Сами си гледаме детето

• 11 189
  • 243
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив / София
Но за хора, които имат желание, е истинска радост да са с внуците си и няма аз да съм тази, която ще им отнеме това щастие  Peace

Радост е, щото с тия мизерни пенсии не могат като "европейските" баби и дядовци през уикенда и всеки сезон да запрашат на почивка и екскурзии. Да си сменят колата, да се запишат на разните му там гимнастики, седянки, танци-манци, клубове по интереси и т.н.
Я да имат фин.възможност, малцина луди биха предпочели да "помагат" на децата си с невръстните им отрочета.

# 46
  • София
Но за хора, които имат желание, е истинска радост да са с внуците си и няма аз да съм тази, която ще им отнеме това щастие  Peace

Радост е, щото с тия мизерни пенсии не могат като "европейските" баби и дядовци през уикенда и всеки сезон да запрашат на почивка и екскурзии. Да си сменят колата, да се запишат на разните му там гимнастики, седянки, танци-манци, клубове по интереси и т.н.
Я да имат фин.възможност, малцина луди биха предпочели да "помагат" на децата си с невръстните им отрочета.

Изобщо не е така. Искам да ти кажа, че откакто има внуци, майка ми в значителна степен намали хипохондрията си, просто сега няма толкова време да се вглежда в себе си и да "боледува". Освен това възрастните се чувстват понякога самотни и за тях е радост детски гласчета да озвучават дома им. Имай предвид, че родителите ми имат финансови възможности и редовно ходят на екскурзии из Европа. Но през останалота време ми помагат много с децата.

# 47
гледаме си децата сами-не отричам,че е уморително,но пък не съм длъжна на никого.независимостта е голям приоритет.

# 48
Не е задължително да тънеш в мизерия, за да се радваш на внуците си   Wink  Simple Smile

# 49
Хм, темата не е за и против бабогледането, по-скоро авторката се чуди кому е нужно уточняване Кой гледа детето често.Често, за мен значи излишно често, или-без никой да те пита.Ситуации от сорта-сестрата в яслата те попитала-ти си отговорила, са ясни.Ситуации с познати около теб, които те канят, а ти си с децата и не може да откликнеш, са ясни.Ама ситуация в която нещо си говорим с някой и този някой ни в клин ни в ръкав използва репликата именно в стил-колко-ми - е -труден -на -мен- жУвота..... Mr. Green

# 50
Аз този израз го разбирам така: "Похвалете ме, възхитете ми се, че си гледам детето без чужда помощ ".
Не винаги е в този смисъл казано, но обикновено се вмъква така завоалирано в някой пост, който цели да представи авторката мъченица, да покаже калко й е трудно, но тя геройски се справя.
Дразни ме като го видя така употребен, това не е някакво геройство, наистина е трудно, но все пак нали датова раждаш дете - да си го гледаш или  Thinking

Специално за Пасинет се самоцитирам и питам:
С какво от подчертаните неща не си съгласна ?
Или смяташ, че всеки един път когато този израз се използва, е на място и в подходящ контекст употребен ?

Jizzlobber се е изказала много ясно за какво иде реч.

# 51
Децата имат нужда от контакти и с бабите и дядовците си.
Ние сме в чужбина... сами си гледаме детето, но изобщо не ми иде да се бия в гърдите заради това, че сме го лишили от контакти с бабите.

Абсолютно съм съгласна с това .Децата трябва да контактуват с "другите" поколения, нали след време очакваме уважение и радост от тях. Същото очакват и родителите ни. Не трябва да се губи връзката, след време ще имат спомени от баба и дядо и ще бъдат поне малко отговорни към по - старото поколение.

# 52
Добре де, дори някой да го счита за геройство и да се "фука" с това, вас какво точно ви бърка?

По същата логика в този форум всяко едно мнение е "фукня", например майките, които:
- са се отказали от работа и кариера, за да се посветят на децата;
- са кърмили до първи клас;
- готвят по 15 манджи, понеже от домашното по-вкусно и полезно няма;
- не дават "боклучави" храни на децата си;
- купуват само "качествени" дрехи;
- не дават да се гледа телевизия;
- всеки ден купуват книги на отрочетата си...

Да не продължавам. Ясно е, че всеки счита собствения избор за най-добър, собствените усилия - за най-достойни за уважение, и своите решения - за най-правилни.
За какво е темата?

# 53

За мрънкането.  Mr. Green

# 54

Аз май видях от коя тема се е вдъхновила Трещи: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=498308.0

# 55
  • В заешката дупка
Децата имат нужда от контакти и с бабите и дядовците си.
Ние сме в чужбина... сами си гледаме детето, но изобщо не ми иде да се бия в гърдите заради това, че сме го лишили от контакти с бабите...
"Мъчно ми е за баба, искам да идем да я видим", "Кога ще идем при баба?"
Такива работи.
Боли ме само, че детето страда... но сме прекалено далеч, за да си идваме редовно.  Sad

Това описва както нашето положение, така и усещането ми за нуждата от бабите и дядовците в живота на синовете ми. Мъчно ми е, че сме толкова далеч, защото децата ми имат нужда да усещат близостта и обичта на други хора, освен нашата с баща им, и да контактуват с тях. Големият ми син още от януари ми е заговорил за лятото, когато ще сме в Бг и ще е с бабите и дядовците си. Редовно иска да им се обаждаме - понякога всеки ден. Добре, че е скайп, та да се чуваме и виждаме. Децата ми по скайп даже са "гледани" - бабите им пеят песни, разказват им приказки, говорят си с дядовците, показват си разни неща, докато аз, примерно, приготвям вечерята. 

Не мога да разбера защо в подобни теми винаги се изпада я крайности - или си гледаш абсолютно сам децата, или си ги зарязал на бабите и дядовците. Средни положения все едно няма.

# 56

Моите наблюдения са, че много повече мрънкат именно тези, които имат някакъв избор... Тези, които нямат си знаят, че и да мрънкат, и да не мрънкат, все тая... Ама ей на - веднъж да го споменеш, и веднага те обвиняват че се самоизтъкваш...

# 57

Моите наблюдения са, че много повече мрънкат именно тези, които имат някакъв избор... Тези, които нямат си знаят, че и да мрънкат, и да не мрънкат, все тая... Ама ей на - веднъж да го споменеш, и веднага те обвиняват че се самоизтъкваш...

Аааа BirdsFlu, не си права, има съфорумки, които не еднократно са се самоизтъквали какви майки героини са, като си гледат децата сами.
Аз примерно имам избор, не не се причислявам към мрънкащите. Не се притеснявам, че същите онези гореспоменатите ще ме освиркат каква лоша майка съм, като си оставям детето да я гледа баба и.

# 58

има съфорумки, които не еднократно са се самоизтъквали какви майки героини са, като си гледат децата сами.

И каква героиня съм  Laughing - че нямам време да си подстрижа косата и съм зприличала на Рапунцел, голямо геройство, няма що. Или че не мога поне веднъж в месеца да излезнеме само с мъжът ми, без детето - кво геройство е това ? То си е мъкаа, що и аз нямах някакви баби на разположение, хич не искам да съм герой  Laughing

# 59

има съфорумки, които не еднократно са се самоизтъквали какви майки героини са, като си гледат децата сами.

И каква героиня съм  Laughing - че нямам време да си подстрижа косата и съм зприличала на Рапунцел, голямо геройство, няма що. Или че не мога поне веднъж в месеца да излезнеме само с мъжът ми, без детето - кво геройство е това ? То си е мъкаа, що и аз нямах някакви баби на разположение, хич не искам да съм герой  Laughing

yes thumbsup

Не бе мацки, не конкретизирим никоя , изказването ми беше по повод една друга тема, изчерпана съвсен наскоро.

Общи условия

Активация на акаунт