111та италианска тема

• 43 699
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
ох чакайте поне да ви разкажа как реагира моя жабар снощи на смс-ите на момичето:)

заинтригува се веднага,защото е много любопитен,но моментално започна с неговите въпроси: коя е тя,ама това мъж ли е? ти си чатиш!!! тя има ли дете? ако няма дете какво прави в този форум? ма то значи и мъже може да влизат в него? ма ти си чатиш. дай да видя. те къде са се запознали? тя на колко години е?......и тем подобни. доообре,че не видя аватара,че тогава нямаше как да го убедя,че тя не е мъж:) хлопа му дъската сериозно на моя.

и за капак имах много тежка нощ с детето.свекър ми точно сега е намерил да се разболява и към това като прибавим и онзиденшните ни разходки и друсането на това бебе от стола в колата,в количката,пак в стола,насам-натам......посолството (вадим му паспорт),гости,рожден ден.от рано сутринта оня ден завършихме деня около полунощ на рожден ден на един сицилианец със 100 човека сигурно (по-голям от наща сватба),на открито и с фойерверки (детето се плаши от такива шумове). снощи мисля,че имаше температура и цяла нощ м ие ревало "безпричинно"!

а като съм почнала да се дооплача.много шумни! (тука ще пропусна д аобощя този път,но само ще кажа,че няма предаване по италианската тв д ане ми е надуло главата Crazy) у нас е забранено да се вдига шум след 22.00 часа със закон,неможе и да с екъпе човек след този час.всяко семейство си има лист с правилата на кооперацията и ако не ги спазваш може да си навлечеш проблеми,а ние имаме и изгоден и на хубаво място апартамент,та неискаме да го загубим хич.една от комшийките с еизнесе заради нас,че ни беше набедила,че сме много шумни,а ни спаси да не ни изхвърлят нас точно,защото вече бях бременна и би било брутално,а тука (за разлика от бг де) много толерират децата.......та......свекърите ми говорят на висок глас,като ЛУ-ДИ до полунощ без проблем.аз нали будувам по нощите,та ги чувам и нощем как от време на време извиква някой от тях.кво се ръгат с лакти не ги знам.тропат тенджери,вилици......абе пълна луд-ни-ца!! за две сдмици са тук и си отиват в неделята,която идва.малко остана. иначе да кажа и добри думи де.сърдечни и добрички са. аз съм особнячка сигурно,ама кво да правя,като са ме възпитали,че бебе като спи се пази някаква тишина,а не се вдига шум до бога.

един път ви питах тук кога може да се вземе италиански паспорт и ми казахте след три години за хора,които не живеят в италия,но се оказа невярно.ако имат дете хората се оказва,че процедурата е съкратена и е година и половина.не,1е ме е напънало де,ама мъжа ми май пък държи да ме поиталианчи официално......както и да е. има време до тогава,защото май годината и половина тече от раждането на детето,а не от сватбата (не разбрах,ама то интервала не е и толкова голям).

хайде разказах ви клюките от мен,а сега отивам да гледам домочадието си,че имам и да гладя ризи. те италианците пък много обичат да ходят с ризи и изгладени при това  hahaha Joy Joy Joy Joy Joy

ако ви доскучнее пак някой път викайте ме да отскачам хахахахахахаа

леила,аз няма за какво да се обидя именно поради споменатите от теб причини.не ме познаваш.ако ме познаваше щеше да искаш да си в моята компания,защото съм забавна к**ка Flutter Mr. Green

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 13:13 от Гаца Баца (марита)

# 496
Аз пък предлагам да минете на ЛС

# 497
  friendship 
Tsugumi чети внимателно, аз мисля, че Гаца Баца (марита) достатъчно добре се досеща, че нямам нищо лично към нея, нито пък към никоя друга. Така, че остави тези предложения за лични. просто изказах едно мнение.

.......

friendship

# 498
  friendship 
Tsugumi чети внимателно, аз мисля, че Гаца Баца (марита) достатъчно добре се досеща, че нямам нищо лично към нея, нито пък към никоя друга. Така, че остави тези предложения за лични. просто изказах едно мнение.

.......

friendship
О, нямах предвид това (а и след несвързания монолог, не съм я чела), мисля си, че подобен стил и теми са по-подходящи за не толкова публично място  Peace

# 499
Леле, колко се е раздвижила темата.... Направо кеф!
Лени, благодарско!

# 500
  • До хладилника, който обичам
Добър ден Simple Smile може ли бърз въпрос - Гугъл не ми помогна.
Как е Болоня в средата на март, подходяща ли е за туризъм?

# 501
За климат ли питаш?
Евентуално има опасност от дъжд, но това няма как да се предвиди. Иначе няма да е много студено по това време. Ще е към пролетно вече.

# 502
За времето най-вече, да Simple Smile Чудя се дали да не направим малка семейна ваканция дотам, но с две деца не ми се ходи, ако ще е студ и неподходящо за обикаляне.
И ако е подходящо за туризъм, както казваш, приемам (може и на лични, да не разводнявам темата ви) подсказки на евтини хостели (наистина евтини), през гугъл откривам много малко такива места, помислих си, че може би има такива, които не са споменати там.

# 503
За по-големи подробности чакай включване от 10 c's. Тя е от зоната и забелязвам, че малко по малко се превръща в експерт по посрещане и настаняване на туристи, откакто има директен полет София-Форли(Болоня). Laughing
Аз всъщност живея доста по-насевер.
  bouquet

# 504
Благодаря, Barbabeau! Simple Smile

# 505
Ами ако не затворят летището, може и да стане екскурзията ви евтинка:)
Ще помисля за настаняване, но зоната не е от най-евтините ...

Иначе, тука Болоня и Римини явно видяха, че във  Форли кацат на всеки 10 минути и сега има опастност да 'ни' разкъсат и да го върнат в клас 'селскостопански летища". Което ще е голяма драма за мен, честно казано. Септември, ще се разправят в Рим. Форли имат 6 милиона дългове, които не можели да изплатят, управлението е под всякаква критика ( шефа на борда е шеф и на здравната каса, или нещо такова..),  а общината няма право да се намеси и да ги субсидира, така че като нищо ще го затворят.
Преди е имало споразумение Болоня да взима бизнес полети, Форли - нискотарифни, а Римини - чартъри. Откакто Болоня дръпна Райънеър преди месеци, баланса се наруши и сега големи политики.
С моя късмет като нищо ще го затворят  Confused

# 506
  • Манчестър
ох чакайте поне да ви разкажа как реагира моя жабар снощи на смс-ите на момичето:)

заинтригува се веднага,защото е много любопитен,но моментално започна с неговите въпроси: коя е тя,ама това мъж ли е? ти си чатиш!!! тя има ли дете? ако няма дете какво прави в този форум? ма то значи и мъже може да влизат в него? ма ти си чатиш. дай да видя. те къде са се запознали? тя на колко години е?......и тем подобни. доообре,че не видя аватара,че тогава нямаше как да го убедя,че тя не е мъж:) хлопа му дъската сериозно на моя.

и за капак имах много тежка нощ с детето.свекър ми точно сега е намерил да се разболява и към това като прибавим и онзиденшните ни разходки и друсането на това бебе от стола в колата,в количката,пак в стола,насам-натам......посолството (вадим му паспорт),гости,рожден ден.от рано сутринта оня ден завършихме деня около полунощ на рожден ден на един сицилианец със 100 човека сигурно (по-голям от наща сватба),на открито и с фойерверки (детето се плаши от такива шумове). снощи мисля,че имаше температура и цяла нощ м ие ревало "безпричинно"!

а като съм почнала да се дооплача.много шумни! (тука ще пропусна д аобощя този път,но само ще кажа,че няма предаване по италианската тв д ане ми е надуло главата Crazy) у нас е забранено да се вдига шум след 22.00 часа със закон,неможе и да с екъпе човек след този час.всяко семейство си има лист с правилата на кооперацията и ако не ги спазваш може да си навлечеш проблеми,а ние имаме и изгоден и на хубаво място апартамент,та неискаме да го загубим хич.една от комшийките с еизнесе заради нас,че ни беше набедила,че сме много шумни,а ни спаси да не ни изхвърлят нас точно,защото вече бях бременна и би било брутално,а тука (за разлика от бг де) много толерират децата.......та......свекърите ми говорят на висок глас,като ЛУ-ДИ до полунощ без проблем.аз нали будувам по нощите,та ги чувам и нощем как от време на време извиква някой от тях.кво се ръгат с лакти не ги знам.тропат тенджери,вилици......абе пълна луд-ни-ца!! за две сдмици са тук и си отиват в неделята,която идва.малко остана. иначе да кажа и добри думи де.сърдечни и добрички са. аз съм особнячка сигурно,ама кво да правя,като са ме възпитали,че бебе като спи се пази някаква тишина,а не се вдига шум до бога.

един път ви питах тук кога може да се вземе италиански паспорт и ми казахте след три години за хора,които не живеят в италия,но се оказа невярно.ако имат дете хората се оказва,че процедурата е съкратена и е година и половина.не,1е ме е напънало де,ама мъжа ми май пък държи да ме поиталианчи официално......както и да е. има време до тогава,защото май годината и половина тече от раждането на детето,а не от сватбата (не разбрах,ама то интервала не е и толкова голям).

хайде разказах ви клюките от мен,а сега отивам да гледам домочадието си,че имам и да гладя ризи. те италианците пък много обичат да ходят с ризи и изгладени при това  hahaha Joy Joy Joy Joy Joy

ако ви доскучнее пак някой път викайте ме да отскачам хахахахахахаа

леила,аз няма за какво да се обидя именно поради споменатите от теб причини.не ме познаваш.ако ме познаваше щеше да искаш да си в моята компания,защото съм забавна к**ка Flutter Mr. Green

Не мисля,че е много коректно да показваш чужда кореспонденция, пък било то и мъжа ти.....ако можеш помогни на момичето,ако не - ще се намери някои друг. Определено мога да кажа,че си толкова далеч в представите за Италия и мъжкото и представителство, че години няма да ти стигнат да го разбереш. Не знам постовете ти от хормоните ли са продиктувани или наистина мислиш така. Ако е второто - определено мога да кажа,че си се вкарала в такъв филм......а доколкото разбирам имаш и яка езикова бариера с мъжа ти,а това почти винаги е причина номер едно за провал на такива бракове.

# 507
Moмичета, може ли един урок по италиански?
Коя италианска дума (или думи) използвате, за да кажете "сладникав"? Опъва ми се тази дума и не знам как точно да се изразя. Не знам защо, но в повечето случаи "sdolcinato" не ми се струва най-подходящият еквивалент... Rolling Eyes 
Например в случаите:
1. отнесено към произведение на изкуството, творба;
2. външност или цялостно излъчване на човек;
с какви думи бихте се изразили?
Какви синоними има на "sdolcinato"?

# 508
Аз бих използвала dolciastro.
Привет, най-после съм си вкъщи. След два дена пътуване, още си оправяме багажите и подреждаме къщата.
Специални благодарности на Зайчето, която ни подслони и преполови пътя ни, та да не се утрепем от път.
Лени, много ви е сладко летището и градчето. Едно такова мъничко, подредено.... Вчера майка кацна безпроблемно, ние също не срещнахме особено много трафик по пътя.

# 509
Без да съм никакъв експерт по италиански, ми се струва, че мъжът ми е употребявал dolciastro за "сладникав".
В този контекст два въпроса (единият от които изобщо не е в този контекст):

1. Вие как сте учили италиански?! Аз съм учила френски в гимназията (което е по-добре да не си признавам, имайки предвид колко слабо го знам), както и латински, та оттам вероятно нещо ми помага, както и от английския... Но систематично никога не съм го учила, много инфантилно се чувствам от което - т.е. все едно говоря като дете, на което м усе разбира и едва ли не му се прощават грешките. Чудех се има ли някакви курсове за чужденци.

2. Кой си беше купил наскоро кола от България? Ъм, Деси?! Извинявайте, много съм зле с помненето напоследък Sad. Свекър ми иска да ни подари колата си, та се чудехме може ли (т.е. легално ли е) и струва ли си да я пререгистрираме в България, за да плащаме по-ниски такси и данъци  Rolling Eyes Blush.

От днес най-сетне леко се разхлади, че до вчера просто се топяхме в собствена мазнинка.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт