Бали и Малайзия през декември

• 40 265
  • 160
  •   1
Отговори
# 60
Asinka е с по-пресни впечатления Wink
kotkovo ако не сте си купили още билетите, а само сте ги резервирали ми пиши, ще ти кажа от къде да летите, най-вероятно и на по-ниска цена Wink

Ами свърши то..... Сингапур еърлайнс. Дано е удачен избора. Най-евтиното, което успяхме да открием. Благодаря ти все пак!

оф, Сингапур до 18:00 за един ден и ние бяхме - много е малко времето. Булевардът е прекрасен, чист, зелен, красив и безумно скъп. Красиво и според мен задължително е по реката обиколка с корабче - където е и Мерлайън-а - символът на Сингапур Wink

Асинка, да не сме със същия полет? Laughing Дай малко повече инфо - откъде да хванем корабчето, колко време отнема круиза по реката? Добър вариант ли е да се види по-голяма част от града или да пешеходстваме? А парка и въжената линия? Мерси!  bouquet

# 61
хаха - хич и не съжалявай - аз лично много се изкефих на Сингапурските линии - чудно обслужване и много голямо разнообразие от филми включително и супер нови. За мен поне едно ниво над претенциите на Бритиш Еъруейз Mr. Green
Едва ли е същия полет - нашият беше нещо от рода на 16:40 или 17:40 тръгваше - не помня точно, а преди това имахме нощувка ( не че нещо видяхме по нейно време освен хотела и околността) Laughing
Ще се сетя подробности за корабчето и ще пиша - не беше дълго......около час май newsm78 и през цялото време ръмеше Close

# 62
  • София/Варна
В Сингапур си струва да се качиш на Flyer-a - гледката е приятна.
Иначе много ми харесва Китайския квартал, много е приятно да похапнеш там (ако не си претенциозен към храната и поднасянето ̀и).
Ето и пътеписът ми от първото ходене до там: http://www.theroadbegins.info/?p=10

# 63
Много добър пътепис!  bouquet Не знам дали ще имаме време за китайския кравтал. Аз се заинтересувах по-скоро от индийския, ама ще видим.

Забележителностите /примерно Виенското колело/ близо ли са до центъра и кое всъщност е центъра, защото като гледам картата нещо не мога да се ориентирам?

# 64
kotkovo - за какво ти е индийски - нали отиваш на Бали Joy ще добиеш представа на място Laughing
а всъщност център не съм търсила, защото май нямаше? имай предвид, че наистина имаш много малко време - не знам струва ли си да го хабиш на виенското колело Thinking само заради поглед отгоре
Има турове с автобуси, като май бяха 2 или 3 маршрута из интересните части - включваха и китайския квартал, но аз и него нямах желание да виждам, понеже след Бали отивах за 4-ти път в Хонг Конг и от повече китайско нямах нужда Mr. Green
Имаше и комбиниран тур лодка+автобус - май това има смисъл за ограничено време. Ние обаче държахме непременно да се помотаем и по Орчард роуд, та затова не взехме такъв тур.

# 65
  • София/Варна
kotkovo, индийския не е нещо особено - голяма мизерия си е. А и се пада малко встрани от централната част. Имай предвид, че пътят от летището до централната част е 30 минути до час - в зависимост от трафика.
Аз препоръчвам Flyer-a, защото е в близост до Марина Бей Сандс и пистата на Формула 1 (където преди няколко дни се проведе поредният кръг), които се виждат чудничко отгоре.
Иначе разходката с корабче е най-евтиния начин да се разгледа града, но ние го пропуснахме, че е трудно с две малки зверчета. Ние не бяхме притиснати от времето и си ма'ахме гащи пеша.

# 66
Аха, значи лодка евентуално. А помните ли откъде се хващаха лодките? Или шофьорът на таксито може да ни закара до "спирката", ако му кажем. А автобусите за туровете? Извинявам се за нахалстването, ама не мога да изровя адекватна информация в нета.

Казаха ми и за въжена линия до парка на острова, ама струва ли си посещение на въпросния парк?

# 67
  • София/Варна
Казаха ми и за въжена линия до парка на острова, ама струва ли си посещение на въпросния парк?
Според мен няма да имате време за Сентоса.

# 68
Ние бяхме тази година на Бали, в Нуса Дуа. Летяхме с Катарците, бизнес клас - Истанбул - Доха- Сингапур- Денпасар. Не съжаляваме, че избрахме този клас тъй като на по-дългия полет Доха-Сингапур седалките ставаха директно на легла, има възглавници,пижами,одеала и спахме перфектно. На отиване нямахме дълги спирки, колкото да се прекачим. Но навръщане имахме 10 часа в Доха  и добре, че беше Премиум терминала им, за да не се сдухаме тотално.  Rolling Eyes Това по повод пътуването.

Хотелът беше перфектен, храната - пикантна, аз - с гастрит.  Laughing Но пък беше много вкусно, много красиво. Имаше 3 тематични ресторанта в комплекса ни, 2 бара и т.н. Градините бяха разкошни, имаше и специално място за сватби , показвам тази снимка понеже временно си изтрих фейсбук : http://baliweddingphotography.files.wordpress.com/2006/12/infinity_007.jpg  . Аз също направих снимка и много от приятелите ми мислеха,че е картичка, но не - беше си към нашия хотел.  Party   Басейните бяха безкрайни около целия комплекс, включително от стаите на партера може директно от терасата да си в някой от тях. 
Понеже и РД си изкарах там, ходихме на много романтична вечеря в градината на един италиански ресторант, ето тук : http://www.amanresorts.com/amanusa/home.aspx  бяхме само ние и още една двойка, повече маси не бяха изкарали навън. Храната беше перфектна, музиката от хората,които се виждат на снимката отсреща - прекрасна и много отпускаща.

Направи ни впечатление, че явно беше сезон на отлив на океана - сутрин се карат джетове и лодки, а следобед на същото място е суша и пясък.  Grinning
За ЗОО градината няма да се повтарям, разкошни снимки имаме, ако си пусна фейсбука ще покажа албума.
Някой друг ходи ли в кафените плантации ? Видяхте ли онова животинче, което хапва най-доброто от кафето, после събират изпражненията му,филтрират ги и правят най-скъпото кафе?  Laughing Ние в Бургас дори имахме заведение,което предлага от него - 80лв едно еспресо.  hahaha
Съжалявам, че не ни остана време да посетим една атракция : слагаш бански и каска с кислород и разглеждаш подводен свят.
Сещам се екскурзоводката какво ни разказа : всяко семейство има по 3 имена за децата си и ако примерно те са 5 - четвъртото носи името на първото , петото на второто и т.н.  Laughing
Тъжно ми стана от това, че държавата не им помага, нямат пенсии и затова винаги трябва да имат поне 1 син, за да им помага като остареят, понеже дъщерите заминават да помагат в другото си семейство.  Rolling Eyes

Общо взето това се сещам в момента.

# 69
А кои съседни острови край Бали също са интересни за посещение и шнорхелинг/дайвинг?
Някой бил ли е на Ломбок, Комодо, ..? Малките острови Gili много ме заинтригуваха.
Има ли редовен воден транспорт до тях?

# 70
А кои съседни острови край Бали също са интересни за посещение и шнорхелинг/дайвинг?
Някой бил ли е на Ломбок, Комодо, ..? Малките острови Gili много ме заинтригуваха.
Има ли редовен воден транспорт до тях?

Мдаааа WinkКакво те интересува?

# 71
Завърнахме се успешно от Бали преди няколко дни, така че, ако има заминаващи, които се интересуват от актуална информация - моля, заповядайте! Laughing

# 72
За съжаление таз годишните ми планове отпаднаха, сега надежди- говежди за догодина... Ако имаш снимки - мятай насам, с кеф ще гледам! Ако сте били в Убуд - разкажи, че той конкретно ме интересува. Ако пък сте спали там, ще имам повече въпроси. И, ако ти се занимава, може да направиш едно резюме - с коя авиокомпания, през къде, на каква цена билета, на човек; къде спахте, колко дни, за какви пари. Какво посетихте като допълнителни екскурзии, как ги организирахте, на какви пари. Трансфери, престои - такива неща.

# 73
  • София/Варна
pina, какво по-точно те интересува за нощувките в Убуд?

# 74
Самите нощувки - не, интересува ме като отправна точка за допълнителни екскурзии - посещение на храмове, дали е удобно. Бях гледала, че е близо до Pura Ulun Danu Bratan, но защо останах с впечатлението, че трябва да се връщаме назад и после пак по друг път и така става 2-3 пъти по- дълъг пътя до там, от колкото ако се тръгне директно от Нуса Дуа, да речем. Това ме интересува, чисто технически, дали е удачно като отправна точка за обиколки или е в забит район без пътища и трябва да се обикаля до главозамайване, за да се стигне.
Друг храм, който ме интересува е Pura Besaki и с това може би се изчерпват, най- много и Pura Tanah Lot и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт