Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 30 - Юбилейна и креативна!

• 50 752
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
  • София /Абсурдистан
А да, вярно че на него го казваше. То бяха супер инструкции по етикет hahaha

# 331
Дразни и Хайрието - да видела сега с какви очи щяла  да я погледне майката на Джем, след като така я е обидила преди време. Абе тя забрави ли какви ги натвори дъщеря и, че ще се обижда на чуждите родители ooooh!
На тези всичките наоколо са им виновни, само те са чиста сълза. Такива двойни стандарти не бях виждала.
Това го пропуснах ooooh! ooooh! Sick
Майката на Джем беше дошла преди при Хайрието да я предупреди да държи Неджля далече от Джем, един вид не я иска повече до сина си заради историята с Оуз. И Хайрието се обиди много, що пък така да не го иска това добро момиче  Simple Smile Сега, когато Джем каза, че родителите му ще идват с него у тях, Хайрието злорадо го каза - май на Фикрет беше - да видим сега с какви очи ще ме погледне г-жа Сузан, след като преди така ме обиди hahaha
В смисъл, че пропуснах да го коментирам Laughing Hug Иначе съм силно възмутена и отвратена от Хайрието. Тя се превръща в най-отвратителния за мен образ в "Листопад" Sick Peace

# 332
  • У ДОМА
без коментар!

# 333
Най-накрая червената каска е с нормален цвят hahaha и май-кризата ги удря щом започнаха да се возят с градския транспорт.
Али Ръза се държи странно.. мълчи си вместо да вземе нещата в свои ръце, а после като премина бурята взима пари от Ахмед. newsm78
А козлето страда ли страда...
Не помня кой беше казал, че "Ферхунде и Левент се гледат като разгонени котараци". Наистина така се гледат. Joy
А това животно Джеврие, ако ми беше в къщата да съм я #2gunfire.

# 334
  • Пловдив
Само това ще я 'оправи' Twisted Evil Mr. Green Twisted Evil:

# 335
За това коя била по-хубава, аслъ
си е по-хубава Ферхундето от Aслъ
)Май на тyрски доколкото съм чувал аслъ
 беше в смисъл на баш тъй).Може да съм объркал,съседите ми в Бг бяха турци и понякога като съм ги питал нещо са ми отговаряли с това,може и да са ме псували не знам).Определено обаче Ферхито е красавица,шефката и тя не е лоша,но не бих й запомнил физиономията,има чар колкото изгоряла крушка.Не виждам и класа в нея,просто защото има фирма не я прави по-"класова" от Ферхунде,класата или я имаш или не,ако ще да си последния клошар,това с пари не се купува.Ферхи е жена от класа,затова и не търпи някой,който е под нейната да и прави фасони.Страшно сексапилна жена!Олеле,в днешните серии в затвора Текинови ми бяха заприличали на ято лешояди,за тях май и престъпника е светец,щом е свой,чужд ли е ако ще да е папата,все ще е мръсник.И аз се дразня както спомена една дама тука,как биха се почувствали Текин,ако  майката
на Джем хване Недjля за косата и започне да й вика мръсница,ти опозори сина ми...Недjля не изневеряваше ли на Джем с Оуз,живя при него толкова време,ако някой пак спомене за нещо платоническо вече ще се изсмея.На испански.А както Оуз се сби с Джем и ходеше бушониран,какво ли щеше да стане ако някой любовник на Ферхунде беше размазал мутрата на Шефкет просто не знам...Левент за мене е мишка,много неадекватно се държи засега,от  стойки и тежкарлък го докарва и сме дотам.Оставя на жените да се оправят,прилича ми на някой зяпльо,който гледа женска борба в кал и която излезе победител отива с нея.И каква е тази криворазбрана гордоств Текинови , без да има на какво отгоре,изложиха се по всички параграфи,само те ли имат гордосt
,на тях им е трудно да се унижават,но да се опитват да унижават другите-могат,и още как!Евала на Ахмед,мислех го за по-стиснат.

# 336
Мале този Али Ръза направо не е добре с акъла си  ooooh! Според него кое е по-срамно - да дойдат и да ти вземат всичко от къщата и да си останеш "горд" или по някакъв начин да се отървеш от тази ситуация? Да, взели са пари от Джезвето и винаги ще им го натяква, но чак да вземеш да обръщаш столове и да крещиш като луд все едно Фикрет е обрала банка за да намери парите...Ебаси тъпото. Че той беше по-спокоен Шевкет като избяга. Спасиха се от много срамна ситуация, и все някога ще върнат парите на Джеврие пък след това каквото иска да говори. Но не, нали трябва да е горд и да запази името на семейството му... то не бяха изневери психиатри и затворници а той е тръгнал да се притеснява че са взели пари назаем. Луда работа. 

# 337

Man_In_Black  newsm10 Тъй де,на  Неджля това и е малко дето направи на сестра си и Джем,ама я да има свекърва като майка си обаче-току виж влязла в правия път!

lfccl05  smile3521 Аз отдавна казах,че цялото семейство са някакви ненорманици!Като харчат пари-вижте ни какви сме тежкари!Ама като трябва да ги връщат-леле,леле..Да не си в къщата им,я с някой стол ще те замерят,я нещо друго!
Тоя Али Ръза ако бе толкова горд да се бе хвърлил от моста още Шефкет като го арестуваха,не сега да се прави на обиден!Ама то тяхното вече не се търпи,не стига ,че ги вадят от калта,ами и недоволни!

# 338
Добро утро.
Вижте, въпросът е в това, че за пореден път семейството на Али Ръза премълча пред него неща, които го засягат и го направиха на глупак. Всички се втурнаха да търсят пари и то все от неподходящи хора, без да го попитат, дали той е съгласен. Все пак е глава на семейството, а доколкото виждам това в Турция значи нещо. А най-накрая го направиха задължен към най-неподходящия човек. В крайна сметка се разбра, че не е стоял със скръстени ръце и е търсил начини да погаси заема.
Man_In_Black, не си разбрал правилно. Класата на Аслъ не идва от това, че има фирма или, че е богата. Поне на мен това не ми влияе. Външния й вид е много по-изискан от този на Ферхундела, дето като я видя с това бретонче, направо ми става смешно. Laughing
Джевриета вече ми става напълно излишен образ. Вече дори не е забавно, а досадно. То бива простотия и елементаризъм, прекалено е. Мисля, че е трябвало да й купят къща някъде и да се появява все по-рядко във филма. Не мисля, че сериалът е щял да изгуби кой знае колко.

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 07:39 от Snejkata

# 339
Лек ден на всички! Hug
АЛИ РЪЗА, много хубав колаж! Peace Peace
Приличат й решетките на бабето. Развесели ме малко, че то както се бях натъжила, чак се чудех дали да си почина малко и да не гледам няколко серии. Ама пусто любопитство. Все,  аха да просветлее в тунела на Текинови и хайде пак огромен проблем. Няма край, няма измъкване Tired Tired

Иска ми се да задам на Али  Ръза Текин няколко въпросчета, но ще си останат риторични, за съжаление!! Cry Cry
- Къде беше една седмица, след като знаеше, че ако не плати, ще му вземат жалката покъщнина, че и къщата. А уж е умен и начетен човек, познава законите? newsm78
- Каква е разликата между взетите от Джаврие и взетите от Яман,  пари? newsm78
- Защо се разбесня по същия начин, както и заради Неджля, при положение, че са го извадили от калта?  По добре ли беше, целият квартал да гледа позора при конфискацията на имуществото. Така поне само с един изпращял бушон / в лицето на баба Джафки /  щеше да си има работа.Какво толкова й се връзва?
Гордост! ooooh! Каква гордост, бе човек, до гуша в блатото.

По този повод ще ви напиша една сентенция  с ББ :  Едно птиченце замръзнало от студ на земята.  Минала една крава и го наакала.  То се затоплило,дошло на себе си и навирило глава .  Летял отгоре орел, измъкнал го от акото и го отнесъл.

Какви са изводите - 1.Не всеки, който те нааква, ти мисли злото. 2. Когато си до гуша в ла...ната не си вири много главата. 3. Не всеки, който те измъква от ла..ната, ти дарява свободата! .

Дано да сте ме разбрали. Peace Peace

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 08:23 от Dartanian

# 340
Иска ми се да задам на Али  Ръза Текин няколко въпросчета, но ще си останат риторични, за съжаление!! Cry Cry
Къде беше една седмица, след като знаеше, че ако не плати, ще му вземат жалката покъщнина, че и къщата. А уж е умен и начетен човек, познава законите? newsm78
Каква е разликата между взетите от Джаврие и взетите от Яман,  пари? newsm78
Защо се разбесня по същия начин, както и заради Неджля, при положение, че са го извадили от калта?  По добре ли беше, целият квартал да гледа позора при конфискацията на имуществото. Така поне само с един изпращял бушон / в лицето на баба Джафки /  щеше да си има работа.Какво толкова й се връзва?
Гордост! ooooh! Каква гордост, бе човек, до гуша в блатото.
Не съм Али Ръза, ама да ти отговоря. Laughing През тази седмица не е стоял със скръстени ръце, а е също е ходил да търси заеми - от издателството и от банка, доколкото си спомням от разговора с Ахмед. А къщата му не могат да я вземат точно тези, защото е ипотекирана, а и не струва само 38 000 лири все пак.
За другото - за него явно е по-добре, отколкото да става задължен на хора, които ще му го натякват по най-грозния начин и ще направят черен живота на дъщеря му. С това ти отговорих и на въпроса за разликата между взетите пари от Джавки и Яман. Макар че и за последния не бяха го питали, а го поставиха пред свършен факт.
Лек ден.

# 341
Snejkata    , а как бързо изприпка  до Ахмед? Как изведнъж се сети да вземе назаем от приятел?

И друго-  
Малко не ми се връзва сумата 38 000. Доколкото разбирам Джаврие си даде всичките пари. Тя само толкова ли взе за собствения си дом, който продаде. За нови или стари пари става въпрос. Все пак една къща, каквато и да е,  струва стотици хиляди, а не десетки хиляди.  Ако наистина е продала дома си, би трябвало тези 38 000 да са малка част от сумата?
Или прекалено много разсъждавам, или съм пропуснала нещо  newsm78 newsm78

Притискат ме задачи, ще изчета с интерес написаното, докато ме няма. Доскоро! Hug

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 08:45 от Dartanian

# 342
Този който е казал че човек пати най-много от децата си изобщо не е сгрешил!
Този път Али Ръза потъна до дъното на блатото!Не остана човек от семейството му който да не го е предал!Едва ли някога е предполагал че ще стигне до там!-дъното!А той толкова вярваше в децата си!Надеждата му беше в тях -ама какво да се прави -съдба -не можеш да контролираш живота на другите!А
Предателство ли?Къде го видя?На мястото на Фикрет тъй щях да го насмета,че ако ще да живее,ако ще-да ходи при свещения си баща.
Ще ги спасява дъщеря му с риск да си съсипе живота и семейството,и то в момент,когато и мъжът й я закъса с парите,при това ще пази на баща си дрипавото достойнство,и той ще й крещи!И ще ми хвърля столове ли?И пак "аз" формата-какво му било на него,неговите чувства,неговата нежна душа...ай сиктир.Един стол и по неговата глава,дано му светне,че сега вещите,утре и къщата ще му вземат и тогава вече са официално на улицата,където отдавна им е мястото с този акъл.Ама пада й се на Фикрет,че вместо да търси къща на бабето и да оправя собствения живот,се занимава с тези неблагодарници.
Сусана е права,Джем греши.При първия проблем:първи сблъсък със свекърите,Неджля си хвана автобуса,като дори не го предупреди.Прочете една от речите на Али Раза за семейството,без да се усети,че тя и Джем стават семейството,само те,другите са в периферията.Как може да се разчита на такава жена?Остави го сам да си води битките и драсна към Текимови.Не искала да му създава трудности..дрън дрън.Ако наистина го обича,не би го лишила от себе си и би застанала плътно до него,каквото и да става,в добро и зло.По същия начин си грабна чукалата от Оуз,когато се увери,че той не е това,което беше.Хубава муцунка,но нищо на мегдана,освен студенина и егоизъм.Сусана усети това като жена и майка,затова я отсвири.Ама слепи са хормоните...
Жалките истерии на майка и син Теким срещу Ферхи,която дума не им каза,със сигурност ще им излязат през носа.И правилно.С такива хора-така.
Аслъ е права,но жалка.Засега парите й я пазят,но пари се губят и се правят,особено с хладен ум и желязна амбиция.А ехидното злорадство на богаташката,както и страхливото поведение на пишман любовника,увеличиха видимо тази амбиция.На мястото на Аслъ не бих тържествувала толкова.

# 343
Да ви питам нещо:
Не мислите ли, че Фикрет използва съпруга си?
Тя избяга през глава от тази къща,защото виждаше на къде вървят нещата.
Сега си сърбат попарата,а тя я натресе и на Таксин.

# 344
Абсолютно подкрепям мнението, че Али Ръза се държа неадекватно и пресилено. Най-малко Фикрет заслужаваше да и се накрещи така, при положение, че спаси "достойнството му". После Фикрет незаслужено си го изкара на Таксин. И като разбра, че Джаврие знае, че са взели от нейните пари, Фикрет трябваше да и се обади и да благодари. Когато и както и да върнат парите на бабата, тя заслужава тази благодарност. Не я оправдавам за всичките и други грозни думи, но мисля че тя Фикрет го беше преодоляла това отношение. И тук прозирам пагубното влияние на мама Хайрийе - всичко да става скришно и задкулисно, да се премълчава и преглъща. За двойния аршин, с който мерят своите и на другите постъпките също нямам думи.

Ферхунде не ми се вижда влюбена - нито сега, нито никога. Може да и се иска да се влюби, но е твърде пресметлиа за да си позволи да го направи.

Общи условия

Активация на акаунт