Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 30 - Юбилейна и креативна!

• 50 821
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро и от мен.
Фикрет, Фикреееееееет, къде си, пак ли си на телефона? Виж колко хора вече са се събрали, бързо направи по един чай.

# 151
  • Пловдив
Добро утро и от мен!  Hug

Виждам, че почти всички обвинявате Яман, за това, че им е отказал парите. Но я се замислете и се опитайте да се поставите на негово нясто: хората, които го ограбиха, за n-ти път му реват за пари. В крайна сметка ако досега им е помагал, го е правел по собствено желание или за отплата (Шевкет и подправения договор за заем; Ферхунде и информацията и за Джейда и Оуз). Както се казва който плаща, той поръчва музиката. Винаги се е отплащал за направените към него услуги, след това е помагал и безкористно на Текин, но те вече прекаляват...  Много показателна беше репликата му след края на телефония разговор с Лейля: "Пак ли тия!"... Еми всичко си има граници, а Текинови ги преминаха... Отделно Лейля постъпи много глупаво - като рибаря: рибата още в морето, тя сложи тигана... Единствено не одобрявам в поведението на Яман това, че не и отказа веднага - за това беше некоректен, защото я подведе, че ще и помогне, а в последния момент се осмели да се извърти и отметне от думите "Ще видя какво мога да направя...".

Ама някой да седне и да ми държи сметка за това как ще си харча собствените пари (коментарите на Лейля, че суми като 38 000 Яман ги харчи за 2 дена) - хайде моля, моля Naughty - всеки да си гледа канчето...

# 152
Яман правилно отказа пари да хвърля пари в бездънна яма,достатъчно е,че държи Лейля на работа,но не му прави чест,че първо обеща и в последния момент се отметна.
Това обаче е нищо пред дремането на Раза,който знаеше за този дълг от поне няколко дни,но вместо спешни мерки,с типичното за тях безгрижие зачакаха кредитът сам да се погаси.Че даже насърчава Лейля да учи в Университет,без да се замисля за училищни такси и издръжка,ако е редовна студентка.Това безгрижие,че нещата някакси са длъжни да се уредят сами,а не Ферхи,дето добре си пести парите,е  в основата на паричните им неприятности.Защо ще плаща дълга на Шефкет към банката,оставяйки другите си деца без дом,след като Синът,така или иначе,си стои в затвора(и там мухльото е мухльо).Какво е общото между новия дълг на Шефкет(той пък откъде се взе)и дом,който не е на негово име? Или бащата се е направил на благороден и е поел щедро и този дълг върху себе си.В затвора Шефкет си наема адвокати за развода,без да се сети,че това се плаща.Или като са Теким с неопетненото име,всички са им длъжни.Навреме се спаси Ферхи от тази къща.
Али Раза се опъва за брака на Неджля,защото знае,че за новото си семейство тя е  Ферхунде,даже още по-зле.И като си припомня той какъв топъл прием оказа на снаха си,го боли за неговото си дете.
Което пък ми припомня нелепото поведение на Норден като адвокат на Теким пред дъщеря си.Може да харесва зетя си,но след като дъщеря й има алергия към слаби мъже,няма какво да се прави и е излишно да рови за вина.Хората са различни и си има хора за всичко.С развода Ферхи прави услуга и на себе си,и на Теким.При положение,че самата Нортен е била в затвор,как би могла да иска детето й да се нагърби с мъж,обременен с дългове,изпаднал от обществото.Скоро ще й стегнат багажа май.
Мисля,че на Ферхи й писна от селските  номера на Левент и целта й този път не е да се жени или любовна връзка,а да направи кариера и вероятно собствена компания.С Гюлшен край себе си май се подготвя за тази стъпка.Цената ще е да е самотна и честичко да пада от високо,но по-добре себе си,отколкото същество,жвеещо да угажда на другите.

# 153
  • в ябълковата градина
А, добро утро и от мен!
Напоследък има нещо, което ме дразни в Али Ръза.
Прилича на стар и кротък мечок, на чиято глава са се
качили една сурия жени.
Той не е глупав, но имам чувството, че е само статист
в семейството си.
Само гледа тъжно и мълчи.
А те, жените, също се стараят всичко да покрият от него.

Вие, ако сте на мястото на Есра, как бихте постъпили.
Те го възприеха като една бездънна касичка Яман.
То благодарност, благоразположеност,
но, ето затова не трябва да се преминават границите
на добрия тон и възпитание.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 09:36 от Gulia

# 154
Яман не е обещавал,каза,че ще му е трудно,но ще види какво може да направи.И честно казано някой или някоя  да ми иска пари,пък щото знае,че имам не ме задължава непременно да дам!И що за нахалство-нямало към кого да се обърнат!Че нали не им трябваха приятели,нали им стигаше да си общуват само в семейството!!!Пък все им друг крив,един път не са направили нещо правилно сами,само се чудят на кого да врънкат и да се цупят,сякаш всички са им длъжни с нещо!Като не им харесва да си ходят на село!!!

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 09:34 от raliko

# 155
  • София
  Майка и Норден ли се  казва? Аз пък я чувам като Нуртен! Друг богат няма ли в цял Истанбул, та са се впили в Яман? Да вземат да си намерят друга касичка. Таксин не трябваше да дава парите!Нека се поозъбят малко.Всички се правят на много честни и морални, а всички лъжат на поразия.Не Алито да гледа тъпо , да се скатава в кабинетата си за всяко нещо и да мълчи "умно".Хайрието работи три дни и се наработи, сега пак си седи на дивана и дава нареждания! Фикрет и тя, кога си гледа семейството, кога бродира, като висне все у тях си!Нещо взе да ми изтъпява този филм.Но гледам, защото ми е интересно до къде ще стигне тъпотията им.И бедни,бедни, а всички с морски тен. Joy У къщата ли го хванаха?

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 09:58 от Тайна

# 156
  • Пловдив
Мноооого го завъртяха сценаристите това вземане на заем от Джавки - Фикрет и Таксин яко ще си патят...

Криво е семейството да плаща грешките на Шевкет - а той в затвора е като на курорт- поне от това, което показват...

Цитат
вчера изгледах 154 епизод и се ядосах..
ББ Неджля отново прояви старото си качество водена от ината и завистта спрямо Лейля..става въпрос за това, че понеже Лейля е бременна и тя каза на Али, че май иска бебе  Rolling Eyes

ББ Нежля пак забрави, че точно тази СЕСТРА я върна в къщи, въпреки че тя й отмъкна мъжа, а сслед това й спаси живота....

Да си призная - чудех се защо Нежля все ми е антипатична, въпреки, че в темите бяха изтъквани положителните й качества...
Вероятно интуитивно се усеща студенината й. Въпреки, че актрисата е симпатична - героинята ме отблъсква.
Докато Лейля, въпреки всичките си грешки ми е по-симпатична. Но не мога да го обясня на какво се дължи........

# 157
Сега ще хвърля камък в блато, ама не мога да се сдържа.
Много потребители гласуваха за Гюлшен като приятелка, която биха искали да имат.
НИКОГА!
Та каква приятелка е?
Риташе си хляба в банката, като правеше непозволени неща. Подаваше конфиденциална информация на Ферхи- за клиенти,  за Шефкет и прочие. В същото време е колежка на точно този Шефкет, когото портеше непрекъснато.
 Как би могла Ферхи да прави самостоятелен бизнес / както някой беше писал в предните постове/  и да я наеме на работа - аз на такъв човек не бих имала доверие. Ами тя е еднакво опасна, както и тази на която помага с непристойни деяния.
Да, взе я в къщата си няколко пъти, кри я докато Ферхи си развяваше байрака.
За мен Гюлшен е същата като Ферхунде. Нямам и не искам такава приятелка!

# 158
 Майка и Норден ли  казва? Аз пък я чувам като Нуртен! Друг богат няма ли в цял Истанбул, та са се впили в Яман? Да вземат да си намерят друга касичка. Таксин не трябваше да дава парите!Нека се поозъбят малко.Всички се правят на много честни и морални, а всички лъжат на поразия.Не Алито да гледа тъпо , да се скатава в кабинетата си за всяко нещо и да мълчи "умно".Хайрието работи три дни и се наработи, сега пак си седи на дивана и дава нареждания! Фикрет и тя, кога си гледа семейството, кога бродира, като висне все у тях си!Нещо взе да ми изтъпява този филм.Но гледам, защото ми е интересно до къде ще стигне тъпотията им.И бедни,бедни, а всички с морски тен. Joy У къщата ли го хванаха?

От корабчето, откъде. Нали пътуват всеки ден с него, и от слънцето, и от бриза - ето ти тен.

# 159

Ох, това ме разби! Joy Joy Joy

# 160
Момичета кога имате време за тези сериали.

# 161

Наистина ръката й прилича на кобра в атака. Joy Joy Joy
А Таксин гледа като "колорадски бръмбар у лют чипс"  Shocked

# 162

Наистина ръката й прилича на кобра в атака. Joy Joy Joy
А Таксин гледа като "колорадски бръмбар у лют чипс"  Shocked

Страшен коментар!Уникално! Joy Joy Joy

# 163
Снощи Хайрие направо ме остави без думи: "Хайде по бързо да дава парите Яман  #Crazy" Тази женица се държи все едно всички са им длъжни. Абсолютно не смятам, че Яман е виновен, че не даде парите си на хора, които преди това са "ограбили", макар и Шефкет да е виновен, то той им е син.
Достатъчно е, че дава работа на сестра му,а  и колко пъти е давал пари на Ферхунде? Тя си беше част от тяхното семейство, и това, че тя ги взимаше за себе  си него не го касае, той няма как да знае.

И това, че Лейля "прави сметка на парите на Яман" също е доста ...не знам каква дума да използвам, че да няма засегнати, че гледам, че доста на вътре ги взимате нещата...

Изобо Текин се държат така все едно всички трябва да живеят за тях, все едно са центъра на Вселената. Изключвам Фикрет...и може би Али Ръза.

Но Хайрие простоооооооооооо, никаква, ама никаква гордост няма тази женица.

# 164
Снощи Хайрие направо ме остави без думи: "Хайде по бързо да дава парите Яман  #Crazy" Тази женица се държи все едно всички са им длъжни.
Изобщо Текин се държат така все едно всички трябва да живеят за тях, все едно са центъра на Вселената.

Изобщо според мен  Хайриетка смята, че света им е задължен и длъжен Naughty за тяхното съществуване.

Общи условия

Активация на акаунт