Сами си гледаме детето

• 11 166
  • 243
  •   1
Отговори
# 195
Специално за Звездичка - gelukkig verjaardag, sterretje Simple Smile  bouquet

# 196
  • Варна
За мен гледането от баби има и друга страна, освен физическото отменяне на родителите. Казвам гледането (целодневно, целоседмично), а не гостуването за два часа през уикенда. Нашите родители, без да ми се обиждат връстниците им, са си соц поколение, това им е дало отражение на светогледа. Нали ги гледам по площадките - едната го плаши с циганите, другата с Торбалан, не искам аз баби да ми възпитават децата, а то е неизбежно, ако цял ден са с тях. Рядко има адекватни (пак прощавайте) баби. Детската градина е в пъти по-добър вариант от бабиното отглеждане.
Иначе, за час- два да ме смени и да ми разходи бебето или да ми сготви- да, приветствам такава баба. Но дилемата дали сами да си гледаме децата или да прекарват значително време по баби никога не ми е стояла.

# 197
Валенцето
 разбира се, че няма да спираш да мечтаеш , а да им обръщаш внимание ще е огромна грешка. Hug

Не тази вечер, Жозефина!!!
аз днес нямам р.д. Hug

# 198
Валенцето
 разбира се, че няма да спираш да мечтаеш , а да им обръщаш внимание ще е огромна грешка. Hug

Не тази вечер, Жозефина!!!
аз днес нямам р.д. Hug

Така де, на патерици, забравих да добавя.

# 199
  • София
...любопитството в конкретностите на всеки срещнат е направо изнервяща непоносима и не дай си Боже да не се вписваш в идеята и начин на живот на масата, още повече ги предизвикваш да се ровят и да се опитват да научават информация. ooooh! Дори е имало случаи на ЛС някои хора да проявяват любопитство за конкретни неща за живота ми, решили, че щом пиша във форум, и все едно съм в Биг Брадър длъжна да давам обяснение.  Shocked  Laughing  
Е, това е национална черта.
Ако това ще те успокои, на мен също ми е страшно неприятно да ми ровят в живота, обаче го правят. Любопитството няма ограничения. И липсата на възпитание, но това е друга тема.
Просто не се ядосвай за такива неща, а по отношение на детето, исках още вчера да ти кажа, че не си избираме децата, така, както не си избираме и родителите.
Понякога се случва Господ да ти изпрати дете, което, може би ти ще съумееш да въведеш в живота пълноценно, докато някой друг не би се справил.
Ти си силен характер и не се отказваш лесно, просто приемаш, че това е един от компромисите, които си заслужават в този живот.
Казва ти го човек, който отлично знае какво е компромис и какво е дете с особености.
Хубавото е, че си имала избор. Аз мисля, че си взела правилното решение.
Любопитковците и досадниците- ДГД.

# 200
Вашите деца не спят ли? Thinking
Ами спят. А Вашите деца не се ли будят през нощта? Защото моите се будят, и като съм ставала по 2-3 пъти, а като са болни и по-често, за удобство не броя цялата нощ - та 24 часа.
В Германия съществува тъй наречената "Babyklappe" - "прозорец за бебета" - място, където майки оставят анонимно децата си, ако не могат да се справят с тях. Може да са новородени, но не е задължително. И не говорим за Средновеовието, само от 2000 до 2009 са отворени 80, оставени са около 200 деца в тях. Може би ако майките изобщо и по принцип не стискаха зъби, а се оплакваха повече, околните (баби, роднини, ако ще и съседи) щяха да реагират, сами да предложат помощ и нямаше да се стигне дотам.

# 201
Ази,
"Понякога се случва Господ да ти изпрати дете, което, може би ти ще съумееш да въведеш в живота пълноценно, докато някой друг не би се справил."
Това е едно от най-умните неща,които съм чувала. smile3501

# 202
сами си гледаме децата и да ви кажа да имаш баба , на която да го оставиш за ден -два или за 3 часа е лукс който няма как да си позволим , така че тези които имате радвайте се , смятам че и за детето е добре да бъде гледано и от баба си и от дядо си , не само от мама и тати , а пък мама и тати да не са от желязо ... и те са хора и имат нужда от почивка понякога . А около мен децата се гледат от бабите си от чисто практическа гледна точка , бабата е пенсионерка , майката ходи да работи за да влиза вкъщи още една заплата, или бабата води и прибира детето от градина защото почти няма бг работодател който да ти съобразява работното време с това на градината или да се радва че взимаш болнични да го гледаш ако се разболее

# 203
Ами спят. А Вашите деца не се ли будят през нощта? Защото моите се будят, и като съм ставала по 2-3 пъти, а като са болни и по-често, за удобство не броя цялата нощ - та 24 часа.

Rolling Eyes ами не, моето спи като заклано агне. Никога не се е будила нощем.

# 204
Будят се, случва се, но не будуват по 24 часа, че да си лепнат за детето толкова, така, както се цитира нагоре, че си по 24 часа в денонощието над децата.Все пак това са периоди.Не е доживот.И ако се замислим-доста кратки с тези периоди.Обаче имам позната, чието дете завършва училище, но тя все това намила, как не спяла била навремето. CrazyГолямата ми дъщеря дори и да стане-аз не съм и нужна-за каквото е станала-ще си го свърши и сама.Малката до известна степен-също, от време на време идва да се гушне при нас, което пък на нас ни е приятно/няма по-прекрасно нещо да ми мирише на моите си деца, аз лично много обичам сънени да ги гушкам Crazy/Стане нощем, дойде при нас, погушка се, пък като и отеснее си стане пак и си легне при сестра си.
Принципно, когато нещата се случват с желание, без дразнене, не тежат.

# 205
В Германия съществува тъй наречената "Babyklappe" - "прозорец за бебета" - място, където майки оставят анонимно децата си, ако не могат да се справят с тях. Може да са новородени, но не е задължително. И не говорим за Средновеовието, само от 2000 до 2009 са отворени 80, оставени са около 200 деца в тях. Може би ако майките изобщо и по принцип не стискаха зъби, а се оплакваха повече, околните (баби, роднини, ако ще и съседи) щяха да реагират, сами да предложат помощ и нямаше да се стигне дотам.
Божеее, аз си мислех, че бейби клапетата са само за новородени, жалко че и по-големи деца се оставят.
Виждала сум ги има ги в някои болници в германия, като се остави бебето, един сензор отчита 30 сек и ако бебето е още там се задейства аларма в сестринската стая, поне така беше при нас навремето.

# 206
И не говорим за Средновеовието, само от 2000 до 2009 са отворени 80, оставени са около 200 деца в тях. Може би ако майките изобщо и по принцип не стискаха зъби, а се оплакваха повече, околните (баби, роднини, ако ще и съседи) щяха да реагират, сами да предложат помощ и нямаше да се стигне дотам.

200 оставени деца в страна с 80 мил население... Значи това би се равнявало на по-малко от 20 дечица в България за девет години... Много са си наред германците, на нас ни куца логиката!

Колко майки забременяват и се събират с бащите само, защото няма накъде с бебе.. Да не говорим и колко абортират нелегално, а дори и в напреднали месеци, когато вече е опасно... Ако имаше такова нещо и в България, доста бебета щяха да спасят.. Но анонимност нямаш при нас н-и-к-ъ-д-е  Crossing Arms

# 207

Не е доживот.И ако се замислим-доста кратки с тези периоди.Обаче имам позната, чието дете завършва училище, но тя все това намила, как не спяла била навремето. CrazyГолямата ми дъщеря дори и да стане-аз не съм и нужна-за каквото е станала-ще си го свърши и сама.
Принципно, когато нещата се случват с желание, без дразнене, не тежат.
Така като гледам, зависи от възрастта на децата. Моите са на 3 и 5, малката доскоро не можеше да излиза сама от леглото и като и се допишка, ставах. И по принцип си спи неспокойно, сънува, говори насън. Но като гледам как е при теб - има надежда.
За babyklappe - информацията ми е от Bикипедия, и на мен ми беше интересно да разбера, че отварят нови, мислех си, в днешно време такива неща вече няма. Не става много ясно дали 200 бебета са за целия период от 10 години, а и това са само официално известните случаи, все пак се стараят да пазят анонимност. Друг източник сочи, че през 2008 в Германия са били изоставени на други места 40 деца, от които 8 са били намерени живи. Така че има и статистика в сянка. Мисълта ми беше, че около тези момичета е имало хора, които са си затворили очите, не са помогнали с нищо.

# 208
Прави ми впечатление този израз. Толкова ли е ненормално? И как си ги гледат несами?
И на мен ми е чудно.
Пардон,извинете не изчетох нищо,освен първото мнение.
Не разбирам,вие хора,като правите деца да не би да очаквате друг да ви ги гледа?
И аз я засичам тази реплика през 2-3 поста,ама написана с такава мъка и съжаление,че им се чудя на тези хора как си гледат после детето в очите,след като го чувстват един вид като тежест?

# 209
Aбе, като го правят, не викат никой да им помага.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт