Отговори
# 690
  • София/Осло
Ако още веднъж споменеш този катък ще ти налетя вече  Joy Joy Joy Joy
Обожавам  го , а нямааааааааааа   Laughing

# 691
Жоз, малко градивна критика
без да се сърдиш  Hug
струваш ми се не съвсем мотивирана
малко или хич не си чела
а именно мотивацията идва с четене
ето напр плодовете
ако знаеше, че са само захар и вода и директно предизвикват секреция на инсулин, което подава сигнал за трупане на мазнини, нямаше да ти липсват

после
започваш едновременно тежък режим и силови тренировки
чудесно
но ... дали ще успееш да издържиш   newsm78 и да убедиш натровения си от захар мозък, че кетоните са по-доброто гориво

аз лично го постигнах преди 3год, когато започнах Дюкан
но само силната мотивация и добрата информираност ми помогнаха да мина през този тежък период  на адаптация

има също така данни, че именно спортът помага на адаптацията
но пак е индивидуално
особено важно е тук дали си спортувал активно преди

моето предложение е в 2 варианта:
1. никакви тренировки, само стриктен режим в продължение на мин 2 месеца, после постепенно засилваш тренировките
2. само постепенно засилващи се тренировки в продължение на поне 2 месеца, като през това време постепенно правиш преход към режима, със стъпаловидно отстраняване на въглените от храната: напр днес хляб, другата седмица картофи, после ориз, после плодове и все повече мазнини под формата на масло

все пак каквото и да решиш, преди тренировка задължително се яде, напр 2ч. предварително
и се пие поне литър вода
като по време на тренировка водата е също задължителна, по глътка след всяка серия повторения

също не се фиксирай върху кантара

аз напр съм 168, 78 кг, изглеждам както когато бях 65кг, но доста по-стегната и твърда от тогава, когато бях като желе, без грам мускул
затова гледам да се фиксирам върху дрехите, засега съм р-р 42 по ЕС, целта ми е р-р 40
а тогава колко ще показва кантарът ми е все тая

едит:
не казваш дали си спазвала диети
ако не си, тялото ти ще ти има повече доверие и свалянето ще стане по-лесно
ако си, то на тялото ти ще му трябва време да бъде убедено, че храна има: става лесно, със стриктен режим и търпение седмица, месец, два, три, колкото му трябват
при мен този период отне 6месеца, но аз имах тежко наследство от поне 15год диети

а, да
изкарах свински грип октомври на ВМНВХ
мина ми точно за 42 часа
настинки изкарах 2 миналата зима, всяка в рамките на няколко часа
всичко това именно благодарение на режима

хайде до после че тази клавиатура ме съсипа

целувки и лек ден, успешна седмица на всички

# 692
Ооо, аз не се сърдя за критиките. Никак даже. Снощи четох четох, и четох в блога и една преводна статия.

Просто ми е трудно още да асимилирам всичко.

Засега ще отстраня сладките, но хляб, черен, по малко ще похапвам. Не ставва отведнъж, да.

# 693
  • София
Девойки, на кой размер викате европейски? newsm78
Че то Италия, Франция и България са европейски държави от ЕС, но с три различни размера на етикетите.
Аз си нямам идея кой размер съм по българските стандарти, но френски съм 36 ( в момента), италиански 44 (едни дънки на oviese).
Сега се сетих - имам един ленен панталон на Etere (бг марка), на него пише - BG-44, D -38, E-I-J-42, GB-10, USA-8. newsm78
Ta, кой размер е ЕС?

# 694
  • Варна
...  Laughing ами Клеми..то само в БГ като се замислиш няма единен размер,пък какво остава за цяла Европа...

Примерно- полите на Блага Благоева , размер 48 ми стават, но на Дафне 48ми размер-не....за Етере да не говорим, там и в 52ри сигурно няма да се намъкна, защото са доста умалени....

Аз дрехи пазарувам от два английски сайта, там хората са дали таблица с размери на EU, UK ,USA и отстрани има сантиметри...та където ти са сантиметърните мерки-такъв да поръчаш...

Та какво значение има кой тогава еталон за европейска мярка ползваме...важното е да ни стават дрехите  Sunglasses

А Клавелчето каква е кльоща, а само пише,че нищо не мърдала... Laughing

.............абе свърши катъка бе, ама изядох едно кило пиперки с него.. Laughing Като си дойдеш , за Рд можеш да си направиш солена катъкова торта  Laughing

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 11:36 от Госпойца Димитрова

# 695
  • София/Осло
Клеми- моя размер си хахаххаха  Laughing
Аз по тукашни размери си купувам 38-40 каквото и да значи това  Crazy

Тони- хай стига бе жена..не ми ли виждаш корема в една от снимките  Mr. Green..вгледай се, вгледай се там в "очите" на Павел   Mr. Green
Катък ще карам някой да ми донесе преди това ,че ти просто ме умори с него   ooooh!

# 696
  • Варна

Тони- хай стига бе жена..не ми ли виждаш корема в една от снимките  Mr. Green..вгледай се, вгледай се там в "очите" на Павел   Mr. Green
Катък ще карам някой да ми донесе преди това ,че ти просто ме умори с него   ooooh!
Хаха, бе по-добре хич да не го гледам твоя грозен мъж, че после не спя с часове ....Джордж Клуни пастите му да яде  Laughing
Видях ти слабите крака, слабите ръце, корема не ме вълнува  Laughing

А за размерите на скандинавците...преди време имах една пола, подарък от Дания ми беше, мъж ми я избира и купува и като ми каза , че ми е купил(това по телефона става) и аз го питам-ще ми стане ли, а той-да със сигурност.

Аз пак питам-а какъв размер е, а Той-ами пише 34  Joy

Ама полата ми стана де...носих я, когато бях с 8кг по-слаба от сегашното ми положение,което значи,че като си върна фигурата от забременяването ще мога пак да я облека тая фуста  Laughing

# 697
  • София/Осло

Хаха, бе по-добре хич да не го гледам твоя грозен мъж, че после не спя с часове ....Джордж Клуни пастите му да яде  Laughing
Видях ти слабите крака, слабите ръце, корема не ме вълнува  Laughing
.....
Ей това е вярна дружка   Hug

# 698
ето едно предложение от мен за супер режимен десерт

ВМ НВХ вариант на шоколадов бавароаз
6%В, 6% П, 88% М

накисват се 3 листчета желатин в студена вода
100мл течна сметана и 100мл вода се слагат на среден котлон да заврят
изсипват се в 4 разбити жълтъка, сместта се връща на котлона и се бърка до завиране
премества се от котлона и се добавят омекналите листчета желатин, разбърква се добре
сместта се изсипва в купа с натрошен шоколад с 80% какао и се разбърква до разтапянето му

500мл течна сметана се разбиват леко (да стане много гъста, но не и твърда като белтъчен сняг напр)
битата сметана се прибавя към шоколадовата смес с внимателно бъркане

получения мус се изсипва в голяма форма или в малки форми за сервиране и се слага за 30 мин във фризер да се стегне
после се прехвърля в хладилник

# 699
  • софия
потекоха ми лигите  Laughing

# 700
Снощи бях на разговор с Милко в Спайдъра. Какво да ви кажа, поех много информация, опитах се да я смеля, дадох си дори сметка, че в един момента съм се хранела така, без да съм знаела (живеех във Франция и там точно така готвеха, с краве масло, сметана, много малко хляб, месо, броколи, спанак и т.н.)

От всичко , казано от него, запомних най-вече едно - че българинът се грижи повече за това какъв бензин налива в колата си, отколкото с какво се храни. Тепърва още ще асимилирам казаното и ще променям навици. И тренирамм, ъф корс, там съм особено надъхана.

# 701
хихи

какви са трите тайни на френската кухня: масло, масло и пак масло

от филма "Любов в менюто"

а да не говорим за френския парадокс
много мазна храна (масло и сирена) и много червено вино
и най-ниска смъртност от сърдечноосъдови заболявания

аз скоро правя 1год на режима
1год откакто готвя само с масло
това лято всички в БГ казаха, че половинката се бил вталил леко (не, не е дебел, има само лек корем)
а количеството на храната не е променено, нито е спрял сладко и тестено
единствената разлика е, че готвя само с масло

а Милко искам и аз да го срещна
ама е малко сложно
затова засега се виждаме виртуално

Жоз, как се чувстваш?
ако ти трябват идеи за рецепти, в моята тема поледните 2стр са все режимни и вкусни,а и бързи

аз вчера си направих яка тренировка и съм супер доволна

# 702
  • София
Жоз, кажи още какво ти е направило впечатление от разговора! Hug
Искам да тренииираааам.  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Обаче не ми се тренира нито силово, нито кардио...Плува ми се, седи ми се в сауна, искат ми се масажи.
В тези жеги нямам грам апетит. Хапвам нещо де, то без хич не може, ама май го карам на кисело мляко (овче 6%) и кафе+вода.
Изскочиха ми кокалите, обаче имам крещяща нижда да се стегна.

# 703
А, да, и за мазнините за готвене, ще трябва да изхвърля олиото. И за експеримента със зехтина говорихме.

# 704
всички, на които кажа че готвя с масло, бурчат гнусливо нос и питат:
"ама как така,  newsm78  Sick Sick Sick, не става ли тежко и гадно
ама на мен ми се повдига от мазно, ама бляк ... "

а какъв е този експеримент със зехтина?

не знам дали са ти казали, препоръчват ти да взимаш рибено масло като добавка
и зимата: вит. Д

Общи условия

Активация на акаунт