Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 30 - Юбилейна и креативна!

• 50 640
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
  • Майничка
  Много ми харесват диваните, на втория етаж на Текинови, ма като гледам никой никога не сяда там.

Абе, знаеш ли, ако седнат Али Ръза и Хайрие може да ги счупят? newsm78
Сигурно затова ги предлагат все на по-слаби гости... Laughing

Но подобни мебели в 80-100 кв.м съвременно строителство, с 2,80м таван ще стои нелепо. В къща, макар и стара, с таван 4,20м е съвсем различно.

В последните серии ми се струва, че Ферхунде толкова се е забатачила, та сама не знае как да се отплете. Текинови пък са навряли глава в пясъка и си мислят, че за тях важи правилото "На праведника Господ му помага". Ама има и друго правило, дето по- на място ми се види - "На серсем пиле и Господ гнездо му вие". Wink

Мадам Джеврие ме кефи - усети се поизбутана в ъгъла и веднага задрапа да се върне в центъра на терена, при това искрено се забавлява. Демократ по душа ми е тя - усети ли, че някой много си вири носа и се мисли за класи над нея, веднага гледа да му го натрие. Joy  

Rozi-maxi, харесва ми страстта, с която отстояваш мнението си, но ми се струва, че твърде много демонизираш Ферхунде. Като те чета, ми се струва, че говорим за някакъв хибрид от Бисмарк, ген.Ромел, Гьобелс, Мефистофел и Мистър Хайд - обигран политик, стратег, манипулатор и изкусител + човек, страстно посветен на злото. Все ми се струва, че тя не е толкова сложна и мислеща напред личност, по-скоро е първосигнална, бърза и "витална" или "оцеляваща" (не мога да избера кое по-точно ще изрази мисълта ми), докато повечето други персонажи са по-умозрителни или поне инстинктите им са притъпени от възпитание в тази насока.

Имам предвид, че и тя, и други вършат откровени дивотии и си носят последствията, вредят на околните, но най-вече на себе си, само дето тя, като се спъне, се отръсква и продължава напред, клонейки към гьон-суратлък, пък другите пак продължават напред, но или оглеждайки се гузно ("какво ще кажат хората"), или разпервайки безпомощно ръце ("защо, Господи, тъй ни наказа"), или отдавайки се на интелектуално самосъзерцание ("как стигнах дотук, къде сбърках").  

Има, разбира се и такива, които пък на всяка цена се стремят да не повтарят същата грешка - към момента визирам Неджля, която сякаш на всяка цена избърза да се ожени за Джем, наблягайки повече на разума, отколкото на чувствата, както и Фикрет, която максимално се старае да избегне личната емоция в новото си семейство. А може би и Яман, дето го е ударил на живот и май не желае много-много да се вкарва в нов брак.

Ферхунде не е в мир със себе си, така е, те и доста други не са. Но пък Джеврие, като е в мир със себе си, защо околните не са в мир с нея? Али Ръза, като и той е в мир със себе си, защо допуска пробойни отвън в нирваната?

Dartanian, по отношение на страстта - напълно съм съгласна с теб. В този смисъл възлагам много надежди на бъдещия Али. Laughing

А по отношение на близостта деца/родители - имаме пример за двете крайности: изтървеш ли го отрано - после не можеш да му се месиш, а месиш ли му се много - после пак го изтърваваш.

Простете дългия пост, пиша го от половин час и не успявам да го публикувам. Mr. Green

# 706
От два часа насам си пуснах във vbox-a  3 пъти сцената с гръцката песен.Само как се връзва с кадрите, които дават.Не знам и дума гръцки, но мелодията е много нежна и в същото време тъжна.

Много са красиви Джем и Неджля, но ми е много мъчно и за Оуз с Неджля. Те поне изживяха такива силни мигове, макар и на  много  висока цена. Винаги съм била ЗА голямата любов, знам че не е вечна, но има хора, които никога не могат да я изживеят. Тоест, нищо не са разбрали от живота.
Всеки може да живее спокойно с някой, да се приспособи към него и без сърдечни чувства, но............любовта е нещо, което трябва да се почувства със сърцето!!!

Тъй като пускайки си песента, гледам и кадрите, виждам в майката на Джем висока класа жена. Независимо от това, което прави. Досега, винаги е била изискана и облечена с вкус. Стилна дама, наистина си личи класата.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 11:38 от Dartanian

# 707
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
gargamela Браво!   bouquet

# 708

Rozi-maxi, харесва ми страстта, с която отстояваш мнението си, но ми се струва, че твърде много демонизираш Ферхунде. Като те чета, ми се струва, че говорим за някакъв хибрид от Бисмарк, ген.Ромел, Гьобелс, Мефистофел и Мистър Хайд - обигран политик, стратег, манипулатор и изкусител + човек, страстно посветен на злото. Все ми се струва, че тя не е толкова сложна и мислеща напред личност, по-скоро е първосигнална, бърза и "витална" или "оцеляваща" (не мога да избера кое по-точно ще изрази мисълта ми), докато повечето други персонажи са по-умозрителни или поне инстинктите им са притъпени от възпитание в тази насока.

Имам предвид, че и тя, и други вършат откровени дивотии и си носят последствията, вредят на околните, но най-вече на себе си, само дето тя, като се спъне, се отръсква и продължава напред, клонейки към гьон-суратлък, пък другите пак продължават напред, но или оглеждайки се гузно ("какво ще кажат хората"), или разпервайки безпомощно ръце ("защо, Господи, тъй ни наказа"), или отдавайки се на интелектуално самосъзерцание ("как стигнах дотук, къде сбърках").  

Има, разбира се и такива, които пък на всяка цена се стремят да не повтарят същата грешка - към момента визирам Неджля, която сякаш на всяка цена избърза да се ожени за Джем, наблягайки повече на разума, отколкото на чувствата, както и Фикрет, която максимално се старае да избегне личната емоция в новото си семейство. А може би и Яман, дето го е ударил на живот и май не желае много-много да се вкарва в нов брак.

А по отношение на близостта деца/родители - имаме пример за двете крайности: изтървеш ли го отрано - после не можеш да му се месиш, а месиш ли му се много - после пак го изтърваваш.

Струваше си дългото писане. Казала си много умни неща, които те карат да се замислиш.  newsm74
А определението на Ферхунде е страшно забавно.  hahaha Joy Joy Joy

# 709
Що се отнася до двойката с бурни страсти - ами Фикрет и Тахсим на медения си месец бяха много сладки. То поне и показаха малко страст поне в първата" си брачна нощ. Но като цяло Оуз и Неджля изживяха доста страстно и  пламенно връзката си. Нима на никой от нас някога не й се искало да захвърли всички, да каже м.....а му на всеки и на всичко и да тръгне след "голямата любов". Пък било то правилно или не.

# 710
gargamela,  Hug Hug
Постът ти е забележителен. Дано да го изчетат повече съфорумци, за да разберат, че по-добре като теб по-рядко да пишат, но постове като твоите - съдържателни и даващи храна за размисъл.
Два пъти го четох!!! Peace Peace
Наистина си е струвало писането.  bouquet

# 711
ba4iiska Да кажеш "м...ка и" на сестра си и да избягаш мъжа и-не бих могла  нито да го направя,нито да простя дори само опит за това.
Но ако Оуз не бе т'ва говедо,което е,двете сестри едва ли  пак нямаше да се конкурират-то за една кукла са се били/образно казано/ като деца,пък като големи се видя колко им е умствения багаж.

На медения месец Фикрет бе наистина много хубава,напоследък и прическите и все по-хубави,и дрехите.Актрисата много ми харесва с меланхоличния си поглед,а в едното интервю пееше руска песничка  Flutter

# 712
Dartanian, как коя двойка? Разбира се крачун и малчо - Джаврие и Нуниш. Това е моята двойка, с каква страст обсъждаха хората на сватбата и подаръците на булката. Ами жабането от кошничката - това беше НЕЩО, по лесно би било Лейля да им даде направо кошницата и без това след тяхното ровене нищо не остана.  Joy Joy Joy

# 713
gargamela, както винаги в десятката  bouquet Hug. Момичета, връщам се отново в темата, баща ми е запален фен на филма и ме помоли да чета и да разказвам какво ще се случва. А и за да съм инфирмирана все пак Mr. Green

# 714
Идва края на темата. И следващата ли ще е без анкета или да си напънем мозъчните клетки да даваме предложения.  Mr. Green

# 715
ba4iiska Да кажеш "м...ка и" на сестра си и да избягаш мъжа и-не бих могла  нито да го направя,нито да простя дори само опит за това.
Но ако Оуз не бе т'ва говедо,което е,двете сестри едва ли  пак нямаше да се конкурират-то за една кукла са се били/образно казано/ като деца,пък като големи се видя колко им е умствения багаж.

На медения месец Фикрет бе наистина много хубава,напоследък и прическите и все по-хубави,и дрехите.Актрисата много ми харесва с меланхоличния си поглед,а в едното интервю пееше руска песничка  Flutter
Наистина много задълбахме и се ограничихме в конкретна ситуация. Аз говоря по принцип за страста. И аз като Хайрие - Боже, нима останах неразбрана?

# 716
ами относно анкетата за страстните двойки ми харесва идеята
мисля, че в момента играта между ферхи и левент е доста интересна и страстна...

на оуз и неджлято също беше с мнооого силни моменти.
а фикрет и таксин не знам защо ама не ми вървят много. може би, когато той я целуна пред майка си най- ми хареса като  момент от тяхнаа любовна връзка...

# 717
  • Там някъде......
Здравейте,може ли да ми дадете линк към снощните серии на филма,че не можах да го гледам!Благодаря предварително   bouquet

# 718
И аз да се включа тук Hug Поздравления за темата, а относно вчерашната серия- Неджля и Джем бяха много сладки Two Hearts

# 719
 Joy Joy Joy
Досега за Джафки и Нуниш четох Дон Кихот и Санчо Панса,
Крачун и Малчо, бих добавила Лаурел и Харди, но сте много млади, едва ли ще ги знаете. Joy  Joy
По им прилича Куко и Пипе! Joy Joy

Руската песничка, която пееше в интервюто актрисата я научила от съседка-рускиня, когато е живяла като малка в България.
Много сладко я изпя- Солнечный круг, небо во круг, ето рисунок мальчишкий................
Дано да съм го написала правилно, да ме извинят рускопишещите, ако не е! Hug

Сладка капка , иди във vbox-7, цъкни "гледай" и...............гледай. На втора страница ги има и двете серии  по  4 части.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 12:16 от Dartanian

Общи условия

Активация на акаунт