Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 30 - Юбилейна и креативна!

• 50 863
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Всъщност може и да сте прави. Грешно съм разбрала, че е на около 50 години. Ако не, то правилно сте забелязали, че ръката не отговаря на възрастта на героинята / т.е. баба Джаф/ . Peace Peace

Аз мислех, че ще предизвикам бурни полемики с поста си за Гюлшен, но никой не реагира.
Явно сте го отминали като малка гара! Tired

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 11:17 от Dartanian

# 181
От снощните серии започвам да мисля, че проблемите на сем. Текин не идват от Истанбул, Ферхунде и т.н., а основно от глупостта на мама Хайрие. И генетично и като възпитание е оставила следа у децата си ...

# 182
sinite_o4i Хайрието как тръгна само да разгласява, че Недля и Джем са се взели пак.. Хайрието гледа да ги набута някъде , горката  Joy Joy

Някой ако може да постне снимки на актрисата на баба Джаврие , наистина ръката и не ми се стори да изглежда като за старица със син на 40+  Mr. Green

любимка ми е тя, но какво каза някой само като комедиен образ.. да не му се пада никому в живота, пу пу пу  Heart Eyes

# 183
От снощните серии започвам да мисля, че проблемите на сем. Текин не идват от Истанбул, Ферхунде и т.н., а основно от глупостта на мама Хайрие. И генетично и като възпитание е оставила следа у децата си ...
JoyТочно и кратко !
Така си е,не е никак чудно всичко,което им се случва.Чудното е,че Али Ръза още не си е взел багажа и да избяга от тях през девет земи в десета! Joy

# 184
Неджля защо постъпи така, изобщо не мога да я разбера.  newsm78 Как така изведнъж реши, че иска да се омъжи за Джем. Та тя не го ибича, аз поне не съм забелязала нещо подобно. Това си е чист брак по сметка, което е много, много грозно и подло спрямо Джем. Naughty А той милия, толкова много я обича. Веднъж се изгаври с чувствата му, сега пак е на път да го направи. А уж осъзна грешката си, уж си стъпи на краката. Как така изведнъж ще се женят ooooh!
Яман го разбирам, че им отказа парите. Аз ако бях също нямаше да им дам. Само, че щях още на момента директно да го направя, без да давам надежди все пак.
И пак да си кажа за Джаврие - нищо комедийно не виждам в нейния образ, ама нищичко. Crossing Arms

# 185
Здравейте и от мен  Hug
Снощи ми стана жал за Али ръза.  smile3518
Ама донякъде и сам е виновен. Специално в този случай, той знаеше една седмица предварително за този кредит. Можеше да се задейства по-рано, а не в последния момент всички да търчат насам натам да търсят пари. Като стана това с Шефкет и всички седнаха да обсъждат какво да правят си помислих, че най-накрая почнаха да решават нещата заедно като семейство. Да ама не.  Naughty
Продължават си по същия начин. Седят, мълчат и чакат проблемите сами да се решат. Което разбира се няма как да стане, ако не се стегнат и не почнат всички да работят и да се ограничават откъм разходите. Само с мислене не става нищо, трябва и да се действа.  Flutter
За Яман дето им отказа не го упреквам. Направи го по гаден начин, ама по принцип е прав. Сещат се за него, когато имат проблеми. Тогава г-н Яман им става близък човек. Ама иначе, като не им трябва, да си гледа работата. В крайна сметка, ако той е длъжен на някой това е Ферхунде, защото тя му отвори очите за някои неща. Не коментирам мотивите заради, които тя го направи. Но останалите от семейство Текин с нищо не са му помогнали, дори напротив навредиха му. За това не мисля, че им е длъжен по какъвто и да е начин. По принцип не харесвам приятелката му, ама ако бях в нейното положение и аз бих се възпротивила все да ми дрънкат половинката за пари, които ще му връщат "когато и колкото могат". В крайна сметка той не си е намерил парите на улицата, за да ги хвърля на вятъра. Защото парите дадени на сем. Текин са пари хвърлени на вятъра за мен.  Crossing Arms
А това, че Лейля му държи сметка беше много грубо от нейна страна.  Sick
За Неджля и Джем съм против този брак. Тези двамата хич не са си взели поука след първия път. Като искат да си се виждат, да се опознават, ама те пак се засилиха да се женят доста прибързано. Али Ръза беше прав да е против. Нещо, което е счупено веднъж, няма как да го залепиш и да бъде като ново. Все ще изникне някаква ситуация, в която да се натякне на дъщеря му за миналото й. Той за това беше против, защото искаше да предпази детето си.  Tired
А Джем ми се струва, че бърза така, защото го е страх, че като влезе в казармата, покрай Неджля ще се завърти някой, който ще й замотае главата и тя пак ще зареже Джем. За това дава зор.  Thinking
Неджлята пък се съгласява, защото се чувства виновна и не иска да нарани Джем за втори път, защото го вижда, че е свестен, а пък има и пари. Тя ще е финансово осигурена. След като опозна беднотията на нея и светка лампичката, че без пари не се живее. А и я обича. А е много по-лесно да се оставиш да бъдеш обичана от някой като Джем, отколкото да обичаш и да си късаш нервите с такъв като Оуз.  ooooh!
Струва ми се, че Джаврие ще разбере за какво са отишли парите и тогава жална им майка на Фикрет и Тахсин.  hahaha Joy Joy Joy
Снощи имаше една заигравка между Левент и Ферхунде, където той каза "Внимавай Ферхунде играеш си с огъня", а тя му отговори "Аз съм огъня, така, че ти се пази". Веднага се сетих за една стара песен на Камелия "Пази се ти, че аз съм огън момиче, навреме спри сърцето си ще изгориш".  smile3532
А кожата на ръцете на Джавка наистина беше много гладка и опъната. И аз го забелязах.  Peace
Dartanian за Гюлшен, тя не е съгласна с много от нещата, които прави Ферхунде,  ама когато Ферхи я въвлича в интригите си, я следва и помага, а това говори, че е малко слабохарактерна като Шефкет. Ама то народа го е казал "два остри камъка брашно не мелят". Ако Гюлшен беше като Ферхунде не мисля, че щяха да бъдат приятелки.  Peace
Малее какъв дълъг пост съм написала. Ама понеже имам много за коментиране. Извинявайте всички, че се разпрострях така.  Blush

# 186
  • до една звездичка
Дааа, тъжни бяха сериите снощи. Чак ме докараха до размисъл някой епизоди. Дали наистина Ферхундето още обича Шефкет, както твърди майка й?  Thinking

Али Ръза, горкия, толкова много му се струпа на нещастната главица, та чак няма сили да се ядоса както преди. Толкова е изстискан, че приема нещастията, които го послетяват вече с безразличие.  Sad

За ръчицата на моята "приятелка", Джофрието. Точно така изглежда "старческата" ръка. С тънка, восъчна кожа, отпусната. Не е задължително да има петна.  Peace Но, добре, че беше тя, да даде алтъните...  Laughing

Аз съм от тези, които смятат, че Неджля сега обича Джем. Само дето, както вече казах, толкова важно нещо като брака не се гради върху такова "наследство" като тяхното - лъжа, разочарование, обиди... Дори и той да се покаже като истински доблестен мъж и никога да не и го натяква, колко пълноценно би се чувствала тя? Вечно изпитваща вина?

# 187
Lilac, Raliko, Cheburashka  newsm10
Ако бях на мястото на Али Ръза , бих оставила чиновниците да вземат техниката и мебелите. В края на краищата той е на ясно , че и от когото да вземат заем , няма начин да го върнат.

# 188
  • Пловдив
Относно ръчицата на доня Памперсита Mr. Green - актрисата е родена през 1941 година и към момента на тези епизоди е била на около 67 години. Така че хич не е първа младост, а си е баш злобно бабе Twisted Evil Crazy Mr. Green

Вижте я тук с каква фиешън Twisted Evil прическа е - с таз фибичка Laughing Crazy:

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 12:06 от Ледената кралица

# 189
Lilac, Raliko, Cheburashka  newsm10
Ако бях на мястото на Али Ръза , бих оставила чиновниците да вземат техниката и мебелите. В края на краищата той е на ясно , че и от когото да вземат заем , няма начин да го върнат.
Тъй де ! newsm10 Че и на обиден се прави!Родителите носят отговорност за постъпките на децата си!Добри,лоши-това е мнението ми!Пък нека си търсят под вола теле като им харесва!
На мястото на Али Ръза-строявам ги всички и обратно на село!Пък къщата ли ще продавам,ще се кундя ли...Ама чужди хора да ми плащат дълговете-моля моля! Naughty

# 190
  • sf
Ох,много добре я разбирам аз майката на Джем. Откакто родих малкия започнах и свекървите да разбирам. Ами то раждаш го, гледаш го, трепериш му , даваш всичко от себе си и накрая идва някаква джофра и ти го взима  Crossing Arms

# 191
Здравейте и от мен  Hug Вчера точно след 1 серия и началото на 2 ни спря тока Sick някой ако му се занимава да ми разкаже на кратко  newsm78

# 192
  • Вече на село
На Али Реза главата му все завряна в пясъка. И Хайрието с постоянното си шъткане е за убиване, ама и той - вечен безхаберник, макар и изключително честен. То се знае, че прекален светец и Богу не е драг, затова се случва така. Аз си имам една теория, че мъжът си остава дете до края на живота си и с това си обяснявам много от "мъжките" действия.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 13:40 от arina

# 193
Тези,които дадат пари на хора като Теким,могат да пият по една студена вода.
Не само,че няма да си ги видят обратно(всъщност,какво стана със заема,който Яман,натиснат от Ферхи ,отпусна на Шефкет и го спаси от лихваря?),но и ще ги оплюят,че не си знаят парите,а седнали на Теким хапките и такситата да броят.
Ферхи също би могла да им спаси кожите този път(няма начин да излязат от батака с това мислене).Има пари и смятам,че заради миналите дни,за да успокои гузната си съвест,че не е спасила глупака,дето й е мъж,от самия него,би помогнала.
Ако Теким бяха по-човечни с нея,по-широко скроени и признаеха правото й да бъде щастлива без Сина им,след като заедно не им се получи,мисля,че тя би им помогнала в бедата.Но не-Хайрие ще скубе,Али Раза ще чете надутата си лекция как тя ще е зле,те-добре.Естествено!Джем сигурно подкача от нетърпение да иде да целуне ръка на батко си в затвора,тъкмо може и с Оуз да се сдобрят.Пък другия път,като им дойдат кредитори,ще се преместят направо в Адапазаръ при дъщерята.Ако ги пусне Нехир,която няма търпение за зет-затворник.
След всичко,което преживя,Неджля вече знае кой е правилния мъж за нея и няма да си пропусне шанса.Не се и съмнявам,че от благодарност много ще се постарае,а щом на Джем това му е достатъчно-"дано е за добро".
Джаврие с този си жест си спечели доживотна виза за павилиона на сина си.Да й е честито на Фикрет,накрая пак тя ще сърба попарата.

# 194
Тази актриса от "Семеен сарай" не ви ли прилича на Аслъ или аз имам богато въображение.

Вчера като гледах серията се чудех на кого ми прилича и днес намерих снимката да я споделя с вас.

Общи условия

Активация на акаунт