Сладки,пъргави,игриви са АВГУСТинчетата ни бъбриви -тема № 17

• 22 004
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Дани, как са кърма бе, друго не яде ли  Rolling Eyes
Пепеджинс и вие ли? И при нас пести сополи и кашлица не минава. И аз се замислям за хомеопат. Вчера Юлето на яслата от кашлица не е спала. Пууууу, ама верно ми омръзна вече. Дано се оправят вече дечица  Praynig

Ей, Янче, все се каня и все забравям. Що не си вземеш за кръста.....егати, как ми излезе от акъла, дето го рекламират по ТВ-то. Ние на баба ми преди няколко години купихме, мн е доволна, може пък да ти помага за кръста.

Абе още нещо, май на Захирка щях да пиша, ама аде де, няма ми го мозъка, изфирясъл е  hahaha

# 61
  • София

Уж знаех, че не трябва да се притеснявам, ама като не съм си в София и като нямам време за форума - някак губя тази увереност.  Laughing Вече почти 2 месеца съм Костинброд и тук доста по различно си гледат децата моите приятелки - направо като извънземна се чувствам с това мое късно захранване и допълнителните застраховки заради алергията. По едно време спрях дори да обяснявам какво точно ядем, защото много странно ме гледат!  Joy

Ама и този мой мъж с тези командировки до Варна - утре си идва и уж ще се връщаме, но нещо пак почна да ми обяснява, че можело да се наложи да отиде още веднъж за седмица! Вече направо изкуквам - а пък отстрани изглежда, че трябва да съм много добре - нали съм при мама! Mr. Green То не че е зле - помага жената, но тя си ходи на работа 6 дни седмично и вечер си има ангажименти - докато си свърши нещо и станало време да си лягаме с Александра - почти изцяло сама си я гледам - в София с мъжа ми беше по-лесно! Sad

И при мен е така. Имам чувството ,че си гледаме децата в различни времена,а не в една държава, толкова различия има ,между градовете. От педиатрите ли идва всичко? Бе не ми се вярва, от градовете е по-скоро!

А за липсващите бащи-ние изкарахме един месец при бабите. Определено втори път не искам. Помагат до колкото могат,но по-спокойно ми е самички в нашия си дом. Честно аз се натоварвам повече по гоститата отколкото сами в къщи.

# 62
  • Варна
Благодаря на всички за отговорите!  bouquet Аз ви питах, защото имам приятелки с деца на по годинка и половина, две, три и никоя не маже с нищо, затова се чудих аз докога ще го правя, засега всеки ден, пък по нататък ще видя.

Аси, много е хубава пак темата!  bouquet Защо така не спи Ради, да не му е топло или да е жаден, той нали преди не се будеше или пък зъбче да имате на път.

Захира, честито сърчице!  bouquet Ама вие и за детските кухни ли чакате? ooooh! Тук отиваш едната седмица и искаш купони за другата.

Джема, ти води ли Никол на лекар за повръщането? Милата как е паднала, нали нищо и няма сега?

Янче, забравих да ти кажа браво за отделянето на Анди. Моето мнение е колкото по-рано, толкова по-добре. Ние сега нямаме място къде да я сложим, но влезем ли в новия апартамент мисля да я слагам в друга стая. На кумицата ми дъщерята е на 4 години и още не иска да спи сама. ooooh! Като бяхме на вилата заспиваше при нас по пейките и я местеха в стаята. И аз много искам Дарито да пълзи вече, те нашите нали вървят долу-горе заедно, като почне едната, да знаеш че и другата до една-две седмици ще е пропълзяла. Joy

Джули, честита годишнина със малко закъснение. Grinning Много да се уважавате и обичате!  bouquet За зел. пюрета, ти пробвала ли си да и даваш супички със сухар вътре, променя се вкуса и може по да ги яде.

Дани, и аз се чудих къде забегна, хубаво ли изкарахте в Плевен?

Трейс, Дани е номер едно, той продължава ли да си папка добре?

Сънчо, и аз гледам Стъклен дом. В началото бях малко скептично настроена, защото си мислех че ще е нещо от рода на Забранена любов, но се оказа доста по-добър и професионално направен.

Амбишъс, ти със Савана ли ходиш на маникюр, тя стои ли мирна? Аз сега ходих да се подстригвам и добре, че мъжа ми беше с мен че я изкара на се поразходят, не я свърта много на едно място. Специално за теб ето я моята бузанка-фиданка Joy

Дарито супер много взе да се върти в леглото докато спи, постоянно си сменя позицията на главата и краката, как успява да се завърти в това легло незнам, една сутрин я намерих на късата страна на леглото, главата забита в таблата, краката вирнати върху решетката ooooh!, е може ли така да се спи, явно да. Joy

# 63
Добър ден момичета Grinning

Снощи щях да пиша и пак кво се замотах  Whistling
Трейси-много е сладък Дани и на мен ми се прииска Али и тя да обикаля така, но маи няма да е скоро.Нашата поза за пълзене е обратната на тази дето е описала Магаре-дига си горната част на тялото глава, гърдички, стои с изпънати ръце, НО това шишкаво дупе не може да го вдигне и само рита енергично с крака направо ще хвръкне, но хич не се сещаш както някой беше писал да си свие краката в коленете Laughing
Янче, Деси Стз- я дайте линк или снимка на тези биберон-залъгалки-дрънкалки Laughing, че и аз отдавна четох че бебетата много им се кефят и търсих, но нищо не намерих в нета. И също колко струват, пък аз от къде ли мога да си купя, освен ако не продават от някои он-лайн магазин, или ако има в Хиполенд newsm78
Магаре-Али вече е добре, не ми е прехърквала от 4-5 ден, т.е. още на втория ден като почнах да давам Биодроксил-а спря да хърка, днес за последно ще и давам илачите Laughing. М да времето беше доста гадно наистина и аз съжалявам че не се видяхме, дано на празника да е по-хубаво, че както обича да вали точно на баловете Simple Smile А пък за изчовъркания клавиш-по принцип може да се сменя, но в магазините на дали ще продават, затова може да отидете до някои по голям сервиз за компютри, там със сигурност ще има доста стари лаптопи и да ти извадят подходящо копче  Peace, другия вариант е да се поръча от ибей-там със сигурност ще има
Дани-Ники е много готин, пусни и ти някое клипче как пълзи Grinning

Гледам пак килограмите обсъждате-и аз имам да свалям 5-6 кг., виках си че като почнем интензивно да ходим по разходки ще смъкна ама не става. Онзи ден реших да правя коремни преси, легнах и....едвам направих 20 ужасссс Shocked, това никога не е било, преди като легнех можех да направя 70-80 ей така от раз, пък сега корема ми е същинско желе Rolling Eyes, ми то 9 месеца не е напряган по никакъв начин, но не съм си и представяла че толкова много ще се отпуснат мускулите. А и на всичкото отгоре ме хвана мускулна треска, абе кво да ви кажа същински дроб ми е шкембето ooooh! Няма да се отказвам от преситеда видим дали ще има ефект, че то за фитнес е ясно че няма време ами поне в къщи да се потрудя  Wink
Гануша-Дарито е голяма мацка, сладурка Heart Eyes

Хубав ден на всички

# 64
Дани, в ХИТ магазини, видях в брошурката им, че е на промоция 0.90лв

Яна, има ги и в детските магазини, разглобяеми, към 10-14лв са

Сега направих на Павел кус кус със свинско, броколи и домат, изяде си цялото пюренце искаше още, отивам, че мрънкя, а Дани още не иска да ляга, а е станал в 6.30 сутринта

Чао, до скоро

# 65
Здравейтеее  Hug Епилирах се, готвих на Анди, храних и най-наркая сядам малко да ви попиша, пригответе се отново за ферман!  Mr. Green Мъжът ми все пак няма да ходи в командировка с приспиване, а само на еднодневни. Първоначално малко сер азочаровах  Mr. Green но и така съм доволна.  Heart Eyes

Янче Вд: дано бързо му избие зъбчето на Алекс  Hug

Пепеджийнс: пак ли сте болнички? Ужас Sad Да не би баткото да носи от училище (нали на у-ще ходи, а не на градина  newsm78 ) ?
Дано бързо се оправя!

Магаре: кофти, че ще трябва да търсиш бавачко, дано намериш по-скоро! Иначе трябва и да се радваш за сестра ти, че е успяла да си намери работа Simple Smile Приятно изкарване на бала! Wink

Аси: какъв кус-кус му даваш? Ако не е специалния бебешки на Плазмон, а за възрастни може да са му по-големи топчетата, отколко може да сдъвчи. Забелязала съм, че когато давам на Анди нещо по-едро намачкано колкото и да е гладна милата плюе и плаче Sad Иначе за каишките и аз смятам, че на 8м е рано, но има и 'по-зле'. Тук в парка една мама още на 7,5месеца сложи детето си на каишки с оправданието 'иска да ходи', та вече нищо не ме очудва.  Shocked Рано си е, но и тези майки се опитвам да разбирам, защото наистина има дечица, като баткото на Магаре (и като самата майка в парка ни), които си прохождат сами на 8м, та не мож ги спря.

Джема: лелеее сърцето ми се сви като прочетох и за повръщането и за кръвта при падането Sad Миличката, кой знае какво и двете стре преживяли!  Hug Иначе за кус-куса, аз давам бебешкия на Плазмон - топченцата са специално направени адски ситни и съответно няма нужда от пасиране (дори и за беззъби бебета като моето). Слагам сирене и масло. анди го обожава!

Силлввии: наистина в по-малките градове си те гледат като извънземно като кажеш как ти си гледаш детето, но да ти кажа не е само там. И в нашия парк постоянно се намира някой, който да ми е казвал' още не даваш месо? още не даваш жълтък?' още тва, още онова! Абе хаааай сиктри!!  #2gunfire Дразнех се, но с времето се научих просто да не коментирам - по-лесно е. Wink

Дани: ехаааа, вярваш ли ми, че точно вчера мислех да пиша 'къде е Дани' ??? Радвам се, че се завърна и че сте изкарали добре на Плевен Simple Smile И ние ще ходим наблизо (в Славяново) на 24ти, че има сбор Wink За отбиването - ами то е като отделянето в др стая, като дупченето на ушите - колкото по-рано толкова по-лесно и безболезнено, НО специално за кърменето това НЕ означава 'майки, отбивайте колкото се може по-рано'!!!  Naughty Така че както дойде. Аз лично искам да кърмя Анди до годинката, но не защото после ще ми е по-трудно да я отбия, а просто защото мисля, че си е достатъчно време и един добър период за отбиване. Но наистина вероятно след годинката ще ми е и по-трудно като започне да осъзнава, та и за това ще е добре дошло отбиването. това с буденето на всеки 3ч да суче наистина си е кофти, кой знае колко си разбита! Продължавай с предлагането на биба, вода пък да видим дали и при вас ще има ефект...  За отделянето - абсолютно и аз съм съгласна с теб, че наистина ще ти е по-лесно, ако вече е спрял нощното хранене. Аз си позволих да отделя Анди около месец след като спря да суче (много рядко сучеше и то не от глад, а като се будеше крива). Иначе не си е работа да търчиш в др стая на всеки 3ч, особено, ако там няма друга спалня, където да легнеш да кърмиш. Hug

Ганушке: абсолютно си права. Наистина по-безболезнено е за тях докато още не осъзнават. Но според мен си трябват няколко фактора поне да са на лице, че да стане отделянето успешно и леко. Пожелавам ви и вие по-скоро да се нанесете в новия ап. и да напрвите тази крачка, много си е добре. Hug

Цвети: жалко, как може така да постъпят Sad Викаш няма закони, няма 6-5??  #Cussing out Ти права някакви потърси ли си? За кръста сигурно говориш за Космо диск. Ами И ТОВА съм пробвала, ефект за 1м при мен нямаше и съответно го върнах.

Деси СТЗ: Добре завърнала се и на теб Simple Smile ЛЕЛЕЕЕЕ 7 ЗЪБА?????  #Crazy Еми да са ви честити  Mr. Green Някои и един си нямат, но живи и здрави  Joy Това за зелената играчка ще го имам предвид. Дори не съм забелязала да има болтове, ужас.  Shocked

Жули: ооо месец без мъжо не бих издържала. Аз и за седмижа сама не искам да отида в Казанлък, колкото и да ми е хубаво там и да се разбирам със свеки. Просто без него ми е скучно и криво  Heart Eyes

Жижин: мила, ще потърся биберона и ако не намеря в нета ще го снимам. Даже ако искаш ако при вас няма такива мога от тук да ти взема - има по 5 и по 10лв в зависимост от големината. Ще идваме за Празника на розата и ще ти го дам  Simple Smile

За килимчетата: ясно, че ги има в децките магазини, но факт, че в Джъмбо не ги видях, а специално ги търсих. Цвети, Пепе, знам, че са разглобяемииии  Mr. Green чак толкос зле не съм да търся цял твърд килим Wink  Joy Аз и преди бях писала, че за пръв път видях такъв на племенницата ми в чужбина, та знам какво търся. Но просто не ходя често по децки магазини и за това се надявах, че в Джъмбо така и така сме тръгнали за биберона с дрънкалки, поне и за килимче да погледна, но уви  Rolling Eyes

Лелеее колко дълго стана, ама така е, като хем пишеш, хем готвиш, хем чакаш да изстине и после храниш, сменяш пампа и слагаш да спи  Crazy

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 13:39 от Yana-barborana

# 66
Янче тези килимчета  са на горния етаж при пъзели, конструктори, дървени макети и т.н. ако се сещаш.

# 67
А, Захирка сетих се Simple Smile Щях да ти кажа да идеш и на място да провериш дали и колко ще се чака за кухня. Щото уж и при нас се чакаше, пък какво става, за 1 седмица одобриха Юлето, та...я иди си провери.
И на кой не папкаше детенце. Никога не се знае, щом не яде пюре, че няма да яде кухня. Дори напротив, може много да се хареса кухнята, така, че може да опитате с някоя частна примерно за 1 седмица, да видите как е. Различни деца, различни вкусове  Peace
Янче, бе аз отдавна съм ходила, но си спомням къде седяха тия килимчета в Джъмбо - най в дъното, някъде по средата в едно метални кошове. Тогава там бяха, пък сега...знам ли, ама то напълно нормално е да пропуснеш нещо Simple Smile Трябва да го посетим и ние, мн отдавна не сме ходили.
Дани, забравих да ти пиша за отбиването. Аз щерката нали до 1г и 1м я кърмих (а бях вече бременна в 3-ти месец), та постепенно беше останало само сутрешното кърмене (а не нощното), за да може да спи до по-късно  Joy И един ден просто махнах и него. Но е различно де, сега Митко като го гледам - с него ще е трудно, а и май по принцип с момченцата е по-трудно, абе мъже - цица им дай  hahaha Но и аз съм за кърмене до годинката, но пък ако се кърми после и до 1г и 6м вече става мнооог трудно, дори и момиченца, много се привързват и си търсят. А за по-лесно по принцип е хубаво примерно 3 дена да не е при теб, така и на теб ще ти спре кърмата, и ще свикне, че няма да суче. Пък после и да иска, то няма да пуска, кофти ако те ползва за биберон де. Ама до там да стигнем, ще го умуваме

# 68
Цвети, мила да не ми се ободиш сега, но да си кажа не съм съгласна с тези съвети за рязко отбиване!! Naughty Защо? Кому е нужо бързането? Как така да я няма майката 3 дни??  Shocked Нито мисля, че за детето е добър този начин, нито мисля, че за 3 дни кърмата ще спре! Аз Анди опредлено не бих я отбила по този начин, освен, ако нямам някаква много сериозна причина (примерно сериозна болест, да не дава Господ или пък съм бременна и докторът има основани да каже, че веднага се налага да спра да кърмя).  Но това си е мое мнение разбира се, (базирано на доста четене). Всеки сам си преценява и не искам нищо лошо да кажа!  Hug

Захира: аааа там ми е била грешката. Аз мислех,че килимите ще са долу при Активните гикнастики.  Shocked  Говорейки за кърменето ти отби ли Анди?  newsm78

# 69
Jijin моите са подарък и не знам каква е цената. Знам, че са купени от Джъмбо.

# 70
Аси, много е хубава пак темата!  bouquet Защо така не спи Ради, да не му е топло или да е жаден, той нали преди не се будеше или пък зъбче да имате на път.

Ами уж са зъбите...ама ще видим.То е от около 1 1/2 месеца така.Струва ми се,4е се е подул ве4е венеца отгоре, дано да избиват тия дни....
Аси: какъв кус-кус му даваш? Ако не е специалния бебешки на Плазмон, а за възрастни може да са му по-големи топчетата, отколко може да сдъвчи. Забелязала съм, че когато давам на Анди нещо по-едро намачкано колкото и да е гладна милата плюе и плаче Sad ....
Давам бебешкия на Плазмон, даже м взех най-дребния/ за след 4 месеца/ .... ял го еве4е 3-4 пъти и не е имало такова нещо, явно днеска му е ден да плюе,защото преди малко ме оплю с пюре  Mr. Green

А за пар4етата,преди много се давеше от тях.Щом усети някое пар4енце и по4ва да се прави4е му се гади, 4е ще повръща...а сега от около седмица даже по4на да дъв4е, макар да имаме само 2 зъба, 4овека си премята из устата и си дъв4е, 4е понякога и мляска  Joy Joy Joy
Ян4е браво 4е си свършила толкоз неща ...Аз оня ден се епилирах, оба4е Ради никак не харесва шума от епилатора .... newsm78

# 71
  • София
Ей, да бе емотиконка с тупане по главата. Захирка, честито ти сърчице. Стискам палци всичко да е наред.

Хариелка, ами от любопитство най-вече. Кефи ме стъклен дом и ми беше интересно кой какво мисли. Не е някаква бесна боза, актьорите ме кефят и така.
Мисия Лондон се надявам да го гледаме тая седмица, че с тая шарка ни се опърдяха плановете за миткане извън София.

Пепеджийнс, много кофти това с пристъпа. Дано го израсте бързо и не се повтаря. Ивайла по едно време беше с диагноза бронхиална астма и и бяха изписали Сингулер по касата, но аз се запънах и не и го дадох. Според една пулмоложка, на която имам повече вяра детето има алергия към нещо и затова кашля. Тази учебна година ми направи само бронхит един път, пупу.
Ти на по-сериозни доктори водила ли си го?

Трейси, Дани е много готин. И как копа до лаптопа, чудесна мишена си има. И аз щях да напиша, че е като малко буболече, ама магаре ме е изпреварила.

Магаре, според мен с кашата ще се получи, просто да я умори повечко преди да я приспива. Много весело изкарване.

За цицина и аз знам олио.

Силви, главите са им гумени определено. Калоян чегърта по картинките.

По темата за сланините - много съм доволна от едно дискче - Плосък корем за минути. Близо 30 минути е, но добре ми действа на шкембарника. Другото, което много съм се меракландисала (нема такава дума) е вибромасажор, но от онези големите с много колани. Ако някоя от вас има опит да споделя веднага, но отзиви срещу целулитищата най-вече има доста добри в нета.

Дани1801, и аз съм на твоя хал с нощното сучене, водата и т.н. През деня само си играе да се полива с кърма, цока докато слезе млякото и после блее в телевизора примерно, докато аз се опитвам да насоча струите в устата му. Хахаха. Цяло авокадо ми се вижда много.
То не е като круша или ябълка, но точно колко да дадеш не знам.

A_S_Y_77, може би са зъби?  Ради има ли вече зъбчета? Калоян имаше един такъв период, мина му, но тогава зъби не се появиха. Дните, около които му се появи зъбчето обаче пък спа спокойно.

Ганушке, и аз така мисля. Много се радвам, че от самото си раждане Калоян спи при Ивайла, а тя спи в детска стая 2 седмици преди да се роди той. Но дотогава нямахме самостоятелна стая за нея. Но си им трябва време да свикнат като са по-големи. Може би след половин година спря да пристига при нас по нощите. Хем не е сама, бебето е там.

Янче, мисля, че големия син на Пепеджийнс ходи на ясла. А на теб за какво ти е такова килимче? Те не ги ли дъвчат бебетата много? Ако е това изобщо, което си представям.

Чао засега, зове ме мис Шаркич, а бебо трябва да муаааа.

Весел ден на всички.

# 72
  • София
Захира, Джема, за детската кухня- има частна такава и при нас. На края на ул. Хайдушка гора, точно до канала. Там съм виждала да чакат майки. Мисля да отида да проверя по-подробно, защото видях, че предлагат и спец.меню за деца с алергии.

Аз да ви кажа- тази нощ за първи път спахме на тъмно  Embarassed. Може да ви се стори смешно, но досега бяхме все на нощна лампа. И не защото Алекс го е страх от тъмно или нещо подобно, а заради моите лудости Simple Smile. Все исках когато и да се събудя или той, ако нещо се размрънка да мога да го виждам. Но вече си е на 9 месеца и после ще е по-трудно, когато той свикне да е все светличко Simple Smile.

Връщам се да ви чета по-подробно докато Алекс спинка, нещо се успа това дете, трябваше преди половин час да хапва Simple Smile. Учудващо за него, като се има в предвид, че спи не повече от 20-на мин. Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 14:22 от mariellka

# 73
  • Sofia
Здравейте!   bouquet

Сколасах и аз да драсна някой ред. София днес спа само 1 час за разлика от вчера - цели 3 часа. Та 100 % ще има и второ спане до довечера.

Деси Стз, добре че каза да обърнем внимание на тези болтчета на дрънкалката. Изобщо не съм се сетила, то да не се случва де, ама ето че при вас е станало ... Пак малкия дявол ... Praynig

Дани, мене също ме гледат като извънземно като отида в Кюстендил. Първо защото още кърмя и второ защото не съм й дала още толкова неща да яде, а трето че изобщо я захрнавам. Ама какво ме интересува, да си мислят каквото искат, дететео нали си е мое, аз си решавам как ще си го гледам.

Сънчо, я сподели какъв е този диск - Плосък корем за минути. Аз нямам нужда от отслабване, стрии също нямам никъде, но корема искам да си стегна. Приятелките ми казват, че не ми е зле, ама аз като знам какъв ми беше стегнат и плосък преди това, сега чак се дразня. А ти как опазваш Калоян да не се зарази от шарката на Ивка? И какво кара тя, варицела ли? Ти каза скарлатина, ама това същото ли е или друго?

Пепеджийнс, абе пробвам я всякакси Софи да суче, за сега нямам успех, карам на изцеждане и даване с биберон. Ще пробвам и в банята, не ми пречи. Ти наистина се измъчи с тия болни дечица, еее много боледуват бе ...  Sad Къде ги водиш на хомеопат? Аз съм записала час на София в МЦ Хирон (хомеопатичен център е), при д-р Стоименова, казаха ми че била педиатър. Центъра ми го похвали една приятелка, аз като се обадих за час, ми дадоха чак след месец и половина. Ще я пробваме с хомеопатия, че не ми се иска да я тровя с антибиотици. А когато се наложи, знам че и хомеопатите прибягват до тях, няма как, но поне колкото по-малко, толкова по-добре. Дано не ни се налага често да го посещаваме този център де!  Praynig Бързо да оздравяват малките! Hug

Цвети и при вас само болести. Ама с две дечица е така, едно на друго си ги прехвърлят, ние със сестра ми сме били същите. Скорошно оздравяване и на вас и да няма вече болести!  Hug

Гануше, Дарито е малка сладка кукла!  Hug  Hug  Hug

# 74
Ей, да бе емотиконка с тупане по главата.....
hahaha hahaha

Сън4о имаме си 2 зъб4ета , и наистина то4но когато избиха/те избиха един след друг в растояние на 4-5 дни /,беше много спокоен и хи4 и неразбрах... ама преди това сигурно 1-2 месец беше 4удо....
Хар4е и Ради от 2-3 дни спи по много малко...Преди се беше нау4ил преди обяд да спи м/у 4ас и половина и 2 4аса ... и следобяд още веднъж около 1 4ас, ама сега спи 2 пъти по 30-40 минути, кво му става на тва дете незнам....Отдавам го пак на зъбите, ама то пък вси4ко с тях оправдавам.
Софи няма ли ве4е зъб4е?

Общи условия

Активация на акаунт