Мама през ОКТОМВРИ ще роди - вече и през дрешките личи!

• 30 873
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
момичета безкрайно ви благодаря    Hug Hug   bouquet
всичките ми приятелки които сега са бременни или родиха скоро ми казваха, че са усещали движенията на Бебо от много рано, така че вече бях започнала да се тревожа. и аз си повтарям, че не е задължително да го усещам на този срок, но хубаво е да го чуя и от вас!  Hug

за раждането мисля да раждам естествено, дай боже всичко да е наред  Praynig, и първото си дете родих така и бързо се възстанових. На следващата консултация ще говоря по-подробно с докторката. Още е рано, но искам да се ориентирам. Да разбера дали ако поискам (с първото не са ми слагали, а не съм и искала) може да ми се сложи епидурална упойка, или тя не препоръчва? и как подхождат? изобщо има много въпроси  newsm78. иначе за сега съм се ориентирала за Окръжна б-ца- София. чух добри неща за лекарите там, а и докторката ми работи там, но ще видим - още има време!

# 481
Бебззз - Честит Рожден Ден на малкия Дан!   party041 Да те радва, да те слушка и да ти носи мнооогооо усмивки  Grinning
ЕЕЕ - че няма да е на 0 годинки - няма, но малката джувчица ще е и то няма и след половин година  Mr. Green

Да си изкарате един весел бебешки празник днес и дано и мама да я поглезят покрай синчето  Crazy

Сигурно е супер - цяла годинка!

# 482
Здравейте мамчета ,
днес каточели времето е по-добре.Май ще има разходка  Simple Smile
Аз бебо го усещам от 16г.с някъде, отначало като гъделичкане , но вече доста по-силно. Вчера много ме бомбандира, активирало се беше нещо или му е тясно незнам. Понякога усещам ритниците ниско долу , понякога по нагоре към пъпа. Незнам как толкова бързо се измества  Thinking
Hriss честито ти момченце  Hug
Веселина радвам се че при теб нещата се подобряват. Скорошно оздравяване   bouquet
Веси за препаратите аз ползвам на Бреф с помпичката, не че не мирише , но аромата е приятен и  не дразни . Поне на мен ми понася добре.
За раждането аз съм пред дилема дали АГ-то или Окръжна ?
Мами от Варна вие към коя болница сте се насочили?

# 483
Бебз да е жив и здрав малкия баткоооо и много да те радва и слушка Hug Аз от няколко дена усещам нещо като някакви пулсации в корема ми от време на време и не мога да разбера дали е беба Rolling Eyes И аз вече нямам търпение да усетя ритничетата,освен ако това,което от няколко дни усещам не е тя.

# 484
Здравейте милички,хубав и усмихнат ден за всички.
Вчера бяхме при доки,всичко с бебчо е нормално,изследванията са прекрасни,но в резултатите от секрета ми имало малко гъбички и се притесних,доки каза че е нормално и да си слагам 2-3 вечери по една свещичка. Опитахме се да видим пола,но както винаги бебчо се криеше,но за малко се надупи-потърсихме за пишурка но не се видя и доки каза че почти е сигурен че е момиченце. Много се зарадвах даже ми потекоха сълзички,но за пола ще се потвърди на 31.05.
Сега ставам да готвя,но ще ви следя.
Гушкам ви.... гуш гушшшш

# 485
  • У дома
Бебз, честит 1-ви рожден ден на малкия Дан newsm38, да ви е жив и здрав и много да ви радва.

Като се върна назад във времето, това беше толкова чакан момент, 1-та годинка, кръщене, беше и тъкмо проходила, страхотни неща ни очакват.

# 486
Бебзз да ти е живо и здраво момченцето и да те радва с всяка годинка все повече   bouquet Hug Heart Eyes

# 487
здравейте момичета,някоя от вас правила ли е биохимичен скрининг?въпросът ми  е-нужно ли е направление или бланка попълнена от вашия гинеколог /с данни за вас и плода/с която отивате за тези изследвания ,или просто отивате в генетичната лаборатория и там знаят какво да правят?благодаря за отговорите Thinking

# 488
Добро утро, пупи!  Hug
mama_muminka - наистина за всеки е различно. Ще го усетиш и ти малкото слънце, не се тревожи!  Heart Eyes
Моите юнаци сега най-редовно ме подритват  Heart EyesОтговарят на гласа на тате с лекички ритничета, а на кучетата - ритат все едно са на световното по футбол  Mr. Green Онази вечер даже така ме изритаха, че ми се подгънаха коленете  hahaha
RadiValio - и аз съм така като ме пуснат сама по магазините. После излизам накичена като коледна елха - само на ушите си нямам окачено пликче  Mr. Green hahaha
Мирчеfingerscrossed за седмокласника, че сега е голям зор! И една голяма  Hug за мама, детенце ще се справи - не се натоварвай много! Heart Eyes
ВелинчеHug Още 2 палчета към колекцията - всичко ще е наред! И после повечко почивка.
За болно гърло и аз съм за гаргарата със лайка и сода и много лимони. Момичета, а защо не пробвате и със загряващ компрес от рядко тесто и черен пипер (забърквате 2 лъжици брашно в малко водичка да стане като каша, настъргвате повечко пипер/хардал и после с това си намазвате гърлото, Но не го дръжте повече от 10- 15 мин да не се ощавите!)
Хрис - честит ти син щърко!  stork-boy
bebZz   - честито на малкия юнак!  Heart Eyes Да ви е жив и здрав и пример за малкото паляче party002

# 489
bebZz Kiryakova честит ти рожденик- жив и здрав и много да ви радва!  1swing

честито на мамите разбрали пола на бебчето, аз още не знам , а съм много любопитна да видим дали ще се потвърди предчувствието ми за мома  Wink. предният път на прегледа беше си свило крачката и нищо не се видя, но на предстоящия преглед се надявам да не е толкова срамежливо   Mr. Green но това е само нормално любопитство, много ще се радвам и на още едно момченце  Hug Hug На тези на които им е първо момче мога само да кажа-мнооогооо е хубаво да имаш син!!страхотни са и са много бесни  Laughing

благодаря ви още веднъж за хубавите думи  Hug Hug Hug

# 490
бебз, честит празник миличка-да ви е жив и здрав малкия сладур.много здраве,късмет и безгрижно детство,нека усмивката му никога неслиза от личицето и да радва много много на мама и тати сърчицето  bdbaloni

# 491
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте мами,

Бебз, честит рожден ден на малкия сладур, много да те радва!  Hug
piseto1, то нормално. Нали момиченцата са по-срамежливи... Joy Важното е, че всичко е ок, дано следващия път имаш потвърждение на теорията!  Peace
Иначе за усета с бебо, аз го усетих доста рано в 12.г.с. Дори доки се учуди, но на един от прегледите бебо се прояви и затвърди думите ми.... hahaha Сега вече доста по-силно...и видимо....макар коремчето да не ми е голямо. Но все пак всеки е индивидуалност, предразполагаща към различни емоции и усещания!

Приятен ден на всички!   bouquet

# 492
  • Стара Загора
здравейте момичета,някоя от вас правила ли е биохимичен скрининг?въпросът ми  е-нужно ли е направление или бланка попълнена от вашия гинеколог /с данни за вас и плода/с която отивате за тези изследвания ,или просто отивате в генетичната лаборатория и там знаят какво да правят?благодаря за отговорите Thinking
Записах си час при лекарката, като предварително казах, че ще правя скрининг.Тя ме разпитва и след това попълни един лист, взеха ми кръв и ги прати в София. Peace

# 493
Vall.Val аз ходих на ранния БХС в 12 сед. Бланката попълних там, а те си попълниха данните за плода, но трябва да си носиш изследването от видеозона. Ако не си от София, можеш да си изтеглиш формата от сайта им (ако имаш интерес, ще ти го изпратя на лични) и в този случай сигурно доктора ще трябва да попълни данните за плода.  Аз ходих веднага селед ранната ФМ. А дали трябва да го правиш това изследване....не знам. Аз в началото не бях много навита, но доц. Томова (при нея ходих на р. ФМ) ми каза, че в тази ранна седмица е най-информативен и точен - и аз го направих. Резултата беше ОК и ми казаха, че трябва да се проследявам само с видеозон.
дано съм ти била полезна, ако трябва нещо пиши   bouquet

# 494
  • Sofia
Здравейте мами! Определено вече не мога да наваксам с четенето  Grinning въпреки това се старая. Няколко дни не бях писала, защото ми беше много лошо постоянно бе болеше коремчето ниско долу и въобще ни усещах бебо повече от 5 дни, не можах да спя една вечер минаваха ми какви ли не мисли през главата. Накрая и мъжа ми вече се беше притеснил даже дойде с мен на лекар въпреки че не го прави. Когато седнахме да чакаме за прегледа вече започнах да усещам малки ритничета People Angel явно някои просто се е криел наколко дни и само ми е създал главоболие   Blush а като мина и прегледа вече бях много по-спокойна  Hug
И сега започнах да си повтарям, че трябва да мислим ПОЗИТИВНО.  Hug
Това е от мен в общи линии. Сега си пия магнезия и почивам повече.
За темата с кремчетата и аз да се отчета-за мазане използвам олио на Веледа за бюст, бедра и корем. имаше упътване точно с какви кръгови движения да се прави-ако някои го интересува мога да го опиша по-подоробно, останалата част от тялото я мажа с лосиона за тяло на Клоран-това е най-хубавия който съм ползвала някога мажа се всяка вечер след душ преди лягане, попива много бързо, а после си обличам памучна пижама.  newsm46
Чета, че доста обсъждате вече темата за болницата в която ще раждате.   Rolling Eyes аз се присъединявам към тези, които по-скоро не са сигурни. искам да е нормално, а всичките ми приятелки раждат секцио и не могат да ми дадат съвет къде е добре да се ражда нормално, така че разчитам на вашите съвети  Hug  Heart Eyes  bouquet
Извинявам се за дългия пост. Хубав ден на всички и по-малко притеснения.

Общи условия

Активация на акаунт