Сами си гледаме детето

• 11 195
  • 243
  •   1
Отговори
# 225
И предполагам никой не те гледа странно, че с децата ходиш някъде.Тук на това се набляга-че си длъжен да се обясняваш защо си с децата-май такава хипотеза се изгради.До някъде е така.Ето-случило се е и мен да питат.Апропо-и аз на лекар ходя с децата, ако е във време в което не са на градина/училище. Grinning

Ами не, не ме гледат странно, даже напротив, тук в Австралия това е нещо нормално, да ходиш с децата навсякъде. Въртяха столове, сукаха лекарите, докато ги нагласят че да не гледат много много докато ми правят гинекологичния преглед  Crazy Цирк  Mr. Green И във всеки медицински център има детски кът или играчки  newsm78

Дори и приятелките ми австралийки не си оставят децата при родителите си, няма я тази практика. Когато имат да излизат някъде, което е рядкост, наемат детегледачка за час-два и плащат по 40 долара на час за две деца Wink

# 226
Имам две приятелки, които са поверили отглеждането на децата си на бабите. Едната баба е сравнително млада ( 59 г.), но другата жена е на 72 г. Понеже живеем съвсем близо до тях, често се засичаме на детските площадки. Не знам дали можете да си представите какво напрежение и стрес изживява по-възрастната жена, в старанието си да опази и наблюдава три годишният юнак. И двете допълнително се затормозяват от чуждия език, който изобщо не разбират. Много им е трудно, но знам, че дават всичко от себе си. Предлагали са ми да оставям сина си за час-два, докато свърша важен ангажимент, веднъж се възползвах, и честно да ви кажа - тази помощ ми се стори безценна! Не го казвам за да се правя на интересна. Просто за четири години подобно нещо не се е случвало. Вървях по улицата и усещах, че нещо не е наред, все едно ходя без една ръка или нещо подобно. Понеже детето ми абсолютно винаги е било с мен, навсякъде, без изключение, изведнъж се почувствах, меко казано, странно. И не виждам какво има за хвалене. Напротив, жалкото е, както писах в първия си пост, че детето много рядко контактува с бабите си, а определено това би го обогатило.
Абсолютно съм съгласна, че детегледачката не е най-удачният вариант за всяко дете. Тук цените са съвсем разумни, но аз не мога да си поверя детето на който и да е. Моето може и да е параноя.

# 227
''Ами аз сама съм си отгледала двете деца,майка ми оставаше с тях само по час,два следобяд.
А когато излизаме с мъжа ми вечер,винаги е след като заспят и така майка ми не се уморява,гледа телевизия докато се върнем"

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Joy Joy Joy
Този бисер го чух от  една приятелка,когато и измрънках ,че нямам против да си имам и свекърва около мен,
стига да  подава и по една ръка помощ понякога  Peace
Разбрах,че няма начин да ме разбере,защото не знае какво е. Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Много често,се губи личният контакт на двойката в такива случаи.
Единственият начин да излязат да се разведрят от вечно повтарящото се  ежедневие е да излизат отделно.Грижи,супермаркет,памперси и в един момент темата на  разговор основно е детето.
Също са ми правили и забележка докато стоях на опашката в един магазин,че къде съм го била помъкнала това дете  Rolling Eyesи като пазарувам да не го взимам с мен...Ами какво трябваше да отговоря,незнам....

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 18:30 от susie

# 228
Сузи,следващият път предложи на питащия са излезе с детето и да го гледа пред магазина докато излезеш Grinning
Знам,че не е по темата,но ми хареса линийката ти-поздравявам те за успеха!

# 229
Имам две приятелки, които са поверили отглеждането на децата си на бабите. Едната баба е сравнително млада ( 59 г.), но другата жена е на 72 г. Понеже живеем съвсем близо до тях, често се засичаме на детските площадки. Не знам дали можете да си представите какво напрежение и стрес изживява по-възрастната жена, в старанието си да опази и наблюдава три годишният юнак....

Преди няколко дни в детската градина, където ходим събота и неделя да си играят децата, един дядо на 73 г. ми проплака буквално, как не издържа и не е на възраст да отглежда активно внучката си ( на 2г.). Майка й е забременяла с второ дете, и е преценила, че ще й е пряко силите да си гледа първото, за това го е оставила на бабата и дядото в друг град изобщо  Tired Много ми стана мъчно за човечеца....

# 230
Васе,подозирам,че просто е решила,че ще си изкара една спокойна бременност,но не изключвай и усложнения.На мен ми беше толкова лошо,че не можех права да стоя.Отслабнах 8кг и накрая влязох в болница.Просто беше кошмар и вече знам какво е,когато някоя бременна ми каже "ненормално лошо ми е"./Гледах малката по принуда,но само аз си знам как/.

# 231
Знаеш ли, не се замислих за такъв вариант  Embarassed  Може да има тежка бременност, да.
Просто, така ми стана мъчно за дядото, имаше сълзи в очите като говореше за дъщеря си и внучето си. Вика ми : "Аз, да изкарам да стане първи клас, тогава няма да ми е проблем, даже сам ще си я искам, при мене..." За бабата не знам къде беше, но този дядо беше и двата дена сам с внучето.

# 232
Аз пък не съм си обременила родителите. Баща ми е на 72 г. и работи до скъсване на вилата - земеделска работа. Само по за 1-2ч. съм го навивала да гледа малкия, и то не за да отида в барчето, а когато съм имала неотложна работа вечер  - например учителски съвет, работя като учителка. А свекърва ми е на доста години - 79г., но изгледа внучето на другия си син, което е с 2 год. по-голямо от моя син. Не са го дали и 1 ден на ясла. Като си помисля, че моето дете през половината от времето е болно, и даваме пари на детегледачка, защото никой няма да ме търпи на работа като отсъствам през 50% от времето, направо съм си луднала на тази тема - значи за едно могат, а да се позаинтересуват от внучето си не могат.

# 233
За съжаление е така.Но,колкото и да е банално,те губят.
Васе,ако той мисли,че са оставили внучето за повече от няколко месеца,значи си била права в предположенията си.Наистина тези хора трябва да са краен вариант.Аз се изморявам,а за тях не знам.
Mademoiselle Chocolate ,забравих да пиша колко ми харесаха думите ти.

# 234

Преди няколко дни в детската градина, където ходим събота и неделя да си играят децата, един дядо на 73 г. ми проплака буквално, как не издържа и не е на възраст да отглежда активно внучката си ( на 2г.). Майка й е забременяла с второ дете, и е преценила, че ще й е пряко силите да си гледа първото, за това го е оставила на бабата и дядото в друг град изобщо  Tired Много ми стана мъчно за човечеца....

На мен ми стана по-мъчно за детето.

ira_d
 каквито и да са усложненията не бих зарязала едното си дете за сметка на другото... Peace
Освен ако не е в болница и е самотна майка.

# 235
Абе какво зарязване на 2 год. дете за няколко месеца, че е при баба и дядо  Crazy Ами ако майката е с контракции и болки, или с кървене примерно и трябва само да лежи, какво - хайде да си загуби бебето в името на това сама да си гледа първото дете ли? Важното е, че тогава ще е майка героиня. Това, че на дядото му тежи - лошо, ами нали има и баба. Все ще го изгледат няколко месеца. Не е речено, че там ще векува. И аз като бях бременна пратих сина ми за месец и нещо при баба му, за да си изкара там шарката. Е, на нея вярно не й е тежал никога. Хич не ме притеснява, че според някого е трябвало да си го гледам аз денонощно и да се притеснявам. Всъщност лекарят ми ме посъветва ако има кой друг да гледа детето, веднага да го изпратя, преди да се е разболяло.

Освен това от опит знам, че баба и дядо, които не искат - те никога не гледат внучета наистина. Моите родители не са гледали децата ми и за 1 ден, никога. Който се е навил да гледа дете, все има някакво желание  Peace

# 236
Изключвам тези жизненоважни моменти,в които се налага някой да поеме детенцето за 1-2 часа.Ама това не е гледане и от други хора,а временна помощ.

Е, в такъв случай разбери, че тези, които казват, че сами си гледат децата, нямат никого на разположение за временна помощ,  а почасовото наемане на помощен персонал е не винаги възможно или удачно за всеки случай и дете. А на теб какво ти пречи кой как се изказва за собствените му деца, ако и да ги приема за грижа и трудност? Като си родиш свои , гледай си ги сама, пей си и не се оплаквай.  Wink
Ами пречи ми,защото наблюдавам лично такъв случай,за който съм говорила. И е много грозно отстрани.
Не знам кой как си гледа децата тук,защото нямам наблюдение върху тях,така че не ми пречат техните изказвания за това как си гледат децата.
Мъчно ми е специално за едно детенце,което е на 10 години и майка му сигурно го е гледала максимум 1 година общо от живота му.
Се едно де,не е ваша работа.
Приятен ден и си гледайте децата както искате Wink

# 237
Е, не говорим за такива случаи. А за помощ поне за няколко часа, или даже ден от седмицата, а защо не и седмица-две през лятото. Даже на машините им се прави ремонт, имат дни за профилактика, а какво остава за човека. Защото гледането на дете е 24 часа в денонощието.  И то за доста време - години, десетилетие, десетилетия. След 12-13 годишна възраст вече може и да го оставяш само. Но дотогава... Shocked Shocked Shocked

# 238
 Мен пък само ме карат да им я оставям за по няколко месеца Crazy лятото, но няма да стане, малка е още. А и съм сигурна, че ако им я оставя ще клекнат на първата седмица, какво остава за месеци...
 На този етап не сме се разделяли с дъщеря ми за повече от няколко часа. Ако трябва да бъда съвсем честна- имам желание да разпусна, но просто в момента няма как да стане, малка е, търси ме, има нужда от мен.

# 239
Гледам си децата сама вече няколко месеца - бабите са далеко и работят, мъжът ми в е чужбина. Песен е. Няма какво да се оплача - баткото на градина, с малкото времето минава в гушкане и игра. Навсякъде мъкна малкото по институции и магазини, с кола съм. Пазарувам си с заедно с децата, не е било проблем.  newsm78 Сутрин водя баткото на градина /в студ и жега/, влизам вътре в градината с количката. 10 баби накацат да му щипят бузките на дребното и пу-пу мина вече годинка и не се е разболявал. Whistling
Бях бременна в 9 г.с. когато баткото ми докара варицела, и последните седмици преди раждане се домъкна със скарлатина. Но не ми е минало и през ум да го давам на някой.

Наложи се тази събота да ходя на панахида и като няма на кой да ги оставя и отидох - послушни, не ми пречат, на сянка. На баткото обясних кой е на небето и толкоз. Излишни въпрос нямаше, макар бая се дерзаех цяла нощ какво да правя, но отидох от уважение......

Сама се оправям по-лесно с възпитанието отколкото ако има някой да ми противоречи на методите. Mr. Green

На мама и свеки мога да разчитам само за лятото. Аз много обичах да бъда при бабите и имам прекрасни спомени. Но както споменах са далеко..........чак на другият край на БГ.

Госпожите на пейката в градинката "жива ме погребаха" като разбраха що мъж ми не се мярка. Аууууууууу, как ще се оправя сама.... Сега само цъкат с език. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт