Майчинството счетоводно - 30

• 40 434
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
  • В полите на Пирин планина
Lady Brinne,   bouquet. исками се да вземам поне 450-500 лв майчинство. а след като и по договор заплатата ми трябва да е друга..това, мисля няма да стане, едва ли шефа ще е съгласен да ми промени тр. договор, с опоменато по-високо възнаграждение.

Това с работодателя вече трябва да го дискутираш. А кога ти е термина?

# 661
терминът ми по калкулатора тук е на 7 февруари 2011 г., но ми се иска да изляза болнични след месец, два. нищо ли не може да се направи  за това време newsm78

# 662
терминът ми по калкулатора тук е на 7 февруари 2011 г., но ми се иска да изляза болнични след месец, два. нищо ли не може да се направи  за това време newsm78

А каква сума си склонна да дадеш за 2-та месеца?

# 663
сега таткото работи, а и имаме заделени парички, така, че колкото трябва ще дадем

# 664
сега таткото работи, а и имаме заделени парички, така, че колкото трябва ще дадем

Можеш да довнасяш върху разликата между 2000 /макс. осиг. доход / и 511 лева, т.е. върху 1489 лева - http://www.kik-info.com/calculators/cache.php?id=6769bf15de8e111 … 987828f4f88698619 - виж тук колко ще дължиш.
Ако след два месеца излезеш в болничен ще вземаш около 535 лева на месец обезщетение. Периодът за болничният за бременност и раждане ще ти бъде м. 12.2009 - м. 11.2010 година.
Ще вземаш около 500 лева.

# 665
Lady Brinne,   само последен въпрос-това с довнасянето чрез работодателя ли трябва да стане, да търся друг, или еднолично да си ги внасям като самоосигуряващо се лице? и това, че трудовият ми договор ще си остане на 300.00 лв. няма да повлияе?

# 666
Здравейте!
Искам да ви попитам кога да очаквам да започне изплащане на майчинство ми,при условие,че до 14.05 бях 135-те дни болничен,а от 15.05 се водя майчинство.Заплатите във фирмата се изплащат месец назад.Дали парите за май да ги очаквам този месец или чак другия?
Декларация попълних още на 13.05 и се надявам че счетоводителката я е подала вече.

# 667
Ако не ти промени трудовия договор за възнаграждение 2000 лв, по добре си намери друг работодател на 4 часа примерно, където да се осигуряващ  за остатъка,

# 668
silviavt,   bouquet

# 669
Здравейте!
Искам да ви попитам кога да очаквам да започне изплащане на майчинство ми,при условие,че до 14.05 бях 135-те дни болничен,а от 15.05 се водя майчинство.Заплатите във фирмата се изплащат месец назад.Дали парите за май да ги очаквам този месец или чак другия?
Декларация попълних още на 13.05 и се надявам че счетоводителката я е подала вече.

Може и този месец, ако ти е занесла декларацията. Ако имаш ПИК може да провериш

# 670
silviavt благодаря!
Нямам ПИК.

# 671
Здравейте,
Преди няколко дни ходих да видя колегите си и говорих с прекия ми началник, който ми каза,че всички работни места са заети и няма как да се върна на работа.Октомври месец детето ми навършва 2 години и аз смятах да се върна на работа.На моето място не е назначен нов човек, но до като бях по майчинство е имало преструктуриране на отделите и два отдела са обединени в едно и нямали нужда от друг човек.Нали има закон , който закриля майките докато детето навърши 3 години.Ако поради тази причина ме върнат на работа, после може ли нещо да измислят за да ме махнат- може да ми дават непосилни задачи и т.нИмал ли е някой такъв проблем?

# 672
  • София
Редактирам: Отговорих си, от следващия ден, 25 юни. Проверих в сайта на НОИ от коя до коя дата ми се полага обезщетението.

Здравейте,
В отпуск за гледане на дете до 2-годишна възраст съм. Предстои ми да ползвам платен отпуск, преди да се върна на работа. От коя дата трябва да заявя отпуска си, рождения ден на детето или следващие ден?
Т.е. детето ми е родено на 24 юни. В молбата за платен отпуск 24 юни ли трябва да посоча като начало на платения отпуск или 25 юни?
Благодаря ви предварително!

# 673
  • на североизток
Здравейте на всички!
Интересуват ме следните неща, ако може накой да помогне ще съм много благодарна!!!

В момента съм на тр.договор по заместване до завръщане на титуляра/на 02.09.2010г се звръща титуляра/.На 25юли трябва да изляза в болничен 45 дни преди раждане. Имам отпуска около 40дни за тази година/аз съм учителка, затова е по-голяма/Интересува ме какво ще стане с тази отпуска, която не успея да използвам сега - дали ще ми се загуби или ще ми се полага?И кога, ако се полага мога да я полазвам?Най-вероятно няма да има възможност да ми бъде изплатена?!

Кой вариант е по-добрия от финансова гледна точка - да ползвам болничен или отпуска? Става въпрос за периода от сега до излизането ми в болничен 45 дни преди раждане.Доколкото разбрах за майчинството са определящи брутните заплати 12 месеца назад, а как се определят болничните-обикновените, тези преди раждане и тези след раждане???И ако сега изляза в болничен това как ще повлияе на бъдещите ми доходи?
Или май в крайна сметка ще е по-добре да си ползвам отпуската???

А имам и още един въпрос:тъй като след завръщането на титуляра разбрах че няма да ми се зачита трудов стаж,какво става с вноските за здравно осигураване?Май ще трябва сама да си ги внасям?А колко са вече те на месец?

Много ми е объркано, помогнете!!!

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 16:59 от iv4i_79

# 674
Редактирам: Отговорих си, от следващия ден, 25 юни. Проверих в сайта на НОИ от коя до коя дата ми се полага обезщетението.

Здравейте,
В отпуск за гледане на дете до 2-годишна възраст съм. Предстои ми да ползвам платен отпуск, преди да се върна на работа. От коя дата трябва да заявя отпуска си, рождения ден на детето или следващие ден?
Т.е. детето ми е родено на 24 юни. В молбата за платен отпуск 24 юни ли трябва да посоча като начало на платения отпуск или 25 юни?
Благодаря ви предварително!

Да, точно така е - от 25.06. 2010

Здравейте,
Преди няколко дни ходих да видя колегите си и говорих с прекия ми началник, който ми каза,че всички работни места са заети и няма как да се върна на работа.Октомври месец детето ми навършва 2 години и аз смятах да се върна на работа.На моето място не е назначен нов човек, но до като бях по майчинство е имало преструктуриране на отделите и два отдела са обединени в едно и нямали нужда от друг човек.Нали има закон , който закриля майките докато детето навърши 3 години.Ако поради тази причина ме върнат на работа, после може ли нещо да измислят за да ме махнат- може да ми дават непосилни задачи и т.нИмал ли е някой такъв проблем?

Да, майките на деца до 3 год. възраст имат закрила от уволнение, която се състои в това, че при съкращаването им се търси разрешение от Инспекция по труда. Иначе какви задачи ще ти дават няма как да познаем, но си има законов ред, по който да те освободят, а не със заявлението, че има преструктуриране.

Здравейте на всички!
Интересуват ме следните неща, ако може накой да помогне ще съм много благодарна!!!

В момента съм на тр.договор по заместване до завръщане на титуляра/на 02.09.2010г се звръща титуляра/.На 25юли трябва да изляза в болничен 45 дни преди раждане. Имам отпуска около 40дни за тази година/аз съм учителка, затова е по-голяма/Интересува ме какво ще стане с тази отпуска, която не успея да използвам сега - дали ще ми се загуби или ще ми се полага?И кога, ако се полага мога да я полазвам?Най-вероятно няма да има възможност да ми бъде изплатена?! - Изплаща се при прекратяване на договора, ако не е ползвана.

Кой вариант е по-добрия от финансова гледна точка - да ползвам болничен или отпуска? Става въпрос за периода от сега до излизането ми в болничен 45 дни преди раждане.Доколкото разбрах за майчинството са определящи брутните заплати 12 месеца назад, а как се определят болничните-обикновените, тези преди раждане и тези след раждане???И ако сега изляза в болничен това как ще повлияе на бъдещите ми доходи?
Или май в крайна сметка ще е по-добре да си ползвам отпуската??? - Зависи дали си имала разлики в заплатите през предходните 6 месеца, които ще бъдат база за изчисляване на болничния.

А имам и още един въпрос:тъй като след завръщането на титуляра разбрах че няма да ми се зачита трудов стаж,какво става с вноските за здравно осигураване?Май ще трябва сама да си ги внасям?А колко са вече те на месец? - Да след завръщане на титуляра вече няма да си на договор и трябва сама да си внасяш здравните вноски - 16.80 лева на месец.

Много ми е объркано, помогнете!!!

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 17:48 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт