Мама през ОКТОМВРИ ще роди - вече и през дрешките личи!

• 30 873
  • 729
  •   2
Отговори
# 465
Ето ме паккк - 2 седмици никаква не се обаждам, а днес съм супер активна  Laughing

mama - Smehorana - за съжаление - точно 5 кг. си тежеше плика ( премерих го като си дойдох)  Sad Абе аз тежко не нося, но на 10тина дни веднъж ми се случва ( ако ме пуснете в хранителен магазин) и то най-вече плодовете и зеленчуците тежат...

За баните и тоалетните - и при мен като при Тини-Пини, милото ги мие  Grinning Така де, един път пробвах, ама много силно ми миришат тези препарати и се отказах... А ние мием с Доместос и Циф и какво ли не още, че да има ефект.

За раждането - аз някакм идея къде ще е  newsm78 Имаш около 3 "окончателни варианта" от началото до сега и после всичките отпаднаха. А моя доки не изражда, но ми каза, че "като му дойдело времето, щял да ме насочи". Естествено, че няма да го чакам да се сети в началото на 9тия месец  Naughty Мисля си за Шейново като вариант и май там ще да е засега...

Днес времето е далеч по-приятно от вчера и съм супер щастливаа Crazy Хайде до после Wink

# 466
  • София
Мирче,  и аз съм при д-р Павлова на ФМ на 11.06.
Дано се засечем и да се запознаем. Hug

Дано! Аз съм в 19 ч. Ти в колко си? Напиши ми на лични, моля те, защото тук няма да го видя скоро.

Мамчета, минавам само набързо но няма да мога да изчета, защото отивам в седмокласната тема да подреждаме с мамите училища и желания, смятаме балове и възможности за прием... напечено стана там!
Много ви целувам!  Heart Eyes Hug

# 467
здравийте момичета Simple Smile отдавна не съм писала, но се опитвам поне редовно да ви чета.
сега съм в 18 сед., а още не усещам движенията на малкото човече  Sad преди 2 сед. усещах, наистина рядко, като "гъдел", но сега само леко потрепване на корема, но незнам дали е от бебчо. Докторката ми казва, че към 20-та чак, но аз започвам да се притеснявам. При вас как е? активни ли са много бебчетата и кога започнахте със сигурност да ги усещате?

ще бъда благодарна за всяка споделена информация   bouquet

# 468
  • Стара Загора
mama_muminka , първо- не се шашкай! Може да започнеш да усещаш след 1-2 седмици.Не при всички е еднакво. Peace Аз бебчо го усещам понякога.Даже усещах гъдел по-рано, а сега е по-отчетливо и ясно.НО пак ти казвам-всичко е индивидуално Peace
 Hug

# 469
DSS (Данимира) благодаря за бързия отговор, и аз си повтарям, че не е задължително да е като с първото дете, но едно дяволче ме гризе  Twisted Evil И като се добави, че от както съм бременна имам една свърх-загриженост и свръх-протекция - явно е от хормоните   Confused става трудно! знам,че и не трябва непрекъснато да си мисля за евентуални проблеми, но не винаги успявам.
благодаря, дано започне по-скоро с ритничетата за да се успокоя  Praynig
благодаря   bouquet

# 470
mama_muminka - миличка, не се притеснявай! Аз още нищо не усещам ( аз съм яърва бременност, но нали при всички е различно). И аз го мисля, но пък и се успокоявам, че е малкото ми мързелче  Mr. Green
Предполагам, че след 2 седмици трябва и ние да ги усещаме вече  Hug Не го мисли и ще видиш, че ще стане Wink

Мирче - дерзайте със мамите   bouquet Ние сме си тук - когато имаш време, тогава пиши Simple Smile

# 471
mama_muminka - аз го усещам от 17-18 гс, някаде, но сега вече е доста осезаемо и силничко, дори вчера беше под пъпа, днес вече се качи над.Но това да не те притеснява изобщо,някои мами ги усещат и след 20гс, някои само виждат движенията по корема си и пак не го усещат.Всичко е наред с бебока не се притеснявай Simple Smile

# 472
Благодаря на всички за милите пожелания Hug
mama_muminka и аз го усетих в късно и усещането беше като леко бълбукане или пърхане на пеперуда в стомаха, едва сега и то не редовно го усещам по-отчетливо, въпреки че е голям Hug

# 473
Аз също не усещам много ритничета, но има време, а нали съм и с предна плацента, може и да не подскачам Grinning
А за раждането като сте се заговорили да споделя при мен как беше и как го мисля. Първия път се наложи секцио по спешност след система и силни контракции, но никакво разкритие и в 1часа през нощта ме вкараха в операционната. Явно не бяха уцелили упойките, бях с пълна, понеже се задушавах и при заспиване и при събуждането- но никой не продума за някакъв проблем пред мен. Като цяло преживяването беше ужасно и сега съм решила да се пробвам нормално. Ориентирала съм се към Втора градска, ходя там на консултации и отделно при д-р Калев- дано да имам късмет този път за едно напълно естествено раждане и да видя веднага малкото човече Praynig

# 474
Аз също не усещам много ритничета, но има време, а нали съм и с предна плацента, може и да не подскачам Grinning
А за раждането като сте се заговорили да споделя при мен как беше и как го мисля. Първия път се наложи секцио по спешност след система и силни контракции, но никакво разкритие и в 1часа през нощта ме вкараха в операционната. Явно не бяха уцелили упойките, бях с пълна, понеже се задушавах и при заспиване и при събуждането- но никой не продума за някакъв проблем пред мен. Като цяло преживяването беше ужасно и сега съм решила да се пробвам нормално. Ориентирала съм се към Втора градска, ходя там на консултации и отделно при д-р Калев- дано да имам късмет този път за едно напълно естествено раждане и да видя веднага малкото човече Praynig

Поздравления че си се навила за естествено раждане , след секцио.Адмирации

# 475
mama_muminka, ще го усетиш, няма страшно! Аз почнах да усещам към 19 г.с. а от два дни ме бомбандира много често. Даже сутринта ме събуди  Twisted Evil, толкова беше подвижен, близо 10 минути не се спря.
Аз го усещам под пъпа, даже ниско долу, защото там му се падат крачетата. Поне на всички прегледи беше заел такава седяща поза.

За БХС и ФМ всеки си решава сам. Аз ги правих и двете, но ако трябва да избирам, бих избрала ФМ!  Peace Все пак БХС е само една прогноза, докато при ФМ се оглеждат реално всички органи, не виждам как така ще е по-малко сигурна?!  newsm78

# 476
Здравейте, мамчета!
Аз май вчера усетих едно ритниче. Казвам май, защото не съм много сигурна. Имах си и малко киселини и бях мнооооого глаааааааадна. Бях се поуморила от висенето на котлона да пържа картофки, за да угодя на таткото.
А до болниците тук в Сливен има няколко къде специализирани, къде общи. Аз предният път раждах в окръжна и бях доволна. Но след операцията, която имам съм ужасена от липсата на връзка между лекарите и то от едно отделение. И накрая вместо да мога да ги питам това, което ме интересува, те се разкрещяха, че не били длъжни да ходят подир мен. А сегашната ми докторка е в друга болница, а зная че тя гледа да си изражда бременните. Надявам се да няма проблем с беба, за да си родя нормално. Макар, че може да е и секцио заради операцията, но затова не сме говорили още. Май е раничко.

# 477
Здравейте мами,

хрис, честити сини гащи:)
Момичета, аз нямам никакво желание да разбирам какъв е пола, но ми писна абсолютно всеки да ме гледа преценяващо и да кима "ааа, момче ще е, момче!" или дори: "ау, погрозняла си, момиче е да знаеш". А свекито през ден ме осведомява че сънувала момченце, направо полудявам  Twisted Evil
Колкото до бебока, аз го усещам от много рано. То и сега не спира, имам чувството че прави някакви финтове в мен, особено радостно става когато си похапвам  Laughing
Аз все още ходя на работа, но усещам как ставам все по-неработоспособна. Едно че имам контракции въпреки магнерота,а и друго: преди седмица забравих печата на фирмата в една банка и трябваше да се връщам от половината път за да си го прибера.  Embarassed
Да не говорим, че за момента съм единствена домакиня вкъщи цялата къщна работа мене чака  ooooh!

# 478
  • София
mama_muminka малкият го усетих сигурно цял месец по-рано, отколкото сега Shocked Доста късно, часк 19та седмица може би беше. А сега често ме рита в пикочния мехур и подскачам като го направи, доста е рязко и болезнено Crazy Вчера вечерта се въртеше повече от всякога, вече даже си и личеше, освен че се усещаше Mr. Green

Джули, знам че момичета от Бургас ходят в Сливен да раждат, защото там са с по-добра репутация лекарите, така че няма да имаш много проблеми в намирането!

Калинче, и мен меподлудяваха тия работи. Малко са хората, които се въздържат от "умни" предположения за жалост Rolling Eyes

Мамии, малкото ми съкровище вече порасна Heart Eyes Имаме рд днес! Повече никога няма да е на 0 годинки Cry

# 479
  • Стара Загора
bebZz Kiryakova - честит ти рожденник! Да е здрав и много щастлив!!! Hug
  ura

Общи условия

Активация на акаунт