ПЛЕВЕН - 136

• 27 612
  • 728
  •   1
Отговори
# 720
фталл, наздраве!!!

Мира, и аз да кажа за фреона  Simple Smile. Нашият климатик преди месец  имаше същият проблем, защото нямаше фреон.

Интересно ми е да ви 4ета за у4илищата.
Защо ви притеснява 5 годишните да са в сградата на у4илището?
Ейдж е на 3 и на есен тръгва на по4асово"у4илище" и е в същата сграда с големите у4еници.  У4илището е доста малко, но не съм се и замисляла за това.

# 721
На мен пък ми е интересно какво ви пречат чиновете?
Скоро очаквам и букварите да започнат да се възприемат като соц помагала.

# 722
Дикси, защото са неудобни въпросните чинове.
Изключително много ги мразех докато се налагаше да стоя на тях, последно в 6ти клас.
Могат да се заменят с индивидуални масички и столчета поне в предучилищните групи и 1-2ри клас.

# 723
  • Плевен
Добре де, дори 5 год. дете да е в сградата на училището смятате ли,че ще му преподават като на голям ученик или,че ще ги оставят да си правят каквото искат. На тези деца ще преподават учители, които биха работили с детето и в градина. И значи ли,че щом са в ущилищната сграда, ще бъдат 2 години в прдучилищна група и след това в първи клас? Доста търсих инфо в нета,но нищо не намерих.
Ето даже си имаме тример тук, а със сигурност има и други.
 Мира,  след като си тръгнала на 6 години в първи клас, значи в предучилищна си била на 5, или греша? И при това си била в истинска предучилищна, а не като градинска група?

# 724
Нади, Дикси, това, което ме притеснява в предучилищната на петгодишните е, че ще им променят малко програмата и заниманията - повече обучителни за сметка на свободните игри
Съмнявам се, наистина.
Ще поживеем и ще видим. Учителките в ДГ нали си остават едни и същи? Няма да си дават зор за нещо повече от досега.

Ами дано да е така, но Фандъкова два пъти каза по ТВ, че се изготвят плановете за материала и че това се правело, за да се повиши "готовността" на децата за училище и да им е по-лесно по-късно и бля бля, че ще се вкара материал за предучилищна...
Отделно като знам, че много ги следят дали си покриват изискванията от МОН - госпожите за всяко дете си водят файл, попълват се едни тетрадки, покриват се едни нива, предучилищната по приницип си върви с тетрадки, материали за обучение, помагала...
Както и да е, ще е добре да не ги натискат много, ако не са готови и дано не им се отрази на играта..
Яна няма да е хване, но другите от бандата ще си минат по реда.

Не може изобщо да се сравнява с едно време...

Мира, не знам дали изобщо още се държат тези чинове - свързано столче или пейка към масата, мисля че сега всички са си на чин тип маса със стол...

Бенсън, изобщо не може да се сравнява, тукашните училища не са променени - имаш стая с 20 чина и толкоз, някоя и друга цветна боя по стените, ваза с цветя, картинки, карти най-много, рафтове разни.
Твоето дете като тръгне на учичилище от 3 годишно - вероятно ще се търкаля по килимчета, ще има легла за спане, играчки и тн и най-вече - всичко ще е пригодено за възрастта му - от интериора до помагалата, играчките, образователните материали, игри и тн - поне две години ще е по-скоро тип детска градина...

# 725
Дикси, защото са неудобни въпросните чинове.
Изключително много ги мразех докато се налагаше да стоя на тях, последно в 6ти клас.
Могат да се заменят с индивидуални масички и столчета поне в предучилищните групи и 1-2ри клас.

Изобщо не са ми били неудобни. Най-малко внимание съм обръщала на чиновете, честно казано, в първи клас.
Нещо като една реклама където едно 3 годишно детенце се кефи, че майка му е изпрала дрешката с новия Ленор   Laughing Пука му на него дали изобщо е изпрана. Mr. Green

В по-големите класове вече бяхме на маси, едни по-дълги и тесни, с по три стола.

# 726
нади миши, на предучилищна не съм ходила. Всъщност ходих на някаква градина, но то си беше точно градина за 3месеца, но не се е водило предучилищна подготовка. Пеехме песнички, играехме и това беше, не са ни учили на нищо специално.
Нямам никакъв спомен по мое време да е било задължително това нещо.

А иначе в Нета все още я няма наредбата, интересното е, че я няма и на сайта на народното събрание.

ДеЩо, последно миналата година като ходих да гласувам и влязох в стая точно на 1ви клас. Бяха си същите чинове от едно време. ) Свързан стол към масата.

# 727
Няма наредба, защото нищо не е прието май още. Поне от това което четох, всичко е проект. Така че може и нищо да не се приеме.

# 728
Фтал, голямо честито, жив и здрав да си!   bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=503475.msg15426552#msg15426552 Нова тема

Общи условия

Активация на акаунт