Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на колики и рефлукс при бебета и как могат да бъдат управлявани?
Какви са някои методи за облекчаване на коликите при бебета?
Как мога да помогна на бебето си с колики?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на колики и рефлукс при бебета и как могат да бъдат управлявани?
Симптомите на колики при бебета могат да включват интензивно плаченe, извиване на тялото, натрупване на газове, нервност и трудности при заспиване. Тези симптоми обикновено се появяват вечер и могат да предизвикат дискомфорт както за бебето, така и за родителите. За облекчаване на коликите може да се използва масаж с олио против колики и специални техники за освобождаване на газове. Рефлуксът при бебета може да се прояви с често повръщане след хранене, запъхтян стомах, нервност по време на хранене и често събуждане. За справяне с него се препоръчва държане на бебето изправено 15-20 минути след хранене, избягване на прекомерно люлеене по време на хранене и опитвайки с по-чести, по-малки хранения. Освен това е важно да се консултиратe с педиатър за допълнителни съвети.
-
Какви са някои методи за облекчаване на коликите при бебета?
Обединени текстове: Някои методи за облекчаване на коликите при бебета включват коремни масажи, прилагане на топлина, използване на капки против колики и промяна в храненето, като например използване на специални формули. За облекчаване на коликите при бебетата могат да се използват масаж на корема, движение на краката, капчици против колики и биберони. Освен това чаят от копър и анасон може да помогне за намаляване на симптомите.
-
Как мога да помогна на бебето си с колики?
-
Кои са най-добрите продукти за грижа за бебето?
-
Как да стимулираме лактацията и какви са нормалните интервали за кърмене?

Тук, между другото има някакви противозачатъчни, които могат да се пият от кърмачки. Аз ги пробвах предния път, но нещо не бях убедена, че са "чисти" и ги спрях... Ще видим този път какво ще правим.
Айде, чакаме щъркелче.
Има деца с по-чувствителни стомахчета. Моят малчо е с такъв, забелязах. Има голямо значение какво ям и пия. Докато голямата щерка не беше толкова чуствителна, всичко си хапвах и не е страдала от силни колики.
Успявам само да кача снимки във ФБ и съм до там. Бебка спи сериозно и когато е любезна да е в креватчето си, гледам да свърша колкото се може повече неща и колкото се може повече внимание на Каби да обърна. Днес й падна пъпчето, разходихме я за първи път в количка - досега само в слинга - и естествено, дъжда не ни подмина.
Чудя се в баба му ли е грешката - защото начина й на отглеждане и възпитание е покъртителен - или пък той се държи така, за да привлича вниманието ни. Има деца, които ги удря на агресия при появата на братче или сестриче, а при Каби може би голямата промяна вкъщи е довела до промяна в посоката на поведението му.
Няма такава глезотия и непослушание, не мога да си позная детето, направо...... за сега татко й се грижи основно за нея, че нали е в отпуск по "бащинство", но след това просто не ми се мисли как ще се оправя... Хем гледам да съм внимателна, че е особено чувствителна в момента милата, хем на моменти наистина ми идва да я напляскам. Реве без причина, не знае какво иска и какво не иска и пак реве... снощи и някаква истерийка я обхвана по неизвестни за мен причини, повърна върху мен и накрая двете ревяхме дружно- аз от безсилие, а тя- защото видя, че ме разстрои. Освен това вече определи, че бебто е на мама, а тати си е неин и за секунди заревава само да види, че баща й го гушка. Дано мине тоя период по-бързо.