Студ скова страната, ЮЛЧЕТА надуват ни главата!

• 28 330
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
 За ваксините- слагам ги защото нямам избор- Йоанна трябва да ходи на ясла и ДГ, няма кой да я гледа  Tired А ако ми е и безплатна, ще се радвам, но за сега не ми е... не знам поради какви причини...ще чакам ....

За кърменето- ние си се кърмими усилено минимум 4-5 пъти стабилно и още толкова ей така измежду другото. Леко вече ми дотегна, но идеята за отбиване също не ми харесва- на кантар съм, но ми е по- лесно да кърмя, отколкото да си създавам допълнителни главоболия и така си вървя по течението. Тайните ми надежди са на есен като тръгне на ясла, кърменията да се разредят на две дневно ( сутрин и вечер) и ще видим до къде ще я докараме...

За рожденния ден- мъжа ми има къща на село, чиито двор в момента оправяме ( правим каменно барбекю, навес , детска дървена къщичка, басейн и т.н.) и мислим да си направим едно градинско парти стига времето да го позволява, за да могат и децата да беснеят на воля и ние да сме доволни и на чист въздух  Peace

# 91
И кърмя, все още. Когато сме заедно Йоана суче по цял ден, когато съм на работа суче по цяла нощ. Много мислих, но сега сме в процес на отбиване. От известно време и обяснваме, че "токитата са празни и мама като ги напълни тогава Йоанче ще суче" понякога номера минава, понякога не в повечето случай сама иска да се увери. Днес я оставихме на Велинград с баба й и дядо й, леля ми живее там и и имат голяма къща с двор. Ще отидем да ги вземем другата седмица. Надявам се всичко да е наред. На мен ще ми е много трудно, тъй като имам доста мляко, но прецених, че сега е момента. Когато се видим, ако не се сети и не поиска, няма да и предлагам.

За рожденния й ден ще ги съчетаем с кръщене. Миналата година не успяхме, но тази година съм съм обещала на себе си и ще го изпълня. Все още обмисляме дали да е в тесен семеен кръг или по-така. До другата седмица трябва да решим.

# 92
  • Варна
Астарта, дано вече е по- добре Илия  Hug. Иначе Боби ще го пусна на ясла пробно, но може би чак на есен, не ми ражда главата какво бих правила, ако той е там, а аз сама вкъщи  Crazy.
Села ви, дано е успешно отбиването на Йоанка.
Аеля, все едно описваш Боби, обаче той е отбит преди 3 месеца, така че няма връзка, има случаи, в които с прилъгване успявам да го накарам нещо, но в повечето случаи не е така. Изпада в истерия почти всеки път като се прибираме от разходка, когата го мия, сменям памперса, обличам, събличам. Онзи ден откачи, защото искаше бру от под дивана, а там имаше поне 20 и ги вадех трудно, всяка блъскаше с ярост, докато не стигнах до тази, която иска  Crazy.
Честито на Рита Зита   bouquet!

# 93
Да, за този линк става дума, друго по-подробно нямам като инфо така или иначе. Също не знам дали ваксината става неефективна или опасна, все си мисля, че по-скоро първото, не се тревожете толкова.

Дано отокът на Илия премине вече и да няма други притеснителни неща.  Hug

Рождени дни на дете под три години са ми мъчение и излишно натоварване...нито е да ги оставиш да си играят, нито всички се забаламостват с аниматори, все трябва да има някой покрай децата, не си е работа. Нямам идея какво ще правим с РД-то на Ели.
На Яна - има идея да е на един басейн наблизо, но сме се разбрали да е само с три деца по нейн избор, защото като си платим входа за басейна, включително и на по двама родители на дете и наши, като вкараме някаква почерпка и торта, там като поръчваме в продължение на 3-4 часа разни неща за пиене и мезене...плюс баба да помага за Елена -  8-9 големи и 4-5 деца и новородено - предостатъчно ще ми е.  Crazy Тази година имат и лагер на море от градината и за там пари ще се дават...

Роси, може да не се мъчите толкова, към 4-5 месец кърмата ти сама драстично ще намалее или спре - хормонално така са поставени нещата. Ели сучеше по 5-6 пъти и за три дни сама се отказа след Нова година, а накрая видимо си усещах, че са ми празни гърдите и суме ей така от навик. В рамките на седмица преди това сама си махна и нощното сукане. Изведнъж пропи вода, ама изведнъж. така че ако успееш да ги оставиш да са дори 3-4 сукания - няма страшно, той самият вероятно няма да иска.
Гледай ти самата да не му предлагаш за успокоение след падане и разни ей такива, а само като е наистина наложително.

За неберемените които държат да отбиват - на български има много малко написано и то добро, в блога на Хедра според мен е единствената читава статия.

Много хубаво това с къщата с двора, чудно.

# 94
  • София
Аспарта, дано Илия вече е наред Hug

Роси, и при мен кърмата намаля чувствително и като че ли промени вкуса си. Последно ми беше останало едно кърмене за приспиване вечер. Не ми тежеше и нямах намерение да го спирам. Обаче при последния опит да накърмя Маги тя много отвратено ме отблъсна, направи физономия като че ли и се повръща, порева малко и заспа. Мисля, че сегашното поведение на Сами е просто съвпадение и няма връзка с отбиването.

Ние тази година няма да празнуваме рождения ден на Магдалина. Ако бебо си изчака датата ще ни изпишат точно тогава. Тати за поредна година ще получи специален подарък за рождения си ден Heart Eyes Ще вземем една торта за тройния празник и толкоз.

# 95
И аз кърмя. При всяко приспиване, понякога и за успокоение, като е много нервен от нещо. Какво има в гърдите, Бог знае, вероятно нищо вече. Но може би посуква някаква коластра все пак, знам ли.

Рожден ден много ми се иска да празнуваме, но много зависи кога ще родя. Никола ми е на 17ти юли, а последно онзи ден лекарят ми сложи термин 16 юли с новото бебе, така че Божа работа...

За ваксините не ми се говори. Толкова много истории за странични реакции чувам и чета напоследък, че е ужасна цялата работа  Twisted Evil

# 96
ДеЩо, не се мъчим, просто видях възможност да го отбия постепенно и използвам, че на мен не ми е много комфортно. Зърната са ми доста чувствителни, особено на едната гърда и ме боли в началото. Понякога и корема ме заболява от сукането, а той иска да си цока продължително и като му кажа "стига толкова, че ме боли вече", се разстройва повече, отколкото ако изобщо не съм му дала да суче. Вече втори ден не е сукал изобщо. Вечер малко се обясняваме, но горе долу минава номера. Ако за него беше много тежко и плачеше, щях да му давам, че не мога да го гледам как се мъчи. Някак постепенно забравя да си иска и не е настоятелен, когато поиска.
Иначе на бюст го докарах напоследък Laughing От както намаля сученето и от бременността, визуално добиха вид bombs Поне още известно време ще имам що годе бюст, преди окончателно да се превърнат в печени чушки tooth

Катче, Миленче, при вас ще е весело около рождения ден на децата тази година Mr. Green А и после ще има да празнувате през юли Party

# 97
Роси, виж дали от тук не може да си вземеш някой идейка за отбиването http://xedra.wordpress.com/2010/01/01/weaning/
Но щом сте стигнали до там два дни почти да не е сукал - скоро ще се отбие съвсем
За навън може да приготвиш някакви нови играчки и дреболии, които да му предлагаш като усетиш, че се изнервя или изморява и ще му се досуче, ако можеш хващай моментите преди да е много изморен или нервен и го забаламосвай по друг начин или пък ако има кой да го поема в такива оменти - пак ще ви е от полза и по-бързо ще стане
Стискам палци

Елито повръща, сега спи

# 98
Оооох, ние нали сме абонирани за Пирогов, та днес пак ги посетихме. Анна следобяда глътна една монета от 2 стотинки. Педито каза, че ако е спокойна и всичко е наред нямам нужда да я снимат. Дадох й картофено пюре и се заредих с търпение за следващите 72 часа.
Добре де, но тя вдигна вечерта температура и беж към болницата, снимаха детето касичка, както я нарекоха и видяхме, че е слезнала, трябва да я чакаме. Докторката каза, че има нещо удебелено в червата, може да очакваме разстройство, а батко й от два дни е болен, но вдигна Т малко вчера и аз не направих веднага връзката. Та от утре и двамата ще са на диета.

Честита бременност на Тони барабони, лека и безаварийна! Какъв е този бебевалеж, много се радвам на всички осмелили се Hug Бухтичка да не се ослушва  smile3534

Честита бебка на Рита Зита  bouquet

Бях на погача онзи ден на моята приятелка, уж щях да снимам бебока, но не ни остана време. Обаче това малкото е толкова сладко и така хубаво мирише... Ако отглеждането и възпитанието на бебета и деца не беше толкова трудно щях да имам поне 5 Heart Eyes

Какво още исках да кажа newsm78

# 99
Здравейте момичета, толкова се радвам, че се увеличава бройката на бременните Юлски майки.
Страхотно е да имаш две дечица вкъщи. Понякога ми идва в повече, но и това е в реда на нещата с две малки слънца, всяко от което си иска своето.
Андреас расте с пълни сили, на два месеца тежи 6300 и е 59 см - истински мъжага. Карина много му се радва, иска да го люшка, гушка и целува /засега не го храни/.
За рожденият ден на Карина ще направим малко градинско парти.
Ето и малко снимки на Карина и Андреас:
http://rummito.snimka.bg/children/andreas.503881

Стискам палци на ДеЩо за предстоящото раждане и много късмет на всички бременни.

# 100
Румито, браво на теб и всички, които очакват второ бебче толкова скоро. Не мога да ис представя палавия Сами и бебе, че кого по-напред ще гледам.

Дещо, дойде ли верме за раждане ShockedСякаш вчера беше.
честит 24 май на всички!

# 101
Привет момичета Hug

Честито на Тони Барабони-леко бременеене и здраво бебче желая.

На мен рожденния ден ми е направо мъка-Бора и сестричка ще бъдат при наште в Бг,а ние в Анталия и ми е много мъчно отсега Sad
Ще ги закарам децата в Момчилград на 11 юни и се връщам обратно на 20.След това чак септември ще ги прибера-да видим как ще се справим-мама с тях,а аз с раздялата.....

Дещо, дойде ли верме за раждане ShockedСякаш вчера беше.
И на мен така ми се стори-леко раждане и от мен Hug

Румито-прекрасни дечица Heart Eyes

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 14:19 от ames

# 102
Руми,разкошни сладурчета  Heart Eyes

Амес,представям си  как се чувстваш  spoko

Честит празник на всички!

# 103
Даа, вярно сякаш беше вчера. Животът си тече с пълна сила. Винаги се натъжавам като се замисля Tired

Румито, страхотни са ти дечицата, супер мен е номер едно, кака му също Heart Eyes

Анна цял ден нищо не е хапнала, а трябва да се храни заради тая пуста стотинка Confused Предлагам й картофи под всякаква форма, както ни казаха в болницата, но тя не иска. Ще намразя картофи и дълго няма да ги поглеждам. Все така си поддържа температура, явно се бори с вируса Thinking

# 104
  • София
Дуци, дано излезе скоро тая стотинка и да оздравяват анна и пепи.  Praynig

като прочетох това за пентаксима и яда, че си го купихме седмица преди да стане безплатен, моментално ми мина. то пак не е гаранция, но... да са ни живи и здрави децата  Praynig

яна беше царицата на сватбата. е, след булката, разбира се. беше весела, издържа до 1ч. и не спря да танцува. обра всички точки.
единствените издънки бяха, дето като трябваше да вървим на сватбения марш пред младоженците и да хвърляме с нея цветя от едни кошнички, тя първо обеща да върви с мама и да хвърля, а после като взех да ги мятам се разплака за цветята, че били паднали...  ooooh! добре, че майка ми веднага я изтегли от пътеката и продължихме без нея.
другото е, че в църквата каза "па!" на попа с идеята да го сплаши, а после повтаряше "ауя" (алелуя) след жената, която пееше  hahaha

астарта, и на яна и се образува такава бучка след ваксината, но не колкото яйце, а мъничка. образува й се винаги след ваксина не само сега.

Общи условия

Активация на акаунт