Сами си гледаме детето

• 11 212
  • 243
  •   1
Отговори
# 75
Моя приятелка е всеки уикенд сама- всеки втори малката е при баща си, а другите два-три- при баба си. Харесва и да я гледа и не виждам нищо лошо.. Другата ми позната дава детето си вече трето лято за месец и половина при майка си в друг град. Това е времето, в което ходят с мъжа и по почивки, правят ремонти, скъсват се от нощен живот  Laughing...

Мисля, че всяко семейство е намерило най-подходящото за себе си.. А някои нямат избор.. Преди обаче да стана мъченица и мрънкач, бих ангажирала някой за час-два дневно.. Щастлива мама, щастливо семейство!

# 76
  • Най-сетне у дома

И изобщо, темата май се отдалечи от замисъла си. Не мисля, че има хора, които се хвалят, че отглеждат сами децата си, по-скоро има мрънкащи, че някоя баба е отказала да им погледа децата. Поне такова е моето впечатление от болшинството теми тук.

КакСийке, вярно е, измести се! Аз обаче не знам дали се мрънка, защотот "човек не може едно кафе да отиде да изпие без баби", или защото е адски обидно родителите ти да не се кефят на общуването с децата ти. Като бях бременна, майка ми се кълнеше, че е минава да види веднъж месечно детето, най-много за час, щото който си имал деца, да си ги гледа. Ами, много ме болеше от това, не заради кафето, просто ми се искаше жената да се редва на появата на внука си, ха сега, нека съм инфантилна или квото там. Парадоксът е, че мен са ме отгледали двете ми баби, от 1.5 години до 9 пълни. После, когато детето се роди, отне 2-3 месеца и - ела да видиш, не можеш да й го извадиш от ръцете!
Определила съм им да си прекарват време само за тях двамата и много хубаво се забавляват един с друг. Няма ревност от моя страна. Та, ако майка ми беше останала на старата си позиция, и аз щях да мрънкам. Ей така, щото щеше да ми бъде мъчно, ако майка ми няма порив за близост с детето.

Та, можем ли да обобщим, че има два вида мрънкане? Едното чисто практически, че нямаш помощ и друг вид - че ти е криво за липсата на интерес на родителите ти към децата ти, по емоционални причини?  
Сещам се и за трети вид мрънкане - ревностово. Ако бабата се радва и помага за децата на брат ти/ сестра ти, пък за твойте - не. Тук често виждам и това. Та, не е проста тая работа с мрънкането   Grinning Hug

# 77
...Ако той има някакъв ангажимент, аз ги гледам. Ако аз имам излизане - той застъпва на смяна. За 10 години на пръстите на едната ми ръка се броят излизанията ни без деца - имам предвид вечер, двамата заедно,  на ресторант, на гости, на театър или на концерт...
И ние сме така, само че от 5 години Peace. Съгласна съм, че като сме си създали децата, ще си ги гледаме. Смятам, че най-доброто за тях е да растат с мама и тати.
Лошото в нашата ситуация е, че работим и учим и двамата почти непрекъснато. Професиите ни са такива, че няма мърдане ooooh!.Честно ви казвам, голямо тичане пада. Понякога едва успяваме да се сменим в къщи. Сега и двете са на в детски градини и ясли, че малко по-лесно смогваме. Та в такава ситуация не бих отказала изобщо някоя вълшебна фея (пък било то и някоя от бабите Joy) да мине през къщата ми и да помогне в домакинството, а аз да мога да обърна малко повече внимание на децата. Не знам дали можете да си представите какво се случва в една къща когато няколко години вършиш само най-най-необходимото и неотложното. Дори не мечтая вече за уикенд насаме с мъжа ми. Та това е. Само искам да кажа на тези, които все пак имат две ръчички помощ отнякъде- момичета, ценете тази помощ. Без нея е много, много трудно Simple Smile

# 78
Сещам се и за трети вид мрънкане - ревностово. Ако бабата се радва и помага за децата на брат ти/ сестра ти, пък за твойте - не. Тук често виждам и това. Та, не е проста тая работа с мрънкането   Grinning Hug

А, сама се сети.  Wink Laughing
Мрънкане му е майката!  Peace
Ама няма лошо, де, щом облекчава, а не се превръща в хронично. Че тогава пък следват друг род теми: "Никой не ми обръща внимание, милото си хвана любовница, приятелките ме зарязаха, горката самотница аз..."  Simple Smile

# 79
Има си и едно таквоз - само аз и мама могат да ми гледат детето.  Има си едни там детски градини към хотелите - българче не съм видяла.  А пък ония ми ти чужденки - остави си детето и си вее...

# 80
Възхищавам се искренно на майките и бащите, които гледат децата си и домакинството изцяло сами.   bouquet
Това за мен са герои, има с какво да се хвалят.
Хора, успели да отгледат повече от едно дете сами, и оцелели, ги признавам за всичко.

Била съм и от двете страни - с първото ми дете майка ми беше безработна и тя го гледаше основно, а уикенда изцяло.
Сега работи,  второто не го е вземала никога, не го е разхождала  никога /нито свекърва ми/, сами го гледаме, но не мога да кажа, че е точно така защото напр. понякога взема баткото/защото е вече голям и лесен/, готви ни често, пазарува, плаща ни сметките, минава през нас да вземе да хвърли боклука, помага ни за такива неща, слугински.  Свекърва ми също много помага.

А за баба ми пък съвсем, т.е. при нас го има това 'помага ни прабаба'  Crazy. тя живее на центъра и аз редовно оставям малката у тях за 1 час, да пия кафе, да ходя по магазини. Говорим за 70годишно здраво, право бабе де.

# 81
Има си и едно таквоз - само аз и мама могат да ми гледат детето.  Има си едни там детски градини към хотелите - българче не съм видяла.  А пък ония ми ти чужденки - остави си детето и си вее...

Предполагам, че проблемът е по-скоро финансов. Иначе защо ще си водят майките и свекървите "на почивка", за да им гледат децата?  Laughing

# 82
  • София
Е, каква почивка е с майка ми и свекърва ми?
Аз в нас да си остана, по-добре.

# 83
А пък ония ми ти чужденки - остави си детето и си вее...

Като майките не им гледат децата, на кого да ги оставят?

# 84
А пък ония ми ти чужденки - остави си детето и си вее...

Като майките не им гледат децата, на кого да ги оставят?

Еми няма да ходят.

Аз тази година не искам да ходя на море с малката, много е палава и точно днес заявих на мъжа ми, че съм се отказала от почивка /а той тъкмо изкара парите/. Каза, че ще идем за 3 дни тогава, да не е съвсем без хич, и заради голямото дете.
Няма да мога да я оставя на никой. Това е първият път в живота ми без море, изкл. двете бременности през лятото

Аз много съм се променила обаче от преди и от сега, кефя се на себе си.  Crazy Направила съм си супер интересно в къщи и изобщо не ми лиспва да излизам /а преди, с първото дете, излизах всеки божи уикенд/

# 85

Винаги съвсем сами сме си ги гледали, т.е. никога не сме имали ни най-малка помощ от родители.

Майчинството ми е било 3 месеца, работя на смени, не е било голям проблем. Таткото и той на смени работи,
оправихме се, но умората беше голяма.

Имали сме разбира се и жена, която ни помагаше срещу заплащане. Когато станаха малко по-големи, след три годинки,
идваха тийнита от блока и срещу скромно заплащане ги бавеха вечерите, когато ни се е излизало.

Имаме голям късмет, че децата ни са много кротки, като бебета мнооого рядко са ревали, все се чудех дали нещо не им е наред  Grinning

Все спяха и ядяха, без много шум, даже човек и книжка спокойно можеше да си чете покрай тях.

Много са контактни, не ги е страх от други хора и с най-голямо удоволствие се оставят да се бавят та дори и от непознат човек.
В градината също с голямо удоволствие ходят, и там не сме имали проблем с тях.

Peace

Иначе като излизаме, излизаме всички заедно, много са тихи, говорят си на масата, не правят бели, човек не може да каже, че при нас има деца.  Peace
Имислят навсякъде нови игри, редене на салфетки, ако сме в ресторант например  Laughing

# 86

Колко години да не ходят? Те и вкъщи сигурно сами си ги гледат... Защо да не си дадат децата на детската градина в хотела? Ти и аз можем и без почивки, но други имат нужда... По-добре да ги вземат по кафенетата и кръчмите със себе си, нали? Да не говорим, че един ден с мама на плажа, втрои ден- но омръзва.. Никаква драма не виждам. Всеки да гледа себе си.

# 87
Е нали отиваме на море заради децата, ако аз ще съм на плаж, а то на детска градина до хотела, какъв е смисъла?
 Rolling Eyes

# 88
Е нали отиваме на море заради децата, ако аз ще съм на плаж, а то на детска градина до хотела, какъв е смисъла?
 Rolling Eyes
Е, не можем да знаем дали децата са по цял ден в градината.. Да не говорим, че слънцето между 11 и 15 следобед не е изобщо за деца.

Имам позната, която почти изпадна в депресия след раждането на бебето и си нае детегледачка за следобеда. Малката нямаше и шест месеца. Аз не бих го направила, но не бих я обвинила така прибързано. На никое дете не му е хубаво с изнервена майка. И по тази логика и с тези по плажовете.. Аз съм само една година вкъщи и е много рано да давам оценки, но си мисля, че всеки си е прав за себе си Simple Smile

# 89
 Rolling Eyes

Е, заради децата, ти преди да родиш не си ли ходила на море.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт