Ще имам близнаци! Тема с продължение....18

• 40 821
  • 883
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз се мерих сега и видях че съм +8 а мислих че съм по малко Simple Smile
С малкия качих близо 16 и си мисля,че е добре поне за сега!
Искам да попитам бързо ли ви се прибра корема след раждането?
Знам,че след секцио става доста по бавно! Rolling Eyes
Много бих искала да родя нормално и ще се радвам ако ме огрее този вариант! Praynig 

# 166
♥Димяни ♥  АЗ В ТВОИТЕ СЕДМИЗИ БЯХ +10, СЕГА ВЕЧЕ МИНА МЕСЕЦ И НЕСЪМ СЕ МЕРИЛА. КОЙ ЗНАЕ МОЖЕ ВЕЧЕ ДА СЪМ + 15кг
И АЗ ИСКАМ НОРМАЛНО, НО КАКТО ДОЙДЕ, ВАЖНО Е ДА СЕ РОБЯТ БЕБКИТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ.
В ПОНЕДЕЛНИК СЪМ НА ПРЕГЛЕД ПРИ ДОКТОР КОЙТО ИЗРАЖДА И ЩЕ ВИДИМ КАК МЕ ПРЕЦЕНЯВА ТОЙ

# 167
  • София
Момичета не е важно колко качваме и колко ще сваляме, важно е бебетата ни да са добре охраненки като се появят на този свят  newsm64
Аз до сега съм качила сомо 6 кг., но пък при мен играе фактора, че забременях с много килца отгоре. Явно това има значение.
После ще мислим за килограмите, сега друго е на дневен ред.. Naughty Whistling

# 168
  • софия
Момичета не е важно колко качваме и колко ще сваляме, важно е бебетата ни да са добре охраненки като се появят на този свят  newsm64
Аз до сега съм качила сомо 6 кг., но пък при мен играе фактора, че забременях с много килца отгоре. Явно това има значение.

И аз съм така-до сега съм +5.5 и то последното килце и половина си го трупнах от много поводи за празници последните десетина дни Grinning Wink, но и аз стартирах от много килограми и гинекологът ми каза да съм колкото се може по-близо до 10кг качени за цялата бременност- аз съм си сложила за цел 14-15(по реалистично ми звучи Crazy Grinning)

# 169
Здравейте момичета,

МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОЗДРАВЛЕНИЯТА!   Hug Hug МНОГО СТЕ МИЛИ! АЗ ОТКАКТО РОДИХ СИ ПОПЛАКВАМ ОТ ЩАСТИЕ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ И СЕГА ПАК СЕ ПОПЛАКАХ.

Нас днес ни изписаха -  Мила-2140 кг. и Юлия - 2300кг.  Всичко мина много добре, слава Богу!Бебките са много много сладки, още не искат да се кърмят едноврменно, но пък се научих в болницата да държа едната да се уригне, докато кърмя другата LaughingИскам да блогадаря на Айла за съвета да почна де ценя още в реанимацията - кърмата ми слезе третия ден.
В болницата всички се държаха много добре - от санитарките  до лекарите. Определено има промяна отпреди 4 години.
Каката много ми липсва, но още не й е готова стаята и ще си я приберем чак в понеделник... Cry

Вече не ме боли раната, но съвсем мъничко се е отворила  - само на кожата - и още не мога да се изкъпя като хората. До 3-4 дни трабва да се затвори.
Сега ви оставям с пожелания за спокойна вечер!
.

# 170
zdraveite momicheta odavna ne sam pisala no vi cheta .Az dnes hodih na poreden pregled pochti v 32 sedmiza i poneje poslednte 10 dni imam dosta silni kontrakzii vse se nadiavah da mi kajat che vsichko e ok i niama strashno ako sega se rodiat bebkite ,no dr e na drugo mnenie ,preporacha povechko lejane i pone do 37  Crazy (koeto mi se struva adski dalech)da si stoiat vatre.Az do sega praveh razhodki ,no na posledak mi e dosta trudno i kilogramite mi sa veche +16 i spaneto noshtem ne e spane ,vaobshte stava vse po-tejko .Molia se samo da ne se naloji da vlizam i stoia v bolniza mnogo predi rajdaneto i dano da dostiskam pone do kraia na tozi mesz.Pojelavam uspeh na vsichki mami i leko bremeneene. Hug

# 171
  • София
Азалита, много хубави имена си им дала, отново да сте живи и здрави цялото женско царство в къщи  Hug Hug
Разкажи за раждането , ако ти е възможно при натоварения график  Whistling

# 172
  • София
Здравейте на всички.
Не знам дали сте видяли, но е хубаво да прочетете. Защото все още има хора, които за съжаление се гаврят с чужди чувства и емоции.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=501630.new#new

# 173
  • София
Всичко мина много добре, слава Богу!Бебките са много много сладки, още не искат да се кърмят едноврменно, но пък се научих в болницата да държа едната да се уригне, докато кърмя другата LaughingИскам да блогадаря на Айла за съвета да почна де ценя още в реанимацията - кърмата ми слезе третия ден.
   Много се радвам, че вече всички сте си вкъщи. За едновременното кърмене няма за къде да бързаш. Нужно е поне едното, най-добре и двете бебенца да може сами да се задържат и да сучат лесно на гърдата без помощ, преди да се пристъпи към тази стъпка. С течение на времето ще става все по-лесно, защото кърмето както всичко останало също е умение, на което се учат и мама и бебетата. Опитвай по веднъж на ден, когото бебчетата са спокойни, а ти си се разположила удобно да ги поставиш едновременно за кърмене. На повечето майки им е по-удобна страничната или още футбулната поза. Обгради се и с възможно повече възглавнички отвсякъде, така че да ти подпърат гърбът, както и да поемат тежеста на бебенцата.

# 174
  • Варна
Azalita, толкова е хубаво, че вече сте си в къщи Hug. Разкажи ни малко повече. Бебчетата наложи ли се да ги слагат в кувьоз (питам , защото са под 2 500гр)? Понеже и моята дата наближава много се вълнувам за тези кувьози. В интезивното как си взе помпата, за да се изцеждаш? Изцедената кърма(коластра) даваха ли я на бебчетата? Кака стерилизира помпата след всяко цедене?

Aila
, струва ми се, че ще те обсипя с въпроси съвсем скоро за мисията "кърмене на близнаци" Изчела съм много неща и ги препрочитам. Но теорията, не е като практиката. Даже съм си записала телефон за консултанти на кърменето да задавам въпроси още от болницата.

tanyka , стой си в къщи и пази леглото. Аз, ако ти кажа, че на разходка не съм излизала от февруари #Crazy заради контракциите (и с хапчета и без хапчета пак си ги имам) Изтървах пролетта и хубавото време. Единствено за прегледи излизам. Страшно съм се обездвижила. Но си дадох сметка, че бебчетата са на първо място! Naughty  Домакинската работа в къщи само мъжът ми я върши, аз само някоя чинийка мога да измия. Пази се много, че в болницата няма да ти е по-удобно отколкото в къщи.
Момичета, какви са тези 5,6,8 кг?!?! #Crazy Аз съм +20! Направо ме изумявате -  бременност с близнаци, а сте наддали толкова малко?

# 175
Азалита, радвам се ,че вече сте си в къщи и успешно се кърмите  Hug Когато имаш малко време, зарадвай ни с една , две снимчици на малките принцески и малко подробности за раждането Heart Eyes

За съжаление аз имам нов проблем  Sad. Спрях си сама за няколко дена Изоптина преди Генипрала.
Почнах да вдигам малко кръвното , но най-лошото е ,че се появи шум в дясното ухо  Sick. Осъзнах, че всъщост си чувам пулса , но като пулсиращо пищене. Започнах пак да пия Изоптина , но шума си остана. Док. каза ,че най-вероятно това е повиченото кръвно налягане, следствие от рязкото спиране на лекарството  newsm78 Надявам се този звук да изчезне , след раждането  Praynig Praynig Praynig , все ще издържа една седмица още  ooooh!

# 176
  • София

И аз съм така-до сега съм +5.5 и то последното килце и половина си го трупнах от много поводи за празници последните десетина дни Grinning Wink, но и аз стартирах от много килограми и гинекологът ми каза да съм колкото се може по-близо до 10кг качени за цялата бременност- аз съм си сложила за цел 14-15(по реалистично ми звучи Crazy Grinning)

Моззи, мила, ние си знаем гайлето, дето се казва...после като забутаме онези двойни колички  #Crazy а при мен са и едни стръмни улици  Tired newsm78 от къде и да тръгна все байр ще катеря  hahaha

# 177
  • София
zdraveite momicheta odavna ne sam pisala no vi cheta .Az dnes hodih na poreden pregled pochti v 32 sedmiza i poneje poslednte 10 dni imam dosta silni kontrakzii vse se nadiavah da mi kajat che vsichko e ok i niama strashno ako sega se rodiat bebkite ,no dr e na drugo mnenie ,preporacha povechko lejane i pone do 37  Crazy (koeto mi se struva adski dalech)da si stoiat vatre.Az do sega praveh razhodki ,no na posledak mi e dosta trudno i kilogramite mi sa veche +16 i spaneto noshtem ne e spane ,vaobshte stava vse po-tejko .Molia se samo da ne se naloji da vlizam i stoia v bolniza mnogo predi rajdaneto i dano da dostiskam pone do kraia na tozi mesz.Pojelavam uspeh na vsichki mami i leko bremeneene. Hug
Хи хи да знаеш че не си сама...пиша ти за успокоение...и моята докторица ме гласи за секцио 10-15 дни преди термина, ама хич не знам как ще устискам още месец и половина  newsm78. И аз съм като кит на сухо, и аз лежа основно през по-голямата част от денонощието  #Crazy

# 178
  • София
Azalita, толкова е хубаво, че вече сте си в къщи Hug. Разкажи ни малко повече. Бебчетата наложи ли се да ги слагат в кувьоз (питам , защото са под 2 500гр)? Понеже и моята дата наближава много се вълнувам за тези кувьози. В интезивното как си взе помпата, за да се изцеждаш? Изцедената кърма(коластра) даваха ли я на бебчетата? Кака стерилизира помпата след всяко цедене?

Aila
, струва ми се, че ще те обсипя с въпроси съвсем скоро за мисията "кърмене на близнаци" Изчела съм много неща и ги препрочитам. Но теорията, не е като практиката. Даже съм си записала телефон за консултанти на кърменето да задавам въпроси още от болницата.
  Предполагам, че си си записала телефона на консултативния кабинет. На него отговаря някоя от моите колежки или дори аз, въпреки че в момента нямам време. Ако желаеш може директно и моя номер да си запишеш и да ми звъниш, няма никакъв проблем. Номера ми е 0897446226 - Мария. Ако има нещо което ви затруднява и пречи на кърменето, колкото по-рано се реши проблема толкова по-лесно е.
   За реанимацията съм споделяла аз как процедирах сега с бебка, но ще повторя отново. Тогава не ви трябва помпа, много по-лесно се цеди на ръка и в този момент става въпрос за капчици коластра. Тук в Бг няма да има кой да ги събира със спринцовка от гърдата и после да ги дава на бебето, така че ако сте секцио в масовия случай се примирете, че около 24 часа ще сте разделени с бебетата и няколко пъти ще ги нахранят с АМ. Много важна е обаче още първите шест часа след раждането да има стимулация на гърдите. Това може да го направите още в реанимацията, леко масажче на гърдите и изцеждане на капките коластра, които може да попиете със салфетка. В блога на Хедра има статия за изцеждането на ръка, по-късно ако искате ще пусна линкове към нея и към клипчета. Колкото по-рано стимулирате гърдите, толкова по-бързо слиза кърмата и количеството което ще произвежда гърдите е по-голямо. Ранната стимулация гарантира по-голямо производство на кърма, което при близнаци е от изключително важно значение.
   Както писах в началото предвид, че често близнаците се раждат по-рано аз вече препоръчвам дори да ги кърмите след като ви преместят заедно първите седмици да цедите след тях, за да сте сигурни че гърдите получават нужната стимулация и производството расте, а и колокто повече кърма имате толкова по-лесно е и на бебетата да получат мляко от гърдите.
   В ТК когато бях с каките стерилизирах помпата на Авент в една голяма купа или тенджера с таблетки за студена стерилизация. Другата майка с близнаци пък даваше помпата на мъжът си, които сутрин и я носеше стерилизирана, а през останалото време и двете я миехме със сапун, и максимално гореща вода с хубаво изплакване.
   Отново споделям, че съвсем скоро ще има лекция в МД специално за близнаците, които иска да се чувстав поканен да присъства  Simple Smile

# 179
  • софия
Цитат
Момичета, какви са тези 5,6,8 кг?!?! #Crazy Аз съм +20! Направо ме изумявате -  бременност с близнаци, а сте наддали толкова малко?

Azalita , браво, че вече сте си вкъщи-ще чакаме разкази и снимки като ти останат 5-10 минути за нас Hug Hug

japanese , ние с Юлето сме от по-пищните дами Wink Laughing, та затова сме така с килограмите,имаме си от преди да забременеем, а и да не забравяме, че май сега ще започне голямото качване.И аз като ви чета как сте забременели на 50 кг и сълзички ми се появяват в очите Crazy Laughing, ама няма как

Julia Yankova , абе голяма гледка ще сме с теб към края Grinning, а после фитнес с количките живот и здраве Wink

И аз смятам от следващата седмица да се отдам на четене на материали за кърменето на близнаци и сигурно ще заливам Aila с въпроси-и на лекцията много разчитам.Точно тази сутрин се замислих за същите неща, за които е питала japanese -как става работата с помпата още първите часове след раждането докато си в реанимация, можеш ли сам да се справиш или трябва да се водят преговори с някоя акушерка за малко помощ и как се стерилизира помпата след ползване-на мен като питах в магазина ми казаха, че помпата не трябвало да се стерилизира в стерилизатор, а само със студена стерилизация или за 2-3 мин във вряща вода, защото иначе силиконовия накрайник много се отпускал и деформирал-някой знае ли нещо по въпроса

Докато си постна писанията и Aila е отговорила на повечето ми въпроси Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт