"Smallville"- Сериал за едно израстване

• 7 755
  • 89
  •   1
Отговори

„Смолвил“ (на английски: Smallville) е канадско-американски сериал, създаден от сценаристите/продуцентите Алфред Гоф и Майлс Милар, който първоначално е излъчван по The WB. След петия му сезон, The WB се слива с UPN в телевизия The CW, по която сериалът се излъчва в момента в САЩ. „Смолвил“ започва излъчване на 16 октомври 2001 г. и приключи деветия си сезон на 14 май 2010 г. На 4 март 2010 г. сериалът е подновен за десети сезон. Сериалът се снима във и около Ванкувър, Британска Колумбия, Канада.
Сюжетът проследява приключенията на младия Кларк Кент като тийнейджър, живеещ в измисления град Смолвил, Канзас, през годините преди да стане Супермен. Първите четири сезона се съсредоточават върху годините на Кларк и приятелите му в гимназията. От пети сезон шоуто се впуска в по-зрели сюжети, като някои от героите посещават колеж. В последните сезони се вижда увеличаване на броя на представянията на други супергерои и злодеи от комикси на ДиСи.
„Смолвил“ вдъхновява пилотен епизод на друг сериал, „Аквамен“, който не е избран от телевизия The CW, както и промоционални клипове с Verizon, Sprint и Тойота. В други форми, сериалът е създал серия от юношески романи, комикс на ДиСи и саундтрак албуми. Шоуто счупва рекорда за най-висок райтинг на дебют на телевизия The WB, с 8,4 милиона зрители на пилотния епизод.

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 18:44 от SuperGeorgi

# 1
  • Smallville
Най-верният фен е тук Crazy
Като за начало на темата ще кажа,че края на сезона беше размазващ Peace
Направо ме остави без дъх...

# 2
И аз съм на мнение, че финалът на сезона беше разбиващ. Един от най-добрите финали на сезон на "Смолвил" досега.
Още откакто изгледах края се чудя как Кларк ще оцелее след наръгването със синия криптонит и падането от върха на сградата. Може би Клоуи ще му подложи някой трамплин отдолу. tooth Сериозно, не виждам как ще се отърве от смъртта без помощта на някой от другите супергерои.

# 3
  • София
Аз не съм впечатлена от 9-ти сезон, гледах го почти по навик  Confused
Честно казано първите сезони ми харесваха повече, въпреки че бяха по-тийнейджърски и се развиваха в гемназията.
Но пък финала и на мен ми хареса, искам Зод да се върне  Grinning
Лекс ми липсва ...

# 4
  • Smallville
Сигурно ще има помощ,нали има група от супергерои,ще се намесят,как ще го убият сега.
Между другото,Черното канарче играе докторката в Старгейт Юнивърс,сега я забелязах чак Party

Имаше заигравка с Лекс,нали се появи,пък било и на снимка в началото,викам си ахаа,пък то..
Дано го върнат в 10 сезон.
И тази бабка с плетката,сигурно души събира.Трябва да почета малко комикси,хич не съм наясно Rolling Eyes

А за Зод,много готин актьор са избрали,един такъв мазно говори и аха да избухне и да те размаже Twisted Evil

# 5
Според мен завръщането на Лекс трябва да е една от основните цели на 10-ти сезон. Не могат да го оставят умрял, това напълно разрушава света на комиксите и филмите за Супермен. Не че в "Смолвил" си нямат и други подобни 'различни неща' като съсипаната крепост например или пък супергероинята Лана, до която Кларк не може да се доближава... А от последния епизод си имаме и още едно съвсем новичко такова нещо- знанието на Лоис, че Кларк е супергероят на града. Shocked Абсурд! Не и преди да стане Супермен.
Сценаристите доста ще трябва да се стегнат за този последен сезон.

# 6
Е, най - накрая тема за Smallville  Hug
И аз много харесах последната серия, от всичко си имаше. Лоис знае за Кларк newsm10 най - накрая
Четох, че актьорите, които играят Зод и Тес са подписали за 10 сезон. Айде за Тес и аз подозирам, че може да не е съвсем умряла или пък по чудо да я спасят, ама Зод - ми той нали отиде на новия Криптон и както Кларк каза оттам няма връщане назад. Как тогава Зод ще е в 10 сезон newsm78
Другото, за което доста се говори из нета е, че: бяло новият злодей ще е Darkside, така че едва ли Лекс ще се върне Sad Още повече, че актьорът, който го играе категорично заявява на няколко пъти, че няма начин да се появи отново в Смолвил.
А за това как Кларк ще се спаси и аз много се чудя, някъде четох предположения, че може да измъкне кинжала и да литне най - накрая Mr. Green
Според мен завръщането на Лекс трябва да е една от основните цели на 10-ти сезон. Не могат да го оставят умрял, това напълно разрушава света на комиксите и филмите за Супермен. Не че в "Смолвил" си нямат и други подобни 'различни неща' като съсипаната крепост например или пък супергероинята Лана, до която Кларк не може да се доближава... А от последния епизод си имаме и още едно съвсем новичко такова нещо- знанието на Лоис, че Кларк е супергероят на града. Shocked Абсурд! Не и преди да стане Супермен.
Сценаристите доста ще трябва да се стегнат за този последен сезон.
Всъщност,  SuperGeorgi, не съм чела много за вселената на Супермен, но от това което съм открила Лана наистина се препълва с криптонит, а на Comic-Con 2009 г. продуцените си казаха, че Лекс не е умрял и така. Като един истински фен на Кларки би следвало да седна да се образовам малко, да попрегледам комикси, има даже е сериозни анимации, ама пусто като ме мързи, пък и там няма да е Томи Embarassed

# 7
Всъщност,  SuperGeorgi, не съм чела много за вселената на Супермен, но от това което съм открила Лана наистина се препълва с криптонит, а на Comic-Con 2009 г. продуцените си казаха, че Лекс не е умрял и така.

Това за Лана не го бях чувал, но като нищо ще се окаже така. Тя всъщност участва в третия филм за Супермен и там я играе Анет О'Тул- нашата скъпа Марта Кент от "Смолвил", само че като млада. Трябва да взема да изгледам поне филмите, и аз се излагам като толкова голям фен на "Смолвил" и Супермен. Mr. Green

# 8
Доколкото знам, това с Лана всъщност става в паралелна вселена на тази, в която се развива действието в Смолвил. Има различни комикси и различни интерпретации на историята на Супермен, даже има вселена, в която Лигата на справедливоста е нещо като "Черна лига" с лош Сумермен начело Mr. Green
А иначе и аз не съм гледала нищо за Супермен, асвен тези с Кристофър Рийвс /супер е/. Като цяло не си падах много по цялата тази работа със супергероите, освен Батман, него много си го харесвам, виж Смолвил е различна работа, Кларк е силно мой човек Simple Smile А Батман в комиксите е начело на Лигата, заедно със Супермен, само че в Смолвил не могат да го пуснат, защото правата върху героя ги държали Marvel доколкото знам  Sad Иначе щеше да е много яко да видим Кларки и Брус Уейн в действие заедно.

# 9
Доколкото знам, това с Лана всъщност става в паралелна вселена на тази, в която се развива действието в Смолвил. Има различни комикси и различни интерпретации на историята на Супермен, даже има вселена, в която Лигата на справедливоста е нещо като "Черна лига" с лош Сумермен начело Mr. Green
А иначе и аз не съм гледала нищо за Супермен, асвен тези с Кристофър Рийвс /супер е/. Като цяло не си падах много по цялата тази работа със супергероите, освен Батман, него много си го харесвам, виж Смолвил е различна работа, Кларк е силно мой човек Simple Smile А Батман в комиксите е начело на Лигата, заедно със Супермен, само че в Смолвил не могат да го пуснат, защото правата върху героя ги държали Marvel доколкото знам  Sad Иначе щеше да е много яко да видим Кларки и Брус Уейн в действие заедно.

Даде ми някаква надежда с това за паралелните вселени. От самото начало Клоуи ми е любимка и не искам накрая да вземат да я убият само защото не е част от вселената на Суперменските комикси. Още повече, че след толкова години в "Смолвил", тя вече пълноценно заслужава да я включат и в оригиналния комикс по някакъв начин. И всъщност, доколкото знам, е имало такава идея, но тя се е провалила. Sad
А иначе и на мен отдавна ми се иска и Брус Уейн да се появи в "Смолвил", но по думите ти разбирам, че това е малко възможно. И все пак... кой знае. Щом на други места вече са ги събрали двамата, защо да не ги съберат и в "Смолвил" някой ден. Wink

# 10
Абе, ще взема да седна и да попрочета повече за цялата тази Суперменска история, ама кога незнам. А за Клои май не е много сигурно, че ще я има в 10 сезон. Четох, че щяла да се появи за 2-3 епизода, колкото да може логично да завърши нейната история и така ...
Айде, лека нощ  Simple Smile Утре на работа и после пак на линия Peace

# 11
Това за Клоуи и аз го четох, и според мен е много глупаво. Бяло: 9 сезона участва изцяло и накрая в последния- само за 2-3 епизода... Ако ще я разкарват, поне да я разкарат малко по-натам, например към средата на сезона, като Джонатан. Според мен, тя все още е нужна на Кларк и дори заслужава да бъде до него и в последния епизод, като единствения останал ветеран от началото освен него, който не е излизал от сериала.

# 12
  • София
На Лоис пак ще й изтрият паметта  Wink
Тя от толкова изтриване как няма перманентна амнезия.

# 13
  • Smallville
На Лоис пак ще й изтрият паметта  Wink
Тя от толкова изтриване как няма перманентна амнезия.
Ха,ха и аз това мисля ooooh!

тя затова малко бавно схваща Tired

# 14
И според мен на Лоис ще й изтрият паметта. Или пък друг вариант- някак си пак ще върнат времето назад и така нито Лоис ще разбере истината за Кларк, нито Кларк ще бъде наръган от криптонита и ще падне от върха на сградата, нито пък Зод ще изчезне (стига наистина да е вярно, че ще участва и в 10-ти сезон). А според мен е най-добре по едно време да върнат и времето още по-назад, за да може и Лекс да бъде отново жив.
А някой знае ли дали и в комиксите и филмите Лана знае тайната на Кларк?

Общи условия

Активация на акаунт