Сладки,пъргави,игриви са АВГУСТинчетата ни бъбриви -тема № 17

• 21 964
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Прави сте момичета за снимките, грешката е в "моя телевизор" явно, но някак си така го усетих и затова го написах, и то не толкова за придобивките а за развитието на децата. Аз също не бих сравнявала детето си с другите /даже съм го и писала тук това, че не трябва да се прави/. В смисъл не бих го сравнявала с лоши мисли.....иначе ми е интересно да ви чета кой  какво прави, казва, яде, как спи , даже и на мъжът ми чета от време на време  Peace В крайна сметка това е и целта на форума - споделяне, обмяна на опит и взаимопомощ  Sunglasses

Мариелка, на мен ми се струва, че е от прасковата обрива, дано по-скоро изчезне  Hug

# 661
Здравейте мамита   bouquet
Из4етох ви и сега ще ви сюрпризирам с нашите манджи   chef  Crazy (само без припадъци, моля  Mr. Green )
8:00ч. - 240 АМ
11:30ч. - 130-150-190 зелен4уково или зел./месно пюре + 100 плодово, а понякога и йогрт с плод 130
14:00-14:30ч. - 240 АМ
17:30-18:00ч. - цял банан+100плодово пюре+1/4 авокадо+каша(към 3 супени лъжици)
20:00-21:00- 240 АМ  bowuu  Mr. Green
Ама то като се роди това звер4е мляскаше и изследвания неможаха да му направят без да му набутат вода със захар (макар, 4е тук са много против това, но хората нямаха мира и бяха просто принудени). Като гледам само аз и Александра сме с много хранения, е като изклю4им цокането на поискване, но това незнам дали е оправдание.
Трейси - видя ли сега който много 'пла4е', 4е детето му не яде и виж какво става накрая  hahaha  Joy Айде дано ви дадат колкото искате и да си имате ваша къщи4ка  Praynig
Амбишъс - аз направих балон4ета днес на Макси за изненада, а мама най-накрая си направи дългоо4аквания преглед  Crazy Взех, 4е купих 5 вида балони и едните големи боклуци излязоха, с лампи4ка в балона, за да свети и то явно се нагрява или и аз незнам защо, но гърмят и имаше - смях, смях и като гръмне, рев...и после пак наново  hahaha  Joy Ако комшиите са си били вкъщи, сигурно пак са ни борили за ку-ку  Joy Със здраве да си ползваш 4анти4ката и да си разхождаш 4ехли4ките. А Саванка какво намаза  newsm78
Мариелка - една от първите храни на Макс беше праскова. Нямаме проблем с нея, но още не съм давала кайсия - нали уж тия мъхестите са рискови  newsm78 Дано се оправите бързо и да разбереш от какво е  Praynig
алегория - и мен така ме гледаха като не сядаше младежа, ама какво да направя. Сега не пълзи, не ходи, не прави нищо от '4ао', пляскане с ръце или тем подобни, а само крещи по цял ден, ама баща му го у4и на това и ще го  #2gunfire накрая. А за пляскането го мъ4а от месец и нагоре и неще, а като му кажа : кажи 'ма-ма' и той ми се хилоти и казва 'та-та'  ooooh! Ама наро4но го прави де, защото знае, 4е после се хиля и така..Белким някой ден продума като хората  Joy
Много хубави бебоци сте напускали пак  Hug
А забравих да кажа, 4е тати ни подари за празника лампи за градината със самозареждащи слън4еви батерии и сега ще си пушкам цигарките на романти4на светлинка ве4ер  Mr. Green
Айде по леглата, 4е дълъг ден беше. Сладки сънища на вси4ки  Peace

# 662
  • Sofia
Хайде и аз да се включа пак по нощите ...  Wink

Амбишъс, благодаря!  Hug Написах това, което е истина за всички!  Simple Smile

Бърби, честита ти принцеса с обеци!   bouquet Много хубав подарък сте й направили за този толкова важен ден!  Hug

Лиде, пак ме разсмя с твоя пост. Много готино пишеш, бе жена ...  Joy   Joy  Hug  Hug

Пак се е изпълнила темата със снимки на най-красивите сладки бебоци!  Hug  Hug  Hug

Ние днес успяхме да присъстваме пак на концерта в Северния парк. Добре че спря дъжда, беше много хубаво.  Simple Smile

Нашето хранене е следното:
10-10.30ч. - попара/кус-кус/качамак/овесени или ечемичени ядки на попара
13-13.30ч. - зеленчукова супа или месно пюре
17-17.30ч. - кисел/каша + плод/кис. мляко с бисквити/грис с плод/кремче с извара и плод/овесени или ечемичени ядки с плод
22ч. - 200мл АМ

В промеждутъка 17.30-22ч. й давам да си гризка по една бисквитка "Закуска" или коричка хляб или банан.
Обкновено изяжда като количество межд 220-300г и тъкмо днес си мислех дали не й е много храната, но гледам, че и Анди на Бърби яде по толкова.
То не беше ли до 1кг храна дневно?  newsm78

Шайн, аз използвам това "й". Знам че не е това, което ни трябва, но другото така и не го открих, сигурно въобще го няма.

Магаре, друг път изобщо да не ти минават такива мисли в главата! Както са ти писали и другите момичета, ние тук се радваме заедно на всичко, което могат или не могат да правят децата ни и когато е необходимо се успокояваме една друга. Кое те накара да се почувстваш така? Та ние просто споделяме кой до къде е стигнал в развитието си, не че си изтъкваме децата, за да могат други майки да се почувстват кофти. Да й изядеш ушичките на Деска ...  Hug  Hug  Hug

Лека нощ! Учудващо много сте писали днес, затруднихте ме с четенето...

# 663
# 664

Силви - по принцип е възможно след ваксини да се отключат алергии...това е едно от негативните им неща... Confused

Ох - много добре го знам, а вече какво ли не изчетох по въпроса, но е много трудно решението сам да се откажеш - ако нещо стане и се зарази с някоя от тези болести изобщо няма да си го простя! Cry

Честити придобивки - да си ги носиш със здраве!

Бебешондел - знам за вашия случай - и ти знаеш, че не сме единствените, но пак да кажа - много е труден отказа - непрекъснато се терзая! За сега и аз съм ги отложила - може би ще се откажа напълно! Hug

Лиде и ние ядем много пъти - даже до скоро ядеше по 7 - сигурно е заради кърменето преди това, но пък не мога да я науча да яде по повече наведнъж и не искам да я насилвам!

Мариелка - дано бързо мине обривчето - сигурна ли си, че не е претопляне!?

Янче ВД - много гадно - стискам ви палци да отшуми бързо! Hug

Магаренце - страхотно - честито! Много готино да получиш така награда! Дано винаги се сбъдват така бързо желанията на твоето момченце!

# 665
  • В друго измерение
Добро утро, момичета!

Почерпете се за 10-тата месечинка на моята бонбонка:

Честито на Ники и Митето, да са живи и здрави и палави момченца!

Магаре - и мен не си ме раздразнила изобщо, въпреки, че не можах да гледам клипчето, защото вбокс не се отваря при мен.  Аз не се дразня от такива неща,  Peace, напротив, гледам на тази отчетна положително за гледането на детето, а не за сравнения и дразнения. Много ми харесаха снимките на Деската и Митко с уолкъра и сега мисля и аз да взема на моята г-ца един такъв. Мисля, че е много полезно приспособление. Обаче, гледам тук съседката имат едно такова, то е като уолкър от едната страна, а е като кола, може бебето да сяда и да го дърпат от другата, дано си ме разбрала, че как го обясних... Grinning и искам да е такова. Честито на Митко, все така да му върви в живота на детенце!

Лиде - стана ми смешно, защото и моят мъж накупи онзи ден такива лампи, със слънчеви батерии, да нареди из двора. На мен финалният ми проект за магистратурата беше за слънчевата енергия и приложения и той реши, че трябва да се солидарен.  Laughing Савана днес намаза дрешки и едно Куини Бъз 3, което намерих в един магазин на разпродажба, 80% намаление, не можах да се стърпя.  Grinning Много е лекичка тази количка и е супер удобна при пътувания.

Силви - не се притеснявай, миличка.  Hug Трудно е решението, знам.

Янче от Видин - дано е добре детенцето, пожелавам ви не само до края на годината, а изобщо да не видите доктор!  Hug

Хайде, приятен ден от мен, аз отивам да лягам, че пак окъснях.

# 666
Това ни е 4-то подстригване. Първите 3 бяха лесни защото имаше коса само отгоре и не мърдаше още толкова. Тогава го клъцнах с ножичката Simple Smile Сега купихме машинка и с нея го подстригахме, но го притесни самия звук на машинката. Инъче стана бързо и ако има кой да помага няма проблем Peace

# 667
  • На плажа
Честита месечинка на Савана,да расте все така хубава и усмихната   bouquet

Магаре,  аз също не мисля, че някои би се подразнил или обидил.В крайна сметка нали всички споделят радостите си тук, всеки качва снимки, хвали се с нови придобивки на малчовците, или с това,  че са започнали да правят дадени неща. И това не е с цел да се покажем и изтъкнем, а наистина да споделим радостта си.  Peace

Не мога да и се нагледам на Деситката,много е сладичка и ме изпълва с умиление,цунки  Heart Eyes
Янче,голяма радост е да видиш малкото си момиченце с обечки,все още си спомням трепетите и вълненията покрай пробиването на ушичките на Вики.Бързо да зарастват раничките и да нямате проблеми  Peace
Видях,питала си за млякото,все още не давам прясно мляко,всички кремчета приготвям с АМ :peace
Ама как така не ти става нишестето...ти такива върховни торти сътвори тези дни...че едно кремче ли ще ти се опъне Mr. GreenДа пробваш пак,ще видиш,че Анди много ще го хареса.А за пшеничния грис,във всяко квартално магазинче го намирам,даже вчера си купих и ще ти го снимам,да го видиш Peace:
Ганушке
,и на мен ми липсваше,добрезавърнала се  Hug
И Ники започна да си поспива по 2ч.на обяд,растът децата Laughing
Трейси,радвай се,че Дани си хапва,да не би да си забравила,какво беше преди ...като не ядеше почти нищо Wink
Амбишъс,куинито е много добра количка,малко скъпичка за мен,ама ти си ударила бингото направо с това намаление Mr. GreenЧестито и със здраве да си  ползвате придобивките:peace:
Яна Вд
,дано бързо се оправя бебчо и повече да не се налага да пиета АБ Hug
Лиде
,пушкаш ли си цигарките  JoyМного си ми весела Laughing
При нас вчера времето беше хубаво,е мрачно,но поне децата се наиграха на воля.Водихме ги на ресторант..то май майките повече да си хапнат ама Mr. Green
Днес обаче е ужасно,гърми трещи,вали...цял ден в къщи ще изкараме май Sad

# 668
И тук времето е отвратително...направо ми обърка вси4ки планове за днес  #Cussing out
Ама като гледам как няма никой във форума, май в Софето пе4е и вси4ки сте по разходки....искам и аз

# 669
Добро утро от мрачна и студена Прага. Тук е 10 градуса и умираме от студ.
Честита месечинка на Савана, да расте здраво, щастливо и палаво детенце, ама да слушка мама де.
Бърборанке, абе как ще съм забравила, даже помня, че миналия месец (то вече е по - миналия де) беше наддала 350 -400 гр и ти се притесняваше, че е много, а на следващия месец беше 200 гр и беше ОК. Ама понеже почти никой не написа какви количества ядат децата, само кога ядат и аз като написах, че яде по има няма 10 пъти на денонощието  Joy Joy и вие казахте, че яде много, та затова си помислих. Иначе да - то е повече от ясно, че ако Дани яде по 100 гр, а вашите бебоци по 250-300, то значи не е прехранен. А и знам, че Анди е 9,5 кила. А и повечето бебоци са около 9кг. Така че не се притеснявам.
Жижин, не да ти кажа, никак не е толкова лесно да се вземе ипотека. Аз всъщност не ходих до банката да видя колко точно на мен ще ми дадат, а да питам: ако искам определена сума, колко точно доходи трябва да покажа. Понеже ние и двамата сме на собствена фирма .... Така че едва ли ще вземем ипотека преди началото на следващата година, но то вече е време да започнем да търсим апартамент. И тук процедурата е много тромава.
Ставам, че малчо вика 

# 670
Здравейте момичета  Hug

Споделете какви овесени и ечемичени ядки вземате за бебоците-ситно смлени или едри и после като ги предлагате с нещо ги пасирате,варите ли ги и също от коя марка сте доволни, че както писах преди Али не иска да яде попара и кус-кус със сирене и масло за щастие поне хареса кисело мляко с бисквити, но то не може  все едно и също.Ще пробвам и с тези ядки да видим дали ще ги яде

Ние отиваме за кухнята до после Heart Eyes

# 671
Здравейте и все пак ЧЕСТИТИ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!   bouquet Wink  Hug Слава Богу Анди не успя да се стресне от сирените и си продължава да си спинка. Аааа, и снощи си спинка непробудно сладката ми, противно на предположенията ми, че обечките нещо ще я дразнят. Много се кефя!  Heart Eyes Heart Eyes

Ох днес ходих за час на фитнес, но нали онзи ден вечерта ми дойде, та реално днес ми е втори ден и ме понаболва коремът и посъкратих плана. Но се радвам, че все пак успях да отида, че после сигурно направо в неделя или понеделник.

Ей Магаре - ама как така ще обидиш някой? То си е за радост и усмивка, не за завист и лоши мисли от рода на "ми мойту што ни мой"  Mr. Green
Аз никога не съм гледала така на нещата. Ние взехме да се въртим като пумпал чак в началото на 9-тия месец...ходим с проходилка пак от тогава!
Изобщо няма начин да пълзи или проходи скоро, но аз даже се радвам. Не съм чула за непроходили деца (освен пази Боже случаите), така че когато -тогава! Хич не ми дреме, че другите правят това, ние не. Просто им се радвам на стъпчиците. Олях се....
Просто малко ми държи от квачките тук, които всеки път "Ходите ли"...аз "Нееееее, малък е още", а те с един състрадателен поглед ме гледат  Rolling Eyes Чак да ти стане жал  Joy Joy

Това все едно аз съм го писала!!! Абсолютно споделям и мнението и ситуацията, която е 1:1 с нашата  Mr. Green  А колко ми е писнало от тези 'жални погледи', за които говориш, хахаха. Ама аз най-нагло си казвам 'да, Анди НЕ прави това, това, това, това И това. Но закъде да бърза? Има време за всичко!' и джуките увисват.  Joy

Магаре: милата. Наистина как може да си помислиш, че ни дразниш и обиждаш, и то точно ТИ! НО въпреки това разбирам защо си написала това, което написа и искам да кажа едно 'евала'! За пореден път доказваш какъв страхотен човек си и че мислиш за чувствата на другите, та макар и в някакъв си форум! Рядкост са тези хора (дори аз самата понякога съм доста несъобразителна как и какво казвам на някого, излиза погрешно и т.н., но поне се уча де..)  Hug   bouquet  Hug

Мариелка: аз не разбрах пилето колко дни си го двала? Ако примерно 2-3-4 дни абсолютно има вероятност и на третия, че и на четвъртия ден да ти покаже алергия (обривче). А прасковата като си я въвеждала колко дни я въвежда? В смисъл и за нея питам достатъчно дни ли, че да си сигурна, че няма алергия или си я давала 1-2 дни и след седмица примерно пак еднократно - ако така значи реално не си проследила за алергия. Само разсъждавам 'на глас' опитвайки се да ти помогна да остановиш от кое точно е.  Hug

Дани: ама тези кремчета с топло АМ ли правиш? Или някакви правиш крема и после добавяш АМ като изстине? Мерси за гриса! В интерес на истината веднъж търсих в Кауфланд, но май имаше само царевичен и съответно реших, че и за грис не сме, но сега определено ще потърся. Я ми кажи как го правиш това кремче с грис, плийс  Hug

Жижин: овесени ядки -много фини - намерих в онова магазинче, откъдето пазарувахме с теб в Канзас и сега като идем пак ще си купя, ако има Wink На фирмата Слънчо са и като се сварят само намачкаш с вилица и стават като кашичка! А ечемичени фини не намерих и съответно взех каквито имаше в големите магазини. Доста са едри дори намачкани, но Анди ги яде. Не знам как Али се справя с по-едри парчета, но на Анди от около месец почти нищо не й меля, само мачкам и тя си хапва с кеф, въпреки че е БЕЗЗЪБА баба  tooth Та ако Али не е така просто ги пасирай.  Peace

Днес заминаваме за Казанлък. Имам куп неща да свърша до следобяда.

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 12:47 от Бърборанка

# 672
Бърборанке, ама аз каква съм блейка, забравих да ти честитя обечките на Анди. Хубавица ще е тя. Приятно изкарване в Канзас  Hug
Жижин, аз давам на Био ядки на Алнатура от DM овесени ядки, незнам дали има в БГ. Много ситно смлени са, варя ги няколко минути и ги давам с плод.
Терпсихора ми се губи нещо.  newsm78
И Глупи пак зачезна  Hug
Амбишъс, и на теб забравих да честитя количката, със здраве да си я ползвате.
Аз още кремчета въобще не съм давала. И не знам дали и кога ще давам.
Да ви се оплача, Дани вече се буди с всеки ден все по-рано. Днес стана в 4:30 ....  Shocked Shocked Shocked незнам докога ще издържа с това темпо. Затова и забравям да пиша на сума ти и хора, да ме извините.  Hug Hug Hug Всички много ви обичам иначе, да знаете, ще ме прощавате, че не се обръщам поименно към всички.
Ганушке, успех днес с пробиването на ушичките, дано Дари да не го усети изобщо.
Ох, какво още исках да пиша ....
Оправям се  Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 13:42 от tracy_t

# 673
Янче само да вмъкна, че днес не е празник, а честване! Няма как да се празнува смъртта на някой . Но много хора така се поздравяват днес  Hug Wink Честити обечки и от нас!! Искаме снимки,искаме снимки, искаме снимки  #Cussing out

# 674
Хаха, Алегория е права си! И все пак хората май си се поздравяват - не за смъртта, а за това, за което са се жертвали загиналите! Абе аз си ви поздравявам, пък вие ако искате приемайте  Mr. Green

Терпсихора писа онзи ден, но малко.

Ганушка днес ще дупчи ушенца Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт