казано/ и бяха излезли двамата с Ферхунде на квартира, тези неща биха се случили.
Разбира се тогава филма нямаше да има такова интересно развитие  Mr. Green

И извинявайте, но като страничен "наблюдател" да ви кажа, че понякога забравяте, че въпреки всичко и колкото и да е увлекателен, това е само един филм, и особено противниците на Ферхунде, влизате много навътре в сценария, чак ставате като част от драмата. Съвсем добронамерено го "казвам"

Ако бяха излязли двамата на квартира,Шефкетчо Ферхунделата щеше да си го трови по етапно,а той щеше да мълчи,нямаше да смее да се оплаче,щеше да заблуждава родителите си,че са много добре,а щеше да е супер нещастен,докато не рухне един ден.Тя любовник щеше да си намери,пък ако е и богат и свободен,Шефкет ще бъде ритнат веднага.Не могат те двамата да бъдат щастливи,никога и при никакви обстоятелства,та ако ще в дворец да живеят и милиони да печелят.Не мисля,че Ферхунде може да изпитва чувтсво на щастие,да си доволен от живота си,от половинката си,от положението и благосъстоянието си,не е способна,не е в природата й.Колкото и да има,тя винаги ще иска още,когото и да има,тя винаги ще иска друг,ще се оглежда за чуждото,защото то е по-съблазнитерно.Тази жена няма мира и няма и да има.

Аз,като една вече супер развалена плоча,пак да повторя-ако ферхунде беше започнала работа,те с Шшефкет щяха да се изнесат,а не тя да храни Текинови.Как я виждате Ферхунде,като получи заплата да я дава на Али Ръза,и защо изобщо го допускате като вариант,такъв не съществува.Тя искаше да се изнесат,тръгнаха да търсят квартира,но се оказа,че заплатата на Шефкет не стига за наем и издръжка на двамата,и се отказаха,а тя в същото това време ,имаше скатани 25 000 лв от изнудването на Оуз,но не каза на Шефкет,скри ги,защото неговите пари са общи,а "нейните" само нейни.А пък той после й ги открадна.Ми ще ги открадне,те и без това бяха "спечелени" чрез изнудване,беше принудила Оуз да се ожени за Лейля и тя се сдоби с 25 000,а Лейля отиде при мъж,който не я искаше.И всичко това с "помоща" на Ферхунде,виждате ли колко съм добра,ако не бях аз,лейля нямаше да се омъжи.Как първосигнално беше против брака,заедно с Фикрет,а в последствие се обърна на 180 градуса като разбра ,че може да изкяри,пък Лейля нека си е нещастна,много важно.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 13:58 от rozi-maxi

# 188
Вярно, сега като се замисля, тези дето най-много не харесват Ферхундето, най- много пишат за нея. Това си е голям парадокс.  newsm78
Аз като не харесвам някой, гледам да го игнорирам и да не говоря много за него, за да не се дразня само.  Blush

# 189

Ако бяха излизли двамата на квартира,Шефкетчо ферхунделата щеше да си го трови по етапно,а той щеше да мълчи,нямаше да смее да се оплаче,щеше да заблуждава родителите си,че са много добре,а щеше да е супер нещастен,докато не рухне един ден.Тя любовник щеше да си намери,пък ако е и богат и свободен,Шефкет ще бъде ритнат веднага.Не могат те двамата да бъдат щастливи,никога и при никакви обстоятелства,та ако ще в дворец да живеят и милиони да печелят.не мисля,че Ферхунде може да изпитва чувтсвото на щастие,да си доволен от живота си,от половинката си,от положението и благосъстоянието си,не е способна,не е в природата й.колкото и да има,тя винаги ще иска още,когото и да има,тя винаги ще иска друг,ще се оглежда за чуждото,защото то е по-съблазнитерно.Тази жена няма мира и няма и да има.

Да, съгласна съм, дори мисля като теб, НО тогава само и единствено наранен щеше да бъде Шефкет, без да се замесват и останалите сегашни потърпевши. И може би изхода тогава щеше да бъде развод и край с брака им.

Но пак казвам добре, че не се изнесоха, че щеше да е по скучен филма. Признавам таланта на автора на книгата и таланта на режисьори и актьори.

# 190
Аз като не харесвам някой, гледам да го игнорирам и да не говоря много за него, за да не се дразня само.  Blush
И аз това се опитвам да правя. По-добре е да говорим за тези, които харесваме и да не спорим.

# 191

"Мис Куха Лейка" - за жена
"Мистър Гола Вода" - за мъж

В тези две категории ще се предлагат героиня/герой, които се държат неморално, непочтено, с пренебрежение към околните, егоистично, глупаво,  повърхностно, интригантстват, завиждат, непрекъснато мрънкат и недоволстват, не признават собствената си вина или грешка за дадена ситуация.

За мен "Куха лейка" и "Гола вода" изобщо не означава, това което е дала като описание Чебурашка, но както и да е. newsm78
Номинацийте ми са:
Куха Лейка - Джейда
Гола Вода - Шевкет

Иначе в анкетата гласувах за Нехир, Гюлшен и Яман.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 14:21 от diada

# 192
Друг колоритен образ ми е баба Джаврие. Просто има уникални лафове, на които моето семейство много се забавлява. Между другото с най-голям интерес всъщност следим развитието в семейството в Адап Азаръ./извинете ме, ако е грешно написано името/

# 193
diada нещо не ти разбрах поста.  newsm78
Марудета Джавки е забавна отстрани, ама да не ти е в къщата, защото може да ти съсипе нервите за отрицателно време.  Flutter

# 194
diada нещо не ти разбрах поста.  newsm78
Марудета Джавки е забавна отстрани, ама да не ти е в къщата, защото може да ти съсипе нервите за отрицателно време.  Flutter

О, да разбира се, ние просто се забавляваме на филма и на репликите, които сценаристите или автора са и написали. Винаги точно на място. Но определено, ако беше реален образ, с който би трябвало да се съобразявам не би ми било никак забавно!

Общи условия

Активация на акаунт